Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mialam robiona w lipcu, ale nie moge znalezc wyniku, nie wiem wlasnie jak to bylo czy ja ten wynik dostalam, bo chcialam tylko tak profilaktycznie sprawdzic czy wszystko ok i czasem jest z byla lekarka ze dzwonila jakby wynik byl nie dobry, wydaje mi sie ze tak bylo a ona teraz zlikwidowala gabinet i nie moge jej znalezc

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
znajac zycie i mojego pecha 🙃 to napewno jakies rozstepy bede miala,
ogolnie to kiedys bylam chudzinka, teraz juz tak niestety nie jest,
rzuciłam palenie , no i tabletki antykoncepcyjne dały popalic mojej figurze,
teraz to juz nie ta sama przemiana materii...... 🤢
zaczelam chodzic na silownie, spalilam pare kilogramow, no ale niestety , moje zdrowie nie pozwala mi dalej cwiczyc, dlatego boje sie ile przytyje w ciazy,
jedyne co mi pozostanie to wizyta u dietetyka po urodzeniu dziecka 🥴

Czarna, nie koniecznie bedziesz musiala sie wybrac do dietetyka po ciazy. I nie jest tez powiedziane, ze nie mozesz nic robic dla siebie pomimo Twojej aktualnej kondycji zdrowotnej. 😆 Musze sie przyznac, ze troszke o tym wiem, poniewaz pracowalam przez 6 lat jako instruktorka fitness, a takze zaglebialam wiedze na temat odchudzania, spalania tluszczu i diety. Bylabys zaskoczona ale nie ma to nic wspolnego ze modrerczymi cwiczeniami, skakniem, wylewaniem litrow potu 😁

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 😘 własnie wróciłam z miasta znowu byłam z mamą szukać jakiejś kurtki dla mnie i znowu nici z zakupów ;/ co do cytologii to miałam robioną w 9 tygodniu ciąży i niestety wyszła mi grupa 3a lekarz powiedział ,że wynik zły ale nic się z tym w ciązy nie robi. Teraz jak pójdę w styczniu zrobi mi drugi raz bo był przekaz ,że za 3 miesiące ponowić mam nadzieje ,że będzie ok... 😞 u Nas w szpitalu na szczęście badanie cytologiczne jest bezpłatne dla każdego 🙂

• Mamusia
Spalanie tkanki tluszczowej odbywa sie podczas robienia cwiczen o sredniej intensywnosci (spalanie tlenowe), czyli podczas takich cwiczen powinnas byc w stanie prowadzic swobodna rozmowe (bez zadyszki) np spacer w parku troche szybszym krokiem (power walking), chodzenie po biezni, cross trainer - orbiterek sie chyba na to w Pol mowi. Zdaje sobie sprawe, ze jest to jednak jakies podniesienie cisnienia, co w Twoim przypadku jest nie wkazane, ale zawsze mozna skonsultowac to z lekarzem (przeciez czasem trzeba podbiec do autobusu, a to taz podwyzsza lekko cisnienie krwi w organizmie). 🙂

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Cześć Dziewczynki 😘 własnie wróciłam z miasta znowu byłam z mamą szukać jakiejś kurtki dla mnie i znowu nici z zakupów ;/

Witaj w klubie szukajacych kurtki na zime 😁 Ja jutro ide jszcze raz na poszukiwania. Dzis stwierdzilam, ze czas juz przestac sie oszukiwac - w tej kurtce co mam zimy nie perzechodze 🤢

• Mamusia
midorada po tym jak sie dowiedzialam ze mam tetniaka i ze jest on niewielki,
lekarz powiedzial ze mam nie uprawiac sportow, ale tych wyczynowych,
przez pewien czas chodzilam jeszcze na silownie na bieżnie wlasnie, i tak sobie "szybko" chodzilam, az pewnego razu jak zeszlam z niej zrobilo mi sie strasznie słabo i się przestraszyłam i więcej już nie poszłam 🤢 🤢

• Mamusia
midorada napisał(a):
Wlasnie w tym problem. 😠 Z tej co mam juz pasek wyjelam, ale to za duzo nie pomoglo. Wiekszosc kurtek teraz jest z paskami. 😠
Matko, jaka duza masz juz pileczke 🤪

no nie powiem bo kurtki teraz są mega ładne te płaszczyki z paskami wszytymi masakra takie śliczne ale chciałabym bombke zeby byla praktyczne a tak to wszystko z paskiem a w ciązowym takie sklepy że dziękuje ;/

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
midorada po tym jak sie dowiedzialam ze mam tetniaka i ze jest on niewielki,
lekarz powiedzial ze mam nie uprawiac sportow, ale tych wyczynowych,
przez pewien czas chodzilam jeszcze na silownie na bieżnie wlasnie, i tak sobie "szybko" chodzilam, az pewnego razu jak zeszlam z niej zrobilo mi sie strasznie słabo i się przestraszyłam i więcej już nie poszłam 🤢 🤢

Czarna a w jakim miejscu masz usadowionego tego tetniaka? nie da się nic z nim zrobić? 😞

czesc dziewczyny
ja dzisiaj tak smutno troche. przyszlam do pracy po 2 dniach (zwolnienie na pluca), jakos tak dziwnie na mnie zaczeli patrzec, ze nie wiadomo co - moze za chwile znowu sobie pojde na zwolnienie, ale nie o tym chcialam.
stalam sobie przy ksero. za mna stal karton, duzy, ciezki,. ktorego nigdy tam nie bylo, a jak juz zaczelam kserowac, zapomnialam o jego istnieniu. odwrocilam sie z dokumentami i potknelam. w ostatniej chwili podtrzymalam sie o niego, ale jednak bylo napiecie brzucha i przez godzine po fakcie mnie bolal. zignorowalam troche ten fakt, bo nie bylo plamienie, ale wlasnie wrocilam z wc i wyglada to na PLAMIENIE. brzuch mnie troche pobolewa, ale nie jest to nie wiadomo jaki bol. w sobote ide na usg. wcale sie niczego dobrego nie spodziewam 😞

• Mamusia
zuzowska napisał(a):
czesc dziewczyny
ja dzisiaj tak smutno troche. przyszlam do pracy po 2 dniach (zwolnienie na pluca), jakos tak dziwnie na mnie zaczeli patrzec, ze nie wiadomo co - moze za chwile znowu sobie pojde na zwolnienie, ale nie o tym chcialam.
stalam sobie przy ksero. za mna stal karton, duzy, ciezki,. ktorego nigdy tam nie bylo, a jak juz zaczelam kserowac, zapomnialam o jego istnieniu. odwrocilam sie z dokumentami i potknelam. w ostatniej chwili podtrzymalam sie o niego, ale jednak bylo napiecie brzucha i przez godzine po fakcie mnie bolal. zignorowalam troche ten fakt, bo nie bylo plamienie, ale wlasnie wrocilam z wc i wyglada to na PLAMIENIE. brzuch mnie troche pobolewa, ale nie jest to nie wiadomo jaki bol. w sobote ide na usg. wcale sie niczego dobrego nie spodziewam 😞

będzie dobrze 🙂 nie możesz czarnych myśli przyciągać

• Mamusia
bądz dobrej myśli zwykle plamienie to jeszcze nic złego to się zdarza 🙂 ale racja lepiej skonsultowac się z lekarzem chociaż jesteś w 11 tygodniu gdzie plamienie a nawet okres może wystąpić. A od zwykłego potkniecia gdzie nie spadłas na brzuch myśle ,że nic nie bedzie złego a napewno nie dopuszczaj najgorszych myśli do siebie 🙂