Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nooo 🙂 Od razu się tu zrobiło kolorowo! Słodkie zwierzaczki...Dodi - to jakaś miniaturka czy ratlerek? Magda - genialne kociska! Zaraz wrzucę swoje, ale będę musiała na 2 zdjęcia, bo jest ich 3 i niekoniecznie 2 z nich się kochają :P

Co do kolczyka w pępku - to jak mówiłam, ja wyjęłam bo lekarka kręciła nosem...w sumie to łatwiej o infekcję. Uwielbiałam swój kolczyk, ale...no właśnie ale...nigdy więcej mieć go nie będę! Nie jestem w stanie po raz kolejny przeżyć przekłuwania go a potem pół roku babrania z ropą i walki z bólem:/ Koszmar mówię Wam! :P

Co do jedzenia..to ja wstaję dopiero po 12..i wtedy coś zjem - jakieś kanapki najczęściej. Nie śpię w nocy, więc kiedyś wyspać się muszę...dzidzia mam nadzieję śpi ze mną i nie płacze, że pusto w brzuchu. Właśnie zjadłam na obiad gulasz z kurczaczka i cukinii zrobiony przez mamę...uwielbiam 🙂 Dziś jakiś dzień "niegłodny" i strasznie mi serce dokucza 😞 Non stop ponad 110 tętna, serce plumpa i jestem okropnie zmęczona i słaba...leżę non stop...

Co do imion - to dla dziewczynki się rodzicom podobają (Helenka lub Emilka), za to Aleksander to nie bardzo, bo złe jakieś wspomnienia ma mama...ale powiedziałam, że scuzi - nasze dziecko:P Nie dogodzi każdemu no nie? I tak ciężko było z wybraniem wspólnego dla chłopca przeze mnie i męża

Maiha - Ty to z tym rozmiarem ostro przesadziłaś 🙂 A na kurniku gram w domino, tysiąca i czasem w literaki też. Nick to Suuperbaba - nic nowego :P!

• Mamusia
No to zamęczę fotkami - tutaj dwa oddzielne, a na końcu jeszcze jedno a propos tego co pisałam o ich miłości: Tosiek gania Sticha i czai się na niego gdzie się da...tylko Lilo się nikomu nie daje i leje obydwa po psyku 🙂 Sorka jeśli komuś przeszkadza...ale w końcu to nasze pierwsze dzieci :*

Najstarszy - dachówka Tosio
[IMG]http://i41.tinypic.com/4j9rpj.jpg[/IMG]

Lilo - trikolorka i Stich - rosyjski niebieski
[IMG]http://i41.tinypic.com/11icyo1.jpg[/IMG]

No i na koniec - nasze Trio 🙂
[IMG]http://i40.tinypic.com/w4ewz.jpg[/IMG]

• Mamusia
hehe nasze forum zamienia sie w domowe zoo 🙂 super koty, Mika to pinczer miniatura, moja mama ma taka sama tylko brazowa i starsza, no i one tez nie za bardzo za soba przepadaja, ale musza teraz razem zyc, bo koczuje od kilku dni u rodzicow 🙂
zrobilam wyniki i chyba mam anemie 🤢

• Mamusia
Szalin ja mam termin na dzień później - 11.08., czyli całkiem blisko ;]
Magda, Dodi, Superbaba śliczne macie zwierzaki 🤪 A ja mam psiaka, co prawda u rodziców jest, ale jakby nie było moja też jest. Przedstawiam Lusię 😉
[IMG]http://i44.tinypic.com/41ax3.jpg[/IMG]

• Mamusia
Ja to kooocham zwierzęta 🙂

Dodi - no często się niestety zdarza, że występuje anemia:/ Bierzesz jakieś witaminki? Mi zalecili PregnaPlus i narazie wyniki ok..tylko hematokryt ciutkę poniżej normy - ale to ponoć ok u ciężarówek. Pij dużo barszczu czerwonego!

• Mamusia
Dziewczyny ale macie super zwierzaki... zazdroszczę Wam 😞
my niestety jako, że mieszkamy z babcią i do tego w samym centrum miasta (nie ma gdzie wyprowadzić psiaka) to nie mamy zwierzaków... choć namawiałam męża na brytyjskiego niebieskiego, ale jak się okazało, że jestem w ciąży to kazał mi zapomnieć 😞

Ale mamy fajne akwarium, małe, bo tylko 72l, ale zawsze mała gromadka rybek jest (niestety na zdjęciu ich nie widać... no i sorry za jakość bo robiłam telefonem 🥴 )

[IMG]http://i42.tinypic.com/33nzwar.jpg[/IMG]

• Mamusia
Strzauka rybki też są fajne. Miałam "hodowlę" gupików, ale niestety wyjechałam na studia, rodzicom znudziło się karmienie rybek i musiałam je wydać kuzynce... Niedawno znowu chciałam kilka rybek, ale jak jeździmy na weekendy (czasem dłuższe) do rodziców to biedaki by głodowały... Ja uwielbiam zwierzaki (z wyjątkiem pająków i węży) i smutno mi bo tu w Poznaniu nie mamy żadnego :/

• Mamusia
Na pewno zwierzaki umilają życie..dzięki temu nie siedzę sama w domu 😉 Mam się do kogo odezwać, pogonić kogo czy przytulić! Kocham wszystkie zwierzaki (no ok..węże też odpadają:P), ale specjalną miłośniczką jestem kotów - mój mąż też, zresztą na to mnie poderwał:P w końcu to ja miałam jednego kota, a on 2...no i teraz trio sie plącze po domu 🙂

Rybki też kiedyś miałam 🙂 A z pieskiem nie miałby kto wychodzić, bo dojeżdżamy do pracy i jeszcze tam 8 h...biedulek by się męczył.

• Mamusia
Też lubię kociska. A mąż ma alergię... :/ Mieliśmy kiedyś 2 kotki. Teraz biegają u kogoś w gospodarce 😞 Ze wszystkich zwierzaków został tylko psiak. Ale odkopałam zdjęcie kotek to też wstawiam 😉
Łatka (oddana nam jako Łatek :P) i jej córa Sisi:

[IMG]http://i44.tinypic.com/2ni0k1g.jpg[/IMG]

• Mamusia
A w ogóle to śmiesznie, bo tam gdzie będziemy się za jakiś czas przeprowadzać do budowanego domku jest osiedle, na które na wiosnę wprowadza się młoda rodzinka...i ta dziewczyna rodzi koniec lipca:P Jak się uda ogarnąć temat i przeprowadzić do porodu - to będę miała z kim na spacerki wychodzić 🙂

• Mamusia
ALe pieknosci wszystkie!!!! Ja tez uwielbiam zwierzaki , tak jak Superbaba kocham szczegolnie koty...chociaz jestem uczulona. Ale i pieski i rybki i chomiki i swinki morskie...super.
Nowa mamusiu witamy, 10 to u nas tez obstawiana data bo urodziny mojej sisi:-) Ja mam na 13 ale nawet sie nie ludze, ze urodze w terminie! Idziemy na zarcie na wychodnym , moj mezus wymyslil bar saltkowo zupny, moze byc. 😉
p.s. supebaba...niebiesekie koty sa przepiekne, i wszystkie pozostale tez!

• Mamusia
ALe pieknosci wszystkie!!!! Ja tez uwielbiam zwierzaki , tak jak Superbaba kocham szczegolnie koty...chociaz jestem uczulona. Ale i pieski i rybki i chomiki i swinki morskie...super.
Nowa mamusiu witamy, 10 to u nas tez obstawiana data bo urodziny mojej sisi:-) Ja mam na 13 ale nawet sie nie ludze, ze urodze w terminie! Idziemy na zarcie na wychodnym , moj mezus wymyslil bar saltkowo zupny, moze byc. 😉

• Mamusia

• Mamusia
Suuperbaba to zazdroszczę towarzystwa 😁 ja nie mam tak dobrze, mało, że nikogo tu nie znam to już o koleżance w ciąży całkiem mogę zapomnieć 😞 jedna teraz zaszła, ale mieszka 50km ode mnie to nie będziemy kursować z niemowlakami w tę i wew tę na spacerek...

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
A w ogóle to śmiesznie, bo tam gdzie będziemy się za jakiś czas przeprowadzać do budowanego domku jest osiedle, na które na wiosnę wprowadza się młoda rodzinka...i ta dziewczyna rodzi koniec lipca:P Jak się uda ogarnąć temat i przeprowadzić do porodu - to będę miała z kim na spacerki wychodzić 🙂

To świetnie 😁 Najpierw razem na spacerki, później dzieciaczki razem by dorastały i miały towarzystwo do zabawy. Fajna sprawa. Tym bardziej jeśli ta rodzinka okaże się miła.
Strzauka u mnie też nie ma nikogo znajomego w ciąży. Sąsiadka ma córeczkę, która teraz skończy roczek więc może w przyszłości nasze pociechy się zakolegują, ale my jakoś nie mogłyśmy się dogadać już w dzieciństwie, a teraz to już raczej za późno...

• Mamusia
No właśnie...mam nadzieję, że okaże się miła 🙂 Narazie pozostali sąsiedzi w domkach naokoło są super...masa dzieciaczków, ale raczej w wieku 2-10 lat. Taki niemowlak i jego mamusia fajnie dotrzymywaliby mi towarzystwa 🙂 Zobaczymy...oby tylko udało się jakoś ogarnąć temat zdobycia kasy i wykończenia parteru:/ Ech...zawsze o ta kasę chodzi! No i znów nie wygraliśmy w lotka..shit :P

• Mamusia
Bisia - co za zwierzyniec!!!! 🙂 Cudeńka! Tatuś kotów nie mógł być trikolorotek, bo te są tylko dziewczynki 🙂 Pewnie rudy albo zwykły szarak jak mamusia...co?

Koza niezła jest! Mleko daje czy tylko przytulanka?

Właśnie się martwiłam, gdzie się podziewałaś od rana 🙂

Normalnie martwię się o siebie..jeszcze troszkę w ciąży i smaki, a nauczę się gotować:0 Wczoraj dzwoniłam do dziadków po przepis na omlet, dziś na placki ziemniaczane, bo mi znajoma smaka narobiła 🙂 Jutro robię na obiad! zapraszam 🙂