Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
lady_m4ryjane napisał(a):
Dzień dybry. Brzucho boli tradycyjnie z rana. Ciekawe co tam na KTG wyjdzie. Zapodałam na noc Pimafucin i mnie szczypało 😞

Ciekawe co u obdarzonej.

Dziś z Łukaszem śniliśmy to samo - że mi wody odeszły 🙃

Lady, niezły sen 🙂 ja miałam dzisiaj caaaałe mnóstwo snów 🙂 a w ostatnim śnie musiałam wskoczyć z tym moim wielkim brzuchem do jakiejś studni żeby dostać się do drugiego miasta 🙂
Mnie na noc wczoraj przeczyściło i to równo, ale jak widać jestem w dwupaku 🙂 uparte dziecię 🙂
Wczoraj chciałam przymierzyć moje kochane szpilki, ale za cholere nie mogłam nawet palców wcisnąć 😞 jestem tym faktem zrozpaczona i obawiam się, że już nigdy ich nie włożę buuu 🤢
A Obdarzona póki co się nie odzywa. Jak się odezwie to dam znać.

• Mamusia
Ej ja się tego obawiam, że u mnie tak może być :/
Jeśli u pierwiastki główka płodu w ciągu ostatnich 3-4 tygodni przed terminem porodu nie zstąpiła do wchodu miednicy, to należy podejrzewać, że miednica jest zwężona. Jednak u 1/3 pierwiastek główka płodu nie wstawia się do wchodu miednicy, mimo że nie występuje zwężenie miednicy.

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
Dzień dybry. Brzucho boli tradycyjnie z rana. Ciekawe co tam na KTG wyjdzie. Zapodałam na noc Pimafucin i mnie szczypało 😞

Ciekawe co u obdarzonej.

Dziś z Łukaszem śniliśmy to samo - że mi wody odeszły 🙃

Lady, niezły sen 🙂 ja miałam dzisiaj caaaałe mnóstwo snów 🙂 a w ostatnim śnie musiałam wskoczyć z tym moim wielkim brzuchem do jakiejś studni żeby dostać się do drugiego miasta 🙂
Mnie na noc wczoraj przeczyściło i to równo, ale jak widać jestem w dwupaku 🙂 uparte dziecię 🙂
Wczoraj chciałam przymierzyć moje kochane szpilki, ale za cholere nie mogłam nawet palców wcisnąć 😞 jestem tym faktem zrozpaczona i obawiam się, że już nigdy ich nie włożę buuu 🤢
A Obdarzona póki co się nie odzywa. Jak się odezwie to dam znać.

Ok jestem ciekawa strasznie co u obdarzonej.
A szpilki włożysz na pewno. Woda Ci się zbiera przed porodem. To są odwracalne zmiany 🙂
Mi się jeszcze śniło, że farbowałam włosy i wyszła mi tęcza na głowie - pasemka zielone, niebieskie, czerwone, zółte. Po prostu wszystkie kolory 😁 I kombinowałam co by tu zrobić żeby przed porodem zdążyć do fryzjera, bo przecież jak głupia będę wyglądać 😁 I że do Łukasza podwalała się jakaś panna, a ja jej wpierdzieliłam 🙃 Takie zachowanie to zupełnie do mnie niepodobne 😁

• Mamusia
Kasia a masz już rozwarcie?

O jaaaa, też niezłe sny masz 🙂 to mnie uspokoiłaś z tymi szpilkami 🙂 bo kurde są tak piękne, że ryczałam jak je chowałam do szafy 🙂 takie beżowe z wielką szpilą ajjjj mega seksi 🙂 🙂 w Bershce(czy jak to tak się pisze) kupiłam w Londynie 🙂 za bezcen, bo kosztowały 10 funtów 🤪
A jeśli chodzi o rozwarcie to mam niby 0,5cm 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):

O jaaaa, też niezłe sny masz 🙂 to mnie uspokoiłaś z tymi szpilkami 🙂 bo kurde są tak piękne, że ryczałam jak je chowałam do szafy 🙂 takie beżowe z wielką szpilą ajjjj mega seksi 🙂 🙂 w Bershce(czy jak to tak się pisze) kupiłam w Londynie 🙂 za bezcen, bo kosztowały 10 funtów 🤪

Ja mam szpile nude z New Looka angielskiego 😁 Ostatni raz je miałam na sobie w sierpniu na weselu kuzyna, ale szybko zmieniłam 😞 To były czasy ciągłego wymiotowania w pierwszym trymestrze 😉
No to rozwarcie mamy takie samo 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):

Ja mam szpile nude z New Looka angielskiego 😁 Ostatni raz je miałam na sobie w sierpniu na weselu kuzyna, ale szybko zmieniłam 😞 To były czasy ciągłego wymiotowania w pierwszym trymestrze 😉
No to rozwarcie mamy takie samo 🙂

Ja generalnie szpilek nie lubię nosić, bo nogi nie są przyzwyczajone i zaraz bolą, ale dla tych się poświęcam bo noga w nich jest tak strasznie seksowna, że żal ich było nie zakładać 🙂
No to witam w klubie 0,5 cm rozwarcia 🙂 🙂
Kurde współczuję Obdarzonej, ja jestem 9 dni przed terminem, a ona 7 dni po terminie i domyślam się jak miotają Nią emocje i lęk o małego :/ jeju. Ach ta nasza matka natura no.

• Mamusia
nightmare1980 napisał(a):
ja jak bylam w 37 tygodniiu u lekarza to jeszcze nie bylo zadnego rozwarciaciekawe co mi powie teraz w czwartek.ja nawet zadnych skurczy przepowiadajacych nie czuje brzuszek mam miekki jak gabeczka 🙂

No to albo przenosisz, albo Cię złapie, nie będziesz wiedziała nawet kiedy 🙂

• Mamusia
kasia_sztuk napisał(a):
nightmare1980 napisał(a):
ja jak bylam w 37 tygodniiu u lekarza to jeszcze nie bylo zadnego rozwarciaciekawe co mi powie teraz w czwartek.ja nawet zadnych skurczy przepowiadajacych nie czuje brzuszek mam miekki jak gabeczka 🙂

No to albo przenosisz, albo Cię złapie, nie będziesz wiedziała nawet kiedy 🙂

wolala bym urodzic w terminie bo juz sie nie moge doczekac az zobacze maluszka 🙂

Cześć pipki 🤪
Cóż za piękna pogoda dziś, aż żyć się chce!!! 😎
I sprzątać haha
Myję okna, picuję chałupę i mam nadzieję,że w nocy urodzę, bo mi mała tak czadu daje,że hej 😁

Chłopaki wyprawione na spacer z psami, ja skończę herbatkę i się biorę do roboty, dopóki mam taką werwę, bo jak się rozczaplę i zmulę to niczego nie ruszę 😉

Biedna obdarzona 😞
oby jej się wzięli za tyłek już dziś! 🤪

• Mamusia
Astra napisał(a):
Cześć pipki 🤪
Cóż za piękna pogoda dziś, aż żyć się chce!!! 😎
I sprzątać haha
Myję okna, picuję chałupę i mam nadzieję,że w nocy urodzę, bo mi mała tak czadu daje,że hej 😁

Chłopaki wyprawione na spacer z psami, ja skończę herbatkę i się biorę do roboty, dopóki mam taką werwę, bo jak się rozczaplę i zmulę to niczego nie ruszę 😉

Biedna obdarzona 😞
oby jej się wzięli za tyłek już dziś! 🤪

Umyj u mnie okna też 😉 Ja wciąż czuję niemoc. Ale chociaż brzuch przestał boleć.

• Mamusia
Pisałam do Agatki, ale cichosza 🙂 może rodzi 🙂 🙂 obyyy. Astra to ja też chyba umyję okna i może urodzę, ale najpierw śniadanko z herbatką, później zakupy, robienie obiadu i umyje chociaż jedno okno. Chuj, że będę zdychać na kręgosłup, ale może dzisiaj w nocy też urodzę 🙂 🙂
Wczoraj sprawdziłam w kalendarzu wstecz kto kiedy się urodził 🙂 i więc tak: ja, moja mama i mój brat urodziliśmy się w piątek, mój tata w środę, Michał, Jego siostra i mama też w środę, a Jego tata w sobotę 🙂 także mam nadzieję, że urodzę w któryś z tych dni, dziś jest piątek, więc może może 🙂 🙂 aaaaaaaa pragnę porodu, chuj z bólem, pipsko da radę! 🙂
Idę jeść.

Umyj u mnie okna też 😉 Ja wciąż czuję niemoc. Ale chociaż brzuch przestał boleć.

Ja muszę umyć, bo u Bartka jeszcze te żelowe naklejki zimowe zostały na szybie 😁 bałwany i pingwiny, a tu wiosna 😎
Ale to poczekaj, skończę i jestem u Ciebie, tylko miotłę będę musiała odpalić - po zimie może być ciężko 🙃

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
WITAM
MAM GORĄCĄ PROŚBĘ O GŁOSY NA MOJEGO SYNKA http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/75193/1 JESTEM WRZEŚNIÓWKĄ 2011 🙂

Z GÓRY DZIĘKUJĘ I ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA I ZDROWYCH MALUSZKÓW 😘

Głos oddany 🙂 śliczny maluszek 🙂