Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sztunia napisał(a):
ło to fajna Waga 🙂 Alanka oczywiście
izunia stówa pieknie brzmi 🙂

mąz pojechał po sztuczne żarcie, oj zgaga będzie a potem mają być listy do M. 🙂 na walentynki 🙂

daj spokój.......pytalam lekarza do ile ma wage 🤪 🤪

A mnie maz zabral na romantyczna kolacje do Mc Donald's-hihihiihi.Pozniej to waga rosnie.

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
Sztunia napisał(a):
ło to fajna Waga 🙂 Alanka oczywiście
izunia stówa pieknie brzmi 🙂

mąz pojechał po sztuczne żarcie, oj zgaga będzie a potem mają być listy do M. 🙂 na walentynki 🙂

daj spokój.......pytalam lekarza do ile ma wage 🤪 🤪

A mnie maz zabral na romantyczna kolacje do Mc Donald\'s-hihihiihi.Pozniej to waga rosnie.

witaj w klubie ja zaraz pożre wieśmaca 🙂

• Mamusia
Sztunia, Pola to jak księżniczka na salonach będzie mieszkać 😁 zazdroszczę inwencji tworczej 😁

Izunia, ooo Alanek to pączuś mały rośnie 🤪 oo jaki będzie słodziutki jak się urodzi, taka klusia 🙂 noworodki są takie słodkie wszystkie 😁
Pocieszę Cię, łee tam! ważysz 96 kg i 900 gram ☺️ Alanek Ci zawyża 😁

• Mamusia
A ja zjadłam hot doga i ogólnie mam od wczoraj zgagę, ale po tym hot dogu to już hardcore :/ tak pali, że zaraz pójdę się zimnego śniegu nawpierdalać 🤪 wzięłam rennie i ranigast i co? I dupa, nic nie pomaga :/ nie wiem jak przeżyję dzisiejszà noc. Jakoś muszę, no bo nie mam innego wyjścia. Porozmawiałam na skype z moim Walentynkiem i jest mi troszkę lepiej 🙂 kocham Jego głos 🙂

• Mamusia
o to wy jakieś romantiko chwile miałyście a ja nie 😞 romantyczne było to,że M zamowił baldachim ze stelażem a pościel ktorą kazałam zamowić to jej aukcja skończyła się 😠 😠 😠 i tu się moja cierpliwość skończyła bo pościel nawet w cenie.

Jestem zmęczona, brzuch bol, plecy bolą i ciągnie mnie w doł. Ohh co te dzieci wyczyniają to szok 😞
Idę spać( być może) bo nie wiadomo jak tam zgaga i czy zasnę 😁

Ej wy też nie umiecie spać na wznak? no kurde od kilku dni, od kąd zaczęłam 36 tydzień no nie umiem, nie da się nie wiem czemu. Tak mnie boli brzuch i plecy już od razu jak tylko położę się na plecach że obracam się jak poparzona 😞

Dobranoc 😘

• Mamusia
A u nas tak straszyli, że zamiecie śnieżne będą, a tymczasem popruszyło troszkę i tyle.
Obdarzona ja też nie mogę spać na wznak, boli mnie wówczas troszkę krzyż, ale poza tym jak leżę na wznak to co chwilę brzuch mi się stawia :/ a i ja też nie miałam wczoraj romantiko dnia, także nie byłaś sama.
Aha, Izunia, ale Alanek pięknie waży, chciałabym aby moja malutka ważyła chociaż tyle jak się urodzi 🙂 ostatnio mniej jem, więc i ona może słabiej rośnie, nie wiem kurcze, chyba zaczynam łapać jakieś schizy, że urodzę zbyt małe dzieciątko. Izu Ty za mocno nie machaj tą łopatą bo jeszcze nam tu urodzisz! 🙂
Ale wiatr chula ja pierdziu. Muszę zakupić mandarynki bo chce mi się.

• Mamusia
Obarzona nie martw się, ja mojemu kiedyś powiedziałam, że walentynek nie uznaje i mam za swoje 😁 Ale oglądaliśmy wczoraj Hitch, fajny film 😉 Na plecach też nie mogę spać, ale to dlatego, że mnie ciśnie w mostku i oddychać nie mogę.
Kasiu nie jestem specjalistką, ale powiem Ci co u nas na szkole rodzenia położna radziła, 2-3 podkłady położnicze i 2 paczki podpasek poporodowych bella ponoć wystarczy. Ja pakuje jedną paczkę, bo trochę miejsca zajmują i mój mi po prostu dowiezie. 😉
Mam dzisiaj do tego dentysty iść, a takie wiatrzysko, że nie chce mi się z domu wychodzić 🥴

• Mamusia
Wczoraj przeszłam samą siebie. Ostatni posiłek zjadłam o 13:30 i wieczorem tylko cienki kawałek ciasta i szklankę mleka. Czułam się pełna po pampuchach cały dzień, bekałam jak stary chłop, choć wcześniej tego nie umiałam. Wieczorem miałam wrażenie, że mi żebra nachodzą na siebie tak bolały. W ogóle mi żebra strasznie wystają mimo brzucha i widać na gołe oko, że nie są na swoim miejscu :/ Spałam dobrze. Dużo mi się śniło (np. że zjeżdżam gdzieś na sankach 😉). A tu rano tak biało za oknem. Chyba Lolka na balkon wypuszczę, żeby się w śniegu pobawiła 😁
Jutro mam lekarza. Jedziemy razem z Łukaszem, bo chciał go o różne szczegóły podpytać dotyczące towarzyszenia przy porodzie 😮 Już ustaliliśmy, że na pewno będzie w pierwszej fazie ze mną, będzie masować, asekurować przy piłce, pod prysznicem itd. Jak się zacznie hardcore i nie da rady to się zamieni z mamą moją. Ale myślę, że da radę 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Kochane ile bierzecie podkładów do szpitala? I ile paczek podpasek? 🙂 🙂 ja nie wiem ile tego się powinno wziąć, tak więc pytam specjalistek 🙂 🙂

Nam mówiła, żeby wziąć 2 opakowania podpasek poporodowych i 2 mieć od razu w domu na powrót. Podpaski takie zwykłe chyba w ogóle się nie przydadzą, ale można na w razie coś mieć. Mówili żeby później w domu absolutnie nie używać takich z siateczką na wierzchu bo potrafią się supełki od szwu w to wplątywać 🤢

• Mamusia
heja
u nas zamieć na maxa, mam z jednej strony domu białe okna i nic nie widać przez nie
czekam na siostre bo ma wpaść na kawę
a co do podkładów ja biorę paczkę tam jest 5, jeden będzie też dla poli przy przewijaniu więc mi wystarczą 4 w spokojności, a podpaski, mam jedną pakę a Michciu mi później jeszcze jedna doniesie 🙂

ogólnie te podpaski z siateczka sa lipne bo tej krwi na poczatku moze byc duzo do tego jakieś skrzepy a siateczka powoduje też podrażnienia (patrznie na mnie dostałam od tego gówna grzyba) i to co lady pisała szew moze się tam zaplątać 🙂

• Mamusia
Okiej, dziękuję za odpowiedzi mateczki 🙂 🙂
Lady mi też tak żebra jakoś wystają, zaraz pod cyckami jak stoję prosto. Ale raczej są na swoim miejscu 🙂
Kurde niech już będzie chociaż 10 marzec, bo moje dziecko tak strasznie mi uciska żołądek, że prawie nic nie mogę jeść, a jeszcze żeby tego było mało jak czasami naciśnie to aż na rzyganie mnie zbiera :/ ale może niedługo brzucho opadnie to skończą się te dolegliwości.
U mnie pada zmarznięty deszcz. Pojebana ta pogoda, niech już będzie wiosna. A ja boję się lata bo jeśli ten cellulit nie zniknie z niektórych partii mojego ciała to już nigdy w życiu nie założę skąpego bikini i króciutkich szortów które de facto uwielbiam nosić 🙂 Michał zawsze się jara jak mam krótkie spodenki i bluzkę z dekoltem, czasami nawet wręcz prosił żebym się tak ubrała, bo on jest wówczas dumny, że inni faceci się gapią, a on ma świadomość, że jestem tylko Jego 🙂 teraz nie będzie tak pięknie bo będę miała wiszącą skórę :/ załamię się i popadnę w depresję.

• Mamusia
Nie dołuj się zawczasu. Poćwiczysz, pomasuje Cię Misio i będzie ok. Ja mojemu zapowiedziałam, że będzie mi masaż na cellulit robił po ciąży i już się tym strasznie jara. Bo wiadomo taki masaż polega na mocnym klepaniu po tyłku 🙃 Już mu powiedziałam, że codziennie będzie oklepywał i się cieszy głupek 😁
Bo tak a propos zawsze mi było głupio u masażysty brać masaż antycellulitowy ☺️ Jeszcze przychodził do mnie kilka razy taki przystojniak mający ponad 2 metry wzrostu 😁 Dorwałam go najpierw przez groupona. Dobrze, że go Łukasz nigdy nie widział, bo nie byłby zachwycony 😎

• Mamusia
no i wykurowana wracam do was jeszcze tylko katarek został a tak to się wychorowałam

fajne zdjęcia dziewczyny wczoraj poczytałam a dziś już napiszę do was drogie ciężarówki 😁
zamówiłam sobie z allegro leginsy zobaczymy jak przyjdą :P

ja dziś cały dzień prać będę pościele koce i inne dupki srupki bo nie zdążyłam :P
jeszcze mi okno jedno zostało do umycia i przebrania no i podłogę muszę wyszorować i Hubuś może się rodzić wizyta u ginka 21.02 🙂