Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cwesc dziewuszki 🙂 Aga- wygladasz slicznie, laska z ciebie jak sie patrzy, a tak na siebie narzekalas.
Ja mam humor do bani, nie wiem, mam nadzieje ze mi minie.
Synek troche sie powiercil, ja zjadlam sniadanko, i porcje owocow i nie mam pomyslu na obiad.
A Ty Malwina trzymaj sie, miesiac to tylko te 4 tygodnie, u rodzicow zleci szybko, i przyjemnie, na pewno sie bardzo ciesza, bedziesz rozpieszczana 😉 i te obiadki mamusi ... mniam mniam
milego dnia dziewczyny 😉

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Helloł 🙂
Agnese fiu fiu jaka fotencja śliczna 🙂 A modelka to już w ogóle - szał 😉
Piękny brzuszek 🙂
U nas dalej fochy.. pół dnia przespałam.. obiadu wczoraj ani dziś nie robiłam..
nawet chleb nie kupiony... w d.. to mam... niech wreszcie m. o nas zadba...
Ehh.. no i smutno mi bo ileż się można złościć...

• Mamusia
A tu coś o noszeniu noworodka 🙂
http://www.youtube.com/user/uniapharm#p/u/8/aSLNTy6Uxlo
o przewijaniu
http://www.youtube.com/user/uniapharm#p/u/10/a9HJQStrhpU
kąpiel maluszka
http://www.youtube.com/user/uniapharm#p/u/11/1wIqo1hrTXI
karmienie piersią
http://www.youtube.com/user/uniapharm#p/u/7/tJo8h-T7usU

ten użytkownik ma więcej ciekawych filmików i w ogóle fajne rzeczy można znaleźć na youtubie wpisując np \"noworodek\" sporo takich właśnie instruktażowych filmów, czy o pielęgnacji itp. może komuś się przyda 🙂

• Mamusia
Witajcie brzuchatki. 🙂
Snakeka fajne te filmiki. U nas brzydko i zimno tylko 4 stopnie. Nawet mi sie z lozka nie chce wychodzic. Jeszcze leze, obiadu nie robie, wczora nagotowalam wszystkego na caly tydzien. Zawsze tak robie. A potem caly tydzien podgrzewam.
Snakerka a czemu masz focha, co sie stalo.
Marta i co z twoim cukrem? jak ty sie czujesz? 🙂

• Mamusia
Cześć wielorybki:*
Ja już po śniadanku 🙂
Właśnie sobie siedzę...Maluch wariował wczoraj do późna a dzisiaj się troszkę uspokoił....
Faktycznie cisza na naszym forum jak nigdy 😞
Pewnie zaraz pójdę po zakupy i na cmentarz do Dziadka a później po Mirelkę i Dorianka do szkoły 🙂

• Mamusia
Agnese, zaczęło się jak zwykle niewinnie, ale jak ktoś (m.) nie potrafi zapanować nad słowami to ja nie będę tego tolerować.. a nie mam zamiaru krzyczeć i się awanturować żeby maluszka nie stresować... no i tak od soboty cisza - nie gadamy - siedzimy osobno, śpimy osobno (tzn.on się wynosi na noc do innego pokoju) jemy osobno.. ja nie gotuję... zakupy olałam, niech teraz m.się wykaże...skruchy niestety dalej nie widać a ja tym razem nie ustąpię.. myślałam, że w ciąży będzie robić wszystko żeby zapewnić mi i maluszkowi spokój, ale niestety wychodzi to inaczej........ ehh....

• Mamusia
Wlasnie zrozum faceta. Szkoda, szczegolnie ze to taki piekny czas dla was. Poczekaj jeszcze troszke to sam przyjdzie na kolanach. faceci to jednak matoly. Masz racje nie stresuj maluszka.
Ja wczoraj memu dalam robote, bo chcialam poukladac w szafkach pod zlewem. I tak tam upychalam niepotrzebne przedmioty, ze naruszylam rure od zlewu. Jak odkrecilam wode wszystko zalao sie. M musial wszystko demontowac by dotrzec do tej rury, bo zlew jest zabudowany szafkami. Nic nie mowil, zrobil porzadnie i nawet wszystko poukladal i powycieral. Mial zamontowac barierke na schodach i zdemontowac silownie na gorze, ale mu juz sie nie chcialo. Wiec juz ja sama nic nie mowilam, moze zrobi to za tydzien. 🙂 🙂 🙂
A co do zakupow, maz zawsze od 5 lat robi je ze mna. Jak go wysylam by cos kupil, to prosi bym jechala z nim bo on nie lubi sam chodzic po sklepie. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Agnese Mirelka to zdrobnienie imienia Mirela(jest jeszcze Mirella,ale ta moja jest przez jedno L),a Dorianek to zdrobnienie od Dorian.
Ja miałam być chłopakiem i miałam mieć na imię Dorian 🙂
A u rodziców oki....Bartek dopiero dziś po południu wyjeżdża ale włączył sobie roaming i będzie do mnie dzwonił więc się nie martwie 🙂
Snakerka masz rację nie ma co się denerwować ja teraz też mam zamiar być oazą spokoju 🙂

Do później kobietki:*

Cześć Dziewczyny.
Ja zacznę od tego, że pożalę się bolącą głową 🥴 Wczorajszego wieczoru miałam rozmowę "oczyszczającą" z mężem naryczeliśmy się jak czubki 🤪 ale za to szczęśliwi poszliśmy spać 😆 Ja dziś od rana siedzę na allegro i wyszukuje na co by ty kasę wydać 😆 Po dłuższym namyśle zrezygnowałam z rzeczy Aventu i decyduje się na Tommee Tippee. Ceny na allegro są spoko w porównani z cenami w sklepie gdzie za sam laktator przepłaca się ponad 100% 😮 Polecam użytkownika r_p77 ma fajne ceny ja wybrałam u niego sporo rzeczy.

• Mamusia
Konefka właśnie ten sprzedawca jest z mojego miasta 🙂 I też u niego będę zamawiać sporo rzeczy i odbierać osobiście więc odpadnie koszt przesyłki. Ceny ma super - przy większym zamówieniu bardzo się opłaca - chociażby te flanelowe pieluszki ostatnio kupiłam 2 w sklepie normalnym po 6zł za sztukę a u niego 3,50zł i tak na każdej rzeczy się uzbiera, przewijak u mnie w sklepie 57zł a u niego 41zł więc już niezła różnica 🙂 Więc zamawiając kilka rzeczy już się zwraca koszt wysyłki a potem to już tylko oszczędności 🙂

Ja kupuję u niego laktator więc przesyłka gratis. http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-pojemnik-wkladki-butelka-i1943916331.html?source=oo
A pieluszki sama uszyję bo mam piękne flanelowe materiały 😆

Popytałam koleżanki i siostrę poczytałam na forum i większość sobie chwali tą firmę ceny też już są porównywalne z Aventem a nie tak jak 4 lata temu 😆 Mam nadzieję, że link działa.

• Mamusia
Super 🙂 Ja na pewno będę u niego kupować pieluchy, podkłady poporodowe, prześcieradło frottowe, przewijak, majtki siateczkowe, ochraniacz na materac pod prześcieradło do łóżeczka i może jeszcze jakieś akcesoria do pazurków czy włosów 🙂... Kosmetyki raczej kupię w Naturze lub Rossmanie tam są często promocje 🙂