Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi-rose napisał(a):
sandroos napisał(a):
🙂) Juz pozniej z gorki z tym lozeczkiem... 🙂)

No okazało sie to proste jak budopwa cepa na 5 minut roboty, ale powiem ci ze i te instrukcje takie jakies niejasne pisza

My mieliśmy to samo - na pudełku trzy rysunki, a nie dało się złożyc 🙂 Dopiero znaleźliśmy instrukcję video na youtube i poszło. Zupełnie niepotrzebne nerwy, powinni ludziom, a zwłaszcza kobietom w ciąży oszczędzac takich atrakcji 🙂

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
emi-rose napisał(a):
sandroos napisał(a):
🙂) Juz pozniej z gorki z tym lozeczkiem... 🙂)

No okazało sie to proste jak budopwa cepa na 5 minut roboty, ale powiem ci ze i te instrukcje takie jakies niejasne pisza

My mieliśmy to samo - na pudełku trzy rysunki, a nie dało się złożyc 🙂 Dopiero znaleźliśmy instrukcję video na youtube i poszło. Zupełnie niepotrzebne nerwy, powinni ludziom, a zwłaszcza kobietom w ciąży oszczędzac takich atrakcji 🙂

Wszedzie te instrukcje takie robia, człowiek sie nadenerwuje nawyzywa a potem sie okazuje ze niepotrzebnie

• Mamusia
Wzielam odprezajaca kapiel z piana i polezalam sobie troche 🙂 Czuje sie swieza 😁 teraz glod mnie dopadl i Ania troche sie ruszala jak sie kapalam. Chociaz chyba za dlugo siedzialam bo troche kreci sie w glowie ale wysusze wlosy maz wroci to zrobi kolacje a ja sie poloze 🙂
Mialam problem by zrobic porzadek w "ogrodku" ale dalam rade jakos na czuja bez lusterka 😁 😁

• Mamusia
Heloł 🙂

Byłam u kumpeli na kawce i pobawiłam się z jej 6mies synem Kacperkiem 🙂
naopowiadała mi o karmieniu , ze tez jej krew leciała , cycki ją bolały a teraz to juz jest o.k. i chce karmić małego do 8miesiąca 🙂
Właśnie dowiedziałam się ,że u mnie w robocie wszystkie dziewczyny wracające z macierzyńskiego zwalniają 🤢 trudno trzeba będzie szukać nowej pracy 😮
Olafek ma teraz czkawkę i kopie mnie od rana ..
Nie bójcie się nic się nie zapowiada na to,że prześcignę Anetę haha 😁 😁 😁

tez mam łózio turystyczne i za cholerę nie wiedziałam jak je złożyc a okazało się ,że to proste jak budowa cepa 😁 😁 😁 😁

Ania może skonsultuj to co Ci się stało z lekarzem, bo wydaje mi się ze coś takiego nie jest normalne 🤨 to tak jakbyś jakiegoś udaru właśnie dostała 😲
Ana leć na wywołanie , no chyba że się dobrze czujesz i nie jest Ci ciężko 😁 ja to bym już poleciała, czuję się coraz gorzej,
Wiolka to długo juz nie masz tej wody , jakaś porządna awaria chyba była 🤔

Jeszcze nie mam spakowanej torby 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
kATIA TY TO MASZ JAKAS NA MAKSA ZMULONA TA KONCOWKE CIAZY, CO PISZESZ TO TYLKO SPISZ ALBO CHCE CI SIE SPAC.

CZARNA PAKUJ SIE 😁 😁 😁 W KONCU MI WODE ODDALI, JAKAS RURE WYMIENIALI I NIE DALI NAWET ZNAC A POWINNI NAPISAC OGLOSZENIE TO BYM SOBIE WODY DO GAROW PONALEWALA BO TAK TO NAWET DO KIBLA BYLO CIEZKO POJSC. DOBRZE ZE MIALAM WODE MINERALNA W DOMU 😁 😁 😁

NO JA SIE MUSZE ZROBIC NA CACY BO W CZWARTEK WIZYTA U GIN. GLODNA JESTEM I CHYBA SOBIE ZARAZ ZROBIE TA CUKINIE I NIC DLA MEZA NIE ZOSTANIE 🤢

• Mamusia
sandra odpoczywaj dla siebie i dzidziusia 🙂 dość się jeszcze napracujesz 🙂
czarna nie znasz dnia ani godziny,więc się pakuj 🙂 😁
Kasia uwierz mi,że poród lepiej byłoby przespać 😁 ja bym napewno niczego nie żałowała gdybym przespała 😁
Wiola to łeb w łeb idziemy póki co 😁 ja też głodna jak smok dzisiaj 😁 nie dość,że zjadłam kilka porcji z trudem odrywając się od całości obiadu to dalej głodna,a mąż po powrocie z pracy też musi coś zjeść 😉 do tego poszły słodycze w ruch,zaraz po nich jabłka i do tego teraz zjadłam 6 kanapek z serem żółtym i rzodkiewką 😮 😁
i ciągle mało...ciągle głodna...

• Mamusia
HEJ DZIEWCZYNY dopiero dzisiaj sie zarejstrowalam bo ogolnie
jeste ciekawa jaką macie kondycje w tych ostatnich dniach ciązy 🙂
i czy sie boicie porodu ?bo ja bardzo 😉i jak wyglada wasza kondycja skóry?
macie rozstepy ?lub inne problemy ze skóra?

• Mamusia
Ania - moj dzien i godzina jeszcze sie nie zbliżają 😁 😁 najpierw czas na Ciebie 😜
Tysia - fajnie ,że Maluszek sobie śpi 🙂 przynajmniej Ty mozesz odpocząć 🙂
Monisia
- z moja kondycja jest ok gdyby nie skręcona kostka :/ a rozstęp wyszedł mi jeden mały jak narazie 🙃 ale co tam przeżyje, oprocz tego ze ledwo sie obracam na łóżku i sapie jak stara krowa to jest o.k. 😁 😁 😁 😁 😁
Sandra nie przejmuj się pracą 🙂 jak to się mówi praca nie zając 😁 nie ucieknie 😁 ja się nie przejmuje bo i tak mnie zwolnia, nie narzekam na nudę zawsze jest coś do roboty 🙂 masz czas teraz dla córeczki 🙂

• Mamusia
Haaaj 🙂

Nam babka odwołała zajecia w szkole rodzenia i mamy ostatnie za tydzień 🥴
Dziś poprosiłam kumpele o przepis na sałtkę bo taką pyszną u niej jadłam.. z brokułami, fetą migdałami i pysznym sosikiem..
NIEBO W GĘBIE!!!

Tysia maluch jak skarb Ci się trafił 🙂 tez bym chciała by Polcia śpioszkiem była 🙂
Anetka
🤪 🤪 🤪 aaaaaaj to już tuż tuż..

Cześć Monisia, witaj 🙂

ja rozstępów nie mam nigdzie oprócz maleństw na dole cycuchów, ale tam smarowała innym kremem.
Bóle krzyża i senność to moje dolegliwości 🙂

Dzis Przepis na zycie 🙂

• Mamusia
urodzić trzeba,nikt tego za nas nie zrobi 🙂 więc lepiej sobie wmówić że nie będzie tak źle niż trzęść ze strachu 🙂 przynajmniej przed pierwszym porodem,bo z drugim może być ciężej 😁
ja ogólnie szłam z nastawieniem do porodu takim,że i tak urodzę,więc postaram się dać z siebie wszystko żeby poszło szybko i gładko a nie obgryzałam paznokci ze strachu 😉 do drugiego porodu podchodzę tak samo choć wiem już czego można się spodziewać 🙂
mimo tego jakoś strach mnie nie ogarnia,ale taki już mój charakter 🙂

• Mamusia
rozstępów mam pełno,ale to pozostałości po pierwszej ciąży 🙂 w tej nie zauważyłam żeby mi ich przybyło 🙂
a zdjęcie brzuszka o którym pisałaś wcześniej jest z lutego,więc w porównaniu z obecnym to ten na zdjęciu jest mały 😉
podobno mam większy brzuch niż w 1 ciąży ale mnie wydaje się teraz jakiś mały 😁

• Mamusia
oj Maja to daj przepis bo brzmi smacznie 😉
Justyna masz kochanego synka 🙂 tak daje Ci odpocząć 😉 i tak był by kochany, wiadomo 🙂 ale jeszcze tak Cię oszczędza to super 🙂
Monisia, po pierwsze to witaj, a co do rozstępów to mam jak na razie te z pierwszej ciąży na cycochach i nawet jeśli jakieś doszły to jedynie tam bo brzuch gładki i reszta też także na razie luzik, co do dolegliwości to chodzę jak pingwin, męczy mnie chodzenie, sapie i dysze jak ciuchcia 😁 no i te bóle kręgosłupa są strasznie dokuczliwe, oprócz tego do przewracania się w łóżku przydałby się dźwig a poza tym jest wszystko si 😉
Aaana ja bym też szła na wywołanie, to nie musi koniecznie boleć, ja miałam pierwszy pogoniony poród i nie bolało mnie raczej nic nad to co powinno. porównanie co prawda będę miała dopiero teraz 😁
Maja-dokładnie dziś przepis na życie 🙂 🙂 🙂 dziś 'żabcia' remontuje pokoik swojej malutkiej 😁 hihihi