Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja swoje rzeczy mam w jednej torbie a dla synka do czegoś innego wpakuję bo już się nie zmieszczą 🤨 szlafrok mi zajmuje 1/3 torby 🙂 U mnie w szpit. niestety trzeba mieć WSZYSTKO swoje poza kosmetykami dla dziecka...
WiolaGral niby po 3 szt. ciuszków ale ja się boję że będzie zły rozmiar 🥴

• Mamusia
Szlafrok najwięcej też u mnie miejsca zajmuje! Jeszcze sobie kubek spakowałam, tak wrazie coś 🙂
Kurcze masakra, że ciuszków nie dają i faktycznie jak tu w rozmiar trafić... ja bym chyba wzięła większe niż mniejsze, ale sama nie wiem co lepsze... idź na wyczucie, może trafisz 😉

Ja spakowałam jeden komplet 56 i dwa na 62 a jak będzie mało to mąż dowiezie 🙂
Karina napisała, że Bartusia karmi cycem ma już odłączony cewnik i jutro już będzie mogła coś zjeść.
Nie wiedziałam, że to tyle czasu bez jedzenia po cc 😮

• Mamusia
No i ja wzięłam właśnie rozmiar 56 i 62 🙂 poza tym u mnie w szpitalu oni dają ubranka jak się nie ma ale wiadomo że chciałoby siew jakieś swoje ubierać które się wcześniej dostało czy kupiło 🙂
I naprawdę lepiej nie czytać w necie o tych wszystkich chorobach po co się potem głupimi myślami,i tak co ma być to tego nie unikniemy ..

No niby tak ale człowiek to taki osiołek, że musi sprawdzać wszystko w necie i się niepotrzebnie nakręcać 🤪 Ja zawsze sobie obiecuję, że nie będę np. wyników badań sprawdzać w necie a i tak siadam i szukam 😁

• Mamusia
No tak jest a potem wielki płacz (w moim przypadku), sters i męczenia lekarza 😁
JA się dziwię, że ten mój gin mnie jeszcze odbiera 😁
Jego stały tekst : Pani Natalio proszę się uspokoić i powiedzieć co się stało 😆
Cudowny człowiek muszę przyznać 🙂

• Mamusia
hehe natalla to rzeczywiście masz fajnego ginekologa,hehe aż wyobraziłam sobie go jak Cię uspokaja hihi 🙂
Aaa dziewczyny mam takie pytanie do Was..Bo jak moja mała jest bardzo aktywna ,że dużo się rusza i przeciąga to mam takie problem ze swoim pępkiem..Mianowicie przez to jak mała skacze muszę go czasem nawet z 4 razy dziennie czyścić,bo strasznie się poci i zamienia się po prostu w takie pępuszek-śmierdziuszek..a jak mała jest spokojna i mało się rusza to nie mam tego problemu..nie wiem nie mówiłam o tym lekarzowi,bo to takie jakieś ....
Macie może podobnie??

• Mamusia
Ja spakowalam spioszki roz. 50 i 56, jak synek bedzie wiekszy maz dowiezie. Ja wzielam wiecej tych ciuszkow, na wszelki wypadek. Spakowalam sie do torby sredniej podroznej na kolkach, a synka do malej torby od wozka. Do tego jeszcze biore kolderke mala, nie ma jej na liscie ze szpitala, ale boje sie jak bedzie zimno. Rozek tez spakowalam.
Pampersow i podkladow mam nie brac.
Mnie tez strasznie wypycha., ale chyba mi sie nie poci. Moze za grubo jestes ubrana. 🙃 🙃

• Mamusia
No właśnie nie..chodzę cienko ubrana a może to po prostu dlatego ze mi pępek nie wyszedł na wierzch,troszkę może jest płytszy tylko..
Ja spakowałam też kocyk na wypadek jakby było za zimno..
a sobie to jak najbardziej miejsce w torbie zajęły podkłady...

Moja córcia wypycha siè ciągle w prawym boku więc ja nie mam takiego problemu 🙂
Ja nie mam takich malych ciuszków. Rozmiar 56 to tylko 2 komplety reszta zaczyna się od 62

dla mnie najlepsze są takie pajace z rozpinanym całym krokiem, bo łatwo zajrzeć w pieluszkę czy jest czysta czy nie. jeśli ma wam kto dowieźć ciuszki to 3 pary starczą, ale mi moja mała dama podczas zmiany pieluchy zasikała 2 szt. 🙂 także wiecie jest nieprzywidywalnie :P

ps tantum rosa rewelacja!!

• Mamusia
ja do szpitala dla dzidzi nie biore nic. nawet chusteczek.
jedynie na wyjście.
JA mam dużo ubranek 56 a itak boję się ze będą za duże jak na ostatnim usg taka malutka była.

Tantum rossa też uważam że super sprawa (używałam tego przy pierwszym porodzie)
polecam również rywanol zarówno do podmywania jak i do polania wkładki nim 🙂

Tak Was podczytuję co chwilę.
Ja do szpitala wzięłam 56 i 62 - te drugie to tylko przyłożyłam-były za duże. A w 52 nawet nawet wyglądal.
Kurde Mały do 18stej do teraz wisiał na cycku. Co zasnął,odbiło mu sie to znowu ryk i szukanie cycka (jest to zabawne ale po setnym razie już mniej... 🤢 ) i tak w kółko 😞 Zaparlam sie że nie bede dawac sztucznego mleka,ale w koncu nie wytrzymałam. Wreszcie zasnął a ja uciekam razem z nim,bo pewnie za 2-3 godz pobudka i znowu karmienie 🤔

• Mamusia
Tusiek super że już jesteś z nami no i z Niną oczywiście czekamy na relację z porodu. A ból z dnia na dzień będzie mniejszy (tak przynajmniej mówią 🙂
Malwina to super że Bartek się sprawdza a ty możesz nabrać w tym czasie sił!!! życzę dzisiaj bardziej przespanej nocy!!!
Snakerka ja też miałam problem jak cholera ze spakowaniem rzeczy i niby już miesiąc torba stoi gotowa ale i tak co chwilka się zastanawiam czy wszytko mam i czego zapomniałam ale to się okaże pewnie dopiero w szpitalu i najwyżej Kuba mi dowiezie 🙂 u nas dzieci leżą w tych ich becikach owinięte w pieluszki i teoretycznie nie trzeba żadnych ciuszków ale ja sobie wzięłam kilka koszulek i jakiś pajacyk jak bym chciała mała wyciągnąć żeby sobie pofikała 🙂

• Mamusia
Natalla ja też się jutro nigdzie nie wybieram no chyba że coś się wydarzy więc będziemy razem 🙂 No a poza tym to chyba nie tak wszystkie bo Karina miała jechać ale że już urodziła to nie pojedzie no i chyba jeszcze Agnes 1978 ale nie pamiętam 🙂 Ja tez mam kubek i sztućce 🙂 szlafrok mam cieniutki więc nie zajmuje dużo miejsca ale za to te podkłady porodowe to masakra i wzięłam do osobnej reklamówki 🙂
Konefka no u nas w dzień prze cc już nie dają kolacji i później po cały dzień nic w następny dzień gorzka herbata a dopiero na trzeci dzień jakiś kleik czy zupa mleczna(której nienawidzę ale pewnie z tego głodu zjem co dadzą 🙂
A z tym czytaniem w internecie to ja mam tak samo obiecuję sobie a tylko odbiorę jakiekolwiek wyniki albo coś mnie zakuje już siadam i szukam co to i się często niepotrzebnie nakręcam no ale.... XX! wiek 🙂
Wiola mój pępek jest praktycznie na równi z brzuchem a nawet trochę
wystaje więc nie mam takiego problemu 🙂

Witam
W związku z tym, że nie karmiłam piersią wystawiłam na allegro po okazyjnej cenie:
-laktator Avent
-biustonosz do karmienia Canpol Babies
-2 biustonosze do karmienia gdzie nie trafiłam w rozmiar
-wit. D+K dla niemowląt karmionych piersią

zobaczcie sobie a może ktoś z brzuszka skorzysta
pozdrawiam i przepraszam, że weszłam w Wasz wątek 😉
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357
Nikusia
ps. szczęśliwszych rozwiązań i zdrowych maluszków życzę 🙂

• Mamusia
Natalla ja nie spie. Ale jak m przychodzi ogladamy tv z internetu wiec laptop podlaczony do tv, nie mam jak na brzuszk wejsc. A do gory na kompa mi sie nie chce wchodzic, bo jak laptop dziala to komputer muli.
Olcia tez ogladalam Kube Wojewodzkiego ale tylko z nudow.
Ja mam pajacyki 50 od siostry chyba z 10 sztuk, do tego koszulki tez roz. 50. Mojej siostry corcia jak sie urodzila byla malutka mimo, ze maz ma 203cm wzrostu. Siostra myslala, ze mala bedzie duza i tez na poczatku kupila tylko roz. 56 i 62, ale corcia sie topila. Maz pojechal i takie male pajacyki dokupil. Wiec taki maly rozmiar ja mam w spadku.

• Mamusia
A ja w koncu moge cos napisac bo net sie odmulil 😉 do szpitala najlepiej wziac 2 komplet jak bylo w naszym przypadku gdzie przy tym moim nieszczesnym rozwariu jezcze mi mowili ze dziecko duze jest nigdy nic nie wiadomo 😉 synek jest ubierany raz dziennie rano po kapieli, poki co lekarza tylko obsikal i kocyk troszeczke 😉 ubranka cale. A mam wszystko od 56 rozm i za duze 😮
ja walcze caly czas o pokarm, mlody na cycku wisi i sie jeszcze dodatkowo doje laktatorem, sutki poranione strasznie ryczalam juzdzisiaj ze nie mam pokarmu i ze zla matka jestem, ale walczymy dalej, niech boli ile musi 😉 byle byl efekt! pokarmu dalej sladowe ilosci ale mam sie nie martwic tylko zal dupkeb sciska jak maluszek sztucznosci dostaje 😞
Olcia ja mialam znieczulenie czesciowe, walczylismy o to z anastezjologiem i sie udalo, calosciowe to nic dobrego! zreszta opisze wszystko jak wrocimy.
na poranione sutki najlepsze mleczko mamy to fakt tutaj tez tak mowia, dostlam Bepanten ale go nie uzywam.