Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Emi za duzo 1 nie ma co kupowac na moje bo dzidzia ma srednio 3 kg :-D

Własnie się zastanawiam czy nie zaczac od razu od 2 znalazłam takie cos http://allegro.pl/2x-pampers-new-baby-mini-2-188szt-gratis-hit-i2162557129.html i jest to juz od 3 kg

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
co myslicie o takim zestawie pieluch?
http://allegro.pl/pieluchy-pampers-newborn-2-5kg-4x43sztsuma-172szt-i2153871506.html

chyba warto, jeszcze nie patrzyłam w sklepach na ceny ale to już sobie w obserwowane wrzuciłam 😉
cieszę się ze z maluszkiem wszystko oki 🙂

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
Tez slyszzalam zee lepszy porod 7 miesiac niz 8 jeszcze chociaz 7 tyg niech maluchy wytrzymaja :-(
Emi zestaww spoko :-D

ja też tak słyszałam ale nie wiem do końca czemu???

wiecie co? tu jest takie forum z położna w sumie to zaraz zadam jej to pytanie, tak będzie najprościej niż przeczesywać neta.

Anetko trzymajcie się dzielnie

• Mamusia
Anett mam nadzieje, ze maly posiedzi jeszcze. Moja kolezanka miala zakladany szew i sciagneli jakos w okolicach terminu, 2 dni pozniej urodzila w pol godziny 🙃

Rany dziewczyny skad wy takie bzdury wynajdujecie??? Porod w 7 miesiacu nie moze byc lepszy niz w 8 (bo podobno "cos tam z plucami" ale nikt nie wie co :angry 🙂 Przeciez kazdy tydzien dla malenstwa w brzuszku jest na wage zlota! Ech, cisnienie mi sie podnosi jak slysze albo czytam takie bzdury. BEZ URAZY.

Ja za tydzien sciagam rzezczy po Majce ze strychu i bede segregowac zeby zobaczyc co musze dokupic bo wyprawke mam zimowa a tutaj w Maju potrafi byc 30 stopni wiec nie beda mi te rzeczy potrzebne.

Pampersow nr 1 uzywa sie dlugo, przeciez to nie sa pieluchy miniaturki na tydzien, wystarcza na miesiac, dwa a nawet 3 zalezy od dziecka. Ja bym sie nie porywala na kupowanie jakis tanszych pieluszek bo sie duzo ich zuzywa na pocztku bo nie sa tak chlonne jak pampy i moze sie dziecku odparzyc dupcia a przeciez mozna tego uniknac.

Mala sie dzisiaj wierci jak nie wiem, kolerzanka wyjsc z podziwu nie mogla 😁 😁 😁

• Mamusia
Wyszłam tylko do kina i na naleśniki, a tu 10 stron doszło 🙂
Ale mnie żołądek zaczął w kinie kuć 😠 😠

Anetka
kochana, mam nadzieje, że Oliwierek posiedzi w brzuniu jak najdlużej. Nie wiem czemu takie rzeczy się dzieją 😞
Też chce wtrwać do tego 36tyg, bo tak to radość radością, ale stres też ogromny 😞

Spokojnej nocki i do jutra 😘 😘

• Mamusia
Anett lekarze tak nie mowia, kiedys owszem sie tak uwazalo ale juz dawno od tego odeszlo! No chyba ze trafilas osobiscie na lekarza ktory Ci to powiedzial i wyjasnil dlaczego. Jezeli tak to zwracam honor.

Dziewczyny zeby wszystko bylo jasne http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/coraz-blizej-mety_35120.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/porod-w-8-miesiacu/16658/1/

Trzymaj sie i daj znac koniecznie! 😘 😘 😘

• Mamusia
Kochane jeśli chodzi o pieluszki to ja na razie nic nie kupuję, tylko odkładam pieniążki, bo nie wiem jak duża dzidzia się urodzi. Zresztą siostra dziś mi powiedziała że ma dla mnie 4 paczki pampersów nr 1.

Ja już po kolacyjce-tościki z papryczka i mozzarelą-pyyycha.

Aneta oby Oliwierek wstrzymał się z przyjściem na świat jak najdłużej.

Dobranoc Kochane :*

• Mamusia
Mi ciotka mowila to jak bylismy w egipcie ze lepiej 7 niz 8 opowiadala mi przypadki ale nie zaglebialam sie w to bo nie wiedzialam nawet ze w ciazy jesteem a to byl juz 5 tydzien :O Anetka daj nam znac trzymamy za Was kciuki :-*
Kumpela urodzila mala miala ponad 4 kg wiec zaczynala od 2...

• Mamusia
Dzień dobry Brzuchatki 🙂, ja właśnie wcinam sniadanko 🙂 dziś miałam ochotę na tościki i zupkę mleczną niełą mieszankę sobie robie hehe 🙂 Pewnie jeszcze po sniadanku pujde do łuzia i jak zwykle zasne jeszcze 🙃 potem musze leciec do pracy zanieść zwolnienie ehh nie chce mi sie 😮

• Mamusia
Jeszcze was nie doczytalam do konca co naskrobalyscie ale ja slyszalam od lekarza i kuzynki poloznej ze lepiej ur dziecko w 7 mies niz w 8 bo w 7 mies zaczynaja wytwarzac sie pomalutku pecherzyki plucne i jak dziecko ur sie w 7 mies te pecherzyki od razu przystosuja sie do oddychania na swiecie a w 8 jak sie wytwarzaja pecherzyki w brzuszku to potem jakos maja problem przystosowac sie do oddychania na swiecie. Troche zagmatwanie napisalam ale nie potrafie lepiej tego opisac 😁

Wlasnie kolezanka przyszla do mnie a ja jeszcze w pizamie latam ide zaraz glowe umyc i pojdziemy pochodzic po sklepach. A o 16 ide na gimnastyke ;D

• Mamusia
cześć dziewczyny 🙂
u nas dziś piękne słoneczko z rana więc i trochę optymizmem powiało bo wczorajszy dzień nie zakończył się u nas spokojnie. tzn. chodzi mi o mojego szkolengo.....ma jakiś bunt w nauce i wczoraj do 22 nic nie zrobił więc go dziś rano o 6,30 juz z wyra zwlekłam żeby robił bo ma na prawde sporo ( i wypracowanie z polaka, i spr z informatyki i matmę)a on taki zlew że szkoda gadać.....ale takich nerwów mi wczoraj przysporzył że aż mi się płakać chciało 😞 mąż mówi że się za bardzo przejmuję ale jak ja go nie dopilnuję to położy na wszystko laskę... 😞 eh....wiem że macie inne zmartwienia ale musiałam się choć w skrócie z wami tym podzielić 😞

Mam nadz że wszystkie dobrze się czujecie 🙂
co do pieluch to te 1 też uważam że jakiś czas sie ich używa bo one są do 5kg..
zmykam do koleżanki a po drodze młodego do szkoły.
trzymajcie się i do zobaczonka

• Mamusia
fajna taka gimnastyka, też bym chętnie pochodziła 🙂 szkoda że wszystkie nie jesteśmy z tej samej miejscowości hihi ale byłoby wesoło 😉 muszę się u nas zorientować bo też na pewno są takie zajęcia

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
W moim zadupiu nic nie ma a do Zgola nie chce mi sie jeżdzić 😮

hehe to sama otwórz taką gimnastykę 🤪 haha zobaczysz jakie będzie zainteresowanie 😉
co do lekcji mam nadz że to chwilowe zamroczenie hihihi 🙂 będzie dobrze 🙂 najważniejsze że świeci słonko 🙂