Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja jaja w sosie musztardowym 😉
a raczej sam sos,bo jaja będą i tak 😉 tylko ja do niego pewnie jeszcze groszku dosypie zielonego 🙂 sałatkę z pora i jajek 😉 a placek nie wiem jaki,przejrzę sobie te gotowce które się rozrabia,piecze i mało dodaje,szybko i tanio,czyli tak jak powinno być bo u mnie skromnie z czasem przez to auto,bo wszystko się kręci wokól tego 🤨

• Mamusia
Hej Dziewczyny,

wyobraźcie sobie ze ona jeszcze nie urodziła... Podobno sa w dobrym stanie psychicznym, to jedyny pozytyw... Chca to miec juz poprostu za sobą.
Lekarze nie chca jej zrobić cc , bo jest za wczesnie i moglyby byc powiklania, caly czas ma kroplowke i jakies ciezarki nie wiem o co chodzi 🤨 pewnie zeby wszystko przyspieszyć.
Jak urodzi dostanie narkoze, i będa ja czyscic...
Boże czemu to taqk długo trwa ???? Oni chca to juz mieć za sobą !

• Mamusia
jeju tak dlugo przeciez jej psychika nie wytrzyma 😞
a ja wreszcie mam zrobione cale autko tylko gumy zmienie po swietach i jeszcze na sprzataniu bylam a wiec teraz az milo jezdzic 🙂a ja sie biore za gotowanie ogorkowej bo jutro nie mam czasu a i jeszcze dzisiaj talerzyk zalicze 🙂

• Mamusia
Ja już narobiłam śledzi opiekanych i w zalewie i sledzi w oleju..
Powiedzialam mojemu Mezowi ze jutro jest post i nie je sie mięsa,
a on na to "idzie się do pracy? więc mozna jesc mięso 🙂"

Teraz mu upiekę jakiegoś placka ziemniaczanego i podam mu ze smietana , jak przyjdzie z pracy.
Jutro jeszcze na zakupy do reala musze wpasc i podzielic sobie jakos plan dnia, kiedy zrobic pisanki ,szarlotkę , muffinki i grzanki do zupy chrzanowej 😲 😲
zas bede siedziala w kuchni caly dzien 🤢 🤢 🤢 🤢
A w poniedziałek na obiad przyjedzie teściu , więc musze zrobic cos dobrego, moze rolady?

• Mamusia
ja dzisiaj cały dzień bym przeleniuchowała. Dzisiaj kierowniczka kadr dzwoni i mówi ,że ma dla mnie bony na święta ,że mam wysłac męża po odbiór 😁 ahahha ,że jeszcze o mnie pamietają..

ogolnie w lutym firma zmieniła nazwę i przeszła do nowej spółki... wszyscy podpisywali wypowiedzenia i nowe umowy w nowej firmie... rozmawiałam z nią mówi ze mam przyjechać pod koniec zwolnienia to to załatwimy i podpisze nową umowę... a dzisiaj mi mówi pani by mi musiała donieść do nowej spólki zdolność do pracy a pani nie moze bo jest pani na choroobym duzo zdrowka i wesołych świat... zostałam w starej spółce ale obawiam się ,że teraz będę miała ostatnie zwolnienie i po tym mogą mnie wyjebać.... a potem macierzynski po jego skonczeniu czuje ze nie mam juz co tam szukać...

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
ja dzisiaj cały dzień bym przeleniuchowała. Dzisiaj kierowniczka kadr dzwoni i mówi ,że ma dla mnie bony na święta ,że mam wysłac męża po odbiór 😁 ahahha ,że jeszcze o mnie pamietają..

ogolnie w lutym firma zmieniła nazwę i przeszła do nowej spółki... wszyscy podpisywali wypowiedzenia i nowe umowy w nowej firmie... rozmawiałam z nią mówi ze mam przyjechać pod koniec zwolnienia to to załatwimy i podpisze nową umowę... a dzisiaj mi mówi pani by mi musiała donieść do nowej spólki zdolność do pracy a pani nie moze bo jest pani na choroobym duzo zdrowka i wesołych świat... zostałam w starej spółce ale obawiam się ,że teraz będę miała ostatnie zwolnienie i po tym mogą mnie wyjebać.... a potem macierzynski po jego skonczeniu czuje ze nie mam juz co tam szukać...

Tysia
nie martw sie , jestesmy w podobnej sytuacji, moj zakład upada i nie wiem czy mam tam po co wracac.... Ciesz sie ze chociaz bony na swieta dostalas 😁 😁 bo ja to moge sobie zapomniec

• Mamusia
Tysia z tego co jestem zorientowana, to jezeli bedziesz karmić piersią, to dopoki dziecko nie ukonczy roku, bedziesz pod ochrona i nie beda mogli Cie zwolnic.
Moja kumpela zle zrobila i po przyjsciu po macierzynskim , powiedziala ze nie karmi i podpisala zgode na to ze moze pracowac w weekendy i nadgodziny, i po miesiacu dostala wypowiedzenie.
Tylko ze ona ich inaczej zalatwila... Na drugi dzien dowiedziala sie ze jest w ciazy znowu, i dostarczyla im zaswiadczenie i wypowiedzenie zostalo cofnięte 🙂 a ona siedzi juz na L4

• Mamusia
Hi..
My skręciliśmy regał.. matko ile to roboty.. łóżeczko na jutro zostawiamy 🙂

Z praca to jest właśnie różnie i to jest syf 😞
U mnie na szczęście luz, wróce, dostane klasy z powrotem i git malina..
ale wiem, że czasami pracodawcy zachowują się jak się zachowują, bez skrupułów.

Katia supcio, że wyniki w normie, ja po wynikach glukozy jechałam z meżem na shopping i dwie czekolady kupiłam 😁

Kocik dobrze, że ze zdrówkiem lepiej, nie mniej uważaj na siebie 😘