Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ggulek, ja też sapię jak woł hehe 😁 nooo ja też się boję, kompletnie nie umiem sobie tego wyobrazić 😁 ale jakoś to będzie, najgorsze jest to że wiem że stanie się to w ciągu miesiąca ( gdybym przenosiła i by mi wywoływali)
Kiedy masz gina? ja mam pojutrze w środę, jadę z Moim M i trochę się boję. Boję się, że powie że nic nie postępuje ale też się boję usłyszeć o jakimś rozwarciu, albo o czymś 🤢

• Mamusia
Hehe no np. usłyszenie : poród rozpocznie się w ciągu 24 godzin, albo coś w tym stylu nie jest do końca fajne. Spoko, dasz radę jutro, zresztą Twój będzie z Tobą 😉 Ja mam następną wizytę dopiero 7 marca, jutro muszę tylko resztę badań dorobić, bo nie mogłam się wywlec w tamtym tygodniu 😁 Lekarka coś za bardzo była u mnie pewna, że zobaczymy się tego 7 marca hiehie
Twój też już nie może się doczekać? 🙂

• Mamusia
Ggulek, no właśnie też nie chciałabym tego usłyszeć, wolałabym coś bardziej neutralnego ale nie szokującego np. 'wszystko jest tam gotowe' hehe 😁
Oo to jeszcze trochę masz do wizyty, ale czas szybko zleci. O ile dotrwasz do niej bo rożnie bywa. Jak tak czytam porody i opisy to w większości nic a nic nie zapowiada na porod a pojawia się jak grom z jasnego nieba 🙂
Mi moj gin powiedział na ostatniej wizycie na koniec : ' jeśli to dtego czasu nie urodzi pani to widzimy się 29 lutego?' 😁 ale myślę że zdążę się z nim zobaczyć i zaliczę jeszcze szperanko a może dwa a nawet trzy szperanka.

• Mamusia
Hehe no właśnie nie znasz dnia ani godziny 😉 Aaa czyli masz wizytę w środę, dni mi się już mieszają 😁
To widzisz nadrobi wszystko jak Filipek się pojawi 🙂 Chociaż oglądałam gdzieś, że mężczyzna dopiero może mówić o miłości do dziecka jak ma ono minimum pół roku, ale to tylko jakieś statystyki 😉 Mój za to oburzył się jak powiedziałam, że chcę po 2 marca urodzić i cały czas się do mnie dobiera hehe
Ciekawe, która będzie następna, bo o ile leliva miała wczesny termin to po fikumiku nie spodziewałyśmy się 😉

• Mamusia
Obdarzona to Twoj ma takie podejscia jak moj Dawid.Na 4D tylko raz byl.Nawet foty nie chcial zobaczyc,bo on chce syna na zywo widziec,a nie na papierze 🙂

Mialam zupe gotowac......wlasnie dobre słowo mialam 🥴Nie chce mi sie 😞

Maz mi zrobil herbatke i tak siedze z Wami.

Pranie juz na dwor mi dal.
Niko dzisiaj odbieramy o 13.Pojdzie na dwor sie wyszalec.

Jutro albo w srode idziemy z nim do lekarza.Martwia nas powiekszone wezly chlonne u niego.Najbardziej to nad siusiakiem.Sasiadka mowi,ze to moze przepuklina.Zobaczymy co lekarz powie.Maz byl z malym na bilansie,ale zapomnial o tym 🥴

• Mamusia
Ggulek, hehe a to wy nie unga bunga? No możliwe, mężczyźni nie noszą tego dziecka w sobie więc podchodzą do tego inaczej 😞
Noo Fikumiku miała poźniej od nas o 3 dni chyba termin 😁 tylko jej to łożysko zaczęło się odklejać więc dlatego urodziła szybciej. Też jestem ciekawa kto będzie po Fikumiku 😁 Hm... 🤨

Izunia, no to Twoj Dawid może sobie z moim rękę podać. Moj jak był ze mną na usg w 12 tyg to stał pod ścianą jak oferma:/ hehe 😁
Może jutro u lekarza dowiesz się coś zajebistego 😁

• Mamusia
Kończę książkę, a taty jeszcze nie ma :/

A mój już świruje i mówi, że nie może doczekać się aż zobaczy Werę. Niedawno odkryliśmy, że zawsze gdy się gada blisko brzucha to ona reaguje, nawet jak długo siedzi w bezruchu wcześniej 😁 No i teraz mam stado wariatów gadających do brzucha w otoczeniu swoim 😁 Łukasz to zapoczątkował i teraz moja mama praktykuje. Budzą mi dzidziusia 😜

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Ggulek, hehe a to wy nie unga bunga? No możliwe, mężczyźni nie noszą tego dziecka w sobie więc podchodzą do tego inaczej 😞
Noo Fikumiku miała poźniej od nas o 3 dni chyba termin 😁 tylko jej to łożysko zaczęło się odklejać więc dlatego urodziła szybciej. Też jestem ciekawa kto będzie po Fikumiku 😁 Hm... 🤨

Izunia, no to Twoj Dawid może sobie z moim rękę podać. Moj jak był ze mną na usg w 12 tyg to stał pod ścianą jak oferma:/ hehe 😁

co masz na mysli?

• Mamusia
kika82 napisał(a):
Wow Fikumiku GRATULACJE !!!

no to się zaczęło 😉
a tak w ogóle dzień dobry 🙂
u Was też taka piękna pogoda?
dosłownie czuć wiosnę w powietrzu 🙂

U mnie było pięknie cały poranek. Słońce, niebieskie niebo. A teraz się strasznie zachmurzyło i jakiś drobny śnieg pada 😠

• Mamusia
Obdarzona hehe my unga bunga, ale mój ostatnio coraz chętniej jeszcze 😜 No niestety czują to inaczej, ale po spędzaniu czasu z dzidkiem zmieniają podejście, muszą zobaczyć, podotykać i poczuć 😉 Ciekawa jestem jak będą do nas podchodzić po porodzie i jak traktować 😉
Kika u mnie było słońce a teraz znowu pochmurno, wczoraj w ogóle był jakiś kosmos wiatry ze śniegiem, zawierucha chwilę.

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Lady nie może się Twój też doczekać, a te ostatnie tygodnie ciągną się strasznie 😜 Mój już nawet na półce odłożył drobne na parking do szpitala 🤪

Hihihi.....dobry.Facet to pamieta o najwazniejszym 🤪

Ja jestem ciekawa reakcji od Niko,bo meza to juz nam 😉

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Lady nie może się Twój też doczekać, a te ostatnie tygodnie ciągną się strasznie 😜 Mój już nawet na półce odłożył drobne na parking do szpitala 🤪

Mój taki zorganizowany nie jest i znając życie jak będzie mnie wiózł do szpitala to zapomni dokumentów czy coś 🙃 Ale za dzidkiem szaleje. Mój ulubiony jego tekst: "ale to będzie dzidziuś nad dzidziusiami" 😘

• Mamusia
mój nazywa naszą malutką "córunia Tatunia" 🙂
wprawdzie był tylko raz ze mną na usg ale to z racji tego, że moje wizyty wypadają z samego rana kiedy on pracuje gdyby nie to pewnie byłby ze mną za każdym razem 😉

Lady chyba możesz coś dopisać tylko wtedy kiedy tworzysz suwaczek 🤨

• Mamusia
ggulekk napisał(a):
Izunia no ciekawe jak zareaguje na braciszka, może być na początku pewnie trochę zazdrosny 😉
Lady hehe fajny tekst 😁

Jestemy ciekawi jak to bedzie.
Maz czasmi mowi jak jest jakas sytuacja,ze jeszcze troche i Alan tak bedzie robic 🙂
Najlepszy Niko byl ostatnio.......mama nakarmi Alanka i pozniej ze mna pojdzie na zakupy,a Ty go bedziesz pilnowac 🙂Hihii.....dziecko madre jest,a co.

Wczoraj widzialam jak mu brakuje szalenstw ze mna.Ale trudno,zeby baba przeszlo 100kg wchodzila na tor dla dzieci 🙂A wiec siedzialam i sie patrzylam jak sie bawi.Jedynie na wspinaczce pomagalam Niko wchodzic,bo sie troche bal.W srode znowu chcemy go tam zabrac.Bedzie mniej ludzi,ale to maz idzie z nami.

Ciekawe jak to wszystko bedzie........bedzie ciezko,ale damy wszystkie rade.

• Mamusia
wygoliłam się i wyglądam jak pociety wiperzek, sudocemem sie wysmarowałm niech to załagodzi do wieczora kupa czasu 🙂

no izunia ja też jestem ciekawa jaka bedzie reakcja Mai, teraz jest cudownie, ale cholera wie jak ona zareaguje jak to wsyztsko na nia spadnie 🙂

obdarzona napisał(a):

Ta? Mój to jakbym sama se to usg robiła to by się rozpłakał, ale przy pani dr zimna krew zachował 😁
Teraz do brzucha gada "Wyłaź już, tu tata mówi, halo, wyłaź" 😁 a ja go leję, bo niech se jeszcze malutka posiedzi 🙂