Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Jak znajde troszkę czasu to przesle wiecej tych fotek 🙂 no ale ta jest dokładnie z ostatniej niedzieli więc jak najbardziej aktualna 🙂 troszkę mnie poszerzyło 10 kg do przodu wiec widać 😉

Wszystkie ostatnimi czasy urosłyśmy z lekka 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Jak znajde troszkę czasu to przesle wiecej tych fotek 🙂 no ale ta jest dokładnie z ostatniej niedzieli więc jak najbardziej aktualna 🙂 troszkę mnie poszerzyło 10 kg do przodu wiec widać 😉

też akurat w ostatni weekend zrobiłam nową fotkę, chyba pogoda była ku temu odpowiednia 🙂 więc też coś wrzucę.
a kg do przodu to każda teraz liczy 🙂 hihi a potem będziemy liczyc ile ubyło 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Dorota no jest to nieuniknione 🙂 ja sie tylko boje wagi końcowej 😁 😁 najwazniejsze żeby Maluch byl zdrowy 🙂

Wiem, wiem 🙂 nic nie mówię Kasiu, to całkiem normalne, żeby tylko dzidziom było wygodnie i żeby zdrowe rosły.

A swoją drogą to ciekawe ile razem nam kilogramów przybyło, ile czekolad zjadłyśmy, ile batoników za naszą sprawą zniknęło z powierzchni ziemi, ile mirind czy coli wypiłyśmy 🙂

• Mamusia
Widzisz Tysiu... 🙂) mowilam, ze to nic, jak sie malo pryzbierze 😉
Maluch zawsze sciagnie do co mu potrzebne do prawidlowego rozwoju...
Ja mam nadzieje, ze pojde za 2 tygodnie i nadal bede mogla powiedziec -2 🙂) ale coz marzenia, marzeniami 😉
Ja 4.04 do dentysty ide sobie na przeglad 😉

• Mamusia
laski padam na twarz,spędziłam dzisiaj w garażu z małą jakieś 7-8 godzin,a reszta to było wycie bo znowu ząbki,ale po nurofenie przeszło,a teraz sobie zasnęła 🙂
wiecie co? mieliśmy swoją lawetę po znajomości i policja powiedziała,że nie możemy jej użyć bo nie ma opłaconego czegoś tam i że kierowca dostanie mandat za to 😮 więc zamówili oni sobie swoją lawetę...miało być 250zł a policja kazała lawecie jechać do szpitala za mężem i czekać na niego,minęła godzina 22 i zmieniła się taryfa...wystawili rachunek 500zł 😮 po jaką cholerę laweta z rozpierdzielonym autem miała jechać pod szpital??? temu,żeby minęła 22,nastała taryfa nocna,opłata poszła 100% do góry... napewno jakieś chwyty mają,skoro nie pozwolili na swoją lawetę a tamtej kazali jeździć za sobą żeby nabić na kasę 😮
do tego mandat 500zł,więc na starcie tysiak w plecy 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Widzisz Tysiu... 🙂) mowilam, ze to nic, jak sie malo pryzbierze 😉
Maluch zawsze sciagnie do co mu potrzebne do prawidlowego rozwoju...
Ja mam nadzieje, ze pojde za 2 tygodnie i nadal bede mogla powiedziec -2 🙂) ale coz marzenia, marzeniami 😉
Ja 4.04 do dentysty ide sobie na przeglad 😉

Właśnie ja też musze do dentysty zastanawiam się jak to jest na NFZ z dentystą, Sandra wiesz cos o tym więcej???

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Aneta, organizm sie przyzwyczail do dzialania lekow 🙂 Ciesze, sie ze, dobrze sie czujesz 😉

Wiem, ze nie placisz za niektore rzeczy, ale to takie jak np. czyszczenia kanalow, przeglad... a plomby i reszta normalnie platne...czyli dupa jas.. 🙂

Aha bo słyszałam że niby białe plomby do 2 są za darmo ale w necie nie znalazłam żadnej konkretnej informacji na ten temat 🤢 no nic może się przejde do osrodka i zapytam dokladnie bo mam akurat 1 do robienia wiec moze by mi sie udalo, ide sie myc szybko w koncu bo reklama na ycd

• Mamusia
Wózka jeszcze nie mam, zamierzam kupic go w maju ale juz mam mniej wiecej upatrzony http://allegro.pl/hitreec-emjot-z-fotelikiem-5-gratisow-mj-i2197146611.html mniej wiecej cos takiego, łozeczko, posciel i poszewki do lozeczka i wozka mam kupione , reczniki ,kocyk jak narazie jeden, i mam pelno ciuszkow od kolezanek , ktore zamierzam prac po swietach 🙂 teraz czekam na wypłate i bede kupowala juz jakies kosmetyki, wyprawke dla mnie do szpitala tj koszule nocne , staniki do karmienia itd itp no i te pierdoly do higieny Maluszka 🙂

• Mamusia
wiem już jak to się stało,mąż jechał a tam było gęsto świateł,myślał,że zdąży przejechać bo się spieszył,no i ta prędkość... no i mówi,że widział zielone,a sekundę potem czerwone i dał po hamulcu ale bus już wjechał na skrzyżowanie...wyobrażacie sobie,że bus koziołkował od uderzenia w bok naszym autem? osobówka przewróciła busa 😮 był cały komplet,policja,straże i pogotowia 😮
co najlepsze podbiegli tylko strazacy i policjanci do męża i zapytali go gdzie jest dziecko z fotelika bo w naszym byl fotelik a mąż mówi,że jechał sam i odeszli nawet nie pytając czy się dobrze czuje 😮 miał szczęście że bez pasów poduszki powietrzne go nie zabiły 🥴

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Emi, bo chyba ogolnie leczenie 1 i 2 jest refundowane...tyllko nie wiem czy chodzi tu o kazde leczenie czy tylko kanalowe... ale na pewno 1 i 2 objete sa refundacja i to nie tylko w ciazy

ja mam teraz 2 kanałowo robione-dwójkę i szóstkę i nie placę za nic,nawet za znieczulenie przy dwójce nie płaciłam,do tego usuwano mi kamień też na nfz i jak dotąd nie płaciłam za nic co mi robili 🙂