Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie wiem czy płakać czy się śmiać serio ku..wa no zalałam kuchnie huj chce powiesić pranie na suszarce a tu mi się to coś od trzymania urwało ja pie...le no co za fatum wku...łam się na max 😠 😠 😠 😞 😞 😞

• Mamusia
Astra napisał(a):
Ooo mulant, z podobną akcją walczyłam wczoraj od rana 🤢 Tylko,że u mnie były to kolczyki, a nie sznurówki 😁 Zalałam łazienkę i korytarz po kostki dosłownie.

i jeszcze nie urodziłaś po takim wysiłku ???

mulant napisał(a):

i jeszcze nie urodziłaś po takim wysiłku ???

No jak widać 😎 ja mam w cholerę wysiłku codziennie, bo latam, sprzątam, odkurzam, gotuję, zakupy robię, teraz już ja, a nie mąż Bartka kąpię (a nad tym jest trochę szarpania z wycieraniem, ubieraniem, etc - wiadomo), łóżka rozbieram, spaceruję - a tego wcześniej nie robiłam. Mój dzień się ograniczał do upichcenia czegoś tam i leżenia odłogiem przez tv albo z kompem, a teraz pełna aktywność, nawet czasami wiem,że przesadzam i boli mnie krzyż czy krocze. Ale nie zamierzam się oszczędzać, chciałabym już małą mieć przy sobie, jest duża i donoszona zresztą 🙂

• Mamusia
Gratulacje Izunia!!!

I gratulacje dla Sztuni z powodu pępuszka 🙂

ewciaPM ja też mam w brzuchu aniołka. Mało się rusza, na szczęście często ma czkawkę 😉 A jak się rusza to głównie przeciąga i rozpycha, nie kopie. Jak za długo nie daje znaków to jak ktoś pogada blisko brzucha zazwyczaj reaguje 😉 Albo jak czytam książkę i ją opieram na brzuchu to zawsze zaczyna napierać w to miejsce jakby informowała, żebym zabierała tą książkę z jej syrek 😉

• Mamusia
Ej z tą pełnią to ponoć mit 😉
W społeczeństwie funkcjonuje przekonanie, że w trakcie pełni rodzi się więcej dzieci, następują przedwczesne porody lub są one przyspieszone. Co na to naukowcy? W 1959 roku Walter i Abraham Menaker przeanalizowali dane dotyczące 510 000 narodzin w Nowym Jorku i stwierdzili, że dwa tygodnie po pełni, następował jednoprocentowy wzrost liczby porodów. W 1967 roku ci sami naukowcy opublikowali pracę, według której w okresie tygodnia przed i tygodnia po pełni występuje jednoprocentowy wzrost liczby porodów. W 1973 r. Osley i Borst, badając taka samą liczbę przypadków zanotowali jednoprocentowy wzrost porodów na dwa tygodnie przed pełnią… Astronom Daniel Caton sprawdził 70 mln danych z National Center for Health Statistics i obalił mit – porody nie mają żadnego związku z pełnią Księżyca...

• Mamusia
ale za to jest przysłowie że dziś jest pełnia wszystko się spełnia pomyśl życzenie a ono się spełni
kiedyś w radiu mówili że w afryce jakieś plemię stosuję metodę mianowicie
przed snem nalewają szklankę przegotowanej wody i kładąc się wypijają pól myśląc o swoich zmartwieniach i to co chcą dostać drugie pół wody wypijają zaraz po przebudzeniu i podobno sprawa rozwiązuje sie w przeciągu 3-6dni

• Mamusia
Obdarzona takie same, tylko niektóre są mocniejsze 😜 Tak się zastanawiam odnośnie wód płodowych czy mogą odejść nosem, bo leje mi się z niego ciurkiem 😁 😁 😁 😜
Ewcia nie bagatelizowałabym gdyby lekarka mnie nie uprzedzała o plamieniach po badaniu. jedynie te glutki czerwone mnie zastanawiały i dzwoniłam do niej i powiedziała, że to reszta z czopu i mam torbę pakować 😁

• Mamusia
Ja dostałam bukiecik roż od mojego M, oraz serię głupot na temat porodu. Haha no śmiać mi się z niego chce, mądrala 🙂 a sam sra bo mu wujek naopowiadał,że zemdlał przy porodzie 😁

Astra, nie bierze mnie 😞 tylko brzuch twardnieje 😞

Ggulek, haha wody Ci nochalem odchodzą, jesteś chyba jedyna taka 😁

Mulant, dziś wisi nad Tobą czarna chmura lepiej idź spać 😁 a z tym plemieniem dobre 😁

Kasia, ahha 😁 no teraz jest 17 to Ty pewnie jesteś w szpitalu już 😁 weź daj znać jak tam i co tam 🙂

z tym porodem lotosowym słyszałam, masakra jakie obrzydliwe:/ trzeba być walniętym...przecież to się rozkłada.
Zaś mam burdel w pokoju. Zgaga mnie dopadła, a to dlatego że mleka brakło..

• Mamusia
Ja dostałam bukiet czerwono-zółtych tulipanów od Łukasza, a różowych od taty 😁 Uwielbiam tulipanki, kojarzą się z wiosną, do której od Dnia Kobiet niedaleko 😉 Heh natomiast kolega z pracy napisał, że ten dzień powinien trwać 365 dni w roku 😉 Nasz młodziutki bajerant 😉 A szefu wysłał smsa o 6:50 rano, który mnie obudził 😮