Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja tez przy pieknej pogodzie... wywalic te smutasy...!!! Najlepiej zawsze sie wygadac i juz 😉 Choc wiadomo, ze trzymaja sie one caly czas i to my same musimy sobie z nimi poradzic.. 😞(

Cholera a tak z innej beczki, to zaraz sraczki dostane, bo musze wychodzic na rozprawe 🙂 Choc raz mnie dupa nie bedzie bolala 😉) hahah

Tak, to o ograniczenie praw...ale to dluga histora...bo kiedys on nie byl tylko moim kumplem.. ukrywal przede mna , ze ma rodzine, dwojke dzieci.. no i wiecie? nie chcialabym zeby jakies gowna powyciagal... 😞(( i to mnie chyba denerwuje, no i w sumie cala sama sytuacja 🙂
Dokladnie Policka, Sad i Urzad Skarbowy dzialaja na czlowieka, tak, ze mu nogi jak z waty sie robia 🙂) a i kanary w komunikaci miejskiej, nawet jak bilet masz wazny ;DD

No i dzisiaj koniec urlopu po rozprawie do pracy ;d

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jeeeej dziewczyny ile Wy piszecie!!! nie nadążam
ale widzę że faceci wszędzie i wszyscy podobni - ja mam zalecenie od gin duuużo leżeć więc mimo frustracji staram się i leżę a mój co? też leży!!!!! ja przytyłam a mój co? chyba więcej niż ja przytył..., ja ostatnio miałam skurcze a mój co - no dobra - skurczy (jeszcze) nie miał ale podjechał po mnie do parku bo nie mogłam sama dojść i co - patrzę a on kuleje!!!! ja ostatnio probl z ciśnieniem a on co - już u kardiologa był... ze sobą!!!!
szlag mnie trafia - ciekawe czy mleko też będzie miał jak już urodzę i pewnie cycki też go będą bolały!

a gdzie męskie silne ramię? wsparcie? ech - jak chcesz na kogoś liczyć to tylko na siebie! (bo na pewno nie na faceta!)

Kocik kawka chętnie ale za parę dni bo ostatnio mam trochę więcej skurczy i muszę poleżeć :/

• Mamusia
aaana napisał(a):
ale widzę że faceci wszędzie i wszyscy podobni - ja mam zalecenie od gin duuużo leżeć więc mimo frustracji staram się i leżę a mój co? też leży!!!!! ja przytyłam a mój co? chyba więcej niż ja przytył..., ja ostatnio miałam skurcze a mój co - no dobra - skurczy (jeszcze) nie miał ale podjechał po mnie do parku bo nie mogłam sama dojść i co - patrzę a on kuleje!!!! ja ostatnio probl z ciśnieniem a on co - już u kardiologa był... ze sobą!!!!
szlag mnie trafia - ciekawe czy mleko też będzie miał jak już urodzę i pewnie cycki też go będą bolały!

a gdzie męskie silne ramię? wsparcie? ech - jak chcesz na kogoś liczyć to tylko na siebie! (bo na pewno nie na faceta!)

Kocik kawka chętnie ale za parę dni bo ostatnio mam trochę więcej skurczy i muszę poleżeć :/

hahahaha dobry jest 🙂 🙂 🙂 no ja wiem że faceci przechodzą ciążę razem z nami ale niektórzy biją rekordy 🙂 hihihi chciałabym zobaczyć jak mu mleko z mleczarni leci 🤪 🤪
na całe szczęście od mojego mam duże wsparcie mnie jedynie męczą błędy przeszłości, które w postaci byłego raz na 4 miesiące wracają z rejsu i psują krew 😠 😠

Sandra trzymam kciuki na prawdę Ci nie zazdroszczę,
Maja daj znać jak zniosłaś dziś glukozę
Ania co tam z mężem? jak nocka? pewnie nie przespana co?

• Mamusia
a tak poza tym to witam z rana 🙂 pięknego słonecznego rana 🙂 mam nadz że dziś będzie weselszy dzień 🙂
Justyna daj też znać po wizycie u lekarza
haha wczoraj jak się położyłam to mi się przypomniało co zapomniałam dopisać przez te wszystkie emocje.
Dorota pisałaś o tym że brader będzie do Ciebie jechał i żeby ci ktoś tą pościel na allegro zmówił, nie ma problemu, mogę Ci zakupić tyle że czy jemu będzie po drodze żeby ją odebrać??daj znać, będziemy kombinować 😉

aaaa jeszcze jedno....w końcu był pan od pomiaru drzwi i dziś jedziemy je zamówić więc 6 tyg i będą (mam nadz.) no i dopiero mogę myśleć o jakimś tapetowaniu pokoiku i przeglądaniu ciuszków,praniu meblowaniu i układaniu...eh nie mogę się już tego doczekać 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny,

Czytalam Was wczoraj wieczoram na biezaco, ale nie mialam sily nic napisac. 😞 😞 Po prostu rece mi opadly, serce bolalo czytajac wasze historie. Czlowiek dopiero w takich sytuacjach zdaje sobie sprawe jakie jego problemy sa blahe, malutkie i smieszne w obliczu problemow innych. 😞 Trzymam za Was kciuki dziewczyny, calym sercem jestem z Wami i mam nadzieje, ze szybko i w miare bezbolesnie uporacie sie z tym co wydarzylo sie w przeszlosci jak i biezacymi problemami. 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Aga z allegro nie bede miala problemu, bo w rodzinie mam allegrowiczow, ktorzy regularnie cos kupuja czy sprzedaja, ale dziekuje za propozycje. 😘
Moj brat, owszem przyjezdza do mnie na swieta, ale on mieszka w Walii 😆 😆 Na wakacje jedzie do Polski, w czerwcu zdaje sie, ale nigdy nie lata (chyba sie boi 😉 ) tylko zawsze samochodem. Zaladuje wiec wszystkie te rzeczy do auta i mi podrzuci, kiedy bedzie wracal.

Sandra powidzenia na rozprawie. Sytuacja rzeczywiscie nie za ciekawa - badz dzielna. 😘

• Mamusia
Hello mamitas 🙂

SUKCES! Nie zwymiotowałam 😁
Rano wypiłam troszke gorzkiej herbatki 🙂 tak mi doradzono 🙂
ale jak mi pobierała jedna piguła krew.. to jej mówie, czy moge troche cytryny, to druga zaraz, że " NIE, TO ZAFAŁSZUJE WYNIK" ... srutu tutu..
To ta moja cichaczem zasłoniła kubek i mi mówi, co bym tej cytryny wcisnęła 🙂
Chlup, wypiłam 🙃

Od razu poszłam na powietrze, jak mi się ze trzy razy odbiło to wiedziałam, że git 🙂
na szczęście moja ciocia miała dyżur na pogotowiu, to mnie przyczaiła jak się wietrzyłam i spędziłam z nią i jej kumpelą 2 godzinki 🙂

Dziś odbieram wynik (mam nadzieje, że nie bedzie tej cukrzycy!!!!) na 15:15 lece do ginka na 4D i od razu pokaże mu wynik 🙂

U nas jest pięknie, słonecznie i bezwietrznie 🙂 🙂

Kocik to zaraz wpadniesz dziki szał 🙂 przygotowywanie pokoiku dla Maluszka to taka radość, że ciężko aż opisać 🙂
Tysia dawaj znaki jak po badaniu!
Kozinka jak nocka minęła? Co z mężowcem?
Ostatnio coś Katia zaginęłą, gdzie ona?
Sandra trzymam kciuki za rozprawe !!! Dasz rade!

Buziaki dla Was laseczki :*

• Mamusia
midorada napisał(a):
Aga z allegro nie bede miala problemu, bo w rodzinie mam allegrowiczow, ktorzy regularnie cos kupuja czy sprzedaja, ale dziekuje za propozycje. 😘
Moj brat, owszem przyjezdza do mnie na swieta, ale on mieszka w Walii 😆 😆 Na wakacje jedzie do Polski, w czerwcu zdaje sie, ale nigdy nie lata (chyba sie boi 😉 ) tylko zawsze samochodem. Zaladuje wiec wszystkie te rzeczy do auta i mi podrzuci, kiedy bedzie wracal.

Sandra powidzenia na rozprawie. Sytuacja rzeczywiscie nie za ciekawa - badz dzielna. 😘

no to fajnie że będzie miał kto Ci kupić 😉

verandzia też czekamy na wieści od lekarza 😉

• Mamusia
Maja no to dzielnie zniosłaś drugie podejście 🙂 super że się tym razem udało 🙂 czekamy wieczorkiem na fotke 😉
my dziś mamy spotkanie z fotografem i chcemy omówić 'brzuszkową' sesję, taką rodzinną bo stwierdziliśmy że wolimy na to pieniążki przeznaczyć niż na 4d więc zobaczymy jakimi cenami nam walnie 🙂 hehehe i czy nie pospadamy z krzeseł, ale mam nadz ze nas nie zabije ceną bo za nasz ślub tez dużo nie wziął więc jest szansa hihi 🙂

• Mamusia
Maja super, ze tym razem poszlo... 🙂 Bedzie dobrze 😉

Kasia, z tego co pamietam pojechala na caly ten tydzien do rodzicow. Pisala, ze tam nie ciagnie jej tak do jedzenia i slodyczy. W poniedzialek idzie chyba do lekarza skonsultowac wyniki. Miala rowniez zamiar odwiedzic kolezanki. Na pewno da znac jak wroci. 🙂

• Mamusia
Kocik napisał(a):
Maja no to dzielnie zniosłaś drugie podejście 🙂 super że się tym razem udało 🙂 czekamy wieczorkiem na fotke 😉
my dziś mamy spotkanie z fotografem i chcemy omówić 'brzuszkową' sesję, taką rodzinną bo stwierdziliśmy że wolimy na to pieniążki przeznaczyć niż na 4d więc zobaczymy jakimi cenami nam walnie 🙂 hehehe i czy nie pospadamy z krzeseł, ale mam nadz ze nas nie zabije ceną bo za nasz ślub tez dużo nie wziął więc jest szansa hihi 🙂

Ja mam znajomych fotografów 🙂 więc mam za darmoszke 🙂
Uważam, że taka sesja to extra sprawa!!!!

• Mamusia
midorada napisał(a):
Maja super, ze tym razem poszlo... 🙂 Bedzie dobrze 😉

Kasia, z tego co pamietam pojechala na caly ten tydzien do rodzicow. Pisala, ze tam nie ciagnie jej tak do jedzenia i slodyczy. W poniedzialek idzie chyba do lekarza skonsultowac wyniki. Miala rowniez zamiar odwiedzic kolezanki. Na pewno da znac jak wroci. 🙂

Kurka, to gdzieś mi umknęło, dzięki kochana :*

• Mamusia
midorada napisał(a):
A mnie jakos nie ciagnie do sesji brzuszkowych... 🥴 🥴 Ja chyba inna jakas 😉

czemu od razu inna 🙂 my lubimy takie pamiątki. mój mąż w ogóle pasjonat fotografii także jakby ma możliwość podpatrzenia fachowca w akcji 🙂
fajnie Maja że masz takich znajomków 🙂 my też mamy ale oni w stolicy siedzą i zajmują się vipami i celebrytami

• Mamusia
Kocik napisał(a):
midorada napisał(a):
A mnie jakos nie ciagnie do sesji brzuszkowych... 🥴 🥴 Ja chyba inna jakas 😉

czemu od razu inna 🙂 my lubimy takie pamiątki. mój mąż w ogóle pasjonat fotografii także jakby ma możliwość podpatrzenia fachowca w akcji 🙂
fajnie Maja że masz takich znajomków 🙂 my też mamy ale oni w stolicy siedzą i zajmują się vipami i celebrytami

Kocik, mój znajomy to student i na co dzien urzęduje w Gdańsku.
to jego prace
www.musek.pl
www.tomaszbednarczyk.pl

Robi piękne zdjecia, jakby Wasz wywali cene z dupy, to możesz też sie z moim Tomkiem skonsultować, czy by taką sesje zrobił i w jakiej cenie 🙂 Myśle, że jak on student, to nie pociśnie z kasą 🙂

• Mamusia
aaana napisał(a):

Hahah kochana a nie slyszalas o tym, ze niektorzy tatusiowie przezywaja ciaze razem z mamusia i to wcale nie sa ich wymysly 😉

• Mamusia
Jest to niby pamiatka na cale zycie, ale ja mam taki lek, ze jak zaczne ogladac te zdjecia i zobacze jaka jestem grubasinska to wpadne w jakas depresje... 😞 Za kazdym razem jak staje przed duzym lustrem - restauracje, przebieralnie (w domu te duze jeszcze nie wisza bo wciaz czekamy na meble i jest obawa, ze podczas wnoszenia zahacza o lustra i sie zbija) - to wychodze zalamana, zaplakana bo nie moge patrzec na siebie. Wiem, ze to jest chore, zdaje sobie sprawe, ze to w ciazy normalne, ze po porodzie zejda mi te kilogramy i ze wiekszasc z nich to synek, na ktorego czekamy z niecierpliwoscia, wody plodowe itd. Taka juz moja pogieta psychika... 😞 😞 😞

• Mamusia
Maja dzięki za namiary 🙂 to teraz wiem skąd masz takie zdjęcia sesyjne na fb 😉
Dorota nie przejmuj się bo ja mam to samo...100 razy się przebieram zanim wyjdę bo mam wrażenie że słonica ze mnie 😁 😁 ale po pierwsze to ciąża po drugie fotograf tak Cię ustawia że wyglądasz jak sexi mamusia 🙂
Wiola jak tam mała?

• Mamusia
Aneta ja z kolei nie mam problemu z tym co ludzie o mnie mysla, bo wiem, ze w ciazy wygladam lepiej niz niejedna angielka nie bedaca w ciazy. Ale jak tylko pomysle, ze teraz mialabym jechac do Polski... 🥴 🥴 Nie ma mowy!!! 🥴 🥴 Wiem jak w Pol ludzie sa surowi w ocenach innych, takze rozumiem Cie w 100 %.

• Mamusia
midorada napisał(a):
Aneta ja z kolei nie mam problemu z tym co ludzie o mnie mysla, bo wiem, ze w ciazy wygladam lepiej niz niejedna angielka nie bedaca w ciazy. Ale jak tylko pomysle, ze teraz mialabym jechac do Polski... 🥴 🥴 Nie ma mowy!!! 🥴 🥴 Wiem jak w Pol ludzie sa surowi w ocenach innych, takze rozumiem Cie w 100 %.

właśnie to mi się w Polsce nie podoba....bardzo szybko jesteś oceniany po tym co masz na sobie, za ile, no a figura to już w ogóle....także wiem o czym mówisz...

• Mamusia
hahaha zapomniałam wam powiedzieć co mój synuś wczoraj wypalił jak wrócił ze szkoły 🙂
tak jak wczoraj pisałam (niekoniecznie każdy doczytał w tym natłoku wypowiedzi 🙂 ) słuchałam sobie Mozarta, młody wrócił i jak usłyszał to powiedział: mamo co Ty za starą muzykę słuchasz? wyłącz to...hehehe ignorant się znalazł 😁 no to mu wytłumaczyłam że taka muzyka dobrze wpływa na maleństwo że przy nim też takiej słuchałam. to się tylko na mnie dziwnie spojrzał i poszedł do siebie swoją rąbankę na uszach zapuścić 😁 😁 😁 😁