Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ggulek, on się nie boi 😁 tylko mu się na serio nie chce 😁

Izunia, masz domek już obniżony 😁 wcale nie jest mały, ale masz inny kształtem co sprawia wrażenie , że się zmniejszył dlatego że się obniżył.
Tak samo ja mam, miałam takiego brzucha sporego a teraz jak się obniżył to to taki malusi się zrobił 🙂

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hahaha ewcia wywołuje pporód uwaga 🙂 kto pisze do nefre 🙂 kiedy ostatnio była?

tak kasia mam dzisiaj ale dopiero o 20.30 wiec jeszcze kupa czasu,a ty pewnie już na poczekalni 🙂

zjadłam obiad, kapuche z grzybami, wyszła jej przepyszna normalnie szok
Maja chyba wraca do siebie, teraz bawi się z babcią
a ja profilaktycznie coli się napije 🤪

kurde gdzieś miałam smoczek po Majce, znaczy się nie uzywany wcale i tak go wcisnełam ze go znaleźć nie mogę

o, Wikusi hacjenda sprzed chwili 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/717/img002aw.jpg/][IMG]http://img717.imageshack.us/img717/2792/img002aw.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Astra napisał(a):
No i właśnie juz nie raz rozmawialiśmy z meżem, że trzeba będzie np organizować czas dla Bartka przede wszystkim,zeby nie odczuł jakiegoś odtrącenia. Czasami mąż zostanie z małą, a ja z B gdzieś pojadę na zakupy albo do kina czy coś tam, bo najbardziej to pewnie o moja uwagę będzie zazdrosny,a ja nie chcę zeby czuł się źle. Wiem jak się czuje takie dziecko, bo jak urodził się mój brat miałam 5 lat, tato był za granicą, a mama całkowicie poswięciła się małemu. I poszłam w odstawkę. CIągle mi tylko powtarzała,ze jestem juz duża i nie ma czasu, bo Łukasz to, Łukasz tamto, Łukasz chory, etc...ciągle coś. Miałam koszmary w nocy i jak tata wracał to wymyślałam,ze mama na mnie krzyczała, albo że mnie pobiła, a to była nieprawda i tata to wiedział...ja nie chcę takich akcji, wiem jak bardzo cierpiałam jako dziecko i będziemy dbać o to,zeby B nadal czuł się dobrze, tak jak teraz 🙂 raz ze mną gdzieś wyskoczy i będzie to czas tylko dla niego, raz z mężem, a kiedy indziej i pewnie najczęściej - będziemy spędzali wolny czas intensywnie i wszyscy razem 🙂

nio nasza ZUzia tez niby przygotowana i gada o Idze cały czas ale jak bedzie wyjdzie w praniu. ponoc jak sie rodzi drugie to trzeba starszemu 80% czasu poswiecac a małemu 20. zwłaszcza mama. nio i angazowac dziecko starsze, zeby podało pieluszke czy cos. chco ja wiem ze u nas to ja moja bede musiała pewnie odganiac, jak sie bedzie rwała do pomocy zeby krzywdy nie zrobiła. ona juz marzy ze ma długie włosy Iga i ze ja czesze i gra z nia w gry planszowe, szok. i zeby myje na podstawce Igusia sama. hehe
nio ciekawe jak bedzie...z naszymi starszakami...

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
no ja to widze juz po Majce, jak czasem tuli sie do moich cycków tylko za bardzo nie wie co z nimi zrobić
albo kaze się połozyc na przewijaku, macha nogami i udaje że płacze

mama znalazla jakies dwa artykuły w gazecie, własnie o starszym rodzeństwie, czego unikać, no i o buncie dwulatka, bo teraz mamy akcję wzmozoną, moze przez chorobe ale normalnie takie ceny odwala że ręce opadają. wiec jak mi je dostarczy i beda jakieś złote mysli to przytoczę 🙂

moja chyba dwulatkanie miała, ale ma za tto trzylatka, hehe albo to sie z ciaza zbiegło i tak reaguje... hehe

obdarzona napisał(a):
Astra, a co to jest to co napisałaś o jogurcie, bo ja nie wiem ☺️

a barwnik, pozyskiwany z takich oto sexy mini-mszyc:

http://ecostam.blox.pl/resource/koszenila1.jpg

"Koszenila - E120 jest naturalnym czerwonym barwnikiem otrzymywanym z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej. Barwnik pozyskiwany jest zarówno z robaczych odwłoków jak i składanych przez nie jaj.
Żywe owady zabija się zanurzając w wodzie, a natępnie doprowadzając do ich wysuszenia. Alternatywnym sposobem jest poddanie mszyc działaniu słońca, pary wodnej albo cieplarki o podwyższonej temperaturze. W ten sposób można uzyskać różne odcienie barwnika, co umożliwia dywersyfikację produktów"

Bleee 🙃

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
hahaha ewcia wywołuje pporód uwaga 🙂 kto pisze do nefre 🙂 kiedy ostatnio była?

tak kasia mam dzisiaj ale dopiero o 20.30 wiec jeszcze kupa czasu,a ty pewnie już na poczekalni 🙂

zjadłam obiad, kapuche z grzybami, wyszła jej przepyszna normalnie szok
Maja chyba wraca do siebie, teraz bawi się z babcią
a ja profilaktycznie coli się napije 🤪

kurde gdzieś miałam smoczek po Majce, znaczy się nie uzywany wcale i tak go wcisnełam ze go znaleźć nie mogę

nie mamy kom do nefre chyba bo ona powiedziała ze jak urodzi to maz wejdzie i napisze. wiec chyba jeszcze nie...

Sztunia i w jogobelli się zdarza 🙂 ja zawsze patrzę na etykiety, na zawartosc chemii i jaki barwnik, bo mnie to obrzydza, ale ogólnie ludzie nic se z tego nie robią i zyją, więc nic strasznego z tej koszenili tak naprawdę 😉

Gulek co mi narobiłaś checi na pizzę z cebulką i kurczakiem to masakra 😠 😜
Ale to już dzisiaj sobie odpuszczę, dzień zaczęłam od kebaba to nie bedę sobie pizzy dokładać, aczkolwiek...jutro nie omieszkam 😁 🙃

• Mamusia
a to mój sprzed chwili 🙂
37tc

[IMG]http://i42.tinypic.com/2cdu3bs.jpg[/IMG]

i łóżeczko ubrane dla Igusi, tzn ubrane tyle ile potzreba a na poczatek tylko pzrescieradło ja uznaje. podusia ubrana do noszenia małej 🙂

[IMG]http://i42.tinypic.com/157yqf7.jpg[/IMG]