Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ggulek jak wezmę się za szukanie takich filmow to Ci powiem jak coś znajdę;D
Mnie wkurzają te filmiki bo wiele jest ze znieczuleniem:P a ja chcę zobaczyć jak to jest bez...bo ja go nie będę miała 😜
ja też się zastanawiałam nad cesarką ale cały czas się mądrzę , że urodzę siłami własnymi. Choć podejrzewam , że jak przyjdzie co do czego będę modliła się o CC:P chyba , że.. za jakiś czas okaże się, że np. coś nie tak lub nie dam rady lub no nie wiem i chcąc nie chcąc będzie cesarka no to w tedy ok. Ale siłami tooo to ja właśnie chciałabym 😉
Ggulek ciekawe ile nasze dzieci ważą 😁

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sztunia, to dobrze 😁 bo może dzięki temu nie będzie miała problemow z matmą choćby czy z nauką, bo połapie wszystko 🙂 albo poradzi sobie szybciej w życiu bo połapie;D wiemy,że nasze porody będą inne, ale ja nawet nie wiem jak to jest, dlatego mnie ciągnie do oglądnięcia takich rzeczy choć jeszcze nie będę oglądała, a może wcale 😜

• Mamusia
hehe Sztunia ja wolę nastawić się negatywniej, a potem może milej zaskoczyć 😜 To Ci z Maji inżynier, mądrala 🙂
Obdarzona, no jak naturalnie to bez znieczulenia... Heh ciekawe 😁 chociaż zastanawiam się ile wzrostu może mieć, jak 2 tyg temu było ok 30, a Twoje? Kiedy idziesz do ginekologa? Ja mam na 30 grudnia wizytę.

• Mamusia
Witam was dziewczynki. Fajnie, że jeszcze nie śpicie 🙂 Ja dziś spędziłam bardzo miły dzień z przyjaciółką. Niestety chwile przyjemności w restauracji muszę teraz przypłacić wielką zgagą i wzdęciem. Już nie mogę po prostu. Chyba rzucę jedzenie 😞 Brzuch mi się tak nadmuchał, że aż mnie skóra boli na nim. Zgaga taka, że znowu kaszel mam większy. A i tak zjadłam tylko pół porcji. W każdym razie pierś z grilla z pomidorem i oscypkiem do tego pieczone ziemniaczki i kapusta były pycha. Szkoda teraz muszę cierpieć takie męki 😞
Jutro USG 🤪

obdarzona: Lewatywa to ostatnia rzecz, której powinnaś się bać. To nic nie boli, a niektórzy nawet uważają, że jest to przyjemne :P Lepiej być czystym niż potem walnąć kupę w czasie porodu, a to się na pewno zdarzy bez lewatywy.

• Mamusia
A co do filmików z porodów to w życiu nie zamierzam tego oglądać. Po co mi to?
Cesarki też się boję. Boję się tego zastrzyku w plecy i krojenia brzucha bez narkozy. Nie mogę sobie tego wyobrazic po prostu 😞 Jedna znajoma gdy miała cesarkę widziała odbicie tego co jej robią w lampie na górze. Masakra!

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Cesarki też się boję. Boję się tego zastrzyku w plecy i krojenia brzucha bez narkozy. Nie mogę sobie tego wyobrazic po prostu 😞 Jedna znajoma gdy miała cesarkę widziała odbicie tego co jej robią w lampie na górze. Masakra!

w większości to widać bo moje wsyztskie kumpele co miały to widziały 🙂
a wiecie że u nas w szpitalu nawet ojcowie moga byc przy cesarce, to jest juz dla mnie masakra 🙂 ale podobno wielu z tego nie korzysta a jak juz korzystaja to często w połowie wychodzą 🙂

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):

w większości to widać bo moje wsyztskie kumpele co miały to widziały 🙂
a wiecie że u nas w szpitalu nawet ojcowie moga byc przy cesarce, to jest juz dla mnie masakra 🙂 ale podobno wielu z tego nie korzysta a jak juz korzystaja to często w połowie wychodzą 🙂

To mnie dużo bardziej przeraża niż opowieści z krypty o długich porodach z komplikacjami 🤢

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Lady u mnie znowu więcej znajomych milej wspomina cesarkę niż naturalny, więc różnie bywa 😜 Moja mama miała 21 lat temu cesarkę i dziękowała temu u góry, że jej zrobili, bo przeraziła się krzyków z sali porodowej 😜

Ale kiedyś dawali narkozę, a nie znieczulenie do połowy. To że jest się przytomnym przy takiej operacji jest przerażające. Jakby była narkoza to z Bogiem sprawa.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Lady no o tym znieczuleniu to słyszałam, że czasem może nie zadziałać 😜 Hmm czyli stare cesarki to było coś, teraz pewnie chcą promować porody naturalne bo coraz więcej kobiet robi cc z wygody. 😜

W ogóle nie wiem jak to jest możliwe z tą cesarką, że to tak wygląda skoro gdy miałam głupi zabieg wycięcia fragmentu szyjki macicy przez pochwę (trwający 10 minut) to dostałam narkozę. A i tak gdy mnie wieźli na salę to się trzęsłam jak galareta :p

• Mamusia
no moze byc tak że zewnatrzoponowe nie zadziała moja kumpela tak miała i pipa głupia się nie przyznała bo wszytsko dla dobra dziecko dopiero jak lekarz skalpel przyłozył do brucha to sie wzdrygnęła i po tym się skapnęli i ją uspili

a wkłucie w kręgosłup luz tylko w pewnym momencie było niemiło, ale miałam najpierw znieczulenie zanim mi ten cewnik montowali do kregosłupa 🙂

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
no moze byc tak że zewnatrzoponowe nie zadziała moja kumpela tak miała i pipa głupia się nie przyznała bo wszytsko dla dobra dziecko dopiero jak lekarz skalpel przyłozył do brucha to sie wzdrygnęła i po tym się skapnęli i ją uspili

a wkłucie w kręgosłup luz tylko w pewnym momencie było niemiło, ale miałam najpierw znieczulenie zanim mi ten cewnik montowali do kregosłupa 🙂

A nie bolał Cie później kręgosłup przez długi czas po tym?