Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mój mały facet śpi po kąpieli pierwszy raz go sama myłam a duży facet wybył 😠 😠
ej dziewuszki ile wam leciało po porodzie bo ja już mam dość śledzia 😠 😠

każdego dnia chce mi się żyć coraz bardziej jak ja kochał moich kaczorów kochanych 🤪 🤪

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nightmare1980 napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
gulek: Przykro mi, że się tak stało, ale dobrze, że podjęłaś jakieś kroki. Może kretyn zrozumie skoro normalne rozmowy nie pomagają. Słyszałam, że jest sporo facetów, z którymi jest problem po pojawieniu się dziecka. Są jakby zazdrośni i nie podoba im się, że teraz kobieta jest skoncentrowana tylko na dziecku. Nie umiem takiego zachowania pojąć po prostu.

nightmare: Śliczny dzidziuś. Chyba też kruszynka?

to wcześniak kiedcy się powiał??

tak moj synek wazyl 2480 jak sie urodzil

• Mamusia
Fryzjerka pojechala 🙂Byla ze swoim malym Filipkiem.Moj maz mial za zadanie opieke nad Alanem i uwazac na Filipa.Ale......................kurna straz zawyla i polecial 😠
Ma szczescie,ze Alan jest grzeczny.Nakarmilam go o 5.30 i lezac w wozku nadal spi.Masakra,tak to sie umawia z facetami.Ale pozniej mnie przepraszal i tlumaczyl,ze kierowcy nie bylo i musial jechac jakiegos faceta szukac.Ale juz wrocil.

Dzisiaj kapie sama malego,bo maz idzie na droge krzyzowa i do ksiedza zaniesc dane chrzestnych.

• Mamusia
mulant napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Fryzjerka pojechala 🙂Byla ze swoim malym Filipkiem.Moj maz

Dzisiaj kapie sama malego,bo maz idzie na droge krzyzowa i do ksiedza zaniesc dane chrzestnych.

ja też dziś to zrobiłam sama 🙂

Musze sie zorganizowac juz,bo maz 14.04 jedzie do pracy i bede sama z dwojka dzieci.Ale dobrze mi to idzie,a narazie wykorzystuje tatusia.A co tam niech wie,ze mamy wiecej obowiazkow 😉

• Mamusia
nightmare1980 napisał(a):
lady_m4ryjane napisał(a):
gulek: Przykro mi, że się tak stało, ale dobrze, że podjęłaś jakieś kroki. Może kretyn zrozumie skoro normalne rozmowy nie pomagają. Słyszałam, że jest sporo facetów, z którymi jest problem po pojawieniu się dziecka. Są jakby zazdrośni i nie podoba im się, że teraz kobieta jest skoncentrowana tylko na dziecku. Nie umiem takiego zachowania pojąć po prostu.

nightmare: Śliczny dzidziuś. Chyba też kruszynka?

tak moj synek wazyl 2480 jak sie urodzil

No to jeszcze mniejszy od mojej Calineczki 🙂 Tylko ona jeszcze spadła na wadze w szpitalu i na wyjściu miała 2500.

• Mamusia
Meti, moje gratulacje 🙂 szybko poszło 😁

Jejciu, Ggulek ja nie wiedziałam że między Tobą a D tak źle 😞 no jaki ciul dziki, brak mi słow.Matko jak ja Ci współczuję. W sumie nie wiem czy doradzić Ci to że masz jeszcze próbować czy zostawić dziada , ale obojętnie jak będziesz chciała postąpić to przemyśl to 100 razy bo w końcu jesteście małżeństwem i trochę przeszliście. A może po przerwie u rodziców on się zmieni, no ale żeby to była zmiana na zawsze a nie na tydzień:/ masz moje wsparcie 😎 no jakie wykidajło z tego Twojego.. ważne,że masz Emi 🙂

• Mamusia
Meti, moje gratulacje 🙂 szybko poszło 😁

Jejciu, Ggulek ja nie wiedziałam że między Tobą a D tak źle 😞 no jaki ciul dziki, brak mi słow.Matko jak ja Ci współczuję. W sumie nie wiem czy doradzić Ci to że masz jeszcze próbować czy zostawić dziada , ale obojętnie jak będziesz chciała postąpić to przemyśl to 100 razy bo w końcu jesteście małżeństwem i trochę przeszliście. A może po przerwie u rodziców on się zmieni, no ale żeby to była zmiana na zawsze a nie na tydzień:/ masz moje wsparcie 😎 no jakie wykidajło z tego Twojego.. ważne,że masz Emi 🙂

• Mamusia
Mulant, j jestem 13 dni po porodzie i cieknie ale dużo mniej 😞
a w Twoim przypadku Ty go pierwsza przytul i powiedz coś miłego mu ale powiedz też ,że brakuje Ci go i z przykro Ci,ze spędzacie tak mało czasu razem we troje 😞

Kasia, ja Ci tylko na pocieszenie przypomnę moją historię, jak szłam zapłakana do szpitala na wywołanie a tam nie chcieli mi od razu wywołać ,był piątek i w ten dzień zapadła decyzja że jak nic się nie zacnie to będzie indukcja w niedzielę albo poniedziałek i co... w piątek się zaczęło 🙂 a też nie miałam już nadziei. 🙂 🙂

ja sama jeszcze nie kąpie, robi to mama. Tzn ona tryma małego a ja go polewam i myję dupcie, fałdki , szyjkę, paszki i inne 😁 kąpie go w oilanie i ponoć w tedy nie treba oliwkować, ale ja już 3 dzień oliwkuję bo na brzuszku i stopkach skórka mu schodziła 😞

Mój mały miał dziś najgorsy humor w całym swym 13-dniowym życiu 😞 płakał, w nocy nie spał bo nie umiał zrobić kupy, osikiwał mnie, cudował itd.

Smutno mi 😞 ja z Mateuszem spędzamy też mało czasu ze sobą a prawie w cale. Teraz ma nocki, dziś oby ostatnia nocka bo nie lubię spać sama bez niego 😞 dziś miał te dwie godziny dla nas, to cały czas nosił i tulił Filipa ale jak wychodził do pracy to mnie tak mocno przytulił i dał dużego ciepłego buziaka 🙂 ale teraz znów sama, zaś samotna nocka 😞 i będzie spał do 15 w południe a ja będę go budziła 😞

Idę, zmyję makijaż i kładę się. Boję się tej nocy... że Filipek będzie nie dobry zaś 😠
dobranoc 😘

• Mamusia
Astra napisał(a):
Astra, gdzie Ty jesteś? Przeterminowałaś się i zamknęłaś się w sobie czy jak?

No... 😞

no kochana ja też czekam za Tobą... 😘i dopinguję mocno......ile jeszcze zostało marcówek nie rozpakowanych?

• Mamusia
graty meti 🙂
ggugulek wyslij go w kosmos a sama uciekaj, moze zmądrzeje a jak nie to szkoda życia

dzisiaj pierwszy raz zachustowałam Polę
hehe super było sprzatałysmy sobie chate razem 🙂

padam na twarz
Maja sprzedana do moich rodziców
a chłop już spi :P

• Mamusia
Kasiula2 napisał(a):
Astra napisał(a):
Astra, gdzie Ty jesteś? Przeterminowałaś się i zamknęłaś się w sobie czy jak?

No... 😞

no kochana ja też czekam za Tobą... 😘i dopinguję mocno......ile jeszcze zostało marcówek nie rozpakowanych?

Kochana jeszcze zostały 2 marcówki, Astra i ja 🙂 a Kika jest kwietnióweczką, a że kwietniówek żadnych prawie nie było to przygarnęłyśmy Kikunię 🙂

• Mamusia
Dzizasku moje dziecie jest straszne. Wlasnie odlozylam Go do lozeczka po godzinnej dyskotece jaka sobie urzadzilismy.. ja wiedzialam, ze On lubi muzyke bo juz w brzuchu bardzo reagowal, ale myslalam ze wystarczac mu bedzie sluchanie. Otoz nie moje mile Panie, hrabia nie chce tylko sluchac. On musi tanczyc i to nie byle jak. Tyle dobrze, ze pasi mu w zasadzie kazda. A ze na mtv o tej porze partyzone leci to juz moja brocha :]
Mam nadzieje, ze przynajmniej kilogramy zaczna leciec bo poki co stoi waga 🙂
No, dobranocka 🙂

• Mamusia
Witam 🙂

Obdarzona siku to pikuś.Ja codziennie w nocy przebieram Alana,bo mokry jest.Nie wiem czy jakas paczka felerna z Pampersa Premium czy on tak dziwnie leje.
Ale dzisiaj pobil wszystko i wszytskich..........Mamusia sie spina,bo synus glodny i szybko go przebieram,a tu..........siku.Ok.Jakos przezyje(przescieradlo,poduszka mokre)A tu pełne skupienie i kupa leci:lol 😁obrze,ze pampers byl podlozony.I takim to sposobem mam dzisiaj swiezo lozeczko przebrane.A dopiero to robilam.

• Mamusia
fikumiku napisał(a):
Dzizasku moje dziecie jest straszne. Wlasnie odlozylam Go do lozeczka po godzinnej dyskotece jaka sobie urzadzilismy.. ja wiedzialam, ze On lubi muzyke bo juz w brzuchu bardzo reagowal, ale myslalam ze wystarczac mu bedzie sluchanie. Otoz nie moje mile Panie, hrabia nie chce tylko sluchac. On musi tanczyc i to nie byle jak. Tyle dobrze, ze pasi mu w zasadzie kazda. A ze na mtv o tej porze partyzone leci to juz moja brocha :]
Mam nadzieje, ze przynajmniej kilogramy zaczna leciec bo poki co stoi waga 🙂
No, dobranocka 🙂

No to kurczę muzykalny ten mój zięciuś 🙂 moja z kolei na muzykę reaguje ciszą 🙂 mam jednak nadzieję, że się jakoś dogadają 🙂 🙂

• Mamusia
obdarzona ja właśnie kupiłam Oilatum, bo na łapkach i stópkach zaczęła się małej łuszczyć skórka i myślałam, że to od Johnsona, a ty mówisz, że masz to samo :/ Kupiłam jeszcze krem nawilżający Oilatum Soft i odkąd smaruję łapki i stópki jest lepiej.

Izunia: moja mała uwielbia walić kupę przy przewijaniu. To standard normalnie. I to w odcinkach jak już mama nową pieluchę zakłada. Czasem zużywam nawet 4 na raz, bo robi kupę z przerwami przed zapięciem pieluchy 😜

Gratki, meti.
Tyle,że to ja miałam termin na 30.03 😜

Noc z dupy. Brzuch mnie bolał jakby mnie ktoś po nim kopał co chwilę i się budziłam. Mocne parcie na siku, ja do łazienki,a tam kropelka. Wstałam sparaliżowana, bo moje pachwiny już z bólu się usztywniły... W ogóle to wczoraj napadłam na biedronkę i upiekłam z tego wszystkiego dwie zajebiste pizze, takie na całą blachę od piekarnika. Jedna zjedzona, drugiej zostały 3 kawałki 😮 Wstydzę się za siebie 🙃 chociaż mężuś mi pomógł. W ogóle jak nigdy, wczoraj zostawiłam pełny zlew garów na noc i powiedziałam,że mnie to jebie, rano to zmyję. A tu niespodzianka, umyte 🙂 i to ręcznie, bez włączania zmywarki.
Czuję się jak koń po westernie, nie wyspana, obolała i żyć mi się nie chce, o! 🙃