Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Spanikowałam, że mam za mało śpiochów i właśnie wróciliśmy z rundki po lumpkach, jestem teraz spokojna 🙂

Wiecie co, a u mojej babci w zeszłym roku zamieszkał na podwórku najprawdziwszy PAW 🙂 Haha jak sobie to przypomnę, to śmiać mi się chce, normalnie sobie przyfrunął (potrafią latać, widziałam na własne oczy) i chodził jakby był u siebie - dumny jak paw 😁 Jak znajdę zdjęcie, to wam przyślę 😉

• Mamusia
Wiecie co do tych ciuszków to ja już nie wyrabiam mała jest z nami pare dni w domu dopiero a ja już 2 prania robiłam 😮 wszystko by było ok gdyby te ciuszki od 0- 3 miesięcy były na nią dobre a tak to tych na 50 i 56 nie mam aż tak dużo a ciągle praktycznie ją przebieram zwłaszcza teraz jak jej się ulewa 😮
Agusia - no tak u Was jest troche inny system opieki medycznej ale i tak mam nadzieje że dasz nam znać co i jak 🙂
Dodi - jak mi się uda to też dostaniesz oklask 🙂 kurcze ja jutro bym miała 39 tydzień 😜 a z tym pawiem to ciekawe skąd przyfruną 🤢

• Mamusia
Dzieki dziewczyny, ciezki dzien...
Bylismy u gina, mowi, ze duzo sie nie zmienilo, czyli cos lekko ponad 1 cm i szyjka skrocona. POwiedzialam o czopie, to mowi, ze to absolutnie niczego nie znaczy, ze sie nawet nie wypowiada na ten temat....pytam o masaz szyjki- nie robia...bo sie po tym krwawi i sa silne skurcze i nie robia. Ogolnie to mowi, czekac az samo ruszy a jak nie to wywolywanie...na sobote jestem umowiona, i w sobote od razu z rana wywolywanie. Ale nei wiemy kiedy pogrzeb. Jakby co to przesuna na niedziele...w ogole zakrecona jestem, wiec nie wiem jak to wszystko bedzie. Mam dzwonic w razie czego....ogolnie parszywie wszystko. Bylismy sie spotkac z rodzina, z owdowilaym dziadkiem i wiecie same...
Chyba jedziemy do tesciow, bo sie wszyscy boja o mnie a, ze taki czas nastal to mnie nie chca zostawic. Moze pozniej napisze. Buziaki

• Mamusia
Magdaluke - strasznie smutne to wszystko 😞 Tak niewiele jej zabraklo, by zobaczyc prawnuka..ech..niestety tak to czasem bywa:,( Pamietam jak babcia Michala zmarla nagle..rano jeszcze na zakupach latala, pranie wstawila...ucaluj Luka mocno! Mozliwe, ze z nerwow cos sie pospieszy...albo dla ofmiany wyciszy:/ Do soboty sporo czasu - trzymam by samo poszlo!
Agadka - niezly czad z tymi pawiami! A Ciebie widze jakos nic nie bierze:P Ja caly czas trzymam Cie za slowo, ze Ty w niedziele:P
Aguska - to jak cos odeszlo i masz te silnie cmienia..to ja trzymam kciuki, by szybko poszlo!!!
Amelka - niezle chlopisko nosisz w brzuszku 😉 Widzisz..ja Ci stawialam na 3800:P oby fo niedzieli za duzo jeszcze nie przytyl, bo przy natyralnym moze byc ciezkawo:/
Dodi - Homerek Loczka grzeczny to moze i Twoj bedzie aniolkiem 🙂 Ja sie balam o koty, a one w ogole maja Helenke w glebokim powazaniu! Mielismy je na noc wywalac z pokoju, a padlismy na poczatku ze zmeczenia i koty zostaly..i tak juz spimy wsyscy razem w pokoju! Oczywiscie zwracamy uwage na nie w razie czego!

Ciekawe jak Nirmalka i D-brycz w szpitalu! A Karioka i Kambea jak?!
Bisiak jakos daje rade, ale latwo nie jest:/ Opisywala mi, jak wygladal obchod..to jej napisalam ze dokladnie tak samo bylo u mnie:P Przychodza, opisuja sobir przypadek jakby Ciebie bie bylo, nikt nir pyta jak sie czujesz i ida dalej:/
Akinimod dzis napisala, ze czuja sie bardzo dobrze i moze jutro wyjda do domku 🙂

4nula - mi pepek jeszcze nie odpadl u Helenki, wiec nie pomoge:/ A wyglad to chyba zalezy od tego jak zwiazali co?:/ Co do kontroli to mi nic nie powiedzieli, a bylam tak wymeczona szpitalem i w trakcie ucieczki, xe nie dopytalam! Ale my w sumie juz raz bylismy, bo sie martwilismy jej chrumkaniem z nosa 🙂 Wlasnie lezy mi obok cycka i spi...martwie sie tylko, bo ja wysypalo na buziaku...odstawilam mleczne pokarmy i zobaczymy! Tylko gorzej, bo sztuczny pokarm tez na mleku i tak do d troszke...mozliwe, ze znow do lekarA z nia pojde, by ew.mleko bezmleczne wypisal na recepte dla dokarmiania:/
A u gina ok..ponoc wszystko cacy...a ja dalej czuje sie srednio:/ Widac tak przechodze i musze przetrwac te pare tygodni az wroce do formy! Mam skierowanie na mocz i krew!
A btw.nasze koty olewaja Helenke 😉

• Mamusia
Witam,
wciaz jeszcze w dwupaku 🤢 Agadka mam nadzieje, ze twoje przepowiednie sie spelnienia i urodze jutro, ale nic jakos tego zbytnio nie zapowiada 😞 W Polsce mialam usg w 18tc i termin im wyszedl na 23ego, ale w UK w 20tc potwerdzili na 15tego, wiec ja juz nic nie wiem 😠
Magdaluke bardzo mi przykro z powodu babci, a szczegolnie w takim okresie 😞 Trzymajcie sie kochani 😘
Dodi widze, ze i Ciebie bole dopadly. To dobrze, ze garderoba juz w pelni skompletowaa 😉 Oklask oczywiscie za okragly tydzien 🙂
Czarnyloczku to fajnie, ze Homerek grzeczny, bo inaczej ciezko by bylo 🙂
4nula super, ze Lena grzeczniutka i oby tak dalej, a z mlekiem zobaczysz wszystko sie powoli unormuje jak u Czarnegoloczka 🙂
Amelia to z Julka juz kawal chlopa i oby w koncu cos sie ruszylo 🙂
Aguska jak juz czop Ci wypada to moze w koncu juz to i mala zrobi babci niespodzianke na przywitanie 😆
Superbaba oby malej przszla ta alergia lub cokolwiek to jest 😘
Ciekawe co tam u D-brycz?
Kurcze mi to nawet juz te spacery mecza 😠 Trzeba bedzie jakies mocniejsze akcje dzisiaj zaaplikowac 😉

• Mamusia
Anyaz - a pojawila sie nadzieja, ze rodzisz 🙂 Zycze Ci tego:*

kurde! Wzielam dzis wage od znajomych i probowalam zwazyc przed i po cycu! Chyba jakies pomylki zachodza..probowalam 2 razy. Za pierwszym Helenka ciumkala 15 min, ale raczej przydypiala i musialam ja co chwila budzic! Po zwazeniu wyszla roznica ok 25-30...wiec jak Czarnyloczku mowilas - ze pewnie zjadla tyle ml. Ale teraz zwazylam 2 raz...i jadla 15 minutale tak w miare ciamkala caly czas...i roznica wyszla 120! To mozliwe by tyle zjadla ml, jak poprzednio wyszlo tylko 30?!
Poza tym po tym niby dobrym jedzeniu - nadal juz 2 raz wisi mi na piersi..wiec chyba jakis blad, bo wierzyc sie nie chce, by zjadla 120ml i dalej ciamkala. Jak myslicie?! Jutro chyba znow sprobuje z pomiarami:/

• Mamusia
A z ta waga dziecka to faktycznie roznie! MI sie wstrzelil idealnie! Wczwartek mialam usg i mowil, ze waga ok 2850-2900, a w poniedzialek urodzila sie Helenka z waga 2970 🙂 A dla odmiany kolezance z porodowki robili usg i mowili, ze ok 3500 a urodzila 4200! Tak wiec to takie statystyczne pomiary...moga sie roznic 🙂

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
A z ta waga dziecka to faktycznie roznie! MI sie wstrzelil idealnie! Wczwartek mialam usg i mowil, ze waga ok 2850-2900, a w poniedzialek urodzila sie Helenka z waga 2970 🙂 A dla odmiany kolezance z porodowki robili usg i mowili, ze ok 3500 a urodzila 4200! Tak wiec to takie statystyczne pomiary...moga sie roznic 🙂

Bywa nie do końca miarodajne 😉 Mój ginekolog dziś na razy sprawdzał, bo to na podstawie brzuszka dziecka i wyszło tak samo.. no zobaczymy "w praniu"

• Mamusia
Superbabo mnie jak coś nie pokoi w Adasiu to nie jade do lekazra tylko dzownie do położnej, chodzi mi własnie o jakies wysypki kupki czy tego typu sprawy, bo mówisz że Helenke wyspypało na buzi i nie koniecznie jest to alergia, pamietam moją Naidę tak wysypało jak była kilkutygodniowym niemowlaczkiem i połozna jak zobaczyła powiedizała że to tzw "trądzik niemowlęcy" poleciła krem i po kilku dniahc zesżło wiec może ty tez skonsultuj te wysypke z polozną w końcu po one sa żeby nam pomagać

poczytja na necie o tym tradziku, pisza jak można go rozpoznac itd. jest bardzo zcesto mylony z laergią a to jest bardzo czesta przypadłość niemowlaków

• Mamusia
hej babeczki
u nas wszystko w porządku.nie miałam czasu na pisanie na forum - tak mały mnie zajął 🙂
Gratuluję wszystkim mamom,które już się wysypały 🙂 mam nadzieję,że tak samo, jak ja jesteście mega szczęśliwe.
trzymam kciuki za D-brycz - oby szybko i bezboleśnie jej poszło 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny!
Wpadłam się tylko przywitać i napisać że ja nadal 2w1. Byłam dziś u gina, dał mi skierowanie na ktg raz w tygodniu oraz po zrobieniu usg dał mi skierowanie na cc więc w czwartek idę z tym skierowaniem do szpitala i zobaczymy co powiedzą, bo najpierw ordynator jeszcze sprawdza czy faktycznie jest wskazanie do cc czy jednak nie. Mały waży około 3400.
Pozdrawiam
Pa

• Mamusia
Hejka ja tylko na chwilke
Tego czopa to mi wyszlo troszke i cisza wiec pewnie partiami bedzie odchodzil 🤢
Jutro mamuska przylatuje wiec mam nadzieje ze dzidzia jeszcze poczeka ten jeden dzien 🙂
Gaja no widzisz a martwilas sie o te cc a jednak dali skierowanie 🙂
Magdaluke trzymaj sie, mam nadzieje ze zniesiesz to dobrze wszystko-jestesmy z toba w tych ciezkich dniach 😞
Jutro z rana sie odezwe i wiecej popisze teraz mykam spac
Dobrej nocki mamuski 🙂

• Mamusia
Agadka jak sie czujesz? Ja to sie zastanawiam czy i u mnie cos sie powoli nie rusza, bo od 22.00 to mam takie bole podbrzusza, ze spac nie moge i ten czop mi chyba zaczal wlasnie powoli odchodzic 🤢 Jak narazie nie sieje paniki i leze czekajac jak sie sytuacja rozwinie 😉

• Mamusia
Czekam zatem na wiesci..od rana cisza..moze cos bedzie 🙂 🙂 🙂
Jakis dobry dzis dzien musi byc, bo kumpela miala planowe cc na 17.08, a w nocy odeszly jej wody i juz lezy na porodowce i czeka na operacje "porod" 🙂
TRZYMAM ZA WAS KCIUKI!

Czarnyloczku..no wlasnie niby bylismy juz w przychodni, ale nie mielismy zgloszenia Helenki do zusu i w zwiazku z tym pewnie nas olali! Musze meza wyslac w tej sprawie w czwartek!:/ Dziady!

• Mamusia
Madzia: tak mi przykro 😞 smierc ciezko zrozumiec i to jeszcze wtedy kiedy przychodzi w takim momencie 😞 trzymaj sie kochana!!
DZiewczyny rodzic!!!! Co to za zastoj!!
4nula: bida z tymi cyckami, ja tez pije ta herbatke i wydaje mi sie ze po niej wiecej pokarmu. Nio i polozne poradzily zeby na poczatku jak pokarmu malo to robic rundke laktatorem ale z zegarkiem w reku jeden cyc 7 min, drugi 7 min i od razu to samo 5 min jedne i drugi a pozniej 3 min jeden i drugi i tak robilam i ruszylo!! A ttaz chyba jest git 🙂 a co do pepuszka to u mnie to samo 🙂 a wizyte mielismy na karcie wypisu ze szpitala zlecona na tydzien po wyjsciu
babeczko: jesli chodzi o polozna to nei ma to nic zwiazanego z zus. Nio wybierasz polozna po porodzie i ona musi do Ciebie przyjsc na wizyte 🙂 Nio a Piotrus tez mial na poczatku wysypke i yez odstawilam mleczne nio ale okazalo sie nie od tego i jem wszytsko smialo. Nio wersji bylo kilka bo po 1) w szpitalu kazali kapac w oilatum i nic poza tym. I sie nie srawdzilo bo go wysypalo wiec kapiemy w oilatuum a pozniej zwykla oliwka bambino a na buziaka krem bambino 2) byla opcka ez to takie zwykle chrostki asymilacyjne, 3) myslalam o tym tradziku, nio a po 4) po prostu byl ciut przegrzany 😞 nio i to mogly byc potowki . Nio ale po tych natluszczaniach wsio minelo i teraz ma buziaka jak ta lala 🙂 Wiec sie nie przejmuj tylko probuj!!
loczku: jak kolki?? ten sabsimplex pomaga?? Ja kurcze kupilam jakis delicol ale jeszcze nie dalam. A kuzynka poradzila te ruchy nozkami na gazy i ciuit lepiej ida 🙂
Ziorne tu pozniej z nadzieja ze ktoras juz sie rozpakowala 🙂
Buzka dziewczyny!!!