Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć lasencje...
Długo mnie nie było - znów miałam problem z prądem w akademiku... transformator zalało - ot co! :P

Ciuchów to my mamy juz okropnie duzo w spadku po innych dzieciaczkach... Co prawda tych najmniejszych tak srednio, ale wierzę, że będę miała ogromną dziewuchę! :P

A co do tycia, heh, dzięki bogu nie mam lustra dużego, więc nie widzę całościowo swej sylwetki... ale jakoś w dupie mam to, jak wygladam... mamy umowę z Damianem, że jak się zaniedbam, to ma mi powiedzieć, więc póki milczy - jest ok... 😁

Kasia, nie wiem czemu, ale wyobrażałam sobie Ciebie jako czarnulkę, a tu blondyna! 😁 😁 😁

Gosia, a pewna jesteś, że po porodzie bedziesz miała czas na basen??? :P

• Mamusia
my wszystkie dwie babcie i trzy prababcie zostawilismy w torzymiu - jakieś 150 km stad... 😁

Na szkole rodzenia robilismy powtórkę z oddechów i pozycji i przetrenowalismy drugi okres porodu... Miło było, bo tylko 3 parki były... 😁 W poniedziałek ostatni raz i na porodówkę czas... 😁 gosia, a bylas na zajęciach z masażu nowordka? Bo babeczki mówiły, ze zajęcia były super... ;/ a ja przegapiłam...

• Mamusia
Amfisbena - całe życie miałam ciemne włosy, a od liceum pofarbowane na czarno :P natomiast odkąd poznałam męża, to przefarbowałam się na blond, jakoś w połowie 2007r 🙂 i powiem Ci, że w blondzie młodziej się czuję :P tylko cholercia te odrosty, nie nadążam ich farbować...

• Mamusia
Moja babcia osiwiała w wieku dwudziestukilku lat, gdy została wdową... mama też jakoś koło trzydziestki, ale juz bez konkretnej przyczyny - no, chyba ze przeze mnie :P ... ja się trzymam i się nie dam - ponoc te z rudych nie siwieją, wiec jest szansa... 🙂

Gosia, Ty tez cos niedawno zrobiłaś z włosami, no nie? Jakieś inne miałaś w poniedziałek... Tak ładnie wycieniowane... :P

• Mamusia
hej laseczki 🙂

uu mowa o magisterce - już po mału zapominam jak to było. Powiem Wam, że studia to najlepszy dla mnie okres w życiu - dużo zabaw, w czasie studiów najwięcej się poznaje osób i człowiek w tym czasie tak naprawdę się kształtuje i podejmuje życiowe wybory.
Teraz po 3 latach od ukończenia studiów zastanawiam się jak by to było jak wtedy bym była w ciąży. Na studiach już byłam razem z moim mężem więc razem tak myślimy jak by to było jak wcześniej byśmy mieli dziecko. Ale wsumie nie ma co rozmyślać teraz też nie jestem az taka stara :P

Moje drogie mamuśki moja córcia nie daje mi w nocy spać teraz tak się rozbestwiła w kwestii kopniaków, że budzi mnie w nocy.

A dziś od rana też co chwilkę sprzedaje mi chyba kopniaka ale z główki 🙂

Mam pytanko czy Was też podbrzusze boli od tych kopniaków? Wsumie czytałam na necie, że teraz w 20 tyg. będzie najszybszy rozrost macicy więc może stąd te dziwne uczucia w brzuchu 🙂

• Mamusia
Montusia - musisz miec silnego dzieciaczka jak w 20tc już bolą Cię kopniaki 🙂 Grzesiu dał znac o sobie tydzień później delikatnymi ruchami, często co parę dni 🙂 za to pod koniec ciąży chyba nie lubił jeździć samochodem, bo non stop nóżki pod żebra wpychał - wtedy to bolało :P ah, kiedy to było..
Mąż chce już kolejne. Powiedział, że jak będzie chłopak, to ma być Kajtek :P a jak będzie dziewczynka.. ee, mówi, że nie będzie, że tak zmajstruje, że kolejny facet będzie 😉 no ale ja z kolejną ciążą chcę tak z rok poczekać. Pasuje mi zajść pod koniec listopada 2010, wtedy urodziłabym pod koniec sierpnia 2011, jak już szkoła będzie ukończona 🙂

• Mamusia
Przystojniaczek - uśmiech dziecka daje podwojoną radość chyba dla każdego człowieka. Prześlicznego masz synka.

Kasia mój szkrabek jest silny po mamusi 😉 Za tydzień połówkowe USG już odliczam dni 🙂

Dziś byłam z mężem na kolacji w Bombayu ojjj takiego jedzenia mi brakowało. Mam nadzieje, że mój mały kopacz najedzony prześpi całą noc i da mi odpocząć.

Dobrej nocy życzę 🙂

• Mamusia
Montusia - masz rację z tym uśmiechem. A wiesz co jest najlepsze? Gdy po trudach porodu wpatrujesz się w dziecko, a ono się uśmiecha ( choć jeszcze nieświadomie).. I wtedy przychodzą słowa na myśl: warto było znosić te wszystkie trudy ciąży i porodu, dla takiego uśmiechu 🙂

• Mamusia
hej mamusie 🙂

Kasiu przesłodki Twój synek ach ten uśmiech 😘

Montusia ja tez miałam bole podbrzusza i mi lekarz powiedział ze to przez macice bo sie rozrasta 🙂
No ale twoja corcia to bedzie silna jak juz czujesz kopniaczki 🙂
Ja czułam lekkie ruchy kolo 20 tygodnia i to tez nie codziennie

• Mamusia
Hej hej 🙂
wpadłam na chwilę zobaczyc co u Was 🙂
U mnie wielkie pranie :P Grzesiu zrobił mi niespodziankę, zrobił kupę aż po pachy i wszystko brudne :P a miał takie nowiutkie żółto-różowe śpiochy 😁
Prababcia ostatnio była na zakupach i zobaczyła fajne śpiochy, takie z polarku.. jest na nich napis Lili in the Paris, napis różowy, kilka innych wstawek tez różowych, a całość żółta 🙂 ale co tam, ważne, że są cieplutkie 🙂 Bo jak to Nina stwierdziła - Grzesiu to prawdziwy mężczyzna, który nie boi się różowego koloru :P

Zmykam bo jutro na 8.00 mam zajęcia 🤢
Pa 🙂