Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Obdarzona, ale wam fajnie 😜 Ja muszę robić naleśniki z serem bo mojemu obiecałam 😜
Ewcia o widzisz, czyli narkoza jednak gorsza... W ogóle jak wspominasz cc to widać, że jesteś zadowolona 😉
Mulant współczuję 😁

nio ja miałam i narkoze i znieczulenie od pasa w doł wiec mam porównanie. co prawda nie wiem czy przy woreczku takie od pasa w doł miałoby znaczenie ale przy porodzie jakbym miała wybór to napewno od pasa w doł. chciałybyscie sie obudzic, nie wiedziec co i jak, a tu dzidzia obok?? ja np po woreczku do tej pory nie wiem kto mnie kroił i w ogole, moj maz tylko mi lekarza pokazał w kosciele kiedys i on chodził do niego pytac jak sie udało itd. i potem te spanie. nie to nie do porodu takie rzeczy...

• Mamusia
mulant napisał(a):
love a ty jak masz ułożone dzieciaczki ???

co do połozenia, to moja dzidzia chyba dalej jest popzreczne bo tak ja czuje, w obu kosciach biodrowych sie zakleszczyła i mnie wali non stop i te nieszczesne pachwiny.... ide spac bo mnie zmuliło a póki zuzia spi, to sie zdrzemne, choc ona pewnie tylkoz pół godzinki jeszcze... ale dobre i to 🙂

• Mamusia
Zyjecie 🙂Jak sie ciesze.
U ans znowu od 8-15.30 pradu nie bylo 😠 😠w domu zimno.Cholera jasna.Dobrze,ze z NIko bylismy na obiadku w miescie.Ja jadlam nalesnik z kukurydza,pieczarkami,serem żółtym...mniam,a mlody chcial spagetti- tylko miesa to jak kot naplakal.Zjedlismy ze zmakiem.

Co do dzidzi to moja chyba byla juz glowka na dol.

• Mamusia
Hej wpadłam dopiero i jeszcze was nie czytałam. Wróciłam właśnie z USG. Dzieciątko rozwija sie prawidłowo i pan doktor powiedział, że na 95% jest to córunia tatunia 🙂 Tylko tatuś dobrze obstawiał z całej rodziny i znajomych 😉 Siedziała oczywiście na wstydziocha, ale pan doktor stwierdził, że widzi cipeczkę i zrobił nawet zdjęcie 😉
Najśmieszniejsze jest to, że ma stopę taką jak ja. Bardzo wąska długą i z długim paluszkiem dużym, sporo dłuższym od pozostałych, dokładnie jak u mnie 😁 4 cm długości ma stopa 😁 A waży maleństwo 380 gram 🙂

• Mamusia
o jak sobie pospałam;D zaraz kąpiel i potem dalej relax z moim M 🤪 🤪

LADY MOJE GRATULACJE!! jak fajnie, że dziewczynka 🙂 no i już dumna , że ma stopy po Tobie hehehe;D

a tak co do ułożenia to ja się zapytam mojego gin , jutro do niego zadzwonię i się umowię na wizytę.

Do ginekologa lepiej dzwonić rano tak 10-11 czy po południu 15-17?

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja mam jutro rano wizytę u mojego gina prowadzącego. A 28.11. jeszcze prywatnie u tego profesora. Tak kontrolnie by wszystko porównać 😉 Coś mi się zdaje, że teraz mnie będzie czekać przeprawa z glukozą 🤢

ja jeszcze przed wizyta u mojego ide na 3D moze w Mikolaja pojde.Zobacze kiedy on rzyjmuje.Niech malego zmierzy z kazdej strony i zobaczy czy jest wszystko ok 🙂
To Ty chodzisz do dwoch lekarzy?A do prof.na badania kontrolne malej ,tak?

• Mamusia
Teraz do profesora na USG genetyczne (wcześniej chodziłam do innego lekarza) i do tego samego na jedną wizytę kontrolną idę tego 28 listopada. I do swojego normalnie, na wizyty, które mi wyznacza, na razie tak co 3-4 tygodnie. Mówił, że później będziemy się częściej spotykać. Ale nie wiem od którego miesiąca trzeba częściej chodzić.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Lady, o to super 🙂) bynajmniej wiesz kiedy możesz się spodziewać porodu, i w ogole jak ktoś się pyta to już nie mowiesz marzec/kwiecień tylko kwiecień;D

Wiesz to jest dziewczynka, a dziewczynki lubią się rodzić wcześniej, przed terminem 🙂 Częściej im się to zdarza niż chłopcom. A co do telefonu do lekarza to ja nie wiem. Chcesz do niego bezpośrednio dzwonić, a nie do recepcji?