Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hmmm Babeczko ja od powrotu ze szpitala miałam schizy na punkcie wagi i od tamtej pory prowadzę notes. Zapisuję każdy dzień-godzinę rozpoczęcia i zakończenia karmienia i która pierś 🙃 wiem wiem głupia jestem 😜 Jak dostaniesz wagę od znajomych to będziesz mogła sprawdzić ile je z cyca- ważysz małą przed karmieniem-zapisujesz wagę, karmisz i po karmieniu znowu ważysz z takim samym załadunkiem-tzn np bez zmiany pieluchy i w tym samym ubranku i różnica w wadze to ilość ml 🙂

• Mamusia
czarnyloczku wcale nie jestes glupia 😉 ja przy mojej Amelce robialam to samo mialam caly zeszyt zapisany,bo mi tez na wadze nie przybierala,ale z nia mialam inny problem bo okropnie ulewala az jej niekiedy nosem szlo 🤢 bidulka byla
Nirmalai D-brycz no to super jutro rodzicie tak? 🤪 -zycze wam tego z calego serca-niech wkoncu cos ruszy 😉

• Mamusia
czarnyloczek napisał(a):
Hmmm Babeczko ja od powrotu ze szpitala miałam schizy na punkcie wagi i od tamtej pory prowadzę notes. Zapisuję każdy dzień-godzinę rozpoczęcia i zakończenia karmienia i która pierś 🙃 wiem wiem głupia jestem 😜 Jak dostaniesz wagę od znajomych to będziesz mogła sprawdzić ile je z cyca- ważysz małą przed karmieniem-zapisujesz wagę, karmisz i po karmieniu znowu ważysz z takim samym załadunkiem-tzn np bez zmiany pieluchy i w tym samym ubranku i różnica w wadze to ilość ml 🙂

czarnyloczek wcale nie ja tez mialam zeszyt kazda kupka kazde mleczko i siku z godzina zapisywalam bo oscar stracil 200gram po porodzie i teraz tez juz sobie zrobilam notesik i lezy w lozeczku lepiej miec wszystko zapisane bo w nocy to sie nazwet czasem nie pamieta o ktorej sie karmilo i ile kup przebralo!!

strzuka alez on ma sliczne oczeta 🙂

nirmala czyli jutro tak 😁 to czekamy 🙃

• Mamusia
Strzauka Kłapouchy?? 😜 Ależ ma duże oczęta 🙃
Nirmalka fajnie że jesteś 😉 to czekamy jutro na Michasię i Izę 😜

Hmm no nie wspominałam o tym bo myślałam że za wariatkę mnie weźmiecie ☺️ Poza tym zapisuję sobie czy dałam witaminki. A w nocy jak mam Go u siebie to zapisuje na telefonie a potem przepisuje rano 😉 Junior przybiera w miarę, ale czuję się tak bezpieczniej z tym 🙂

• Mamusia
No masz... To narobilam... :P Chyba czuje presje... :P
Fajnie ze piszecie o tym notowaniu bo nie wiedzialam ze to takie przydatne. A mam pytanie do juz mam - jak w koncu pielegnujecie pepuszki? Mydelko plus wietrzenie, octenisept?
Oj... Bo zapomnialam napisac... Damianek tez slodziak niesamowity. Aaaaa.... Ja tez chce zobaczyc mojego skrzacika...

• Mamusia
Nirmala napisał(a):
d-brycz napisał(a):
Nirmalka a juz myslalam, ze mnie wyprzedzasz 😉

No niestety nie dalam rady 😉 A moze urodzimy jednego dnia? To co? Umawiamy sie na jutro? 😉

ha ha moze i tak byc 😁 i bedzie czekaj czekaj jeszcze jaaaaaaaaaaa!!!!

• Mamusia
ojjj ale i tak masakra zadnego rozstepu jej tam nie widac bardzo na takim wielkim brzucholku 🙂
A ty jak sie czujesz agadka?
Masz dalej te skurcze przepowiadajace? Bo u mnie dosc duzo ich,najwiecej mam w nocy,ale co z tego jak po paru godz przechodza 🤨
Dzisiaj mezusia zagonilam do lozeczka hehheh na barabara 😜 ale chyba nic nie pomoglo 😮

• Mamusia
nie spimy kapiemy sie 😁

juz w lozeczku...
a dziekuje czuje sie wzglednie momentami gorzej, czasami duszno, raz slabo, raz mocno kopnie takze ciagle cosale ogolnie jeszcze sie kulam 😁
a te skurcze... ja dzialam jak zegarek normlanie od 16 do 21 mam co 20 min a potem nic...echo...i tak juz ktorys dzien.... 🤨

moze jutro cie cos ruszy mysmy tez mieli plany na jakies lozkowe igraszki ale ja siedze na laptopie w lozku a maz na dole gra...wiec nici z seksu 🤔

• Mamusia
Hej brzuszki i mamuski
Nie rodze, ale juz czas. Dzis zabiegany dzien w rozjazdach, chyba odpoczne dopiero na porodowce...taaaaaa. No ale, Cos mnei lapia skurcze, nei za duze ale jednak i mam bol plecow i podbrzusza no i pachwin. Nie nakrecam sie, bo to jeszcze nic nie znaczy, ale z ELla jak sie zaczelo , tak poszlo, wiec nie wiem czego oczekiwac.....zobaczymy. A dzisiaj sama z ELla po poludniu, ale jakby co, telefon pod reka.
Poczytalam was, ale znow sil brak na odpisywanie i pamiec siada, juz nie wiem co sie dzialo.
Gratulacje dla Megi, duzy chlopiec!
Pampkina, trzymaj sie!
Zdjecia dzieciaczkow sliczne, wszystkie piekne.
My musimy ustalic imie , naprawde juz sama nie wiem, panikuje bardzo..zastanawiam sie nad tyloma...zonk normalnie.
A, kupilismy dzisiaj takie turystyczne lozeczko na dol, na drzemki w ciagu dnia, bo mam drewniana kolyske, i hustawke i bujaczek, ale juz sama nie wiem gdzie mialam malego klasc w ciagu dnia, wiec kupilismy takie w stylu tego, co ma czarnyloczek. No ale drewniane, glowne lozeczko jest na gorze. W ogole nie moge sie do konca ogarnac, a humor jakis lekko wisielczy, wiec zmykam. I tak pewno wszystkie spicie. Buziaczki

• Mamusia
magdaluke dobrze ze wszystko ok odpocznij wkoncu kobieto!!

ja tez wlasnie nie wiem na dole mam mosses basket bujaczek i hustaweczke ale chyba najlepiej by bylo jakbysmy mieli te lozeczko turystyczne w zasadzieto stoi zapakowane bo to tyle miejsca zajmuje :/ ale byloby najbezpieczniej z psem....

a macie wifi? moze mozesz sobie vibera na telefon sciagnac wtedy mozna pisac i dzwonic za darmo 🙂

• Mamusia
Tez bym, byla za Dylanem.
Ja nie wiem gdzie moj sen sie podzial, boli mnie ten cholerny kregoslup i biodra zadna pozycja mi nie pasuje. Im wiecej mysle o szpitalu tym wiecej sie krece i tym samym wiecej boli. Kolo sie zamyka. Czemu te godziny leca tak wolno, szkoda ze godzina nie trwa pol godziny

• Mamusia
Moj Luke mial byc Dylan a jest Luke Wesley a jego brat ma Dylan na drugie.. ogolnie chodzi w rodzinie o powiaznie tych dwoch imion z nazwiskiem, ale najwazniejsze, z muzyka :-). Zobaczymy. Kuzyn Elli ma tak na imie, ale on juz nastolatek.
Ja ide spac, po dlugim prysznicu mi lepiej, wiec pewno nici z bobo, poki co.

• Mamusia
hej mamusie 🙂
Dziwnie się czyta o dolegliwościach ciążowych ja już nawet zapomniałam że w ciąży byłam.
Jednak z moim mlekiem jest coś nie tak 😞 mała jak je tylko pierś cały czas głodna jest i płacze 😞 co 15 minut chce jeść 😞 a jak dostanie sztuczne to 2,5h - 3h śpi. Staram się karmić tym i tym i zobaczymy jak będzie mam nadzieje że wyjdziemy na prostą choć moje piersi wołają o pomoc już są tak zmasakrowane 😞 dziewczyny ile czasu czuliście skurczającą się macicę ??
Bo zawsze jak mała pije mleko to mnie chwytają te skurcze i się zastanawiam czy długo jeszcze tak będę miała.
Za nie rozpakowane trzymam kciuki aby urodziły 🙂 bo widzę że już się męczycie 🙂
Później dodam zdjęcie malutkiej tylko znajdę kabel