Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No ja też tak mam Iza. Też mnie tak nawala kopytkami pod mostkiem. Ale na szczęście u mnie zgaga się nie pojawia 🙂 Idę z dzieckiem na spacerek 😎

• Mamusia
TheEwcia napisał(a):
czesc 🙂A kiedy mialas ostatnie usg?Jaka masz roznice meidzy dzieciaczkami?[/quote

Ostatnie USG miałam w 36 tyg i powiedział że dzieciątko waży 2800 g ale nie wierzę w to...., leżalam w szpitalu i jedna z koleżanek miała usg - dziecko 3100 a urodziła chłopca 4050 więc jest róznica ;-) moja Weronisia 2 kwietnia będzie miała 5 latek ;-) panienka już z niej 😜]

A ja czekam na Weronisię 🙂 I ma termin na 3 kwietnia, ale Pan Doktor mówi, że raczej nie doczekamy 🙂

• Mamusia
The Ewcia, ahha to Ty już mamuśka jesteś 🙂 myślę, że będzie dobrze z Twoim spojeniem, nie zamartwiaj się tym, choć to nie łatwe 🙂

Astra, hehe u Ciebie dziś taki salon kosmetyczny;D

Izu, ja też tak mam i się zastanawiam, co on mi robi pod cyckami jak brzuch obniżony, a dziś to już mam niziutko 🙂

ja dziś robię wiosenne porządki z mamą 😁 miałam nie sprzątać, ale to ona zaczęła 😁 Potem idziemy do ogrodu 😁

Powiedziałam mamie, że dziś rodzę 🙂 że Filipek będzie dziś w nocy albo jutro jakoś. Ta się ze mnie śmieje, ale ja mam taki plan. Pewnie nie wypali ale tak sobie postanowiłam żeby urodzić do jutra wieczora 😁 dlatego wszystko musi być gotowe ,że jak pojdę do szpitala to mama ma mieć mniej obowiązkow 😁
A Mateusz moj dziś do mnie nie przyjedzie. Musi pracować, tak mu wspołczuje:/ 😞

• Mamusia
TheEwcia napisał(a):
czesc 🙂A kiedy mialas ostatnie usg?Jaka masz roznice meidzy dzieciaczkami?[/quote

Ostatnie USG miałam w 36 tyg i powiedział że dzieciątko waży 2800 g ale nie wierzę w to...., leżalam w szpitalu i jedna z koleżanek miała usg - dziecko 3100 a urodziła chłopca 4050 więc jest róznica ;-) moja Weronisia 2 kwietnia będzie miała 5 latek ;-) panienka już z niej 😜]

Ja co do usg to sie nie wypowiadam 🙂Ja bylam na usg we wtorek i maly wazyl 4300,a wiec ciekawe jaki sie urodzi.Aaaaa...to masz fajna roznice miedzy dzieciaczkami.Moj Nikos ma 6 skonczone w styczniu.

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
The Ewcia, ahha to Ty już mamuśka jesteś 🙂 myślę, że będzie dobrze z Twoim spojeniem, nie zamartwiaj się tym, choć to nie łatwe 🙂

Astra, hehe u Ciebie dziś taki salon kosmetyczny;D

Izu, ja też tak mam i się zastanawiam, co on mi robi pod cyckami jak brzuch obniżony, a dziś to już mam niziutko 🙂

ja dziś robię wiosenne porządki z mamą 😁 miałam nie sprzątać, ale to ona zaczęła 😁 Potem idziemy do ogrodu 😁

Powiedziałam mamie, że dziś rodzę 🙂 że Filipek będzie dziś w nocy albo jutro jakoś. Ta się ze mnie śmieje, ale ja mam taki plan. Pewnie nie wypali ale tak sobie postanowiłam żeby urodzić do jutra wieczora 😁 dlatego wszystko musi być gotowe ,że jak pojdę do szpitala to mama ma mieć mniej obowiązkow 😁
A Mateusz moj dziś do mnie nie przyjedzie. Musi pracować, tak mu wspołczuje:/ 😞

Ktos musi na rodzine zarobi 🙂Jeden zarabia drugi wydaje 🤪 🤪Mnie tez nosi,ale mam taki burdel w domu,za siedze w duzym pokoju i nie chce z niego wychodzic.

• Mamusia
urodził ktoś ??? bo mi się czytać nie chce
więc tak okna umyte (kolejny raz) firanki wyprane powieszone ładnie pachnie lenorem :p
poprane wszystko powycierane wypucowane tylko prasowanie zostało a co do skurczy
to miałam dziś w nocy ale tam gdzie nie trzeba 😠 😠 w nogach co si e budziłąm na siku to mój też i tylko spoglądał tymi wielkimi oczami czy czasem nie rodzę 🤪 🤪

• Mamusia
mulant napisał(a):
urodził ktoś ??? bo mi się czytać nie chce
więc tak okna umyte (kolejny raz) firanki wyprane powieszone ładnie pachnie lenorem :p
poprane wszystko powycierane wypucowane tylko prasowanie zostało a co do skurczy
to miałam dziś w nocy ale tam gdzie nie trzeba 😠 😠 w nogach co si e budziłąm na siku to mój też i tylko spoglądał tymi wielkimi oczami czy czasem nie rodzę 🤪 🤪

szybka jestes 🙂JA chyba dopiero w poniedzialek bede wieszac firany tzn.maz bedzie wieszac.Krzeslo nie da rady utrzymac prawie 105kg 🤪

Tylko Sztunia miala zaszczyt sie rozwiazac 🙂

• Mamusia
Mulant, haha ale Ty czyścioch jesteś 😁
Co do suwaczkow to ja pierdziele haha rzeczywiście 😁

Izunia, a wiesz co 😁 wiem ile się jedzie z Bierdzan do mnie . Bo wczoraj siostra jechała z Opola i miała mnie odebrać z urodzin i ja do niej dzwonie czy przyjedzie po mnie i jeśli tak to za ile a ona mowi,że jest w Bierdzanach i że będzie za ok. 20 min a była za 15 min już po mnie 😁

Kasia, hm ej to byłby zajebisty pomysł ale jakbyśmy wszystkie nie były bliskie rozwiązania 😁

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 Ta noc to była straszna miałam mega zgagę i ból jak na miesiączkę cała noc mnie męczyło,więc nie było mowy o spaniu,teraz posprzątałam chce mi się spać,ale nie mogę zasnąć.Chce już urodzić... 🤢A jak tam u was??

• Mamusia
Jaszminka, ja też chcę urodzić ale bole mnie łapią w tedy kiedy jestem wycieńczona, a ja muszę mieć siły 😁 zresztą chciałabym urodzić a każdy moment jakoś mi nie pasuje, ale dzidzia na to patrzeć nie będzie 😉
z tym wc to normalne, ja też latam 🙂

• Mamusia
Umierammmmmmmmm...................okna wstawione.Dom juz troche ogarniety,zostal tylko kurz do umycia na mokro.To juz meza dzialka.Wystarcz,ze odkurzalam i zaraz chyba urodze 😞Jejku ....byle do poniedzialku.

Dzisiaj na obiadek frytki,kotleciki i jakies ogoraski.A pozniej robie koktajl jagód....tylko musze wyciagnac z zamrazarki.

• Mamusia
odarzona-na to to akurat siły znajdziemy nawet gdy będzi nam się wydawało,że ich nie mamy 🙂 Bo czego się nie robi żeby zobaczyć i przytulić maleństwo 🙂Kurczę nie mogę się doczekać tego momentu gdy będę mogła mieć maleństwo i tulić 😜 Chyba zaczynam wariować 🤨

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Info od Sztuni

Polinka super ssie 🙂Sztunia po zabiegu straciła dużo krwi i ma mocną anemie 😞Ogólnie jest super i wraca do sił 🙂

nio to supcio. czekamy az szczesliwie wróca do domku obie 🙂
u mnie dalej bole okresowe, ale jak widze nie jestem odosobniona, wszytskie tak macie, a jak sie zaczna prawdziwe skurcze to napewno ich nie pzreoczymy i wtedy pewnie bedzie szło policzyc co ile sa i ile trwaja hehe.

The Ewcia ja miałam wczesniej silne bole spojenia łonowego, ginka mi powiedziała ze w drugiej i kolejnych ciazach takie rzeczy sie uaktywniaja (to tez moja druga dzidzia). ale teraz juz jakos z tym lepiej, juz mi mniej dokucza. swego czasu, jak zmieniłam lekarza to chciał mnie ten drugi kłąsc na patologie zeby zobaczyc czy sie nie rozchodzi, ale w sumie jakos tego uniknełam. mam druga córcie w domku i starałam sie uniknac lezenia w szpitalu. o dziwo udało sie.

co do KTG to chyba obdarzona pisała, mam wszytskie wydruki u siebie, miałam 3 razy robione, na zadnym nie wykazywało skurczy. moja linia skurczowa macicy przynajmniej na ostatnim, wczesniejszych teraz nie ogladałam. dochodzi tak do 10-20. a chyba jakies juz w miare powazne zaczynaja sie chyba od 60. nie wiem w jakich to tam jednostkach bo chyba nie ma na wydruku. takze chyba jest oki. u nas w szpitalu ten sprzet jest super nowoczesny wiec chyba wykrywa. pamietam ze jak na patologii z zuzia te ponad 3 lata temu lezałam to były takie co trzeba było przyciskac jak sie dziecko ruszało, a tu samo rejestruje ruchy dziecka i zaznacza, takze nam mamuskom zostaje tylko wytrwale lezec te 20min.

i juz nie pamietam co kto pisał.

ciekawe która nastepna 🙂

• Mamusia
Melduję się, że u mnie bez zmian, jedynie jakieś pojedyncze, słabe skurcze 😜 Posprzątaliśmy, byliśmy na pizzy i padam na twarz 😜
Jeśli chodzi o ruchy pod mostkiem to moja cały czas tam rozrabia, żebra mnie bolą strasznie 😠