Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja już tak od miesiąca walczę z bezsennoscią, ale chyba już się powoli przyzwyczajam 🙂 Cierpię dzisiaj, bo mała najpierw mnie rano skopała po brzuchu na dole, a teraz chyba się ułożyła na prawym jajniku, bo mnie boli i w pachwinie też 🤢

• Mamusia
Astra napisał(a):
A do mnie przed chwilą wpadł mężuś po drodze i pączki mi przywiózł 🤪
Właśnie podczytywałam listopadówki...Jezu, jak przyjdzie na nas pora, to ja ze strachu umrę aaaa!

hehehhe........kobieto gdzie umierac chcesz,bedziesz ładnie przeć 🤪 🤪To sie dobrze gada-wiem jaka bylam pewna siebie.
ALe cie pociesze 😁Wczoraj pisalam z kolezanka na fb ,miala termin na poniedzialek i mowi,ze jeszcze nic sie nie dzieje.Chce miec to za soba.Ja jej odpisuje,a tu echo.................rano dostaje esa,ze cora juz na swiecie.Juz maja syna chyba ma 3 latka.
A wiec damy rade 🙂

No i ta niewiedza to błogosławieństwo, wierz mi. Może jak któraś miała lekki poród, nie tak traumatyczny jak moj, nie boi się aż tak bardzo. Ja się boję coraz bardziej i próbuję sobie wytłumaczyć,że to nieuniknione przecież, że najważniejsze zeby dzidzia była zdrowa, etc, etc, ale niezbyt dużo mi to pomaga 😁

• Mamusia
love napisał(a):
Taaa... a te co maja pierwszą ciąże to nie wiedza nic co je czeka 😞 ja tez sie boje.... masakra bedzie ale wiem ze dam rade...

Ty Love to i tak raczej cc,ale i tak bym sie bala.nawet jak drugi porod i bym musiala miec cc to tak jak pierwszy-strach ogarnie i koniec.Jednak sn to wiem jak jest w czasie i po,a po cc to zagadka bedzie.Ale jestem mysli,ze Alanek nie bedzie chcial dobic do wagi od swojego brata 😉
Kolezanka mnie dzisiaj pocieszyla-Boze Iza ja tak w 9 m-c nie wygladalam jak Ty teraz 😠

• Mamusia
love napisał(a):
izunia n ie wiem dlaczego kazdy twierdzi ze cc bedzie... to nie jest powiedziane bo mam szanse na naturalny porod rownie duze jak i wy! i w sumie na to licze ze sie uda,

ide fote wstawic brzucha 😁

bo przewaznie blizniaki sa prze cc.Ale Ty bedziesz ta wyjatkowa i urodzisz sn 🙂

Pewnie love 🙂 Zresztą cesarka to czasami mniejsze zło, niezależnie od tego, czy rodzi się jeden dzidziuś, czy dwoje. Grunt,żeby wszystko było dobrze, lekarze będą wiedzieli co robić.

A brzuszek śliczny ☺️ jak piłeczka 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
dzieki izunia 🙂
sliczny jest moze bo mi sie tez podoba ale meczacy...;/

wlasnie,a bija sie juz maluchy w brzuchu.jestem ciekawa jak to u Ciebie jest.Bo u mojej mamy to bylo smiesznie z kazdej strony zawsze cos odstawalo 😉U mnie mlody jest sam,a jak kopa sprzeda to boli.Ale ciesze sie z kazdego jego ruchu 😁

• Mamusia
love napisał(a):
izunia ja tez sie ciesze jak sie mlode ruszaja ale bez przsady.... czasami na prawde boli jak nie wiem 😞
a odstaje nawet teraz cos... 🙂) jakies kijki hehe

🙂
Musze sie teraz cieszyc,bo pozniej bedzie tego brakowac.Tak po pierwszej ciazy mialam.Tesknilam za tymi ruchami ☺️