Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie dziś też pomidorowa 🙂 ja niestety muszę patrzec co jem bo niewolno mi smazonego pikantnych przypraw i tlustego ze względu na to że mam zgage 😞 a na kolację mogę zjeść tylko coś lekko strawnego 😞

• Mamusia
Dziewczyny ale Wy macie pyszne dania. Ja mam obiad tylko wtedy gdy ktoś mi da obiad 😞 Każdy grosz teraz idzie na wykończenie domu , a obecną kuchnie mamy "minimalistyczną" 2 garki, 4 talerze, aż się nie chce gotować. A po za tym nie lubię 😉

• Mamusia
Bisia - ja tez nienawidzę gotować 🙂 Ale że sama w domku to coś zjeść muszę...a dobrego się chce 😉 To nawet ten omlet się udał..ale fakt - nie lubię siedzieć w kuchni:/

Megi - to nas namówiłaś 🙂 Już do Ciebie jedziemy na nowe dania...gdzie mieszkasz?:P

• Mamusia
Megi to zaraź mnie tą miłością do gotowania bo ja nie cierpię gotować ;/

A teraz to mąż tylko chodzi i marudzi że lodówka pusta ale jak ja wchodze do sklepu i mój brak apetytu powoduje ze ja nic nie potrzebuje kupic 😮 mdlosci minely wymioty tez ale apetyt nie wrócił, a jedzenie ma inny smak ;/ nawet pizza nie narpbicie mi ochoty a keidys by ci slinka ciekła do podlogi na mysl o fast foodzie teraz czuje odraze do jedzenia kazdego;/ mój mąż ma codziennie biedny kotleta (czasem robie z serem czy szpinakiem dla urozmaicenia;/)na obiad z ziemniakami i jakas sałataka czy kapustą-za chwilke mi sie oberwie za te obiady 🤢

• Mamusia
Haha Maiha no co Ty, przeciez jesc podajesz, ja to albo mam obiad albo ne. Ale moj maz to wyrozumialy, cos sam sobie wynajdzie do jedzenia jak nie ma. Z tymi jadlowstretami to mamy podobnie, aczkolwiek coraz czesciej mnie na cos ochota nachodzi. ALe wiem dokladnie o czym piszesz jak idziesz na zakupy. Kiedys zawsze sie pilnowalam, zeby na zakupy glodna nie isc ...a teraz wszystko jedno. Ale dla malej zawsze cos cieplego musi byc, wiec nie ma zmiluj sie, jej trzeba cos przygotowac.
Fajnie macie chociaz dziewczyny z rodzicami i babciami, takie domowe rarytasy! Moja tesciowa nie gotuje w ogole ( pewno dla dobra ogolu) a moj tesc takie potrawy wymysla, ze my z mezem grzecznie dziekujemy. Nigdy nie wiadomo co z czym trafilo tym razem do gara.
Ja kupilam sobie peczek rzodkiewek i chrupie od wczoraj, a fajne takie bo nie sa zbyt ostre ale lekko szczypia.
p.s. czy kogos urazilam?

• Mamusia
Maiha - no niedobrze, że nie masz kompletnie apetytu:/ Ja tak miałam, ale na początku ciąży jak mdłości męczyły..teraz różnie bywa, ale najczęściej jestem głodna:P Aczkolwiek trudno mi coś dosmaczyć, czasami chodzę wokół lodówki i nie mam na nic ochoty..ale głodna jestem!

Bisia - no ja się zmuszam, bo bym padła z głodu :P

Ja całe życie kocham jeść, tylko mam lepsze i gorsze chwile z tym apetytem. Ale weź mi czegoś zabroń - to na pewno zaraz będę głodna 🙂

• Mamusia
ewa01 napisał(a):
Witam wszystkie Sierpnióweczki i nie tylko... Od jakiegoś czasu do Was zaglądam, ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Wydaje mi się, że większość z Was to młode kobietki a mnie już gryzie "ząb czasu" (skończyłam 35 lat), więc jakoś trudno mi było się ujawnić i tylko sobie czytałam co ciekawego piszecie. Dzisiaj postanowiłam "wyjść z ukrycia" i do Was dołączyć, bo czuję się jak podglądacz 😉
Termin mam na początek września ale spodziewam się bliźniaków, więc myślę, że przyjdą na świat wcześniej.

no witamy 🙂 juz mamy jedne blizniaki na forum ale sie ukrywaja obecnie i nic nie pisza :P wiesz juz co bedziecie mieli?

• Mamusia
Megi23 napisał(a):
Hej mamusie dawno nie pisałam bo nie było o czym bo nic się nie.działo. Dzisiaj byłam na wżycie i mam jakieś bakterie w moczu przepisał mi tabletki furaginum teva i na zgage gaviscon. Na usg też muszę jeszcze poczekać do 28 marca żeby się dowiedzieć kto mieszka w brzuszku .

halo halo to jeszcze tylko chwilka 🙂 szybko zleci 🙂 ja mam nadzieje ze juz za 9 dni 😁

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):

Co do wyjazdu do Zakopanego - wygraliśmy w takim śmiesznym rajdzie turystycznym na zlocie włoskiej motoryzacji 🙂 Byłam w szoku, bo pierwszy raz brałam udział w czymś takim i proszę bardzo: na 20 par - 1 miejsce! I wyjazd na weekend z wyżywieniem...pewnie dokupimy sobie jeszcze ze 2 noclegi, bo na 2 noce to do Zakopca średnio chce się jechać 🙂 mam nadzieję, że będę czuła się świetnie i na spokojnie sobie spędzimy te parę dni w górach i w cieple:P

wow ale wam dobrze jato chyba nic nigdy nie wygralam to udanego pobytu 🙂

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Ja tez zostałam przy B, aczkolwiek niektóre 75 C pasują jak ulał..niektórymi mogłabym robić nalot na Normandię (ale o tym już pisałam 🙂)...gorzej, że ten obwód mi się jakoś powiększa..i owszem - wchodzę w 75, ale tak mi obcisło...zatem te ładniejsze staniki pod bluzki zostawiłam stare (niektóre się ciutkę wyciągnęły w obwodzie 🙂, a takie na co dzień bawełniane a la sportowe kupiłam już 80B..mam zapas i wygodę :P

Ale te twarde cycki to są niesamowite..mąż się śmieje, że mam super cyc :P Gdyby jeszcze nie bolał..hehehe...

no mnie juz do 85dd urosly z 80c i az sie boje co bedzie jak mleka dostane lol i tez sa bardzo twarde i bolace szczegolnie sutki 😞

• Mamusia
Jakie rarytasy zajadacie 😉 Ja dzisiaj na kolację mam rybkę po grecku. Właśnie chyba zaraz zjem bo głoda czuję. Maiha ja na początku ciąży też nie bardzo miałam apetyt a teraz niestety ciągle bym coś przeżuwała. Wchodzę do sklepu na zwykłe zakupy i zawsze wychodzę z rzeczami spoza listy czyli zachciankami :P
Robiłam ten test (nawet nitkę z igłą wyjęłam :P) i wyszło: 41% chłopiec, 59% dziewczynka. No ciekawe... Może już pojutrze się okaże... Nie mogę się doczekać 😁
Również witam mamusię bliźniaków! Podwójna radość 😁 Pisz jak najwięcej. Chyba wszystkie jesteśmy ciekawe jak to jest w podwójnej ciąży. A no i wstaw zdjęcie swojego brzuszka 🙂

• Mamusia
A ja się cieszyłam, że cyce mi urosły... A teraz jak czytam o Waszych to mi wstyd normalnie :P Moje naciągane B zaczyna się dopiero nie mieścić w takim obszerniejszym staniku B, a gdzie mi tam do D... No, ale na mężu już robią wrażenie - chociaż tyle... 😁

• Mamusia
Nirmala i magdaluke - no ja tak samo...duże B mi się dopiero robi...i się cieszyłam 🙂 Ale przy babeczkach tutaj to ja wymiękłam :P

Kurcze...zjadłam wielkiego omleta i znów głodna jestem! Dobrze, że mąż przywiózł mi mój ulubiony mrożony jogurt zmiksowany z truskawkami, bananem i brzoskwinią :P

• Mamusia
🤪 Suuperbaba Ty juz znow glodna? 🙂 nie no ja to dzis juz na nic nie spojrze... mezus tylko herbatke zrobil
a przed chwila takiego kopniaka dostalam ze az poskoczylam 🤪 tak z zaskoczenia mnie wzieło 🙃 spryciarz mi rosnie

• Mamusia
A ja na nic nie mam ochoty...drugie cappucino sobie pije. Ma kofeine ale nieduzo wiec sobie szaleje 🤪
Mala spi bo mi przez rece leciala....cos jej sie robi...taki czort z niej wychodzi hihi. Ponoc jest cos takiego jak "horrible 2", u nas moze byc nieco wczesniej. Ale oczywiscie jest tez tak kochana, ze mnie rozwala jednym usmiechem 😉
D-brycz, dobry najazd na lodowke zrobilas wczesniej, to i Ci sie nie dziwie , ze nie chce CI sie jesc, hehe. Ja nie mam obiadu. No nie ma i tyle. Troche mnie sumienie gryzie, cos tam do odgrzania sie znajdzie. Nie mam chceci ani pomyslu...echhh.
Ogladam wiadomosci i mowia o katastrofie w Polsce....no zajelo im 3 dni ale w koncu wspomnieli, to pewno przez te tornada, bo zmasakrowaly 3 stany. I nawet w ohio byly, ale na szczescie daleko od nas. Strach sie bac. Pewno przez wszystkie takie wydarzenia ja mam koszmary nocne. A jak z waszymi snami dziewczyny, bo slyszalam, ze to ponoc czeste, dziwne i niespokojne sny ciezarnych.

• Mamusia
Ja zwykle snie co noc, ale nie sa takie porabane te sny. A zasypiam przed tv i Luke musi mnie budzic i sie dopraszac, zebym laskawie poszla na gore. To tak prawie co wieczor 😎
Wlasnie wypatrzylam,ze brazowa kreska na brzuchu jest, taka jasna, ale sie pojawila od gory do dolu. I sie male ruszalo 🙂 nie kopalo tylko tak sie wrecz troche jakby rozpychalo. Ale to dlatego, ze siedze sobie i sie moge bardziej skupic, tak w ruchu to mysle, ze bym przegapila. Ok, zmykam. Milej nocki

• Mamusia
Hej dziewuszki 🙂
Widze ze dzisiaj temat jedzenia i cycuszkow 🙂
Jak tak czytam to az mi sie jesc zachcialo chociaz juz po 23ciej chyba zajrze do lodowki 😉
Co do cycuchow to moja miseczka z C na D weszla i tez tak jak u was wszystkie zyly widac masakra, ale pamietam ze za pierwszym razem tak samo bylo.
Zdziwilam sie wogole bo jak przestalam karmic moja corke, a trwalo to ok 11 miesiecy to piersi mi wcale nie zmalaly ani sie bardziej obwisle nie zrobily.
Tyle sie pisze o tym ze kobiety nie chca karmic bo pozniej flaki sie im robia z piersi a to chyba jakis wymysl.
Ja przynajmniej nie narzekalam.
A jak u was bylo z karmieniem maiha i magda?