Mój tez jest w ciąży 🙂 cierpi na bezsennosc, ciągle je, ale jak na osiemnastce jadł śledzie praktycznie razem z tortem to wszyscy się z niego nabijali hehe 😁 i przytył dość sporo (choć już go o kilo wyprzedziłam). Ciekawe ile ta moja królewna już waży...dzisiaj sie dowiem 🤪 potem jeszcze jakieś zakupy spożywcze zaliczę i mogę się cielić 😉
Ryż gotowy, ale pachnie 🙂 surówka się przegryza w lodówce, jeszcze tylko mięcho usmażę.
Ale najpierw muszę iść po księciunia, bo się z ciocią i psami wścieka na dworze 😉
Już po badaniu 🤢 Wynik w piątek.
Co do odbijania to u mnie mówili mniej więcej to samo co u gulka i że czasami w ogóle się dziecku nie odbija.
U mnie od dzisiaj tata siedzi. Musimy sobie jakieś atrakcje wymyślić na te wspólne może nawet 4 tygodnie 😉 Robię dzisiaj te polędwiczki w sosie z sera pleśniowego i z rukolą 🤪 Już bym zeżarła to chętnie po wycieczce na badania, ale zrobię tak na drugą :> Póki co mam pierniczki :>
Astra, haha to niezłe ma smaki, normalnie rzeczywiście jak Ty 😁
Gulek, no widocznie dzidki tam buszują, a Twoj przynajmniej wygląda chyba jak mężczyzna bo moj jak wygniecione pranie niechlujnie powieszone na zardzewiałym wieszaku:/
Kasia, witaj w klunie. Też mam lipe z zębem. Chuj no;/
Lady ale masz kochanego tatusia. A obiadek Twoj narobił mi smaka 😞
ja mam dziś pierogi ruskie ale ze sklepu 🥴 jadłam te same z mięsem z kilka dni temu, to ciasto takie wstrętne, że masakra.
No ale żeby nie było tak goło to mam też dziś krupniczek 🙂 to już kolejne danie z kaszą, bo mama twierdzi że muszę mieć siłę na porod 😁
dziś idę do ginka jutro na ktg i odebrać wyniki na paciorkowca ciekawe czy mam 🥴🥴 dziś miałam 3 skurcze w odstępie co 45 minut i ustały 😠😠 coś się synuś nie spieszy 😠
Lady, ja też planuję placki ziemniaczane ale zrobię je jutro na kolacje sonie i mamie. Bo dziś mam w planach w końcu tego cytrynowca, bo chodzi za mną przez Ciebie 😜 stwierdziłam,że muszę go zjeść skoro mam taką na niego ochotę bo nie wiadomo kiedy urodzę i będę musiała pilnować dietki i kalorii.
Mulant, o to witaj w klubie 🙂 ja też mam jutro wizytę, Ggulek też ma 😁 i na ktg też muszę się wstawić i z wynikiem do gin 🙂
Mulant ja też dziś robię gulasz z pomidorami i papryką i mięskiem z kurczaczka a do tego ryż. Ale nie wiem kiedy się za to zabiorę bo mam tak kurewskiego lenia w zadku, że obłęd normalnie 🙂
a ja zjadłam pierwszą porcję pierogow, i czaicie akcje? w worku były ruskie ale były też na słodko z serem, a z mamą nie wiedziałyśmy i żeśmy cebulkę i boczek zesmażyły na polewkę. Kurde no jak tak można, nigdy więcej takich nie kupimy. tzn. ja nie wyczułam ale moj siostrzeniec i moja mama miały pierogi takie słodkie i słone:/
jedzcie pizze ja po niej urodziłam hahaha
u mnie odwiedziny psiapisólki i siostry, młoda wszstko przespała
najgorsze jest to ze nie chce wstać a cyce mi zaraz rozsadzi
Mam depresję przedporodową i jem truskawki 🙂 gulasz już gotowy, ale nie chce mi się w ogóle jeść, jestem jakaś mega zmęczona i spać mi się chce, a byłam tylko w netto. Masakra, jak mam jeszcze tak się turlać dwa tygodnie to chyba się załamię i pójdę na terapię do psychologa jakiegoś 🙂
Kasia też miałam jakieś deprechy wcześniej teraz czuję się zajebiście i mam mnóstwo energii, więc nie przejmuj się tym 'toczeniem' przez 2 tygodnie 😁 Ja całe mieszkanie dzisiaj wywracam do góry nogami 😜
Kasia też miałam jakieś deprechy wcześniej teraz czuję się zajebiście i mam mnóstwo energii, więc nie przejmuj się tym 'toczeniem' przez 2 tygodnie 😁 Ja całe mieszkanie dzisiaj wywracam do góry nogami 😜
Zazdroszczę Ci tej energii 🙂 ja jak się uwalę na kanapie to już koniec 🙂 nie mogę się podnieść hahaha słonica mamucica jestem 🙂
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
2047
3838
2684
1995
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
love 2047 postów
obdarzona 3838 postów
izunia1986op 2684 postów
lady_m4ryjane 1995 postów
Gość
Ryż gotowy, ale pachnie 🙂
surówka się przegryza w lodówce, jeszcze tylko mięcho usmażę.
Ale najpierw muszę iść po księciunia, bo się z ciocią i psami wścieka na dworze 😉
lady_m4ryjane
Co do odbijania to u mnie mówili mniej więcej to samo co u gulka i że czasami w ogóle się dziecku nie odbija.
U mnie od dzisiaj tata siedzi. Musimy sobie jakieś atrakcje wymyślić na te wspólne może nawet 4 tygodnie 😉 Robię dzisiaj te polędwiczki w sosie z sera pleśniowego i z rukolą 🤪 Już bym zeżarła to chętnie po wycieczce na badania, ale zrobię tak na drugą :> Póki co mam pierniczki :>
obdarzona
Gulek, no widocznie dzidki tam buszują, a Twoj przynajmniej wygląda chyba jak mężczyzna bo moj jak wygniecione pranie niechlujnie powieszone na zardzewiałym wieszaku:/
Kasia, witaj w klunie. Też mam lipe z zębem. Chuj no;/
kasia_sztuk
Astra z czym smażysz ten ryż? Może też zrobię to co Ty 🙂 filety mam, kapuste białą też 🙂
obdarzona
ja mam dziś pierogi ruskie ale ze sklepu 🥴 jadłam te same z mięsem z kilka dni temu, to ciasto takie wstrętne, że masakra.
No ale żeby nie było tak goło to mam też dziś krupniczek 🙂 to już kolejne danie z kaszą, bo mama twierdzi że muszę mieć siłę na porod 😁
lady_m4ryjane
mulant
dziś miałam 3 skurcze w odstępie co 45 minut i ustały 😠 😠 coś się synuś nie spieszy 😠
obdarzona
Mulant, o to witaj w klubie 🙂 ja też mam jutro wizytę, Ggulek też ma 😁 i na ktg też muszę się wstawić i z wynikiem do gin 🙂
ggulekk
ggulekk
mulant
obdarzona
kasia_sztuk
mulant
obdarzona
Sztunia
u mnie odwiedziny psiapisólki i siostry, młoda wszstko przespała
najgorsze jest to ze nie chce wstać a cyce mi zaraz rozsadzi
obdarzona
Jej ale nuda, no masakra. Zaraz się wale na łożko i czytam książkę.
Sztunia
poczekam jszcze z laktatorem az tak zle nie jest
ggulekk
Dobra, idę naleśniki z serem robić 😜
obdarzona
ggulekk
kasia_sztuk
ggulekk
kasia_sztuk
Zazdroszczę Ci tej energii 🙂 ja jak się uwalę na kanapie to już koniec 🙂 nie mogę się podnieść hahaha słonica mamucica jestem 🙂