Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
macie bakterie w moczu? bo ja miałam w 1 ciąży i teraz też 😲 kupiłam sobie żel do higieny intymnej bo poleciła położna a mój się mi skończył 🙂
Wiola 3maj się 😘
czarna jestem pod wrażeniem 🤪 🤪

też miałam nieliczne ale już teraz było ok kupiłam sobie uro-up bo mi mój gin polecił i wypukało mi je 😁 POLECAM

• Mamusia
anycooll napisał(a):
hejka!!! dziewczyny mam pytanie co myślicie o pamiętniku w którym będziecie mogły opisywać ciąże, wizyty u lekarza badania , wklejać fotki brzuszka test ciążowy , z usg- tzw dziennik ciąży oraz w tej samej książce prowadzić pamiętnik pierwszych 2 lat życia malca , opisywać , dodawać fotki, przechowywać pamiątki ważne szpargałki itd...??????
po prostu " CZAR 1010 DNI - od fasolki do dwulatka " !!!!!!!!!!!!!

kupiłybyście coś takiego????????????

Lucynko ja bym nie kupiła,bo nie mam za wiele czasu przy Klaudii a jak już mam czas to chce się odpocząć lub coś zrobić,a jak urodzi się drugi dzidziuś to już napewno czasu nie będzie wogóle 😁

• Mamusia
a ja nie wiem ile przytyłam,23 listopada miałam tylko 0,5kg do przodu,teraz pewnie więcej,brzuszek rośnie ale poza tym nic 😮 nie czuję,że jestem w ciąży,nie myślę o tym i jakoś ciągle o tym zapominam. daje mi to tylko w kość jak małą trzeba więcej ponosić to wtedy plecy i brzuch pobolewają,bardziej plecy 🥴apetyt rośnie,popcorn musi w domu być 🤪

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):
macie bakterie w moczu? bo ja miałam w 1 ciąży i teraz też 😲 kupiłam sobie żel do higieny intymnej bo poleciła położna a mój się mi skończył 🙂
Wiola 3maj się 😘
czarna jestem pod wrażeniem 🤪 🤪

też miałam nieliczne ale już teraz było ok kupiłam sobie uro-up bo mi mój gin polecił i wypukało mi je 😁 POLECAM

a ja mam liczne bakterie,ale poza tym,że wyniki takie są to nic nie odczuwam z tego powodu,żadnych bóli,pieczeń czy problemów 🙂

• Mamusia
Ja taki pamiętnik dostałam od mojej siostry do prowadzenia i prowadzę- fajna sprawa, szkoda tylko że nie mam żadnego zdjęcia dzidzi.

Dziś byłam u lekarza badanie nie wykazało anomalii, wszystko jest w normie a moja dzidzia zdrowo rośnie. Widziałam malutkie rączki i paluszki, kolanka, stópki, maluszek jest bardzo ruchliwy. Nie mogę się doczekać aż się urodzi i je przytulę. Płci jeszcze nie widać było.
Cudowne uczucie zobaczyć swoje maleństwo jak bryka w brzuchu.

• Mamusia
Anett napisał(a):
TYSIA a Ty teraz mialas jakos lekarza?i co tam z bobaskiem wszystko ok? 🙂

ja u lekarza byłam tydzień temu w środe jak mi powiedział ,że będzie synuś 🙂 i wszysatko w jak najlepszym porządku w 16 tygodniu miał wmiary i wage dziecka z 18 tygodnia wiec rosnie prawidłowo ;D

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Kozinka polecam uro up 2 razy dziennie ;p wypłucze wszystko ;p polecam Ci to 🙂

dzięki 🙂 narazie nic nie biorę bo bakterie dopiero co wyszły i pewnie po kolejnych badaniach jak wyjdą z bakteriami to lekarz zaleci coś brać,jeszcze nic nie mówił 🙂

• Mamusia
podczas ciazy zdecydowanie kazde leki musza byc skonsultowane z lekarzem...

A dwa nie zawsze w ciazy podaje sie cos jesli pojawily sie bakterie w moczu.. zaleznie od ich liczebnosci....gin po obejrzeniu wynikow na pewno podejmie decyzje,,,

Ehhh ale dzisiaj dzien zmulony, nonormalnie myslecmi sie nawet nie che...:d

• Mamusia
ciekawe czy ja zaraz po świętach 28-ego grudnia się dowiem jaka płeć,ostatnio nóżki miała dzidzia podwinięte i sobie spała więc nie było nic widać,tylko się raz przeciągnęła i koniec,bidulka zmęczona musiała być ta kruszyna 😜 podobno mój lekarz mówi dopiero jak jest pewny płci,może więc już coś widział wcześniej ale nie był pewny? nie wiem ja się tam nie znam i nie widziałam 😜 zresztą jeśli to będzie dziewczynka to nic nie zobaczę bo tam nic nie będzie 😁 🤪

• Mamusia
sandroos mi też się nic nie chce nawet zupa tylko na obiad dzisiaj jest i to taka dziwna- pomidorowo-porowa 😁 bo pomidorowa była w planach a ostatnio mi został por i żeby nie wyrzucać to wrzuciłam zamiast cebuli 🙂 smakowo nawet nawet 🙂
a powiem Wam że ja na ogórkową patrzeć nie mogę 🤨

• Mamusia
Witam
Jaka paskudna ta pogoda wogóle nie czuje że idą święta nawet miasto tak ubogo ubrane, chyba oszczędzają na euro 2012 😁
Ja też miałam problem z bakteriami w moczu, przepisała mi urinal i naszczęście w następnym badaniu moczu już nie było bakterii. Moja Gin powiedział żebym brała go do końca ciąży aby uniknąć poważnego zapalenia.

• Mamusia
Hej mamusie,

Dzis zdecydowanie jest rozwalony dzien. 🤢 🤢 Ja przynajmniej czuje sie rozwalona 🤢 🤢 🤢
Znow bylam na poszukiwaniach kurtki i znow nici 😞 Kupilam za to sukienke na noc sylwestrowa. Pewnie jak ja zaloze jeszcze raz to stwierdze, ze juz mi sie nie podoba... 🤢 Co za dzien rozdeptany... 😞 😞

• Mamusia
Hej laski!

Jutro mam wityte u gin, mam nadzieje,ze malenstwo zdrowiutkie i ze pokaze co tam ma miedzy nozkami 🙃 🤪

Dzisiaj mnie tak glowa napierdzielala, ze myslalam ze umre, nawet sie zdrzemnac nie moglam od tego bolu, wyplam 2 kawe i przeszlo 😮 Mam jakis napiety ten moj brzuch i cos nei czuje dzidziolka ostatnio wogole, dobrze, ze jutro ta wizyta.

Wspolczuje szukania kurtek zimowyych, ja naloze grubszy sweter i bedzie git 🙂