Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Mamuski!
No i udalo sie do konca tygodnia w domciu siedze i sobie odpoczywam 🙂 Pani doktor stwierdzila, ze jak najbardziej mi sie nalezy i juz!!! No i najwazniejsze: slyszalam bicie serduszka Fasolki 🤪 Pierwszy raz! Super bylo no i kilka razy kopnela i pani doktor sie smiala, ze nie lubi jak sie ja uciska! No pewnie, ze nie lubi, kto by lubial 😉 A serduszka bije jak sie patrzy!!!! Wszystko z nami obiema swietnie. Pobiegalam pozniej troche po bankach i urzedach, chorobowe musialam zalatwic, bo tu nie placa z pracy 😞 No i wreszcie moge odsapnac...
Widze dziewczyny, ze narzekacie na swoich giniow a ja nie mam na kogo narzekac, bo wyobrazcie sobie tu jak jestes w ciazy to jestes pod opieka poloznej, wiec nawet nie mam swojego ginia....Niby w karcie jakies nazwisko widniej, ale najprawdopodobniej nawet nie poznam "mojego" pana doktora. Ale polozne super sa!!!! Wszystko sprawdza, przebadaja, doradza a i pogadac sobie na spokojnie mozna. Takie zyciowe babki. Wizyty kontrolne sa co 6-8 tygodni w szpitalu polozniczym. Pierwsza wizyte mialam w 13 tygodniu. No i wtedy tez robia pierwsze i jedyne usg. Tak sobie to tutaj troszke inaczej wymyslili...Dlatego pierwsze co jak bede w Polsce to do ginia ide!
Widze tez, ze troche was Brzusie dzisiaj pobolewaja....Biedactwa...Moze to dzien taki jakis, bo i mi sie dzisiaj cos chyba rozciaga. Nie boli za mocno, ale takie upierdliwe, bo caly czas czuje. No i troche plecy tez odczuwam...ale to chyba przez to, ze sie nabiegalam, a pozniej gotowalam i caly czas na nogach. A swoja droga to dziwnie tak, bo jak siedze za dlugo to tez mnie krzyz boli...No i badz tu madra 😉

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Suuperbaba swietnie, ze wreszcie z domciu troche sie ruszylas i przyjaciolke odwiedzilas! Nie ma to jak ploteczki 😉 a i czas szybciej mija. A juz niedlugo sie cieplej zacznie robic to i czesciej moze sie nos z domu wystawi...

• Mamusia
Bisia odnosnie praktycznosci hydromasazu to nie mam zbytniego doswiadczenia, ale jak sobie pomysle o wannie cieplutkiej wody z pachnaca piana i delikatnie masujacymi babelkami to az mam dreszcze!!!! Chyba zalezy czy lubisz sie kapac...ja naprzyklad UWIEBIAM w wannie lezec, ale wiem, ze dla niektorych to wanna moglaby nie istniec 😉

• Mamusia
Hej dziewczynki wkoncu koniec dzionka i moglam do was zajrzec 🙂
A wiec troche spoznione zyczenia zdrowia,szczescia, łatwego porodu i zdrowych dzidziusiow 🙂 tak szybko nam zleci ze sie ani nie obejrzymy a bedziemy juz pisaly na forum z dzidzia przy cycuszku 🙂
Czytalam ze niezle te cycuchy niektorym z was wysadzilo 😜 niech sie męzowie ciesza.
U mnie byl rozmiar 80 C ale juz pomalu czas na zmiane 🙂
Co do ginekologow to ja tak jak sosna i agadka mojego pewnie cala ciaze nie zobacze eheh, ale polozne konkretne kobitki o wszystko mozna spytac, traktuja ciezarne bardzo dobrze, po ludzku i wszyscy bardzo mili.

• Mamusia
hello 🙂

u nas dzis pochmurno i zimno. probuje sie obudzic kawka z ekspresu.

Superbaba tez ostatnio robilam badania i bylo mi slabo na czczo, wiec jak wrocisz to zjedz koniecznie sniadanko.
jak wasze wyniki? ja mam obnizony poziom erytrocytow i hematokryt ale nie mam pojecia co to znaczy 😮 czytam w necie ze to moze byc anemia, ale wczoraj dzwonilam do dokorka i mowil ze wszystko ok i widzimy sie pod koniec marca, tak jak bylo umowione.

• Mamusia
W ciąży lepiej samemu wyników sobie nie interpretować. czasami sa takie dziwne anomalie, które w ciąży się najnormalniejsze. Na moim przykładzie miałam bardzo podwyższone OB, ze strachem poszłam do lekarza, bo czułam się dobrze, a tu w OB wyszło , że coś się dzieję w moim organiźmi. Lekarz powiedział" no tak dzieje się u pani coś poważnego w organiźmie....nowe życie" w ciąży często OB jest bardzo wysokie 🙂

• Mamusia
Dodi współczuję tego bólu. Mi najbardziej dokucza ból w krzyżu. Jak się położę na chwilę na plecach bo wtedy najlepiej czuć kopniaczki to później się podnieść nie mogę... Normalnie jak stara baba stękam i się kulam po łóżku żeby tyłek podnieść :P
A co do wyników to już się przekonałam, że nie ma co ich porównywać do norm pisanych dla kobiet nieciężarnych. Ostatnio miałam podwyższone leukocyty i neutrofile, więc wg "normalnych" norm wychodziłoby, że mogę mieć nowotwór, a w ciąży to po prostu wynik prawidłowy. Najlepiej słuchać się w tej sprawie lekarza 😉

• Mamusia
Dodi ja wczoraj odebrałam wyniki i mam ciut przekroczone krwinki białe i niedobór hematokrytu jak u ciebie do lekarza ide 20 marca zobaczymy co powie

ja mam najwiekszy dylemat bo mama niedoczynosc tarczycy z hashimoto i nie wiem czy brac witaminy z jodem czy bez ;/ pytałam mojego endokrynologa powiedział ze z jodem ale tak jakos powiedizał to bez zastanowienia i nie tłumaczył niczego pytałm gin powiedział ze mam sluchac endokrynologa ale pani w aptece nie bardzo chciała mi dac tabletki z jodem bo według niej nie powinnam brac jodu przy niedoczynnosci;/ wizyte mam dopiero 20 marca i sama nei wiem co mam zrobic 🤨

• Mamusia
DZiewczyny ja miałąm taki mocny bol z enie moglam sie pdoneisc ale w okolicy płuc zaraz pod prawa piersia meczyłam sie 2-3 tygodnie ale teraz naszczescie bolu juz nie ma uff

a co do kopniaczków do od 3 dni czuje juz je cały czas co chwilke mnie dzidzia kopnie i to z każdym dniem coraz mocniej 🙂 jestem taka szczesliwa ze wreszcie tak dobrze czuje mojego dzieciatko 🤪