Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mam skurcze co okolo 25 min, wiec jeszcze w polu i takie nie bardzo bolesne. Obdzwonilam sowich w Polsce, a tak mi sie na pogaduszki zachcialo i mi lepiej. Amelia, ja miewalam mdlosci ostatnio, ale nie wiem czy to zapowiedz, czy co. Ponoc chyba troche tak 😉
SUperbaba, no co Ty , normalna jestes kochana 🙂 Ja tez przeciez mialam odwiedziny i tak dalej, tylko pilnowalam, tak jak Ty, zeby z brudnymi lapskami sie nie pchali. Wiecie, czlowiek myslie, ze ludzie wiedza o tym, ze UMYC trzeba lapki zanim sie malutka dzidzie wezmie na rece, ale nie wszyscy jakos pamietaja.... 😠 I Maiha racja, niech sie gniewaja dzieciaki, ja tez nie dalabym nosic 10latkom noworodka. Niech sie obrazaja.
I mam nadzieje, ze ja tez bede bardziej zrelaksowana przy drugim bobo, ale zobaczymy, jakos nie wierze....chociaz bym bardzo chciala.
A wsciekle gacie, haha, to potrzebuje czasu i jej sie unormuje, za jakis czas....
Sasiad mi przyniosl buleczki z cynamonem i orzechami i w syropie, prosto z pieca. Rozpieszczaja nas sasiedzi 🙂. A Luke umyl caly samochod, wysprzatal i bardzo dobrze. Teraz montuje fotelik maluszka 🙃
Mam stresa, tak sie zaczynam martwic, oby zdrowy..

• Mamusia
o magdaluke oby to bylo to a zaraz masz date swoja wiec moze poczekasz bedziesz pierwsza ktora urodzi w terminie....

amelia moga to byc mdlosci przed porodowe czasem tak jest rozwolnienie mdlosci a nawet wymioty.....

czarnyloczek dobrze ze do nas zagladasz 🙂 a maly jest sliczny i juz sie zmienil wydaje mi sie...

dziewczyny przeczytalam wszystko ale dzis wam nie odpisze leze juz w lozeczku i zaraz ide spac jakies zmeczenie mnie wzielo a jutro ciezki dzien bo musze zrobic kilka rzeczy i te ktore mialam zrobic dzis haha jakos mi sie nie chcialo 😁

• Mamusia
no Magdaluke wiedzialam ze cos sie ruszy u ciebie, mam nadzieje ze skurcze juz czestsze i niedlugo bedziecie sie zbierac do szpitala 😉
Tylko napewno daj nam znac bo bedziemy tu myslami z toba : 😉
Agadka musisz koniecznie mnie odwiedzic jak bedziesz w Edim,juz sie nie moge doczekac 🙂
Amelia u mnie tez jakies mdlosci ostatnio,ale takie chwilowe i przechodza na szczescie
Ja poprasowala, popralam dzisiaj i padam 🤔

• Mamusia
No ciekawe jak tam Madzia 🙂 Ale kurcze jakos powoli to szlo...wiec moze nadal w dwupaku spi!
Ja dzis w nocy koszmarnie sie czulam i maz cala wstawal do malej 😞 Caly czas mam jakies bole na dole..czesc na dole brzucha, czesc jakby jelitowych..mam juz dosc, nie wiem o co chpdzi, lekarze olewaja a ja cierpie i sie martwie!!! 😞 Czekam wlasnie az sie Helenka obudzi...a narazie smacznie chrapie:P

• Mamusia
Kobitki jak sie samej pocieszyc ze sie idzie do szpitala? Ja to jakos bardzo przezywam, to jest moja trauma.Racjonalnie moge pomyslec ze ide po synka, ale i tak jakos mnie sciska z nerwow gdzies tam w srodku.
Rozumiem jak sie moze Magdaluke czuc, lepiej albo sie niech zacznie na dobre, albo niech siedzi cicho i nie robi nadzieji. A tak wydluza jej sie "psychiczny" porod

• Mamusia
Bisiaku - dokladnie jak mowisz "ide dla i po synka" 🙂 Popatrz na mnie..5 tygodni bylam uwieziona w szpitalnej sali...i przetrwalam! Ty tez dasz rade...a walcz by cieli Cie jak najszybciej! Tu nie ma sie co bac czy byc zastraszonym..mialas wskazania do wczesniejszej cc, a oni olali..nie daj sie teraz!!!:*

ja znow na laktatorze wisze..ble..i znow zimno i na spacer nie wyjdziemy:/Helenka zjadla cyca 15 min i spi...a tak w ogole to czym posmarowac buziaka jak lekko suchy?!

• Mamusia
Bisia wlasnie musisz myslec ze idziesz po malego 🙂
Ja mysle ze ci szybko zleci,moze juz we wtorek ci zrobia cc i bedziesz tulila malenstwo w ramionach 😉 a i przeciez nie bedziesz sama tylko z jakimis dziewczynami na sali-a ze jestes bardzo towarzyska babeczka to se pogadacie i szybko czas poleci 😘
Teraz to juz szybko te dni poleca-bedzie sie dzialo-glowa do gory 🙂
A bedziesz miala tam neta zeby byc z nami w kontakcie?

• Mamusia
Bisia ja sobie tlumacze ze to poczatek konca 😉 dasz rade!!! i niech Franka szybko wyciagaja 🙂
Suuperbaba ja dostalam kilka probek kremow jak kupowalam plyn do kapieli malej z emolium. i na ulotce jest ze do twarzy mozna krem taki "zwykły" i krem specjalny - ten ma wiecej skladnikow odzywczych chyba. ceny okolo 30zl za 75ml
http://www.emolium.pl/produkty/subcategory:sc3/

• Mamusia
Wow, z cichacza nas wziela! Gratulacje
dziekuje kobietki za pocieszenie i tlumaczenie ze dam rade. Jak ja bym chciala bysmy wszystkie w jednym czasie rodzily i byly w jednym szpitalu, to ja bym tam mogla siedziec i siedziec 😉
niestety od jutra jestem odlaczona od Was, tylko mi zostaja smsy, jak ktoras urodzi piszcie, bede sie z Wami cieszyc

• Mamusia
akinimod napisał(a):
Ej co to było - jakieś 20 min temu złapał mnie taki ból brzucha jakby ktoś mi go ściskał ze wszystkich stron 😮 i nie chciało przejść.
i to nie miało nic wspólnego takimi skurczami przepowiadającymi które miałam wcześniej . Aż mnie cała skóra boli..

Zepsułam się, czy może rodzę 😮 😮 😮?

Akinimodwczoraj to pisala po poludniu wiec jednak cos sie dzialo 🤪
A dzisiaj juz mala na swiecie 🙂 super

• Mamusia
Dominika- gratulacje !!! ale niespodzianka 😉 czyli te skurcze dziwne to już była zapowiedź zbliżającego sie porodu ! 😉 super!
Magdaluke - teraz na Twojego maluszka czekamy 😉
Jutro Bisia i coraz więcej maluchów na świecie 😉

Mnie nadal nic.. mój malec chyba na swojego lekarza prowadzącego czeka.. aż urlop skończy 😮
Niech mnie w koncu weźmie noooooooooooooooooooooooo 😠

• Mamusia
Nio to teraz bisia tak? Kochana nie martw sie, nie jest moze milo w szpitalu,ale zawsze mozesz trafic na fajna babeczke!! Nio i idziesz po Franusia (ps tak dostal na drugie imie nasz Piotrus 🙂 🙂Nio kilka dni, wracacie do domku juz razem!!!! Pisz jak tam jest!!!!
A jak tam MAdzia??
Ja dzis laski skapitulowalam i dalam smoczek, w ogole Piotrus wczoraj pil mleczko tak lapczywie ze za kadzm razem sie zakrztusil a ja to prawie plakalam czy mu przejdzie 😞 Nio i teraz spi a ja oczywiscie obok i patrze 🥴 Ciekawe kiedy mi to minie bo na dlugo to chyba tak sie nie da 😞
Nio u mnie to w ogole hormony szaleja 😲 Wczoraj pakowalam ciuchy ciazowe i sie poplakalam, bo stwierdzilam obiektywnie ze cala ciaze balam sie ze co sie podzieje ze cos sie stanie, ze Piotrus sie nie urodzi. Nio i nie potrafilam tak na spokojnie cieszyc sie ciaza. A to (oprocz tego ostatniego czasu) jednak najwspanialsze co moglo mnie spotkac.. Nio i chyba juz nie spotka. Ryczalam jak bobr.