Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Joll mnie dołuje moja teściowa bo ona straciła chyba z 5 razy ciąże i ciągle mi o tym przypomina i nic nie wolno mi robić nie mogę kąpać się w wannie( a bardzo lubię), jeździć autem bo trzepie, wieszać prania chociaż mam linki obniżane, nic zupełnie nic nawet łózka pościelić i ciesze się ogromnie że z nią nie mieszkam bo chyba bym zwariowała.

Kirrke ja stosuje olejek z migdałów i jestem zadowolona a piersi niech bolą chociaż tak wiem że jestem w ciąży 🙂 no i mdłości oczywiści o tym mi przypominają 🙂

Amii ja kilka razy trafiłam na spodnie ciążowe po przecenie np. w Zarze jedne tak mi się spodobały że chciałam kupić ale nie wiedziałam po co ta gumka i powiedziałam mężowi że chyba po to by w plecy było ciepło :laugh: a one okazały się ciążowe 🙂 i po kilku dniach dowiedziałam się że jestem w ciązy 🙂 a mogłam kupić 🙂

• Mamusia
joll - ja napewno chcę rodzinny inaczej nie rodzę :P:P Wogóle ja już się boję porodu.... Zwłaszcza że siorka rodziła 7 miesięcy temu i mi naopowiadała różne rzeczy... a znajoma tydzień temu i ponoć tak krzyczała, że słychać ją było na cały szpital 😉

• Mamusia
A jeśli chodzi o poród to żadnych cudów wianków sie nie spodziewam,a i na rodzinny sie chyba nie zdecyduje z mężem,moja szwagierka miała rodzinny i szwagier wpadł w taką traume jak zobaczył tą krew i wszystko że przez pół roku nie mógł sie przełamać żeby ją nawet przytulić gdzieś sie zblokował

• Mamusia
Amii napisał:
Muszę się kiedyś wybrać na zakupy z takimi ciuszkami. Tylko takie spodnie są bardzo drogie ponad 150 zł - chodzi mi o jeansy... Aja już bankrutuję od płatnych wizyt, leków,witamin...

Poszukaj na allegro 🙂 Czasami mozna tam znaleźć dużo ciekawych rzeczy. A jak w wyszukiwarce zaznaczysz opcję "Moje miasto" to wyświetlą Ci się oferty z twojej okolicy - i za transport nie trzeba płacić 🙂 Stary sprawdzony sposób;p
Wpisz w wyszukiwarkę: cią* *-zastępuję 3 dowolne litery

joll ja zawsze marzyłam o porodzie w pozycji pionowej i z mężem oczywiście żeby pilnował by mnie nie nacięli bo bardzo się tego boję a pozycja pionowa pomaga dziecku zejść w dół za to w pozycji poziomej są trudności z parciem i dziecko naciska na kanał rodny przez co możesz pęknąć i dlatego nacinają.

• Mamusia
dziewczyny ale wy macie przeboje z ginekologami... ja poszlam do mojego, którego poleciła mi moja koleżanka pierwszy raz jak byłam w 4 tyg ciązy według usg...bardzo miły dojrzały facet doświadczony... nigdzie mu sie nie spieszy tłumaczy wszystko mam nawet zdjecie z pierwszego usg gdzie widac tylko maly czarny punkt... teraz byłam ostatnio 7 wrzesnia założył mi juz karte ciąży zrobił usg gdzie widziałam naszego ponad 2 cm wielkoluda :laugh: serduszko słuchałam pokazywal mi gdzie jest wszystko zrobił mi cytologie powiedział ze moge troche krwawic ale mam sie niczym nie niepokoic ze to nie ma nic wspolnego z dzieckiem... i mimo ze poswieca pacjentka naprawde duzo uwagi i opieki to bierze najmniej z prywatnych lekarzy w moim miescie...teraz bede szła 5 pazdziernika tez na usg na przezornosc karku zobaczymy czy wszystko sie dobrze rozwija...trzymajcie sie przyszle mamuski

• Mamusia
kirrke napisał:
Ja chyba zdecyduję się na poród w wodzie, tak jest najmniej stresująco dla dziecka 🙂

właśnie ja także jestem zdecydowana

Widziałyście ten film? Jeśli nie ...polecam

//rapidshare.com/files/135857099/Porodowy_Biznes__Napisy_PL_.part1.rar

• Mamusia
emi1986 napisał:
dziewczyny ale wy macie przeboje z ginekologami... ja poszlam do mojego, którego poleciła mi moja koleżanka pierwszy raz jak byłam w 4 tyg ciązy według usg...bardzo miły dojrzały facet doświadczony... nigdzie mu sie nie spieszy tłumaczy wszystko mam nawet zdjecie z pierwszego usg gdzie widac tylko maly czarny punkt... teraz byłam ostatnio 7 wrzesnia założył mi juz karte ciąży zrobił usg gdzie widziałam naszego ponad 2 cm wielkoluda :laugh: serduszko słuchałam pokazywal mi gdzie jest wszystko zrobił mi cytologie powiedział ze moge troche krwawic ale mam sie niczym nie niepokoic ze to nie ma nic wspolnego z dzieckiem... i mimo ze poswieca pacjentka naprawde duzo uwagi i opieki to bierze najmniej z prywatnych lekarzy w moim miescie...teraz bede szła 5 pazdziernika tez na usg na przezornosc karku zobaczymy czy wszystko sie dobrze rozwija...trzymajcie sie przyszle mamuski

to się CIESZ, ja już się cieszę za Ciebie )

• Mamusia
Ciuchy to najlepiej własnie allegro lub ciuchlandy, bo ciążowe strasznie drogie.Zwłaszcza że ubrania na krótko. Ja miałam to szczęscie że dostałam całą torbę od pryjacólki i już biegam w ciążowych.

Co do porodu to nie czytajcie i nie słuchajcie dziwnych opowieści "rodziłam 3 dni i to był koszmar". Po co? Będzie jak będzie, a po co sie przez kolejne 5 miesięcy stresować.Będzie dobrze.
Wiem, że w niektórych szpitalach można pojśc obejrzeć sale czy zapisać się do szkoły rodzenia. Tam nam wszystko powiedzą.