Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

może położne obcinają? u nas strasznie na naturę stawiają, więc pewnie chcą żeby maluch ruszał i dotykał

ja tak samo przygotuję i napiszę,że na wyjście, bo tak to nie wiem co by mi m przywiózł, strach pomyśleć, on ma taką fantazję 😜

• Mamusia
Tak przypadkiem, weszlam 🙂 To sie wetne...

Paznokci sie maluszkom w szpitalu nie obcina ze wzgledu, na to, ze istnieje ryzyko, ze wejda im bakterie szpitalne pod paznokietki.. no a wiadomo poaluszki w buzce,..

A w domku mama moze juz obciac, bo jedna i ciagle ta sama flora bakteryjna...

Szybkiego i bezbolesnego rozwiazania Wam zycze...

• Mamusia
Ja też biorę wszystkie praktycznie ubranka ze sobą...Bartek przywiezie tylko kombinezonik,kocyk i fotelik...Ja jak układałam ubranka to od razu poprzyklejałam karteczki co gdzie leży...Ze względu na Bartka bo wiem,że sajgon byłby co nie miara jakby czegoś znaleźć nie mógł....Chyba wszyscy faceci tak mają,że nie odróżniają śpiochów od półśpiochów itd.
No właśnie dzieciaczkom podobno się nie obcina pazurków w szpitalu bo pielęgniarki krzyczą dlatego potrzebne sa niedrapki.No i ogólnie chyba są po to żeby maluszek nie drapał buźki....

U nas nie dokarmiają dzieciaków,stąd chyba one musza być ciągle przy Mamie. Sama nie wiem czy laktator od razu jest potrzebny. Przygotuję go na wszelki wypadek i później najwyżej Ktoś mi dowiezie.
Też dzisiaj koncze ostatecznie pakować torbę do szpitala.Chciałam w mniejszą,ale cholera 1/3 zajmuje mi mój puchaty szlafrok.Niestety nie mam takiego luźnego a nie będe specjalnie z tej okazji kupować.
Zobaczcie mój plan na popołudnie : 😁

• Mamusia
Tynka ale pysznosci. O takich ptysiowatych, ptasio-mleczkowatych rzeczach moge zapomniec tu w Holandii. Maja ochydne ciasta. Dlatego sama czesto robie ostatnio.
wszystko bedzie w jednej torbie u mnie. a rzeczy dla Malucha odziele i po prostu beda dodatkowo w relamowce. Kurde, zamieszanie z ta torba.
A macie dziewczyny juz poubierane lozeczka w posciele itp? bo mnie juz korci dzisiaj od rana, ale chyba za wczesnie ☺️

• Mamusia
Tynka! jesteś straszna z tym kuszeniem! 🤪
Ja nie mam w domu nic słodkiego, nawet za owoce ze słoika się nie chwycę bo za mocno dokręcony 😠 😠 😠
Może sobie potem jabłek rozparuję z braku laku 🤔

Nie dziwota, że nas wszystko pobolewa -na obrazku fajnie pokazane ułożenie dziecka w 9m-cu http://pepowina.pl/od-zaplodnienia-do-narodzin/z02-kobieta-w-ciazy-9miesiac.jpg 🙂

• Mamusia
Co do torby to też niestety sporą część zajmie szlafrok bo mam długi gruby frottowy 🤔 Co do ubierania łóżeczka- u nas jeszcze nie skręcone... namówię m. żeby końcem miesiąca skręcić, a z ubierania to będzie na razie tylko prześcieradło ochraniacz i kocyk, bo stwierdziliśmy, że na poduszce taki maluch nie śpi a w kołdrze się chyba "utopi", nawet jeszcze wkład kołdra i poduszka nie kupiony... zostawiam to na luty... 😉

• Mamusia
Tynka ale pyszności...Gdybyś mieszkała bliżej to już bym była u ciebie na wycieraczce,ośliniona po pachy 😁
Ja w szlafroku chodze wieczorem po kąpieli więc jedynie będe musiała go spakować....
Ja mam właśnie 2 kołderki i 2 cieniutkie podusie....Jeden komplet zapakowany a drugi w łóżeczku,kupiłam niepotrzebnie bo sąsiadka oddała mi też...Także nie mam co zrobić z tą kołderką nową 😞
Monisia moje łóżeczko już ubrane 🙂przykryte kocykiem i sobie czeka na lokatora...Jeśli masz ochotę to ubierz...

• Mamusia
My na razie nie ubieramy bo po 1. się zakurzy a po 2. psie futro wszędzie lata w powietrzu i też się uzbiera, a tak na świeżo m. ubierze jak będę w szpit. jedynie wcześniej skręcimy żeby się z tym nie bawił. Ale Monia jak chcesz to ubieraj 🙂 Oczy nacieszysz jeszcze przed porodem 🙂

• Mamusia
Tak widzę że z końca lutego to tylko ja się tu udzielam. zaraz przedemną snakerka.
A tak to tylko Panie z przed 20stego stycznia 🙂
Ja narazie nie mam problemu z łóżeczkiem. Moja lala jeszcze śpi w nim.
dopiero w niedziele przywieziemy jej łóżko i będę ją przyzwyczajała do łóżka. a włóżeczku wystarczy podnieść materac i pościel wymienić i gotowe 🙂

Moje też ubrane łóżeczko,miało to być właściwie tylko na \"chwilę\" i tak stoi od soboty. Chyba pochowam te pościele,bo się zakurzy. Zawsze możesz ubrać na dzień-dwa,nacieszyć oko i później pochować do szafy. Z reszta tak jak pisała Snakera,taki maluszek nie potrzebuje ani kołdry ani poduszki. Właściwie śpi na materacyku. A dodatkowa pościel Malwina się zawsze przyda jak Młody zacznie obsikiwać wszystko wokół 🙂 Kurde,miałam się uczyć,ale nie mam na to weny.. 😠

• Mamusia
snakerka ja z Tobą poczekam. a że mam tendencje do przenoszenia to i może na marzec się załapię 😁 😁 😁
tak wogóle to chciałabym urodzić w terminie żeby ochrzcić małą 18 marca (bo moja mama będzie wtedy ostatni weekend na urlopie w Polsce, a później dopiero we wrześniu 😞), więc jak małej teraz nie ochrzcze to będzie miała chrzciny bez babci 😞

Wczoraj to widziałam. Musiałam jedną ręką podtrzymywać brzuch,drugą trzymać bolący bok pod żebrami i mocno zaciskać uda żeby wody nie odeszły 😁 😁 żyć nie umierać.
Wogole nie chce mi sie jechac teraz na zjazd,najchetniej nie wychodziłabym z domu do porodu. Czuję sie jak słon i tak mocno puchnę 🥴