Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu, mi też lekarz nie zlecił tego badania... ono powinno być po 34 tyg robione... ale nie jest na kasę chorych, więc lekarze nie informuja pacjentek o nim tak rzetelnie, jak powinni, a szkoda... Niby wiem, ze daja zastrzyk i jest ok, ale mimo wszystko tak strachliwa się zrobiłam ostatnio, ze byle pierdoła wytraca mnie z równowagi... Wczoraj np. kupiłam w tesco mop i zostawiłam go przy kasie - zapomniałam zabrac najnormalniej w swiecie i wpadlam w panikę, ze dzieka kiedys też zapomnę... dziś mnie to śmieszy, ale wczoraj byłam zła i smutna... z resztą, fajny był ten mop...

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Szwagierka nazwała ten objaw "debilizmem ciążowym" - u mnie sprawdza się od samego początku! Naprawdę, do marca byłam zorganizowaną dziewczyną, która może nie miała wszystkiego dopiętego na ostatni guzik, ale co miał być zrobione, to było zrobione. A od marca? Tragedia! O wszystkim muszą pamiętać za mnie inni! Pani doktor mówi, że to minie (notorycznie zostawiam u niej swetry, dokumenty, wyniki badań itp.)

A pijesz napar z liści malin, tak jak mówili z szkole rodzenia? Ja sobie właśnie wczoraj wieczorem przypomniałam i wypiłam pierwszą filizankę - nic... Zaraz wypiję drugą... Mam caaały wielki karton suszków z ogródka rodziców, więc mam nadzieję, że pomoże... :P

PS Chłop musi mieć wrażenie, że sam podejmuje decyzję... On czuje się panem sytuacji, a i tak wiadomo, kto nim manipuluje 😁 On po prostu musi dojrzeć, dorosnąć, przemysleć i być święcie przekonanym, że to był jego pomysł... sesesesese : 🤪

• Mamusia
heja dziewczynki, tak sobie was ciagle podczytuje 🙂

gosiaczek23, a zadowolona jestes z doktora Kama? On przyjmuje na Starzyskiego prawda? Ja bylam u niego na pierwszej wizycie na samym poczatku ciazy (to byl 5tc) i wiecej do niego nie poszlam po tym jak mi zrobil USG i powiedzial to ze jest zarodek o niczym jeszcze nie swiadczy... 😞
A teraz chodze do dr.Tarnowskiego (mieszkam w Policach) i jestem zadowolona 🙂 Wlasnie w poniedzialek wybieram sie na polowkowe USG i jestem strasznie ciekawa co a raczej kto siedzi w moim brzuchu 🙂
A jeszcze mam takie pytanie, przez caly czas jak rosnie macica to to jest takie malo przyjemne uczucie???
pozdrawiam wszystkie goraco 🙂

• Mamusia
Gosia, maliny miały ponoć uelastycznić szyjkę macicy i wspomóc kurczliwość macicy... ale jakoś nie czuję żadnych, ŻADNYCH, 0 (słownie: zero) skurczów!!! Już widzę siebie na porodówce w Wigilię - zamknięty oddział i ja ze świątecznym personelem.. super... ;/

Adriana, lekarze tak mają... oni nie podchodzą do sprawy entuzjastycznie, jak my... Są realistami i wiedzą, że w pierwszych trzech miesiącach wszystko może się wydarzyć... Mi powiedzieli to samo (prawie), ale oni musza też uświadamiać pacjentki, co się dzieje...

Byłam u fryzjera - znowu nic nie widać, demm... ;p

• Mamusia
Witaj Adriana886 na forum 🙂 Mieszkam niedaleko od Ciebie, bo okolice Szosy Polskiej w drodze na Police 🙂

Co do rosnącej macicy, to ja nie odczuwałam tego jako coś nieprzyjemnego, poprostu czasami wiązadła bolały gdy się rozciągała. To jeszcze nic, pod sam koniec pewnie zaczną Cię boleć biodra, bo miednica przygotowuje się do porodu. Daj znac koniecznie KTO pomieszkuje Twój brzuszek 🙂

Nina, ja też nie skarżyłam się na skurcze, a potem jak się zaczęły to szybciutko urodziłam 🙂 A jak chcesz szybko skurcze.. to pomolestuj ☺️ :evil: swojego faceta :P do tego umyj okna w domu i skurcze porodowe murowane ! :P

Ustaliliśmy już datę chrzcin Grześka. Będzie to 27 grudzień 🙂 tak się składa, że robimy potrójne chrzciny, bo po mnie urodziły jeszcze dwie siostry męża. Mamy wesoło - trojaczki 😉
A 6 grudnia minie rok jak zrobiłam test 🤪 łezka się w oku kręci jak o tym wspominam 🙂

• Mamusia
hej hej mamuski.

witaj Adriana na forum.
Wiesz ja jestem bardzo zadowolona, chodze do niego od kilku lat i nie zmieniłabym na innego.
Mi tez na poczatku ciazy powiedział cos w tym rodzaja, w koncu te pierwsze trzy miesiace... wszystko sie moze zdazyc.
Lekarz z niego bardzoi dobry.

Czekamy na info czy córcia czy synek 🙂

Nina a sok z malin moze byc 🙂 bo tylko to mam w domku hehe, ale nie pamietam wogole zeby o tym mówiłi 🙃 ah ta skleroza.

Ja wczoraj nawet wybrałam sie na zakupy , heh moze jak troche pochodze to mały jakos zechce przyjsc na swiat, ale procz bólu krocza to nic .
A wiecie co jadłam wczoraj na kolacyjke 🙂

Raki 🙂 rewelka dawno nie jadłam tylko troche drogi interes, a zeby sie najesc to juz wogole.

Kasiu no potrójne chrzciny fajnie fajnie 🙂

Ja bede chciała swojego na wielkanoc ochrzcic.

a miednica mnie czasem bolało i to bardzo a wtedy to nospe i ppowinno przejsc 🙂

buziole

• Mamusia
Hej mamuski 🙂

Gosiaczek wiem, ze już się nie cierpliwisz ale już pare dnia Ci zostało wykorzystuj te ostatnie dni wyłącznie na poświęcanie sobie 🙂 bo później już nie będziesz miała tak dużo czasu dla siebie.

U mnie w brzuszku to ciągle fale dunaju są - już się przyzwyczaiłam do tego rodzaju okazywania przez moją córeczkę swojej siły 🙂

Witam Adrianę - ja na początku ciąży tak koło 3 mc też czułam dziwne rzeczy, że się dzieją z moją macicą i kroczem. Krocze to miałam pare dni opuchnięte i z intensywnego napływu krwi aż fioletowe - przykładałam sobie okłądy z lodu, łagodziło to trochę. Lekarz mój powiedział, że to normalne. Po paru dniach przeszło 🙂

Pozdrawiam mamuski z brzuszkami i bez 🙂

• Mamusia
czesc mamuski!
Trzymam kciuki za te ktore rodza na dniach..mi tez juz co raz ciezej brzuch zaczyna dawac o soebie znac teraz juz mnie wywalilo a nie chce myslec co bedzie za miesiac lub dwa.W poniedzialek ide do lekarza na kontrole pewnie zleci jakies badania, w nocy nie moge znalezc sobie miejsca w lozku i budze sie czasem a najgorzej plecy tym bardziej ze wczesniej mialam z nimi problemy,a tak samopoczucie nadal bardzo dobre.pozostawiam fotke obecniego stanu za 2 dni 24 tc sie zaczyna.pozdrawiam wszystkie kobitki

• Mamusia
Madziorka miesiąc temu też miała taki fajny brzuszek malutki zgrabniutki a teraz to już jest większy 😁

Ale i tak Wam powiem moje mamuśki, że strasznie lubie swój brzuszek - przynajmniej nikt nie powie, ze jestem gruba hihi bo ten brzuszek jest taki słodki 😁

• Mamusia
dziewczyny podajcie mi adresy hurtowni z akcesoriami dla dzieci bo jak narazie znalazlam tylko jedna na slonku kolo nomi a ta na struga jest cos nieczynna.to tylko 3 hurtownie sa w szczecinie?bo jeszcze na krakoweskiej podobno.Jakbyscie mogly mi poradzic.z gory dzieki

• Mamusia
no no jaka kolekcja brzuszków 🙂
ah ja tez miałam taki mały 🙂
ale teraz tez sie ciesze ze jest taki duzy, tylko te rozstepy zrobiły mi sie niedawno 😞 a myslałam ze obejdzie sie bez.

Jak tam przygotowania do swiat?

Bo ja nic nie szykuje nie dam rady teraz a i nie wiadomo kiedy mały zechce sie urodzic 🙂
Licze na mame ze wszystko zrobi i mi podrzuci gotowe hehe 🙂
TATO jest na Przecławiu jeszcze , a co chcesz kupic?
bo ja mam wiekszosc z allegro bo taniej 🙂

• Mamusia
Cześć dziołchy!!!

Chwilunię mnie nie było i jakie zaległości, no no... nasze forum się widzę rozkręca!

Właśnie odjechali moi rodzice - za tydzień wracają z wycieczki też przez Szczecin i... mam nadzieję, że ostatni raz widzieli brzuchol!!! Dziewczyny, proszę, błagam, wszystkie wiedźmy, wróżki, czarownice - rzućcie na mnie jakąś KLĄTWĘ SZYBKIEGO PORODU!!! Ja już się nie mogę doczekać!!! Chociaż miałam dziś ze 4 skurcze...aż... ;(

Pięknie wyglądacie wszystkie z tymi brzucholami! Jeju, jednak to prawda,że ciąża jest sexy! 🙂 Grunt, to nie zaniedbać pewnych rutynowych czynności,co widać po Was! :P Super!

Gosia, sok? Chyba nie podziała... mają byc liście! Zajrzyj do jakiejś najblizszej apteki albo sklepu zielarskiego... o tych liściach była mowa na jednych z czwartkowych zajęć z Magdą - moze w Waszej grupie przeoczyła ;/ Ja w każdym razie oberwałam cały krzak z ogrodu... :P Smakuje jak kwaśna trawa, ale zrobię wszystko, żeby ją stamtąd wykurzyć 😁 😁 😁

Co do bólu wszystkiego, to mnie bebzol w ogóle nie bolał (przynajmniej nie pamiętam w tej chwili), kroczę trochę jakis czas temu, ale od kilku dni spokój, więc funkcjonuję na nowo! Plecy, owszem, bolały ze dwa miesiące temu, później przestały (na okres bolącego krocza) i znów wróciły kilka dni temu - ale to wina mojego niehigienicznego trybu zycia i garbienia się;/

A hurtownie? Hmmm... jest na pewno Tato, Boboland, Bebeclub, Oleńka, ale dokładnych adresów nie znam... ja wpisywałam w google i google mówiły... Osobiscie byłam w Tato na cukrowej (bieda) i w Bobolandzie gdzieś na Struga (tam juz fajniej), a i tak większość mam (podobnie jak Gosia) z allegro (taniej, wygodniej i przynoszą do domu)...

Nie wiem, czy zapamiętałam wszystkie tematy... pomijam wątek fotograficzny, bo brak mi aktualnego zdjęcia... Jakoś mój Nie-Mąż nie widzi we mnie cudnego obiektu do kadrowania... :P Może lepiej będzie z małą... :P

Trzymajta się, babole! 😁

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂

Madziorka ja też wszystko kupuje na allegro - co tydzień jedna paczka 😁 jest o wiele taniej, dowożą do domu.

Jedynie co kupiłam w sklepie to wózek i moje 3 pierwsze ubranka dla Małej ale jak wydałam 100 zł to mówie przesada.
Na allegro są polscy producenci, którzy sprzedają bez pośredników.

Na allegro kupiłam: pościele, prześcieradła, pościel do wózka, rożki, śpiworki do spania, ubranka, wszystkie akcesoria do kąpieli, no i dla siebie rzeczy bieliznę, higieniczne rzeczy do szpitala, i już sama nie pamiętam co jeszcze. Kupuje wszystko nowe, a i tak malo wydaję kasy w porównaniu do sklepów w szczecinie zazwyczaj dobieram sprzedawców którzy mają spory asortyment, żeby od jednego jak najwięcej kupić 🙂

Teraz kupuje sterylizator, podgrzewacz i laktator, butelki itp wszystko kupuje firmy Tommee Tippee. Bardzo fajne ma laktator końcówka cała sylikonowa więc nie będzie uwierać 🙂

Pozdrawiam 🙂