Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie ma szans, nie dogadam się w tym języku w kwestii zdrowotnej, a w tym wypadku szczegółowej, jakby nie patrzył, to nie dziedzina życia codziennego, zbyt dużo medycznych terminów, więc mąż jest niezbędny w szpitalu. Język turecki nie ma nic wspólnego z angielskim czy niemieckim, wszysto jest na odwrót i jeszcze trzeba się domyślać czy aby o to chodzi czy nie. Trudno niech się dzieje co chce. Zobaczymy po wizycie u lekarza, jak się wciśniemy.
Boli mnie głowa od południa z tych nerwów i i z tej szajsowej glukozy. Idę spać.
Dobrej nocy Dziewczyny.

• Mamusia
Hej, ja już po spacerze z psem i pierwszym śniadanku 🙂
Zaraz uciekam z powrotem do łóżka i może do 8 pośpię 🙂
Martaer trzymam kciuki, żeby coś udało się wcześniej zadziałać 😉
Kurcze, bariera językowa to faktycznie trudny temat do przeskoczenia...
Wierzę, że coś wymyślicie - buziaki 😘

• Mamusia
Dzień dobry,

Ja już własnie jem pierwsze małe śniadanie. Za 2h drugie zjem. 6-8 posiłków to jakiś absurd normalnie.
Snakerka, ja język znam jako tako. Ale u lekarza to co innego. 100 pytań do, w zakresie medycyny, a te terminy nie mają nic wspólnego ze swobodną rozmową w wolnym temacie. Cóż... życie.

Idę sprzatać. I pewnie w weekend będę mało zaglądac albo i wcale, więc miłego weekendu.

Aaaa śniło mi się dzisiaj, że mąż zgninął w katastrofie lotniczej, nawet nie zaglądam do sennika, bo moje samopoczucie i tak już nie ma nic wspólnego z normalnym.

• Mamusia
Czesc Brzuchatki. 🙂 🙂 🙂
Martunia trzymaj sie dzielnie. A sny zawsze odczytuje sie na odwrot. Wiec maz bedzie dlugo zyl.
Snakerka podziwiam cie, ze tak wczesnie ci sie chce wychodzic. U mnie zima 0 stopni.
Filmiki sa swietne, ktos wspomnial jak bedziemy buty zimowe ubierac??? wlasnie jak????
Marta rozumiem cie inaczej jest jak rozmawia sie o pogodzie a inaczej o konkretnych rzeczach, ja mam szczescie bo duzo u mnie terminow to sama lacina wiec nie ma problemu.
Zycze milego dzionka 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
czesc dziewczyny 🙂
ja wlasnie po sniadanku, czekam na meza az sie obudzi i wtedy kawa ze slodkosciami 🙂
od 2 dni zmuszam sie do picia jogurtow czego nienawidze szczerze, na mysl o mlecznych rzeczach robi mi sie niedobrze :/ ale dostalam opitol od poloznej i coz, dla synka wszystko.Noc jak zwykle z glu[pimi snami, mam nadzieje ze dzien bedzie dobry 🙂
mam lenia coraz wiekszego, za szybo juz chodzic nie moge bo mnie brzuch ciagnie, a to dopiero poczatek 7 miesiaca.
Zakupy dla dziecka bede robic na koniec grudnia dopiero, wsciekla jestem na za to no ale niestety, sila wyzsza, mam nadzieje ze uda sie. A sen mi to z oczu spedza. Wy juz wszystko pokupowane, ja mam tylko ciuszkowa wyprawke 😞 a lozeczka nosidelka komody nie mam ! tylko wozek gleboki i to wszystko. Spokoju mi to nie daje. No nic, zycie.
Marta doczytalam sie ze masz cukrzyce ciazowa, wspolczuje Ci strasznie, nie wiem jakie to zagrozenie dla synka, mam nadzieje ze nie ma, i ze bedzie dobrze. Kurcze, bo to zawsze cos musi sie wykluc, zeby za dobrze nie bylo. Mi nie sprawdzali krwi tylko raz, no i 2 raz to badanie tym sprzetem do spr cukru z palca, i to wszystko, teraz ja byl;am to sciemnialam ze mam straszne zawroty glowy, to sprawdzila cisnienie i powiedziala ze jest ok po prostu musze wszystko robic troszke wolniej. Nie wiem gdzie ja zyje 😮 w ciazy oipieka beznadziejna, ale niemowlakami opiekuja sie zajebiscie. Nawet szczepionki na pneumokoki sa w standardzie i za nie nie placi sie, fizjoterapeuta tez, i nie czeka sie miesiacami. Oby do lutego calo i zdrowo 😉
milego dnia dziewczynki 🙂

cześć 🙂
wczoraj do późnej nocy zamawiałam różne rzeczy na allegro i potem padłam jak kawka normalnie,a dziś wyjeżdżam z mężem do znajomych za miasto,wrócimy jutro, więc dopiero jutro też tu zajrzę, mam nadzieję że jak wrócę to same dobre wieści tu będą, miłego dnia brzuchatki D

a ja humor mam do dupy...
Puściłam Męża na męski wypad i oczywiście wrócił mega wstawiony,ale nie to jest problemem. Wrócił 3 godz po umówionym czasie,więc w tej kwestii wkurzył mnie maksymalnie. 😠 oczywiście też już sobie wkręcałam co on tam robi i z kim . Wrócił jak zaczęłam go ściagać telefonicznie. Czuję się upokorzona. Dobrze,że Teściowie za mną stoją i pewnie jak Głupek wstanie to dostanie od Mamy opiernicz.Bardzo dobrze ! Głupek. Wstałam wcześnie,ułożyłam włosy,pomalowałam się i wystroiłam. Jadę na zakupy,a co ! Później wstąpie do swoich rodziców i nie zamierzam się Głupkowi na oczy pokazywać. na obiad niech wcina chleb z masłem. 😜

• Mamusia
Też mam już humor do bani 😠
Nie chce mi się o tym nawet gadać...
Na szczęście wcześniej byłam w Naturze i kupiłam sobie nowy kremik (Perfekta Mama do twarzy na przebarwienia) i podkład z Loreala - obie rzeczy pierwszy raz - będzie testowanie - więc chociaż zakupy mnie trochę wcześniej rozluźniły, a i jeszcze świeca o zapachu żurawinowym 😉 Takie drobiazgi a też cieszą 🙂

• Mamusia
Monisiaj22 nie jesteś sama 🙂 Ja mam bardzo niewielką ilość rzeczy 🙂
Łóżeczko z materacem chyba na końcu kupimy bo to akurat mamy upatrzone i jest to taka rzecz, że w razie "W" mąż jest to w stanie sam kupić.
Inne rzeczy wolę mieć wcześniej i sobie powybierać 🙂

• Mamusia
Zobaczymy co z tego wyjdzie, cudów na pewno nie oczekuję 😉 na razie się posmarowałam i ładnie się wchłonął ale zapach ma jak dla mnie drażniący - pachnie tak samo jak ten krem przeciw rozstępom Perfecta Mama... Krem i tak chciałam zmienić bo po nawilżającej Sorayi którą do tej pory miałam jakby zaczęła mnie szczypać skóra...

• Mamusia
ja sie wwlasnie probuje zrelaksowac bo mnie maz wkurzyl na maxa. Poklocilismy sie jak ja pierdziele 😠 😠 😠 burak jeden. I na poprawe humoru wcinam sobie owoce i siedze na brzuszku.net 😉nudy bosama siedze w domu, weekend a tu dupa. Bylam tez na zrelaksowanie sie na zakupach i kupilam zajebiste NOWE ciazowe dzinsy za niecale 3 EURO 🤪 🤪 🤪 sa takie na styk, gumke bede poluzniac, ale nawet potem za rok na zime moga sie przydac bo sa cieple a ja to zmarzlak jestem i nerki nie beda mi marzly 😆 i sexi koszule nocna za 5 euro, z ktorej pozytku nie bedzie i tak 😠 ale cos nowego mam, i radocha jest 🙂

• Mamusia
hej kochane 🙂
Ja dzisiaj zrobiłam sobie dzisiaj wolne i jutro też 🙂
Bartek zrobił mi wcześniejszy prezent pod choinkę i kupił mi telefon Motorola Gleam ale jestem zadowolona...Robiliśmy dzisiaj zakupy na jego wyjazd 🙂
Od siostry jednej dostałam śpiworek żółto-zielony a od drugiej siostry dostałam 2 cienkie kocyki 🙂
Dobrze się czuje 🙂Ciągle coś wcinam a i mały bardzo się kręci 🙂
Buziaki kochane:*

• Mamusia
Brzuchatki 🙂 🙂 ja dzis po sklepach biegalam. Piekne choinki juz sprzedaja, jest slicznie swiatecznie. Dzis znalazlam w H&M spodenki 52 rozmiar, z specjalna guma taka jak dla kobiet w ciazy by nie uciskal pas maluszka w pepuszek. Spodnie rewelacyjne. Dwie pary kosztuja 9.90 e, poczekam jeszcze 3 tygodnie beda przeceny 50 procent. Monisia a tobie to rzeczywiscie udalo sie zrobic zakupy, spodnie za 3 e. Ja dzis tylko kupilam pizame i skarpetki grubsze takie sporowe tenzenis, w pl byly po 19,90 potem przecenili na 9,90 zl, a jak wrocily z pl to cena, 1,5 e za pare. Tez wrocily fajne sukienki do spania z misia, w pl kosztowaly 190 zl, przecenili o polowe, nie poszly im, wiec tu rzucili je po 5 e. 😉 😉
Nie przejmujecie sie, ze jeszcze niektorych rzeczy nie macie. Ja musialam zakupy wczesniej zrobic bo w pl niektore rzeczy sa tansze, jak ten materacyk kokosowo gryczany w pl kosztuje 90 zl, a tu 300 e. Jakbym musiala tu wszystko kupywac tez bym czekala do najlepszych przecen, ktore sa w styczniu.

• Mamusia
Hej kobietki:*
Agnese śliczne zdjęcie:*Ale laseczka z Ciebie 🙂
Dzisiaj Bartek już wyjeżdża i bardzo nam smutno...No ale to tylko miesiąc więc szybko zleci 🙂
Już większość rzeczy ma spakowane do samochodu jeśli chodzi o jedzenie jeszcze druga część i już komplecik 🙂
Jak kochane wstawałyście te imiona dzieciaczków??Bo ja próbuję i nie mogę 😞

Ulalala 🙂 Agnese, bardzo ładnie wyglądasz. Ja dzisiaj ze względu na imprezę rodzinną też się muszę odstroić,ale we wszystki wyglądam na strasznie wielką. 😠 😠 Wczoraj kupiłam rajstopy ciążowe z Gatty,ciekawe co to warte. Mąż mnie przeprosił za swoje zachowanie,wczoraj cały dzień go ignorowałam,więc nie miał wyjścia 😜

• Mamusia
Witajcie brzuchatki. 🙂 🙂 🙂 🙂
Dziekuje za mile slowa. Tynka dobrze robisz, ale jak na imprezie nie pic?, nie da rady.
Malwina wejdz na moje literki, na dole pojawi sie puste okienko, wpisz imie dziecka, wybierz literki ktore chcesz. Nacisnij generate code i to co sie pojawi skopiuj-czyli ten kod. Wejdz na swoj profil i tam gdzie masz kod suwaczka, wejdz na gore i tam wklej kod imienia, i zaznacz nacisnij zmiany u gory po prawej. 😉 😉 😉
Malwian nie martw sie miesiac szybko zleci, ta rozlaka was jeszcze mocniej wzmocni. A ty tez mozesz te 4 tygodnie wykorzystac na chodzeniu po sklepach i ogladaniu ciuszkow i dekoracji swiatecznych. Miesiac to nie tak duzo, wiele kobiet widzi meza tylko 3 razy w roku, jak pracuje za granica. Nie jest to rewelacja ale chce cie pocieszyc, ze ty nie jedna i nie ostatnia co meza nie widzi na codzien. 🤔 🤔 🤔 🤔