Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczynki 😉

Dzięki za gratulacje, pierwszy szok minął 😉 cała rodzinka w szoku hehe, ale faktycznie dobrze, że teraz raczył pokazać jajeczka a nie przy porodzie 😉 mieliśmy tylko 3 sztuki ciuszków z czego dwa udało się wymienić na niebieskie 😉 Nad imieniem ciągle myślimy, na pewno nie będzie to Gabriel… Mamy z mężem bardzo różne gusta w tej kwestii i rozważamy Przemysława, Roberta, Szymona, Norberta, Adama lub Konrada (faworyt męża).

Maiha te koleżanki to chyba przesadzaja, nie wierzę, że nie widać brzuszka w połowie ciązy 😉 ja mam tak duży, że pod kurtką nawet nie da się go za nic w świecie ukryć 😉

Magdaluke Twoja córeczka jest tak urocza, że brak mi słów 😁 😁 😁

Kurcze, od wczoraj STRASZNIE boli mnie jakby prawy jajnik, kłujący ból – nie wiem czy to dzieciak gniecie czy co… Ale widzę, ze dużo z nas ma problemy z bólem brzucha, ja do tej pory ani jednej nospy nie musiałam brać…

jedno z czego się cieszę to pogoda za oknem 🙂 dziś i wczoraj byłam z mężem na spacerku w samej sukience i to było mi gorąco 😁

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aguska dziekuje bardzo :* wiem ze dziewczyny tu sa super booziak dla was :*

no szkoda ze sie miniemy ja wracam w maju jak bede sie dobrze czula to autem bardzo chcialabym ok 19-20tego bedziemy w sumie przejazdem w edim ale juz bede raczej wykonczona...
ale zapraszamy was do nas nad morze i na wies 😁 hihi poki jeszcze mozemy sie ruszac i pochodzic po okolicy 🙂

wiecie jak 3 lata temu czytalam o koarktacji ciesni aorty to byly o tym kilka artykulow a teraz jak weszlam poczytac tyle stron i tyle rzeczy sie dowiedzialam....medycyna chyba na serio idzie do przodu i to w przeciagu tak krtokiego czasu...

strzauka napewno to byl szok ale dobrze ze juz sie cieszycie 🙂 dlatego u nas w szkocji w niektorych szpitalach w ogole nie mowia bo potem zaskoczenie ze pomylka a wiele ciaz zostalo usunietych wlasnie przez plec dziecka wiec teraz sa ostrozni...

superbaba fajne sukieneczki 🙂 turkus 🙂

• Mamusia
Superbaba, chyba sliwka...ale sama nie wiem. A jaki masz kolor oczu?
U nas u sasiadow na podworku normalnie rzeka plynie...oberwanie chmury jak nic bylo.
Aguska, ja nie wiem jak to w sumie slychac jak sie przekreca, ale na pewno sie przekreca bo mi serduszko ucieka i musze gonic po drugiej stronie :-) A te laskotki-kopniaczki, to tak rzeczywiscie na dole, wiec pewno dokladnie to czujesz Superbaba 🙂
Strzauka, no naprawde, gdybys sie przy porodzie dowiedziala, to by byl szok zycia, co!!!!!!!!! Tak wlasnie ze swoja kumpela tu rozmawialam, ze my mamy 1 szanse w sumie na poznanie plci ( jesli sie zdecydujemy, wciaz nie wiadomo:side 🙂 i co jak sie rabna????? Hehe.
Strzauka, wszystkie chlopiece imiona w sumie mi sie podobaja. Mi sie jeszcze Bartek podoba, tak mojej sisi synus ma na imie.

• Mamusia
Agadka - i tego warto sie trzymac, ze medycyna leci do rpzodu bardzo szybko! Po prostu dbajcie o to i pilnujcie dobrego usg polowkowego :***

Magda - mam niebiesko-szare...stad pomysl na turkus byl:P Jaje sie z zamowieniem, jakby co najmniej 200 zl kosztowala...ale jakos tak nie moge podjac decyzji:P

A ja czuje sobie czasem te takie pukniecia..smieszne to, czasem nawet dosc mocne:P

• Mamusia
No wlasnie dlatego pytalam, bo turkus pewno pod kolor oczu bedzie Ci lepiej pasowal 🙂
A mi sie pokazal 19 tydz. Niesamowite jak czas leci. A ja tam nic nie wypinam, brzuch idzie pierwszy a za nim ja. Czuje sie juz beczkowato, po schodach inaczej mi sie schodzi, trzymam sie poreczy kurczowo, a w gore i dol przeciez tyle razy dziennie. Piwnice nam zalalo. Lipa. Musimy pompe zainstalowac....a ta piwnica to taka wiecie, ziemiankowa, straszna feee. Ja tam i tak nie schodze, ale kurde, kolejny problem.

• Mamusia
No niestety zalania sa koszmarem:/ U nas w Polsce przeciez co i raz zalewa rozne tereny i piwnice;( Masakra...

Ladnie juz nam te tygodnie leca...zoabczcie jak na poczatku bylo ciezko i ile nerwow sie najafalysmy do 12 tyg....msuze przyznac, ze teraz duzo spokojniej mi sie zyje z tym brzuszkiem 🙂

• Mamusia
Magda no to przerabane macie z tymi burzami, kurcze dziewczyny moze nie uwierzycie ale tutaj wogole burz nie ma dziwny jest ten kraj eheh jak tu mieszkam 5 lat tak burza byla jedna i to raz zagrzmialo tylko eheh
a ja tam lubie burze tzn moze nie sama burze ale ten zapach po burzy 😉
Za to jedna rzecz mi sie tutaj podoba tęcza 😉 zdarza sie tutaj przynajmniej raz w tyg :0 a w lato to niekiedy i 2 razy dziennie.
Superbaba turkus jest przesliczny jak dla mnie 🙂 i mysle ze bedzie do ciebie pasowal 😉

• Mamusia
No tak Magda Ella przeciez jeszcze taka malutka 🙂 fajnie teraz bedziesz miala pewnie podwojny wozeczek albo z taka nakladla dla Elli 🙂
Ciekawe jak zareaguje na malutka siostrzyczke albo braciszka 🙂
Bo moja to juz pannica ma 7 lat to napewno mi pomoze, zreszta juz mowi ile to bedzie pomagala-zobaczymy jak sie juz dzidzi urodzi,pewnie po tyg sie jej znudzi pomaganie mamusi 😜

• Mamusia
A ja jakos spac nie umiem dzisiaj dziwne bo wstalam juz o 7 rano 🤨
Pogralam troche na tym Kurniku co Superbaba mowila i sie wciagnelam eheh ach ten internet 😮
Uwielbiam remika 🙂
Widze ze chyba juz spicie, chyba zgasze i sprobuje sie pokrecic moze zasne 🙂
Męzulek obok ostro chrapie fajnie mu 🙂
Do jutra mamuski 😉

• Mamusia
No ja tez czasami nie oge uwierzyc, ze juz zaraz bede na polowce 🙂 Im dalej z naszymi brzuszkami, tym bedziemy sie robily spokojniejsze o dzidzi!

A potem juz tlyko nerwy przed porodem..bo to napewno u mnie bedzie rekordowe :P Jutro dzownie podowiadywac sie o szkoly rodzenia - mam kilka poleconych 🙂 Chce nas zapisac na koniec maja...chyba bedzie to dobry termin!

• Mamusia
Ja nie spie, ale maly czort skacze i biega i krzyczy 😉 😉 i koniecznie chce sobie chyba krzywde zrobic (oczywiscie zartuj)A ja jak wstaje to za kazdym razem tak jakby mi sie mialo cos rozerwac w dole brzucha. No jakos ostatnio taka obolala jestem, az sie sama nie poznaje. Ja nie cierpie chrapania, powaznie,szajby dostaje. Mam stopery przy lozku i jak moj Luke zaczyna za glosno oddychac, to zakladam. I mam monitorek z kamerka kolo glowy (mimo, ze mala doslownie sciane obok...) to podglasniam ( zebym w razie czego slyszala) i wtedy moge spac. Takie mam schizy 😜

• Mamusia
Aguska - prawda, że wciaga? 🙂 ja katuje tysia...a na chwilke zniknelam, bo byla walka z zastrzykiem:/Na szczescie juz po...co wieczor moje male zwyciestwo!

A te wozeczki podwojne tez sa fajne! Ale chyba Ella to czesciej juz woli biegac...co Madzia?
Agusia - a Twoja coreczka napewno bedzie pomagac...na poczatku 🙂 A potem jak ja poprosisz to tez, ale pewnie juz mniej entuzjastycznie...skad wiem? Moja kolezanka wlasnie to przechodzi ze swoja 5-cio letnia corcia i niedawno urodzonym synkiem :P

Ja spac tez nie moge..pewnie do 2 pogram sobie, a potem poogladam cos na telefonie i usne...jak zwykle ostatnio ze sluchawkami w uchu:P

• Mamusia
Magda - wlasnie po Twoich opisach postanowilam, ze kupimy nianię takze z kamerka...chyba bede spokojniejsza 🙂 Ktora teraz u Ciebie godzina? Ile tam jest roznicy?

Co do tych boli - to mnie albo boli/cmi jak przed okresem (choc glownie w krzyzu, ale czasami tez w dole rbzuszka) albo jak teraz tak cisnie i ciagnie na dole, ze jak ide siusiac to mam wrazenie ze zaraz mi tam cos wypadnie czy urwie;( Jak tyle z nas to ma to chyba musi miec zwiazek z rozrastaniem...i widac normalne 🙂

• Mamusia
Superbaba, ja sobie nie wyobrazam nie miec niani i nie miec kamerki...super sprawa. Teraz myslimy, zeby kupic nowa, bo ta juz zuzyta...co noc przez poltora roku i w ciagu dnia na drzemki 😉. Ale chcialalbym taka, zebym ja mogla mowic. I jeszcze dla mnie obowiazkowy byl monitor oddechu, do dzisiaj wlaczamy na noc...wiem, ja mam pierdolca na tym punkcie. Dlatego tez, wyobrazam sobie, ze Ty, szczegolnie Ty 😜, pewno bys czerpala psychiczne korzysci z techniki !!! Ja moze i na panikare tu nie wygladam za bardzo, ale uwierz mi, ja mam wrecz obsesje wynikajace z mojej paniki , hehe.
Wozek pewno podwojny zakupimy, z Ella to ja juz nie wiem . Jej sie zmienia caly czas ale ogolnie wozeczek lubi 🙂

• Mamusia
No monitor oddechu obowiazkowy 🙂 A jaki macie? Bo sa najrozniejsze...dla mnie to mega spokoj daje na sercu!

Ja to bylam leniuch jako mala dziewczynka..bardzo dlugo lubilam jezdzic w wozku:P A Ella moze bedzie chciala czerpac inspiracje z siostrzyczki/braciszka i tez jezdzic...wiec mozliwe, ze czeka Was fajny zakup :P

• Mamusia
My mamy Baby sense
O taki http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=4024133&camp=ppc:92547783&affcode=547783&prodFindSrc=search&searchdef=2195185&k_clickid=300cebad-072a-0009-d2c3-000062be371a&002=2195185&006=8518975590&007=Search&008=&009=p&012=babysense%20monitor&021=12616172428
Bardzo z niego jestem zadowolona, bo ma podwojne czujniki i pokrywaja w zasadzie cale lozeczko, alarm jest bardzo glosny i dziala. Na poczatku mielismy tylko jeden czujnik, bo mala sie nie przemieszczala jeszcze, potem raz nam sie zsunela i nie lapalo i zaczal wyc. MAtko, myslalam, ze zawalu dostaniemy w srodku nocy....Moj maz tak biegl, ze sie wywrocil na podlodze, ja przez niego skakalam...dzis to sie z tego naprawde polewamy, bo ELli oczywiscie nic nie bylo, ale wtedy nam do smiechu nie bylo....No ale ten spokoj ducha ...niezastapiony.

• Mamusia
Hej Brzucholki,

Połowa ciąży, no właśnie, tak naprawdę dopiero zaczniemy odczuwać, że naprawdę będziemy mamusiami (po raz pierwszy lub drugi) 🙂 Brzuszek zaczyna się uwypuklać, no i czuję moje Bobo już codziennie 🙂 Kopie lub pływa jak rybka 🙂 Tylko coś ja się gorzej czuję, zaczyna mnie picza boleć, a to u mnie oznacza tylko jedno - kłopoty z pęcherzem 😞 Całą zimę o siebie dbałam i akurat teraz, martwię się, bo jeśli infekcja się rozwinie to czekają mnie antybiotyki 😞 I jeszcze Paweł wraca, no i wiecie... po takiej przerwie seks kończy się u mnie właśnie zapaleniem pęcherza ☺️

A bóle brzucha lub podbrzusza też mam, ale to chyba normalne. Dziewczyny, najważniejsze to być dobrej myśli i nie gnębić się na zapas.

Idę zaraz do kosmetyczki robić pazurki, jutro umówiłam się na przedłużenie rzęs - muszę być piękna na przywitanie męża 😉

Buziole poranne na cały dzień 😘

• Mamusia
Hej kobitki 🙂
Ja od 6 latam po budowie, bo przyjechała nowa ekipa i wciąż kręcą nosem , że to nie tam; to nie bla bla i w dodatku mówią gwarą góralską a tylko ja ją rozumiem z rodziny męża i tłumacze im.
Co do wad serca to moja znajoma w 21 tyg dowiedziała się, że jej dzidzia ma chore serduszko i teraz znajoma musi leki przyjmować które pomogą jej córeczce. Szczegółów dokładnie nie znam.

• Mamusia
DZień dobry 🙂

Agadka mi tez strasznie przykro-nie ma słów które by Cię pocieszyły 😞 ale tera zmusi być dobrze-inych myśłi nawet nie dopuszczaj do siebie

Magda fajny ta niania z kamerką, ale ja znam przypadek śmieszny, mój kuzyn tez ma nianię i w środku nocy się włączyła i usłyszeli przeraźliwy płacz dziecka aż się zanosiło, i kuzyn i kuzynka wybiegli z łózka i w popłochu szukali synka bo sypialnie mieli na piętrze i mysleli ze dziecko spadło ze schodów miało nie cąły roczek w tedy, przeszukli cały dom i dziecka nie ma a z niani dlaej dobiegał płacz, w końcu kuzyn wrócił do sypialni zdenerwowany i okazało sie ze synek spi sobie smacznie w łózeczku a niania odbierała sygnał od jakiegos sąsiada:P

co do brzucha mojego to ja rano mam mały brzuch a wieczorem to juz sporo wiekszy ale dzis rano ajk podwoziłam szwagra do pracy to załozyłałam plaszczyk wiosenny i zapiełam wszystkie guziki a brzuch nie odstawał, zreszta wstawilam zdjecie z dizisiaj rana wiec mozecie same ocenic:P jak załoze luxniejsza tunike to brzucha nie widać az tak bardzo:0

Dziewczyny ktore czuja ruchy to mama nadzieje z episz ana bieżaco w watku tabelki zbym mogla uzpelnic tabelke 🙂

bisia oby nowi pracownicy sie sparwdzili dzis o dobrych fachowcow trudno

superbaba bidulko żal mi Cię ż emusisz te zastrzyki brac wyobrazam sobei twoj brzuch cały w sianiakach