Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny! My dzisiaj znowu gości mieliśmy, później sami na imieninach u teścia... No zlatują te dni strasznie szybko... Zazdroszczę mamusiom, które nie mają dzieci, że mogą przeżywać ciążę dzień po dniu. Mnie jak ktoś zapyta w którym tygodniu jestem to się muszę najpierw zastanowić. Fajnie było w poprzedniej ciąży czytać gazetki dla kobiet w ciąży, poradniki dotyczące wychowania dzieci.. Wiedziałam dokładnie jak się dziecko rozwija tydzień po tygodniu, jak wygląda. A teraz? Ciąża przebiega ekspresowo. W środę wizyta u gin a mam wrażenie, że przecież dopiero byłam. Nawet zaleconych badań nie zrobiłam do tej pory. Szczęście, że mi się przypomniało o tej wizycie (dobrze, ze są kalendarze w telefonach 😉 ) to jutro rano pojadę z Bartkiem do przychodni i załatwię co trzeba. Coś czuje, że ani się obejrzę a będzie maj! A pamiętam jak sie dłużył 8-9 miesiąc... No strasznie! Wszytko już było przygotowane a dziecko "nie chciało" wychodzić /choć i tak tydzień przed terminem 😉 /
Takie refleksje na dziś 😉

• Mamusia
Hehe jak to co mąż nie będzie mógł spać przez Ciebie, albo zaśnie jak dziecko 😉
A tak do refleksji, ja mam to samo. W pierwszej ciąży czytałam książki, gazetki a teraz nie mam czasu zrobić sobie kanapki hehe
My dziś samopoczucie kijowe, troche mi niedobrze wiec dzień nie należy do najlepszych. Jeszcze z ciasta wyszła kicha, w życiu takiego zakalca nie zrobiłam hehe
Uciekam do łóżęczka, a jutro robie bigosik a co tam

• Mamusia
hej porannie
Dudasia, Justyna - u mnie to samo - nie wiem kiedy dni mijają, gdyby nie licznik na brzuszku to też nie wiedziłabym kt to tydz ciąży,- druga jest zuuuuupełnie inna niż pierwsza!!!! taka "przy okazji" a pierwsza wychuchana, wypieszczona.... hehehhe

dzisiaj niby już na zwolnieniu ale cały czas coś się za mną ciągnie a to praca a to studia a to coś innego... tak więc nie odpoczywam jeszcze
powoli zmniejszam dawkę luteiny - żeby nie zwariować bo płakałm już nawet na reklamach!!! hehheheh boję się trochę ale lekarka pozwoliła więc powinno być ok !

miłego dnia!

Hej 🙂
Kurcze nadrabiać mi się nie chce 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢
Byłam dziś na zakupach i kupiłam Bartkowi kozaki, ceny obuwia jak na dorosłego... 😮 😮 😮 😮
a i muszę się pochwalić że już czuje moje maleństwo w brzuszku 😁 😁 😁 😁 😁 na razie tylko jak siedzę albo lezę ale uczucie cudowne!!!! w piątek jak zorientowałam się ze to ono łezki mi poleciały 😁 😁 😁

Dzień dobry 🙂 Ja sie przyłączam do mamuś ze stwierdzeniem że druga ciąza jest inna, w pierwszej wszystkie gazety przeczytałam jakie były możliwe a teraz po prostu na to nie ma czasu ☺️ No ale my już doswiadczone jesteśmy więc już wiemy co i jak, ja to nawet wszystko mam świeże w pamięci 😁
i zazdroszczę tym co czują już swoje maluszki, też bym już chciała ☺️ 😉

• Mamusia
Hej ho,
bigosik na noc się przyjął, bez atrakcji się obyło 🙂 Synuś wstanie to rosołek zjemy pyszny.
Dzisiaj mam dzień piękności u kosmetyczki. Doczekać się nie mogę. Chwila dla siebie.
Dzisiaj nadal mi trochę lepiej wiec wróciła presja na ruch - trzeba sie na siłownię wybrać, nie ma wykrętów....
Co do dzidzi i jej czucia to ja czuję wieczorami choć wczoraj coś nie mogłam wyczuć 😞 No juz sama nie wiem. Byłam pewna, że to Mały był. Ok, może akurat śpi jak ja chcę żeby mnie posmyrał..

• Mamusia
oj pewnie jeszcze ze 3 tygodnie... Pewnie będziesz czekała na zdecydowanego kopniaka tak jak ja 😉 Najpierw to takie delikatne jakby bulgotanie... Można pomylić z gazami 😉 A później będziesz miała dość jak Cię będzie dzidzia po wątrobie kopała 😉

• Mamusia
no halo, Bartek śpi więc wskakuję na momencik
Taki jakis ten dzień, że nawet nie chciało mi się porządnego spaceru zaliczyć. Pojechaaliśmy z Bartkiem tylko na targ gdzie podotykał sobie owoce i warzywka, powygłupiał się i zaczepiał ludzi. Kuupiłam mu czapę ciepłą, rajstopy, skarpety i zmarznięci wróciliśmy do domu. Tyle.
Dziewczyny, czy Wy jesteście jeszcze senne? Bo ja choćbym nie wiem jak się starała nie spać to jak kładę Bartka spać i się do niego przytulę to zasypiam prędzej niż on. Budzę się po godzinie zmarznięta a później dojść do siebie nie moge przez kolejną godzinę kiedy młody jeszcze drzemie smacznie. Straszne.

• Mamusia
czesc mamuski! Oj cieżki poranek dzis miałam. Masakra, dopadły mnie mdłości po jabłuszku ehhh dobrze że go chociaż nie zwymiotowałam.
Dudasia ja bym mogła spać całymi dniami. Niestety nie moge ale u mnie dopiero 13 tydzień więc spoko. Choć w pierwszej ciąży spałam codziennie czy to pierwszy czy drugi czy trzeci trymestr był hehe

dudasia napisał(a):
Ela, a Ty masz Bartka w domu czy on chodzi gdzieś do przedszkola? Zastanawiam się po prostu czy sobie odpoczywasz jak na prawdziwym L4 czy po prostu zamieniłaś etat w pracy na etat w domu 😉

Bartek dopiero od września do przedszkola tak to z babcią i z dziadkiem był jak chodziłam do pracy 🙂

justyna_malutka napisał(a):
a jeszcze zapomniałam sie pochwalić. To moje maleństwo na ostatniej wizycie 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/202/p1030736a.jpg/][IMG]http://img202.imageshack.us/img202/3705/p1030736a.jpg[/IMG][/URL]

Justyna chyba podobne do Ciebie 🙂
Fajne ujecie 🙂 tak ślicznie nawet nosek widać 🙂