Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Astra będzie dobrze, tylko nie przemęczaj się i słuchaj lekarza. Moja też siedzi z nóżkami nad głową 😁

Dziś mnie dużo mniej bolą plecy, ale zawsze jak zaczynają mnie tak boleć to mało co czuję ruchy w brzuchu. Tak jakby się dzidziuś jakoś głęboko przy kręgosłupie układał. Mówiłam lekarzowi, że to moje dziecko na razie takie mało aktywne jest to stwierdził, że powinnam się cieszyć, bo będzie spokojne. Ja bym chyba wolała, żeby mnie skopało porządnie 😉

To Alanek czasami za Twoja nadrabia.Teraz spi dziubek moj maly.
Kurde znowu mnie tak dziwnie boli-ledwo siedze 😞
Jade z malym na zajecia do logopedy pozniej moze jakis zakupy.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Astra wita w klubie leżących, ale niestety nie ciesze się że do niego dołączyłas, najważniejsze to leż
ja zostaje w szpitalu, nawet nie pytam kiedy mogę wyjśc bo nie chce się dołowac, jutro mam miec usg wiec zobaczymy co tam znowu wyjdzie
humor wisielczy, ale chociaz słonko na dworze swieci

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
Astra wita w klubie leżących, ale niestety nie ciesze się że do niego dołączyłas, najważniejsze to leż
ja zostaje w szpitalu, nawet nie pytam kiedy mogę wyjśc bo nie chce się dołowac, jutro mam miec usg wiec zobaczymy co tam znowu wyjdzie
humor wisielczy, ale chociaz słonko na dworze swieci

dobrze,ze ten net jeszcze jest 🙂Bo tak to co tam robic w tych czterech scianach.
Jakos dacie rade-co sie dla takiej kruszynki nie robi.
Dzisiaj mi si eznowu snilo,ze urodzilam syna 🙂To juz 4 raz to chyba przez to ,ze kolejna osoba powiedzialam-bedzie coreczka 😠

Milego dnia kobitki.My uciekamy 🙂

• Mamusia
Astra 😞 o kurde to się porobiło 😞 na pewno wszystko będzie dobrze i dotrwasz do marca, bo nie ma innej opcji 🙂 wspołczuje Ci leżenia, jeszcze masz synka i to chyba nie będzie takie proste. Najważniejsze, że malutka jest zdrowa . A Ty się jakoś musisz trzymać, oby czas szybko Ci zleciał podczas tego 'odpoczynku' ;D

Kasia, oo to dobrze, że zmieniłaś lekarza 😉 teraz możesz być już spokojna 😁

Sztunia, nie dziwie Ci się, że masz taki nastroj 🥴 ale pomyśl, że niedługo Pola będzie z Tobą i w ogole 🙂)

A ja dziś umowiłam się w końcu na wizytę do gin i będę miała usg 🙃 w poniedziałek 😁 tylko mam dylemat;/ czy on powiedział o w poł do pierwszej czy o pierwszej trzydzieści;/ kurwa będę musiała być chyba o 12:30 żeby w razie czego nie przegapić 😜

• Mamusia
Astra, super ta Twoja coreczka na zdjęciu;D i to takie tam to jest rączka czy nożka? to takie koło jej buzi? to ja teraz już wiem , już rozszyfrowałam zdjęcie moje z usg z 20 tyg 😁 bo jest tak głupie i niewyraźne, że nie wiem co gdzie i to jest najgorsza jakość 2 d i też właśnie ma takie podłużne coś jak Twoja mała na zdjęciu, to to chyba noga jego jest;D

• Mamusia
Ja dziś odpoczywam. Nie chcę by mnie ten kręgosłup znów bolał. Zrobię tylko obiad. Ale planuję makaron z sosem śmietanowo-szpinakowym, więc będzie gotowe w 20 minut 🙂 Uwielbiałam to danie przed ciążą, a w ciąży nie mogłam na nie patrzeć, ale dziś coś mnie ochota wzięła na szpinak znowu. Muszę tylko ser pleśniowy zastąpić innym, a szkoda, bo lubię :/

• Mamusia
Lady, ja kocham szpinak 🤪 taki liściasty albo zmielony 🙂 i też makaron z tym jem 🙂 i ze serem i z takim sosem ' 4 sery z brokułami' ale dodajemy szpinak, więcej śmietany i sera aby go zagęścić 😁

mi też twardnieje brzuch, ok 4-10 razy dziennie i jest jak kamień. Ale to już od dawna i lekarz mowi,że wszystko ok;p

• Mamusia
Ja od dziecka nie znosiłam szpinaku póki mnie koleżanka z pracy nie zaprosiła na ten swój sosik. To jest szpinak mrożony (bo łatwiej 😉), ze słodką śmietanką, serem pleśniowym niebieskim (może byc też camembert, albo feta), cebulą, czosnkiem, przyprawione gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Do tego makaron jajeczny najlepiej. Szybkie i pycha 🙂 Robię też tą samą wersję z brokułami zamiast szpinaku czasami. Mój mąż woli opcję z brokułami właśnie.

• Mamusia
Astra napisał(a):
Dzień dobry 🙂
@obdarzona:
Astra, to jak wrocisz od lekarza to się pochwal,będzie usg?

No i wygląda na to,ze nie mam się czym chwalić... 😞
Mam skróconą szyjkę i grozi mi to samo, co z Bartkiem 😞 czyli pęknięcie pęcherza owodniowego i kilka tyg w szpitalu stale pod kroplówką, a potem poród w męczarniach z masażami szyjki w pełni skurczów i kolejnymi dawkami oxytocyny... tylko,ze może to nastąpić o wiele wcześniej 😞
Mam leżeć, nic nie robić, żadnych nerwów, itd...
Tyję regularnie co miesiąc 2 kg, więc jest dobrze.
Wyniki krwi chujowe, ale dało się to odczuć, bo ostatnie parę dni byłam zdechła jak nie wiem... Dostałam to nieszczęsne żelazo 😞
Jakby tego było mało, mam aż 2 razy dziennie aplikować sobie dopochwowo luteinę i brać magnez aż 3 razy dziennie i leżeć, leżeć, leżeć... 🙃
Dziewczyny, płakać mi się chce. Wczoraj wyłam całą drogę powrotną i jeszcze w domu. Oby mi ta szyjka wytrwała jak najdłużej...
Miałam mieć wczoraj połówkowe, ale ginka najpierw robiła mi przez pochwę, żeby tą szyjkę obejrzeć,a potem normalne, zresztą dość długo mnie badała. Zapisała mnie na 14 grudnia, żeby zobaczyć czy coś się poprawi i wtedy mi to połówkowe zrobi.
Moja niunia (nic się nie zmieniło, dziewczynka 🙂 ) waży 510g i stale się rusza, na szczęście z nią wszystko w porządku i prawidłowo się rozwija. Tak ją kocham już, chyba bym nie przeżyła, jakby coś się pokomplikowało 🥴
No...i to chyba tyle...zaraz wstawię fotkę z USG do galerii. Moja mała miała kolanka położone na ramionach, stopy za głową, a rączki wyciągnięte do przodu, myślałam,ze padnę 😁 jak robiła jej zdjęcie, to się trochę rozprostowała, ale kolano nadal było na nosku, a stopa nad głową 🙂

ojejq Astra to nieciekawie. ja od pazdziernika jak wyladowałam u mojej gin prosto z pracy, to tez jestem na tej nieszcesnej luteinie. miała mi ja odstawic ale nadal mnie brzuch ostro boli wiec dalej tez ja aplikuje rano i wieczorem. juz taki dyskomfort czuje. mam tez wizyte na 14 grudnia wiec bede o Tobie myslała jak bede czekała na wizyte w poczekalni. badzmy dobrej mysli 🙂 wszytsko bedzie dobrze. ja póki co nie mam obowiazku lezenia, ale staram sie jak najwiecej wypoczywac bo bol brzucha dokucza i pachwiny a na pachwiny najlepsze lezenie, bo jak dłuzej stoje czy siedze to zaraz ostro nawala. w nocy tez spie z taka długa poducha, maz sie przytulic nie moze bo ona miedzy nami, a jak ja wezme na druga strone to zaraz mi spada, łózko 140x200 a za małe na nasza dwójke, dzidzie w brzuskzu i poduche. hehe