Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
wróćiłam 🙂\\
jestem piekna hahahha
ależ tu były sesje 🙂 macie piekne brzuchy a pępek to ja mam chyba astrowy 🙂
Majka moja słucha bajek z CD, puszczam jak idzie w kimie na obiad albo jej czytam
ja musze sciagnąć jakies opery albo klasyki bo ona to wprost uwielbia tańczy do tego i spiewa
Maja jest mała a codziennie rano jak mówię zeby się przywitała z brzuchem to mi bluzke podciaga daje całsa, kotek cąłuje, podunie daje powachać i tuli i czasem robi to w ciagu dnia sama od siebie.
A Michciu też uwielbia do brzucha gadać i zawsze jak na całuje czy to na dzien dobry czy na dowidzenia całuje bęben 🙂 i dotyka
dzisiaj jedziemy do domu, i będziemy filmować sobie wiec wieczór rezerwuje na meza 🙂

ojejq jeszcze o Tobie Sztunia zapomniałam, ze masz wieksza dzidzie i w drugiej ciazy jestes. ale nie pzrejełas sie chyab skoro odpisałas 🙂 sorki
oczywscie czekamy na foty brzucholka Twojego do porównania 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
moze bajki pomoga.U Niko w przedszkolu Pani tez im CD puszcza i sluchaja.

Niko sie obudzil,bo mu goraco 🙂Ale powolilam mu nozki odkryc.Wie,ze gory nie moze musi wygrzac te robaki w oskrzelach.

powinny pomóc, tylko musze jeszcze dobzre poszukac i nagrac na CD. bo posciagałąm z chomikuj.pl jakies słuchowiska od jakiejs pani miała w nicku pzredszkole wiec mzoe jakas pzredszkolanka. i fajnie, bo znalazłam tam trzy małe swinki, a Zuzia zna ta bajke z ksiazki i jej pusciłam jak wstała to tak słuchała ze sozk. tylko ciekawe czy to w spaniu pomoze. fajne słuchowisko, bo swinki były, leniwa, mniej leniwa i wcale nie leniwa, jak nic nie pomyliłam - hehe
i jak pani pzredstawiała wilka to powiedziała ze pewnie sie dzieci boja ale wilk nie ma akurat ochoty na dzieci tylko na swinki - hehe - czego to nie wymysla, jakie scenariusze.

• Mamusia
nio to jak nikogo nie ma to ja tez znikam. maz poszedł Zuze uspypiac i słysze ze go dreczy bajkami, juz chyba z 15min czyta,a ona zamiast spac to tylko pyta " a czemu"
zajrze jeszcze mzoe pzred snem, mzoe cos sie tu ruszy....

PS.a i wiecie co, zapomniałam Wam powiedziec, dopadła mnie kolejna dolegliwosc ciazowa, dretwienie palców u rak, ale nie wsyztskich tylko 2 lub 3 ostatnich, u obu rak, obojetnie co robie. wiem ze wtedy brałam magnez, kupiłam sobie ale nie wiem czy brac i ciekawe kiedy pomoze. pamietam ze z zuzia w ciazy to pytałam czy to normalne w skzole rodzenia nawet, tak mnie to wkurzało. bo ja nop w nocy spie na rece,a teraz nawet sie na chwilke nie moge tak połozyc bo zaraz mnie dopada i nici ze spania. na plecach źle spac bo te spojenie bardziej nawala. paranoja 😞

• Mamusia
Ciekawe kiedy ja mojemu Filipkowi poczytam 🤨 albo nauczę go pierwszego wierszyka 😁
Ja z jednej strony nie mogę doczekać się aż wezmę pierwszy raz go na rączki takiego cieplutkiego, jak już w domu będę się do niego tulić itd ale z drugiej strony też nie mogę się doczekac aż już będzie samodzielniejszy, pytający, malujący, oglądający bajeczki , rozśmieszający 😁

Ggulek, u rodzicow pewnie Cię czeka pycha jedzonko no i rozstanie z mężem 😁 a co do brzucha to czekam 😁

Kasia, kurde ja nie wiem czy my jesteśmy takie same, ale mnie dziś też aż tak nic nie bolało:P nawet pachwiny jakby mniej 😎

już tak nie wieje na szczęście 😁 jem bigos sobie, ale myślę że pora obejrzeć pierwszą miłość na ipli i spać. Zjem jeszcze kiwi i wypiję herbatkę. Oby dziś skurcz łydki w nocy nie przyszedł i zgaga je**** 😞 bo wczoraj w nocy takie symptomy nie dawały mi spać 😠

Dobranoc 😘

Dzieciaki w okresie kiedy o wszystko się pytają są cudowne

-Mamusia, a co to jest?
-Kwietnik.
-A czemu on wisi na ścianie?
-Żeby na nim postawić kwiatka.
-Kwiatka na ścianie?
-Kwiatka na kwietniku.
-A czemu?
-Żeby ładnie wyglądało i żeby miał bliżej do słoneczka, bo ten kwiatek lubi.
-Ale po co?
-Żeby rósł.
-No...ale przecież inne kwiatki rosną, a nie muszą być wysoko...
-Bo inne kwiatki dobrze się czują w innych miejscach.
-Tak?
-Tak.
(chwila ciszy)
-Mamusia, ale ten kwiatek nie spadnie?
-Nie.
-A on się nie boi?
-Nie.
-Aha.
(i za chwilę znowu)
- Mamusia a czemu kwiatek ma zielone listki?
- 😮-> 🤢-> 😠-> 🙃

Czasami to naprawdę długo trwało, jak Bartek był w wieku właśnie Ewciowej Zuzi. Ja czasami się zastanawiałam skąd e mnie takie pokłady cierpliwości, ale jak pytał, gdy byłam czymś zajęta i domagał się odpowiedzi, to mnie doprowadzał do szewskiej pasji.

Czego śpią leniuchy?
Pobudka, wstać! Koniom wody dać! 😜

• Mamusia
Astra napisał(a):
Izu, ja ostatnio też ze skurczem walczyłam. Był taki silny,że noga mnie bolała jeszcze z godzinę po tym, jak minął...

haaaa,a j a caly dzien ledwo chodzilam.Ale dzisiaj byl bardzo łagodny w porównaniu do tych innych.
Ja na to łykam magnez.

Musze sie ubrac,bo do apteki trzeba jechac.Wczoraj antybiotyku nie bylo dla Niko.Byl,ale slabsza dawka.A wiec od dzisiaj te swinstwo bedzie brac 😞Ale jak kaszel z mokego moze zrobic sie w duszacy 😠Ani poszalec nie umie,bo zaraz sapie jak zmachany pies.

Na dodatek sie dowiedzialam,ze kuzynka meza ma półpaśca.Maja przyjechac na świeta do Pl,ale lekarz odradza,bo to bedzie w tej najgorszej fazie.Jeszcze mi tego trzeba.Ajjjj

• Mamusia
Hej śpiochy 😁 ja właśnie zwlekłam się z poduszek i kołder 😁 jem śniadanko 🙂

Izunia, Biedny Nikoś, i to akurat na ten okres przedświąteczny 😠 biedna Ty ze skurczem, dobrze że nie był aż tak mocny 🙂

Astra, z tymi pytaniami toś mnie doprowadziła do śmiechu chichu ale pokazałaś prawdę 😁 najgorsza była moja bratanica, właśnie pytała zawsze w tedy kiedy nie miałam czasu i zawsze o jedną pierdołę 100 pytań. przy 10 pytaniu wysiadałam psychicznie na maxa.

ide na TV 🙂

• Mamusia
seria leków podana....

kurcze zgaga zawitala z samego rana 😞
Mialam sprzatac,a znowu slabosc mnie dopadla.Ale juz leze i odpoczywam wiec zaraz sie biore za sprzatanie.W sumie podlogi najbardziej sie prosza o umycie,ale to moze po obiadku.

Wczoraj wypralam kaftaniki do szpitala co chce zostawic.Niech maja,a ja ich i tak nie ubiore malemu.Pozniej je poprasuje i ladnie do torby dam.dostana jak bede wychodzic 😉

• Mamusia
Hej kochane, u nas tez tak wialo i wieje w dalszym ciagu, ze malo nas z lozka nie wywialo 🙂

Izunia biedny Twoj Nikoś 😞 najgorzej jak dzieciatko choruje 😞 biedne tak sie meczy, stary to jakos da sobie rade, a taki maluch umeczy sie przez to chorobsko 😞

Pijemy z Marysia barszczyk czerwony z Wianiar 🙂 mmmmmniam najlepszy 🙂

Obdarzona, my to chyba tak samo przechodzimy ta nasza ciaze 🙂 dzisiaj cos Cie boli? Mnie troszke kregoslup, ale nie na tyle zeby mi to dokuczalo 🙂

• Mamusia
Kasia, no dziś tak nie za bardzo boli, w sumie chyba nawet nic mnie nie boli 😁 może cyce 🤨 ja czekam z barszczem na święta 😁

ja dziś na obiadek mam spaghetti 4 sery z brokułami, ale bardziej zagęszczone mamy sposobami:P
ja jem bigosik, z rogalem:P bo chleba nie chce mi się rozmrażać w mikroweli:P

• Mamusia
hehe u nas jest ślad bo mama pozamrażała na święta i troszkę zostawiła, no i moj tata jeszcze za granicą więc nie ma jak wyżreć 😁

kurde miałam Ci się Astra coś spytać tylko zapomniałam co. No kurde w nocy cały czas jak się budziłam to sobie przypominałam aby nie zapomnieć Ci się zapytać ale nie wiem już co 🤨 potem może mi się przypomni 😁