Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Mamcie 🙂

Ale napięty dzisiaj dzień 🤪 Może wkońcu cos się zacznie u Nas dziać 🤪
Kozinka Giga Emi i Midorada 3mam za Was kciuki kochane !!!!
Nenia daj znac jak u lekarza 🙂
Aneta jak Twoja rana po cc?? moja kumpela nie potrafi chodzić , ból nie do zniesienia , a jest 5 dni po cc, musi sobie sama wbijac jakies zastrzyki 🤢

Kupiłam sobie dzisiaj truskawki 😜 i zrobię sobie koktail 😉

Miłego dnia Kochane 🙂

• Mamusia
u mnie dzis mija tydzien od zabiegu pierwsze trzy dni byly ciezkie, pozniej wrocilam do domku to dwa dni bylam na ketonalu ale od niedzieli juz nic nie biore chodze wyprostowana troszke tam cos boli przy wstawaniu siadaniu ale to juz jest pikus ..narzekam teraz na bole glowy ktore po znieczuleniu sa normalnym objawem ale bol jest cholerny 🤢ale ibuprom daje rade 🙂
co do gojenia sie rany to jest rewelacja a blizne mam grubosci paznokcia 🙂

• Mamusia
sluchajcie jak czasem czytam jakies artykuly na tym pieprzonym fb to mnie normalnie nosi
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title,Matka-zabila-3-tygodniowego-syna-i-zjadla-czesci-ciala,wid,11357211,wiadomosc.html?fb_action_ids=307108306042412%2C301985209895831%2C238780126236678%2C307250252694884&fb_action_types=news.reads&fb_ref=info&fb_source=other_multiline&code=AQC6D2dPLun8lPcbc4_ttF-6V_kDKKOZ4afXruTb4pgCWpK45uNEBuJea2DGubRYmSzVBUGkRBpC2kkqarSnAruzHwnKVMOxs65Dixk8sjVrkSyyCX8dEC2SUWtqwl6LEhKALFi5bH1k0HVwQtXhIGAth0IGb6O9dEieVQ9auy9Lcc-oOoBPTW-94Eq8FkXL9I0&ticaid=1e88b#_=_

• Mamusia
jeju Aneta, okropny ten artykuł 😞 😞 nie wyobrażam sobie skąd biorą się tacy psychole??

Ja wtryniłam truskawki 🙂 ale poszłam do Polo po warzywa na pomidorówkę, która właśnie się robi iiiiii zonowu upolowałam kolejne truskawki 🙂

teraz zażeram się marchewkami 🙂 Pola chyba szczęśliwa, bo tak lata w środku, że momentami mnie łaskocze dzik mały 😁 😁

Anetka blizna grubości paznokcia.. 🤪 🤪 normalnie szał.. z czasem to pewnie ledwo bedzie można dojrzeć.. super! Oby jeszcze ból głowy przeszedł i będzie git malina 🙂

• Mamusia
U mnie nic sie nie rozkreca skurczy nie ma ide chyba wziasc cieplejszy prysznic moze cos zacznie sie dziac 🙂 jesc mi sie dalej nie chce od rana zjadłam tylko jedna parówke, mogłabym nic nie jesc ale trzeba dla małego.

Anetka ciesze sie że w miare szybko dochodzisz do sibie 🙂

• Mamusia
Właśnie wróciłam od lekarza, w drodze powrotnej jeszcze były małe zakupy i lody 🙂
Lekarz stwierdził brak rozwarcia i potwierdził że to czop na raty odchodzi. Mała wazy już 3200 😮 Kluska mi rośnie 🙂 Z nią wszystko dobrze, a ciąża jest donoszona teraz wszystko zalezy od Malusiej kiedy zechce na świat przyjść 🙂
Pobrano mi wymaz na paciorkowca za 4 dni wyniki. Samo pobieranie to bardzo nieprzyjemne uczucie 🤢
Dostałam zwolnienie już do 25 czerwca. Przede mną jeszcze jedna wizyta na początku czerwca, i kolejna jeśli nie urodzę do 25 czerwca to właśnie 25 czerwca następna.

Kozinka Giga Emi i Midorada ja również 3mam za Was kciuki.

Miłego dnia spadam zdrzemnąć się 🙂

• Mamusia
DorotaK napisał(a):
Czekamy na czworaczki w takim razie - ależ maluchy się spieszą , żeby zdążyć na dzień dziecka 🙂

hahah dokładnie 🙂 wyścig na dzień dziecka trwa 🙂 🙂 🙂

trzymamy za Was wszystkie dziewczyny kciuki 🙂

Aneta super że szybko dochodzisz do siebie, kurcze tylko te bóle głowy nieciekawe 🤨 🤨oby i one szybko minęły
ale artykuł straszny 🤢 🤢 🤢 aż nie mogłam doczytać do końca bo tak mi serce ścisnęło....niewyobrażalne to dla mnie zachowanie ....masakra....

Aga super że klusia sobie rośnie zdrowo 🙂 mój w piątek ważył 3300 zobaczymy ile na finiszu 😉 aczkolwiek ta waga jak wiemy nie jest do końca miarodajna

• Mamusia
Trzymam kciuki za was laseczki i zabieram sie za prasowanie ;///

A co artykulu...;// Straszny.. ale niestety czlowiek chory na schizofrenie nie ma pojecia w danej chwili, ze zle robi. Cos mu, kaze glosy go naklaniaja i niestety nie jest w stanie zrobic inaczej...;// Szkoda, tylko, ze nie ma odpowiedniej opieki dla tak chorych ludzi, bo im to w sumie nalezy wspolczuc...
"Nie leczyla sie, bo byla w dobrym stanie" i wszystko mowi samo za siebie... 😮

• Mamusia
no i wróciłam sobie tylko wkurzona-męża po nockach budziłam żeby mnie zawiózł,łzy z bólu płynęły,położna przez tel nastraszyła mnie,że taki ból jaki ja opisuje jest przy odklejaniu się łożyska...
na izbie zrobili ktg,zbadali ginekologicznie i powiedzieli,że z miejsca w którym mieszkam mogę nie zdążyć dojechać w razie porodu,mogę urodzić w każdej chwili,ale nie mieli czasu na zrobienie usg czy czegokolwiek innego...
ja im mówię,że rano to nie były skurcze,że od skurczy się nie powinnam prawie że dusić,że w ciągu 2 godzin zrobiłam 4 kupy,że tracę czucie w nogach i niech mi powiedzą chociaż co to jest...
i ponownie usłyszałam,że skurcze są nieregularne a ja jestem przed samym porodem więc różne rzeczy się mogą dziać...odesłali mnie do domu,dobili tym,że mogę do nich nie dojechać 😮
a mnie jak bolało tak boli i można im mówić,że ja nie ze skurczami tylko z tępym bólem całego brzucha... stwierdzili po 10 minutowym ktg że jeszcze nie rodzę i tyle...
niepotrzebnie jechałam bo i tak gówno mi zrobili i nic się nie dowiedziałam... tylko tyle,że w każdej chwili mogę rodzić co już słyszałam jakieś 2 tyg temu 😮

• Mamusia
jeju Kozinka Ci ludzie w tym szpitalu sa jacyś co najmniej dziwni!!!
Bidula z Ciebie.
Jak oni moga tak postępować.. jeszcze powiedzą, że możesz nie zdążyć..
współczuje Ci, nie ma gdzieś w pobliżu innego szpitala?
wykończyć się można z takimi ludźmi!!

Trzymaj się kochana 😘

• Mamusia
Maju: sąsiadka ostatnio juz jadła ale nie wiem gdzie dorwała 🙂
Kozinka co to za szpital 😮 kto wogule zatrudnił takich lekarzy 😮

U mnie pomału sa jakies skurcze idą od dołu brzucha do kaczuchy, w kaczuse mam takie uczucie jakby mi ktos palce wsadza i rozszerzał wiec nie wiem, narazie jeszcze siedze w domu własciwie to ide zaraz do mamy bo ból jeszcze nie taki straszny 🙂

• Mamusia
Ania co to za ludzie o.O jak mogli Cię odesłać z takim bólem?? to mnie nic nie rypało wsumie rozwarcie na pół palca i już na oddziale porodowym leżałam pod ktg prawie cały dzień 😮 banda kretynów i idiotów!!!! 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Aniula, kurde...aż złość bierze 😠 😠 😠 😠 no jak oni mogli Cie puścić skoro zakładają ze możesz nie zdążyć???? co za szpital??? ja pierdziu....

A Dorota (midorada) na wywołaniu i nic się nie dzieje i też już ma dość i chciała by cc...kurcze....Justyna to tylko Tobie jak na razie rodzić bo taki poród to marzenie

Maja ja też czereśnie już widziałam ale nie zwróciłam uwagi za ile chodzą, ale nie powiem...też bym wszamała 😉

• Mamusia
niestety nie mam innego szpitala bliżej-jest drugi w tym samym mieście,ale to również jest około 30km i zastanawiam się czy jak coś się znowu będzie działo to czy nie jechać tam,ale znowu kurcze w tym szpitalu w którym byłam jest mój lekarz i mi to odpowiada,poza tym puszczają z niego w 2 dobie co przy małym dziecku w domu i upałach za oknem to bajka,szkoda,że mojego lekarza tam dzisiaj nie było,on by się bardziej zainteresował 🥴
czuję się jak jakaś panikara teraz po takim potraktowaniu... z tym,że taki ból chyba nie jest normalny,więc raczej panikarą nie jestem,tym bardziej że nie pojechałam na pierwsze ukłucie tylko w momencie kiedy już nie dało się wytrzymać...