Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gratulacje Kasiu!!!!!! 🙂))))

Nie mam koncepcji na śniadanie. Zajrzałam do lodówki i na nic nie mam ochoty. Co jecie, może mnie natchnie? 🙂

Wczoraj były pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Następne będą w soboty to będę chodzić z Łukaszem. Matko ile informacji! Ale ta położna co to prowadzi super babka. Wczoraj było o noworodku, bo ja trochę od dupy strony zaczynam kurs, bo mi terminy nie pasowały. Podają dużo takich rzeczy, które się mogą wydarzyć, a rodzice wpadają w panikę, choć nic złego się nie dzieje.

Doszła też moja kurtka. Oczywiście jest za wielka 😞 Ale chociaż ładniejsza niż te co mierzyłam. Jak się przestanę dopinać w płaszcze sprzed ciąży to ją założę. Póki co dobrze, że ładna pogoda jest.

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

leliva napisał(a):

Love, czy to nie jest to zdjęcie, które kiedyś miałaś jako profilowe i o którym pisałaś, że zrobił Ci je mąż?
http://emaluszki.pl/841_patronat_w_ciazy_nie_pije.html

😮 też pamiętam to zdjęcie.

Lady, ja dzisiaj zrobiłam na śniadanko kakao i kanapki z dzemem truskawkowym, bo też mi się niczego nie chciało 😁

• Mamusia
hej dzierladki;D ja właśnie pożeram sobie zupę pomidorową bo mi zostało jeszcze , tylko makaronu już mało 😞

Kasia, ja rownie3ż dziękuję, brzuszek rośnie stety lub niestety 😉 ale Ty w końcu pokaż swoj najlepiej w rożnych ujęciach i z bokuu też;D

Sztunia, o kurcze.. ale na święta nie ma bata muszę Cię wypuścić a nawet jeszcze wcześniej 😁 najważniejsze, że usg w porządku 😁

Mulant, ale masz brzucholll 😁 mi moj stanął w miejscu przez ostatni tydzień 😞

A ja właśnie princessę mleczną sobie zjadłam, zaraz biorę się za obiadek - dzisiaj bezmięsny 🙂 zrobię ziemniaki z koperkiem i do tego twarożek z cebulą, czosnkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem, dla małego oczywiście w wersji rzodkiewka + szczypiorek, bo cebuli i czosnku nie lubi hehe

mulant, brzuszek piękny 🤪

obdarzona, ja spędziłam już raz Wigilię i całe święta, potem też sylwestra na patologii ciąży i naprawdę mam nadzieję,że Sztunia wyjdzie stamtąd do domu...
Ja leżałam z taką laską na sali, co miała widocznie jakieś znajomości w szpitalu, bo we Wigilię się do niej cała rodzinka zwaliła o 21:00, to do północy siedzieli. Dzielili się opłatkiem, przynieśli jedzonko, rozmawiali, a ja myślałam,ze zaraz z żalu zejdę z tego świata. Odwróciłam się do okna i wyłam prawie całą noc. U mnie byli rodzice i mąż koło południa, ale w Wigilię odwiedziny były do 18:00 i potem nie wpuszczali nikogo. A do tej małpy to mogli przyjść i to jeszcze taki tłum ludzi. Nikt nie pomyślał,że nie mam jak wstać do kibla, bo leżę z podkładami pod dupą, bo wody mi się leją, a koszulki krótkie (bo trzeba było mieć te szpitalne), nikt nie pomyślał,ze hałas mi przeszkadza,że nie mam ochoty ich słuchać i wąchać zapachów świątecznych potraw, itd. Mówię Wam, nie polecam nikomu świąt w szpitalu. Ta sytuacja była okropna.

• Mamusia
Astra, uuu;/ to wspołczuję Ci takiego przeżycia, też bym wyła;/;/ no Ci lekarze to są bez mozgow 🥴 ja bym nie wytrzymała. A podzielili się z Tobą chociaż czym kolwiek? a były tam jeszcze inne laski?
Sztunia miejmy nadzieje, że święta spędzi w domu. W końcu do świąt ponad 3 tyg więc wszystko się zmieni ku lepszemu 🙂

• Mamusia
nie no na pewno do świąt na pewno mnie wypuszczą, bo wkoncu nic mi nie jest tylko obserwują
a wiecie co pojawili się studenci 🙂 byłam na usg i był kole i laska i widze plusy tego bo, oni tylko patrzyli nic mi nie robili ale za to doktórka co mi robia usg wszystko im tłumaczyła i przy okazji ja się wszytskiego dowiedziałam i nawet coś więcej 🙂
tutaj wizyty są cały czas na szzescie i mój michał ostatnio do 20.30 siedział 🙂

• Mamusia
ja jak byłam w szpitalu to od 15 do 18 były a potem wyganiali i zamykali odział nawet do slepiku po wode nie szło się wydostać
ja dziś robię rosołek bo mam męża choreko ma 38 gorączki biedaczek katarek ma i kaszelek syropek dostał na gorączkę witaminki i śpi ale jak słodko chyba zaczyna mi się budzić instynkt bo cały czas podchodzę do niego i patrze czy wszystko ok eh jak ja go kocham dobrze że on tego nie czyta bo mi w piórka obrośnie jak się dowie.

• Mamusia
hahaha Mulant, no właśnie Ty lepiej tą miłośc do niego w sobie trzymaj bo jak on się dowie o Twojej trosce i miłości wielkiej do niego to w piorka rzeczywiście obrośnie a jego ego skoczy do 1000000 😜

a co do szpitali to ja tylko mniemam jak się tam czujecie/czułyście. Ja byłam jako pacjent w szpitalu tylko w tedy gdy się urodziłam. Miałam takie szczęście , że nigdy tam nie trafiłam. I powiem szczerze, że trochę się boję, bo wiem,że do tego szpitala trafię. Że jak ja tam będę spała, jak ja tam wytrzymam jak nienawidzę białych ścian i kremowych. Ale jakoś będę musiała 🙂

• Mamusia
Ty się mulant lepiej teraz trzymaj z daleka od niego byś się nie zaraziła.

Co do szpitali to ja byłam tylko na jedna dobę gdy mi fragment szyjki wycinali. Było to już wprawdzie po Sylwestrze (bodajże 2-3 stycznia), ale za to w Sylwestra myslałam cały czas co mnie czeka w nowym roku 😞 I byłam sama w pokoju więc jakoś tak smutno. Pamiętam, że wtedy całą pracę zaliczeniową na jakieś zajęcia napisałam. Nie chciałabym żadnych świąt spędzać w szpitalu 😞

• Mamusia
Lady, to z nudy pewnie tą pracę napisałaś.. ja się nie udzielam już w tym temacie szpitalnym, bo ja nigdy nie byłam pacjentem i nie wiem co wam napisać. Jedynie , że wspołczuję takich przeżyć, ale teraz obyśmy lądowały w szpitalu ale w marcu i to na porodowce;D

• Mamusia
no tak dokładnie opisała mi tą szyjke, że 4cm to jest bardzo dobrze, a moje 5 to juz ogóle hoho 🙂 każdy lekarz moze troszke inaczej zmierzyc szyjke bo obraz jest zagiety i pomiar troszke moze się róznic, jesli mówimy o długich szyjkach.
ze moja łożysko jest lekko przodujące, jakas jedna cześc wkrada się tam gdzie nie trzeba 🙂
no i ze mam duzo skrzepow krwi w szyjce, ale że nie jest to sytuacja cięzka

tutaj w szpitalu jesli chodzi o wyglad atmosfere nie moge narzekać jedynie przytłaczające samo to ze jest sie w szpitalu. połozne sA fajne i pomocne więc nawet dzisiaj ciasto im podrzuciłam 🙂 a ja mam pączka z lukrem, zjem po drzemce 🙂

• Mamusia
Sztunia to dobrze, że nie jest źle i że jesteś informowana o szyjkach i łożyskach 🙂
abyś miała cały czas tam taką atmosfere;D a pączka Ci zazdroszczę. Też bym zjadła, zwłaszcza że jestem zajebiście głodna 😜 idę sobie ostrugać ziemniaki , boczku wkroję i jajko dam i będzie git 🤪 🤪

• Mamusia
Hej ho :*
Ja się byczę w łóżku, ale muszę potem się wygrzebać i ogarnąć, bo laski wpadają panieński mi robić 😜 Kurde średnio mi się cokolwiek chce, najchętniej to bym filmy jakieś pooglądała, a tak to trzeba gadać i się uśmiechać 🤪 🤪 🤪 hmmm już totalnie lenistwo mnie ogarnęło...