Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bisia już nie moge się doczekac kiedy dowiem się czy chłopak czy dziewczynka:P oczywiście najpierw niech lekarz zbada czy wszytsko dobrze z dzieckiem i czy prawidłowo się rozwija ale o płec tez zapytam :P

jak dotąd nie miałam żadnych przeczuć co do płci a teraz tak czuję że będzie chłopak:P

• Mamusia
Hej Wieksze i Mniejsze Brzucholki!
Znowu mnie troszke nie bylo, ale tak to jest jak sie wraca do "normalnego" zycia....zwolnienie mi sie skonczylo i do pracy musialam wrocic 😞 Mezus troche smutny, bo podobalo mu sie jak w domku bylam, bo i inny humor mialam i bardziej dlalam o siebie, bo dluzej spalam, bo fajne jedzonko gotowalam no i obowiazkowo na codzienne spacerki chodzilam i basenik....no a teraz jak wracam po polnocy (bo ja tak pracuje od 15 do 24) to i spie to 11, a pozniej to mi czasu na nic nie starcza! No i jak wracam po 8 godzinach gapienia sie w komputer to i nawet na internet nie chce mi sie zagladac....Aaaaaa, chyba jakies marudzonko mi sie wlaczylo tak z samego poniedzialku....Dobra nowinka jest taka, ze juz w piatek na urlop lece 😁 Najpierw do meza na Slowacje na weekend a pozniej on zostaje ze swoja rodzinka a ja do domku do Polski 🤪 Juz nie moge sie doczekac, bo prawie 1,5 roku mnie w domu nie bylo!!!!! No i tak strasznie chce sie brzuszkiem pochwalic!!! Moj brzuszek nawet sporawy jest, ale taki fajniutki, pileczka z przodu 😁 i tak samo jak wam dziewczyny troszke maleje rano, zle juz po sniadanku sie uwypukla a w nocy jak do domu wracam to juz brzuszek pierwszy a ja za nim 😉

• Mamusia
Co do roznego rodzaju boli w brzuszku to mam wszelkie....i ciagnace na dole, i takie jak na okres, i tepe i mocniejsze....przychodza i odchodza...sama nie wiem od czego to zalezy...ale jak wszystko w ciazy to tez jest NORMALNE 😉 dopoki nie ma plamien czy krwawienia to ok. Ponoc... No i tez ostatnio zauwazylam, ze jak siku ide to mam wrazenie, ze Fasolka mi wypadnie!!! Jakos tak sie miesnie rozluzniaja tam na dole...dziwne to uczucie 🙃

• Mamusia
A jezeli chodzi o plec Fasolki to juz usg w Polsce umawiam i naprawde nie moge sie doczeka zeby Fasolke Malutka znowu zobaczyc!!!! Chcialabym, zeby mi sprawdzili czy wszystko sie rozwija prawidlowo no i jakby sie ujawnila to super by bylo 😁 U mnie w domu moj brat urodzil sie z zespolem downa i wrodzona wada serca....tez troche panikowalam na poczatku, bo to najblizsza rodzina w prostej linii, ale przeziornosc karczku wyszla super wiec postanowilam sie nie zadreczac, bo to wiadomo, za dobrze Fasolce nie robi a i pozytywne myslenie potrafi zdzialac cuda wiec odgornie zalozylam, ze Fasolka jest bedzie zdrowiutka i sliczniutka!!!!! No i mezus ma nadzieje na dziewczynke, ja w sumie tez...za to moja mama ma czuja na chlopaczka wiec tez ciekawa jestem jak nie wiem co!!

• Mamusia
ja też nie dopuszczam myśłi że mogło by coś być nie tak bo trzeba myslec tylko pozytywnie 🙂

ja jutro nie wyjde z gabinetu jesli nie poznam płci:P bo nastepne usg bede miałą dopiero gdzieś w 32 tygodniu a to sporo czasu;/

• Mamusia
A Dziewczynki jak tam z plecami u was? Bo ja odczuwam baaardzo... 😞 szczegolnie w pracy jak posiedze dlugo mam wrazenie, ze krzyz mi zaraz na zewnatrz wylezie, az tak delikatnie jakby palilo...Dobrze, ze u mnie w pracy bardzo wyrozumiali sa jezeli chodzi o ciaze i w kazdej chwili moge sobie wstac i pochodzic i na zewnatrz wyjsc a nawet taka lezanke smieszna mamy 🙃 Tylko wiadomo nie chce z tym przeginac, wiec czasem nawet jak krzyz boli to i tak siedze....bo i tak czesto na siku musze chodzic to jeszcze jak bym przerwy na pochodzenie sobie robila i na pooddychanie swiezym powietrze to by mnie tak naprawde przy biurku wogole nie bylo 😉

• Mamusia
Maiha uparciuchu 😉 swietne nastawienie 😆 Pewno, lez do skutku, a jak sie Dzidzia nie bedzie chciala ujawnic to sie poruszaj, posmiej, poszturchaj troszke brzuszek, cokolwiek a na pewno koziolki zacznie fikac i sie ujawni!! Powodzenia! A tak nawiasem mowiac to ci troszke zazdroszcze, ze juz jutro idziesz......Super!!! A ja gdzies dopiero za ponad tydzien..... Daj znac jak wrocisz!!!!! Moze wreszcie upragniona dziewczynka dla wyrownania sil 😉

• Mamusia
ja miałam miec wizyte juz w ubiegly czwartek ale przez nasz wyjazd musialm przelozyc na jutro ale szybko minelo-Tobie tez szybko minie czas do usg 🙂

no tak w tabeli był remis 3 dziewuszki i 3 chłopaczki a teraz przez psikus synusia strzauki mamy przewage chłopców:P

mi jest obojętne co będzie 🙂 ale ciekawa jestem już strasznie 🙂

Co do bólu pleców to ja na szczescie nie mam wiekszych z tym problemów, szczerze mówiac to nic mnie nie boli i czuje sie swietnie, a Wam współczuje tych róznych dolegliwosci bo wiaodmo nie mozna zadnych proszkow na bol brac wiec musiscie znosic kazdy bol 🥴

• Mamusia
u niej to przydałby się chłopak by wyrównać siły w rodzinie 🙂 Ma już dziewczynke to synka brakuje.
Maiha mi w ostatnim momencie lekarz powiedział , że to chłopak . Jak zaczęłam się śmiać to synek sie przekręcił, więc jak dzidzi będzie uparta to nie leż nieruchomo tylko zacznij kaszleć śmiać się to może się przekręci 🙂

• Mamusia
A ja mam przeczucie, ze u Maihy bedzie chlopak a u Magdaluke kolejna dziewczynka...to tak z babakich, jajnikowych intuicji:P U siebie czuje babeczke, ale okaze sie 11.04 🙂

Maz wiezie mnie do rodzicow, bo po 20 mam dzis echo serca a maz wtedy jeszcze w robo. Poza ty mozena spacer z mama pojde albo co...pogoda nawet ladna! Brzuch dzis boli mniej, tylko zoladek z przezarcia:/
Bisia - znam te marudzenia ekipy, jak przyjda po kims...zawsze tamci zle cos zrobili - masakra! Przeszlismy to..teraz ciagle Ci sami juz robia..troszke drozsi ale fachowo, sympatycznie i bezproblemowo 🙂 A nawet fajne chlopaki!:P

Maiha - moje ruchy mozesz wpisac spokojnie w 18tyg...bo zaczelam czuc je zaraz w srode, czwartek jak konczylam 17 tydz 🙂

Dodi - rob sie na bostwo!Pecherza nie zazdroszze, bo trz czesto miewalam..a w ciazy jakos nie...ale wiecie co?Mi nadal ginka zabrania normalnego seksu..nie wiem wlasciwie czemu:/
Buzi i milego dzionka!!!

• Mamusia
A teraz Wam opowiem co mi powiedział 3 latek.
W mojej rodzinie mam takiego 3 latka który na zabój zakochał się we mnie ( tylko przy mnie jest grzeczny, rysuje mi serca i wciąż chce sie przytulać) pomyślałam, że muszę go przygotować , że będzie drugi chłopaczek, by nie złamać mu serca. Mówię mu, że niedługo będę miała synka, że teraz będę kochać Was dwóch, że będzie starszym braciszkiem, że może przygotować jakiś prezent- samochodzik dla niego. A on odpowiada " nie, ja mu nic nie dam, JA GO NAUCZĘ SIKAĆ PO MĘSKU!"
Dzieci to naprawdę kreatywne istoty!

• Mamusia
SuperDorotko- to już taka profilaktyka, po stracie pierwszego dziecka a po za tym my wciąż narzekamy, że nas boli to seksu nam zakazali 😉
Ja stawiam:
maiha- synek
magdaluke- córeczka
superbaba- synek
co do dodi- nie wiem to i to mi pasuje 🙂

• Mamusia
Bisia chłopak super musi być-choć wiem że dzieciaczki takie małe potrafia czasem powiedziec cos co nas powala na kolana:P

Superbaba koniecznie daj nam znać jak wyjdzie badanie oby wyszło super

Czyli wróżycie mi synka 🙂 zobaczymy czy się sprawdzi 🙂 mąż byłby przeszczęśliwy gdyby Wasze przeczucia się sprawdziły 🙂 jutro wizytę mam na 8:30 rano wiec dam wam znac do poludnia:P
wszystkie mi wróżycie synka? nikt nie ma przeczucia na córcię??

• Mamusia
Ja tam nie wierzę żadnym przeczuciom, nawet lekarzom nie można wierzyć 😉 A powiem wam, że mnie jakoś ciekawość wcale nie zżera, ale jeśli lekarz coś zobaczy, to oczywiście chętnie się dowiem 🙂

Dziewczyny skoro zaczęłyśmy temat seksu - w końcu można, czy nie?? Superbaba lekarz ci zabronił tak sam z siebie, czy pytałaś? Ja chyba jednak podejmę ryzyko, no bo po 2 miesiącach to ani ja nie wytrzymam ani mąż hihi 🙃 🙃 🙃

Sosna ja mam problemy z plecami, krzyżem cały czas, najgorzej jest jak za długo siedzę lub leżę na plecach 🤢

A u nas burza! Pierwszy raz widzę burzę w marcu 😮

• Mamusia
Dodi bywają pomyłki:P tak jak u strzauki wiec na 100% mozna uwierzyc jak sie samemu zobaczy po porodzie:P

co do sexu to w ciaży raczje nie am przeciwskazań jesli wszytsko jest w porzadku, ja nie pytałam lekarza ale i tak ogólnie nie mam ochoty chęci jakoś tak mi nie zręcznie w ciazy:P mój mąż musi to jakoś przyjąć że nie ejst to dla mnie komfort w ciąży ale Ty dodi po takiej rozłące to nalezy ci sie 😉

• Mamusia
Maiha ma rację jak nie ma bólów które lekarz zdiagnozowałby jako zagrażające, czy jakieś plamienia to nie ma przeciwwskazań.
Ja też ochoty jakoś nie mam ( a wszędzie pisze, że 2 trymestr to wulkan seksu) pytałam też męża jak on sobie radzi z abstynencją to powiedział, że wiadomo chce się ale głupio było by mu aby wciskac się do domku synka 🙂

• Mamusia
O rany babeczki, nie moge! Jakie to schizy potrafia dopasc, jak sie mysli o szkrabie w brzusiu i figlach w lozku 😜 No ale....Jak nie ma przeciwwskazan a checi sa, to czemu. U mnie tez checi nie ma za bardzo, ale ja mam stresy a poza tym Ella ma "czujniki zamontowane"...naprawde 🙃. Na koniec, jesli sie dzidzi nie spieszy, to wtedy wskazane 😉 ☺️
Widze, ze obstawiacie dziewczyny, a jakie stawki ? hihihi. Ja nie mam przeczucia, tylko do swojej coreczki mialam, jak sie Ella rodzila kazdy, doslownie kazdy, mowil, ze chlopak, a ja wiedzialam, ze mam coreczke swoja ukochana i tyle. Teraz...nie mam pojecia. Ucieszylabym sie bardzo z drugiej coreczki, ale chlopczyk bylby do pary i w ogole fajnie miec synusia ( i wiadomo, dla taty to by specjalne takie bylo, bo narzeka na babskie humory w domu). A kto jest to jest i sie nie zmieni 🙃
W srode przychodza z rana z nowym piecem i terma ...oczywiscie w dzien i poranek, kiedy to mam raz na miesiac wizytye u gina i moj maz sie ze mna nie wybierze. No tez....A poza tym, to nam ta piwnice zalalo wczoraj do pol lydki ( juz zeszla woda, ale wystraczy, ze i na pol godziny jest) a tam soi piec i terma...na podwyzszeniu, ale....wiec nie wiem jak to bedzie wszytko. No ale od tego sa myslace glowy fachowcow.
Ide skladac pranie i cos porobie bo len zaczyna sie sadowic we mnie.....

• Mamusia
Ja też nie jestem pewna, czy będę się czuła komfortowo. Jak rozmawiam z mężem to tylko chciałabym o dziecku, a on widzę już nie może się doczekać najpierw żony,a potem dziecka 😁 Na początku ciąży byłam tak senna i bezsilna, że nie było mowy, teraz trzeba trochę nadrobić 😉