Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Z tymi rozstepami to kazda inaczej 😞( Zalezy od kolagenu niestety 😞
Ale coz zrobic.. ja sie po 2 latach nauczylam zyc z moimi...

Wykonczona ejstem dzisiaj.. spac nie moglam, w pracy ciezko i kregoslup mi w dupsko wlazi, macica mi na nerw uciska i ciagnie o nogi 😞(, a nie wspomne o tym jak mnie boli glowa... 😞(

Jeszcze dzis zrobic chce fasolke po bretonsku i zupke na jutro na obaidek... nigdy nie robilam sama fasolki.. zobaczzymy co z tego wyjdzie 🙂)

Aneta SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak sie cieszyc soba zaczniecie, to pessar stracisz 🙂) hehe

• Mamusia
ja z moimi też żyję 🙂 a mam ich dużo i żadne smarowidła w pierwszej ciąży nie pomogly a chyba nawet wręcz przeciwnie 😮 dlatego w tej ciąży się nie smarowałam wogóle i powiem Wam,że mam tyle ile w pierwszej ciąży 😁 więc pierwsza ciąża przesmarowana z rozstępami,a druga na sucho i bez rozstępów 😁
moja mała mnie dosłownie smyra po kości miednicowej 😮 i żebra dzisiaj rozwala jak nigdy 😮 w dodatku przechodzą mi jakieś prądy i kłucia po całej pipce aż w odbycie 😮 chyba jednak się z bardzo pospieszyłam,że mi ustąpiło 😮 tyle, że tak jak teraz z tymi kłuciami to jeszcze nie było i brzuch mnie gniecie w pipkę,mam wrażenie jakby mi opadł jeszcze niżej 😮
dzwoniłam do męża żeby przyjechał,a wieczorem mu powiem,żeby mi palcem sprawdził,czy tam wszystko jest tak samo jak było czy inaczej ☺️ on mówi,że się nie zna,ale według mnie chyba jakąś zmianę powinien zauważyć ☺️ ☺️

• Mamusia
Anetka wieści rewelacja 😁!!!
Sandra odpocznij troszkę, może przejdzie.
Tysia, Weronika szkoda że nie ma guzika który włącza poród 😁
Kozinka mam nadzieję że wszystko jednak jest dobrze i rozwarcia jak na razie brak 🙂
Tysia ale masz brzusio duży 🙂

Ja u siebie nie zauważyłam żadnych rozstępów- na razie - cały czasu używam mustelli 9 o podwójnym działaniu i jestem bardzo zadowolona z tego kremu 🙂
Zjadłam całego arbuza- teraz pękam 🤢

Mój mąż im bliżej rozwiązania tym bardziej zaczyna się bardzie we wszystko angażować, ostatnio zaczął nawet przeglądać gazetki typu "MAMO to Ja" itp. Przegląda strony internetowe dla przyszłych rodziców i zadaje tysiąc pytań 🙂 Przejął większość obowiązków domowych ba nawet zaoferował się przejąc etat prasowacza ubranek Hani 🙂

34 tydzień 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehehe.. no szyjke powinien wyczuc.. i czy da rade wlozyc cos w dziurke, ktora ewentualnie sie robi 😉

Tylko niech lapska porzadnie umyje 😉) Ginekolog anator 😁

no muszę dopilnować,żeby umył 😁
mam nadzieję,że koro dobrze zna teren to w razie czego zmiany wyczuje 😁

• Mamusia
Aneta!!!!!!!! CO JA PACZE!!!
Normalnie super info 🙂 ale się cieszę 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 akurat poczuje młodego w brzuniu i będzie z Tobą zaraz po porodzie 🙂

Nenia
ślicznas TY 🙂
Tysia Adaś jak mieszka w takim ślicznym domku, to nie dziwota, że mu się nie spieszy 🙂

Ja zaraz kolacja i Na Wspólnej 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
zaczym Was nadrobie to napisze tylko tyle 🙂
ADAM JEST W DOMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

EXTRA wiadomość no to Ci niespondziankę zrobił 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪super 🙂 cieszę się razem z Wami 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Justyna, Nenia śliczne brzucholki 🙂
Maja ja już dziś mężastemu mówiłam że musimy gofrownicę koniecznie kupić 😁 😁 😁 dziś się obyło na lodach z bitą śmietaną 🙂 no i obowiązkowo arbuz 🙂 🙂 🙂
Ania widzisz jaką masz kumatą młodą 🙂 dziewczynki są wiadomo że mądrzejsze od chopów 😁 😁 😁
a co do rozstępów to tak jak pisze Wiola, to wszystko zależy od genów, można się smarować ile wlezie i je mieć a druga się aby aby będzie pacykowała kremiszczami i nie będzie nic miała.

zmykam na kolacyjkę i arbuzika 🙂

aha, spakowałam pierwszą rzecz do torby hihihi: moje dwie piżamy do karmienia 😁 😁 😁 ale dużo 🙂 ale zawsze jakiś początek jest 🙂

• Mamusia
ja też uważam, że rozstępy to kwestia genów.. chociaż dobrze jest używac kremów chociażby, żeby nie były te rozstępy takie biggi..

ja na brzuszku nic nie mam, tylko u dołu piersi, ale tam smarowałam innym kremem, i jestem na to wkurzona!!
ale nic, mąż kocha i tak i tak 🤪 🤪

• Mamusia
mi wszystko stoi koło torby-zostało tylko powkładać 🙂 i z głowy 🙂
ubranka poprasowane 🙂
miałam brzuszek około całej dłoni poniżej piersi...teraz mam około półtora dłoni 😮 i to się stało dzisiaj po południu 😮 myślałam,że już niżej się nie da opaść 🥴
mąż o 17 godzinie obiecał,że przyjedzie...jest 20.30 a on ani znaku życia nie daje 😮 a wie,że mnie brzuch boli i prosiłam,żeby przyjechał do domu...na nim chyba nigdy nie będzie można polegać skoro w takiej sytuacji jest totalna olewka 😮 😮 😞
młoda pojedzona,wykąpana i już w łóżeczku walczy bo idzie spać,a ja się kładę i mam nadzieję,że przejdzie,bo brzuch mnie boli już z każdej strony i kłuje jakby mnie ktoś igłą nakłuwał po jego różnych miejscach 😞
ale to chyba raczej nie skurcze...takie coś dziwnego i jak siedzę to czuję jakby mi się wszystko rozszerzało i brzuch mnie jeszcze ciągnie 😞

• Mamusia
sandra myślisz,że mam powody do niepokoju? bo ja już sama nie wiem,w pierwszej ciąży nie miałam żadnych takich bóli ani komplikacji,więc nie wiem teraz co mam uznać za normę a czym się niepokoić ☺️ końcówka ciąży wiadomo-lekka nie jest,ale ja po tym szpitalu to już sama nie wiem co olać a czym się martwić ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
mi wszystko stoi koło torby-zostało tylko powkładać 🙂 i z głowy 🙂
ubranka poprasowane 🙂
miałam brzuszek około całej dłoni poniżej piersi...teraz mam około półtora dłoni 😮 i to się stało dzisiaj po południu 😮 myślałam,że już niżej się nie da opaść 🥴
mąż o 17 godzinie obiecał,że przyjedzie...jest 20.30 a on ani znaku życia nie daje 😮 a wie,że mnie brzuch boli i prosiłam,żeby przyjechał do domu...na nim chyba nigdy nie będzie można polegać skoro w takiej sytuacji jest totalna olewka 😮 😮 😞
młoda pojedzona,wykąpana i już w łóżeczku walczy bo idzie spać,a ja się kładę i mam nadzieję,że przejdzie,bo brzuch mnie boli już z każdej strony i kłuje jakby mnie ktoś igłą nakłuwał po jego różnych miejscach 😞
ale to chyba raczej nie skurcze...takie coś dziwnego i jak siedzę to czuję jakby mi się wszystko rozszerzało i brzuch mnie jeszcze ciągnie 😞

Kozinka to nie ciakwie, przykro mi z powodu męża 😞 jak odpoczynek nie pomoze to moze idz jutro na konsultacje do swojego gina albo poloznej, a kiedy masz KTG?

• Mamusia
Ogolnie nie chce cie martwic, ale w Twojej sytuacji kazde takie dolegliwosci powinny byc konsultoane... choc podejrzewam, ze jesli byc sie pojawila na izbie to cir zostawia... 🤢 😞

b jakby nie patrzec te bole, plus opadajacy bruzch i skurcze to nic jak zwiastowanie porodu.. 🤨

• Mamusia
Kozinka ja takie bóle typu prądy mam od weekendu i też nie wiem co to bo nawet jak prąd przejdzie unieruchomi mi pachwiny ze przez chwile jestem w bez ruchu a to tego pali jakby Adaś zapalniczką się bawił 😮 ale w środę wizyta pewnie nic sie nie zmieniło i usłysze: "szyjka długa rozwarcia nie ma wydzielina wyśmienita..." ... ehhh 😞 😞
lepiej to skonsultuj może? bo Ty to już w ogole lepiej jakby Karolcia jeszcze poczekała a co do męża to trochę nieodpowiedzialnie się zachowuje 😠 😠 sygnalizujesz a on zlewka... pfff faceci 😁

a Aneta taka szczęśliwa ,że nawet do nas nie zagląda ale nie ma się co dziwić 😁 jutro pesser sciagają a pewnie dzisiaj sama się go pozbędzie 😁

mnie brzuch boli przeszłam chyba z 6 km w poszukiwaniu truskawek ☺️ ☺️ brzuch ciągnie boli w dodatku chyba kolkę mam ☺️ i skurcze doszły 😁

• Mamusia
kozinka napisał(a):
dzięki 🙂 😘
póki co to do rana poczekam,może przejdzie,w sumie to ja nawet dzisiaj nic nie robiłam,żeby być zmęczona 😮
miłej nocki 😘

i mamy wierzyć?? pewnie kurze odkurzone obiad ugotowany 😁 5 km spacerek z Klaudią zaliczony i w dodatku podłogi na błysk ☺️ ☺️