Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasialeczek- ja biore zastrzyki z powodu choroby autoimmunologicznej (hashimoto), dokładnie sie nie zagłębiałam w ich działanie ale chyba polepsza ukrwienie macicy i przez to zmniejsza ryzyko poronienia; A zastanawiałaś sie już gdzie będziesz rodzić? Ja tez biorę pharmaton - dobrze wiedzieć że na pusty żołądek nie można, chociaż ja ostatnio mam takie napady glodu że nie mogła bym rano nie zjeść duuuużego śniadanka 😎
Kasiulek85- trzymam kciuki za badanka, napewno będzie dobrze 🙂
AniaP- mnie lekarz też straszył ale myśle że to dlatego że nie chcialam iść na chorobowe- też stwierdziłam że nie usiedzę w domu; ale po przemyśleniu postanowiłam że nie będę ryzykować tym bardziej że też długo czekaliśmy na naszego skarba i od 10tygodnia jestem na L4 i od tej pory lekarz już jest miły 😁

• Mamusia
Witam wieczornie 🙂

Po pierwsze cieszę się że grono Brzuszków Nam się powiększa, witam Monkado i Ewelinę 🙂

Ewelina jesteś w moim wieku 🙂

Ania nie wiem o jakim filmie piszesz ale doskonale rozumiem że się rozczulasz. Ja ostatnio (i któraś z Dziewczyn tutaj) ryczałam jak bóbr na Królu Lwie :P

Kasiulek w cale nie dziwię się że nie możesz doczekać się tego USG, może uda się rozpoznać płeć.. 🙂 🙂

Kasialeczek no to miałaś przygodę 😁 😁 😁 Ja w pierwszej ciąży zwymiotowałam przed sądem bo pojechałam z Mężem po zaświadczenie o niekaralności. Centrum Krakowa i ja wymiotująca na trawnik.. super 😁 😁

Ilka ja padłabym po 1/4 Waszego dystansu 😁 😁 Nie mam w ogóle siły na długie spacery.

• Mamusia
A nie pisałam Wam co ostatnio mój Nikoś zrobił.. ja ogólnie pokazuję Mu brzuch, opowiadam że tam jest Dzidzia, pokazuję nawet zdjęcia z USG 😁 I siedzę wczoraj przy laptopie a On sam z siebie oderwał się od zabawy, podszedł do mnie, podniósł mi bluzkę, powiedział "DZIDZIA", przytulił mi brzuch i dał buzi Dzidzi 🙂 🙂 🙂 🙂 Czasami tak robi ale jak ja Mu opowiadam i pokazuję, a pierwszy raz się zdarzyło że sam z siebie tak po prostu podszedł, nawet w tv nie było dzieci żeby mogło Mu się skojarzyć 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny ja dopiero wróciła przeczytalam Was i odpowiadam 🙂
Monkado dopiero teraz zauważyłam ze tez z Krakowa jesteś 🙂 zastanawiam się miedzy Rydgiera a Żeromski jeżeli chodzi o poród mój ginek jest lekarzem w Żeromskim ale siostra rodziła moja w Rydgierze i jest super zadowolona więc jeszcze nie wiem... Jeśli można wiedzieć to z któego osiedla jesteś i do jakiego lekarza chodzisz? 🙂 Oklaska dostałas ode mnie 🙂

Ja na zwolnieniu jestem od 9 tyg ciężko było mi wytrzymac 8h w pracy a przed świętami bywało ze i 10-12h więc sobie darowałam pracowałam w biurze cały dzien w pozycji siędzącej użerając się zklientami i pracownikami generalnie planowałam pracę ludziom robiolam grafiki iesięczne planowaniw urlopów zamiany wpriwadzanie klientów do bazy i takie tam miała to być praca na chwile a dwa i pół roku tam już siedze...

No wzięłam wieczorem Pharmaton w trakcie obfitego posiłku i nic mi nie jest więc nie polecam na czczo 😁 zjadłam dzisiaj jedą kanapkę pasztetu chociaż nie powinno się jeść pasztetu w ciąży bo jest głónie z wątroby ( od jednej kanapki nikt chyba nie umarł)... ale to był taki pieczony i mam nadzieję ze z "lepszej" wątroby haha i musze powiedzieć ze chyba mam z głowy pasztet do konca bo coś nie bardzo mi podszedł... Nic dzisiaj nie robiłam- sen się zbliża i znów pobolewa mnie brzuchol... ehhh... oś dzisiaj mi brzuch się rozrósł... bo zaczął odstawać 🤪 🤪 🤪 i jak to mój mąż powiedział " kiedy ten bebzon tak urósł" 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
ilka ja też już nie mam mdłosci to poprostu od zażycia witamin Pharmaton na czczo bo oszczegali ze nie brać na czczo bo mogą wystąić wymioty i biegunka a ja głupia pomyślałam ze jabłuszko wustarczy bo się spieszyłam... ehhhh wiec karą było zrobić obciach i wstydzić się pod sklepem hahah

• Mamusia
Witam dzisiaj jako pierwsza!

Aleście wczoraj napisały dużo 🙂 aż nie pamiętam co przeczytałam, witam nowe dziewczyny, fajnie, że jest nas tak dużo 🙂

Ja teraz jestem z Franiem u rodziców na weekend bo mąż przeprowadza remont łazienki 🙂

O rany na razie więcej nie napiszę bo mi Franek płacze, chyba kupki znowu nie może zrobić.

• Mamusia
Witam Lipcóweczki 😉

Ale mam dzisiaj dzień lenia, chciałam sobie wszystko wysprzątać na weekend ale najzwyczajniej w świecie nie mam siły a na dodatek pobolewa mnie brzuch więc odpuściłam.

Kasialeczek ja rodziłam w Żeromskim i baaaaaardzo sobie chwalę i z całego serca polecam. Jedynie babka na izbie przyjęć była taka "nie za bardzo" ale z nią długo nie miałam styczności 😉 Lekarze bardzo mili, pomocni, położną miałam świetną, niesamowicie mi pomagała.. przytulała, czule do mnie mówiła i to na prawdę pomagało, tłumaczyła wszystko spokojnie. Po porodzie też super opieka, pielęgniarki (czy położne, nie wiem kim one są 😁) jak tylko usłyszały płacz Dziecka to w momencie się pojawiały, oprócz tego zaglądały od czasu do czasu, dawały porady, pomagały w przystawianiu do piersi. W Żeromskim jeszcze wylądowałam z pękniętą ciążą pozamaciczną, szybka reakcja, przed zabiegiem nie powiedzieli mi co to żebym nie denerwowała się, dzień po zabiegu przyszedł do mnie ordynator i wytłumaczył wszystko. Także na prawdę chwalę ten szpital, poza tym wszystkie moje znajome (a jest ich trochę 😁) tam rodziły i żadna nie narzekała 🙂
Dla jasności, poszłam "z ulicy", bez żadnych opłaconych lekarzy czy położnych 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny...
Kinia moja szwagierka rodziła w Żeromskim dwa razy miała wywyływany poró ( za pierwszym nic nie ruszyło) była 10 dni po terminie a;bo i więcej... i męczyli ją 10 godzin mimo ze akcja nie postępowała do przodu ani trochu rozwarcie na jeden palec i tyle nic a nic i tak 10 godzin póxniej z bólu to już kontaku z nią nie było i rodzice pojechli zrobili awanturę i miała cesarkę... co się okazało dziecko już połknęło wody płodowe te zielone... i trafiło do inkubatora na noc z zagrożeiem zaplenia płuc... a później się okazało że mogło się urdzoić przez niedotlenienie super co.... a moja siostra rodziła w Rydgierze i chwali na każdą stronę a tez przyszła z ulicy ani lekarza tam nie miala ani położnej nikogo i mówiła ze super poród miała aktywny wanna piłki, drabinki wszysciusko i kibelek na sali porodowej a w zeromskim szwagierka musiała wychodzić na korytarz... ja is jeszcze zastanawiam do szkoły rodzenia do Żeromskiego się zapisałam ale z nowu w Rydgierze mogę mieć położna...

Dziewczyny dzisiaj od rana chodze po sklepach za prezentem dla dziecka na 1 urodziny... kur... w selgrosie drożyzna jak diabli... w drugim sklepie gdzie same zabawki nic nie ma wrrrrr.... i zaraz znowu jade do sklepu moze co kupie ale nagroda jest to że w selgrosie były duże śliwki cena powalająca bo za 8 śliwek około 600gram zapłaciłam 11 zł ale jak je zobaczyłam to nie umiałam im odpuścić hahahaha kupiłam jeszcze frużelinę z czarnej jagody i zrobię sobie naleśniki mniam

Dopijam herbatkę i mykam...

• Mamusia
Kasialeczek a w którym roku rodziła Twoja Szwagierka? Oczywiście w każdym szpitalu są różne przypadki i nie zawsze jest kolorowo, ja Ci napisałam moje doświadczenia i moich znajomych 🙂 A właśnie o Rydygierze nie słyszałam dobrych opinii. Żeromski ma jakieś sukcesy w akcji "Rodzić po ludzku", nie wiem dokładnie jakie ale wiem że ma 🙂 Oczywiście decyzja należy do Ciebie 🙂

• Mamusia
Halo dziewczynki 🙂
No właśnie jak to z tymi bólami brzucha jest- martwić sie czy nie? mnie od wtorku pobolewa brzuch jak na okres i troche sie tym martwie, w nocy bolał mnie bardzo więc dziś przeleżalam cały dzień, ale jutro mamy ze znajomymi turniej w "piłkarzyki" i zastanawiam sie czy moge grać? Bolą Was też brzuchy? tak jak na okres, czy tak kuje, czy rozciąga? Już sama nie wiem czy mam panikować..
Kasialeczek- też miałam zasugerować allegro- duży wybór i często dużo taniej niż w standardowych sklepach. Ja mojej chrześnicy na roczek kupiłam taki rowerek który rodzic może prowadzić i nim skręcać za pomocą specjalnej rączki, dla malych dzieciaczków są takie podnóżki że nie jeżdżą na nim jak na rowerku tylko właśnie są pchane, a te podnóżki można zdemontować i wtedy jest taki 3-kolowy rowerek. I oczywiście do tego milion grających przycisków i innych bajerów także mała była zachwycona 🙂
I dla Ciebie oklask 🙂 A w krakowie mieszkam na bronowicach- okolice ikei
Lekarza mam z Kopernika i tam myślalam rodzić chociaż słyszałam wiele opinii zarówno pozytywnych jak i negatywnych. Leżałam już tam raz i wiem że nie ma co sie spodziewać sheratona ale za to podobno mają dobry sprzęt dla noworodków w razie gdyby dzialo sie coś niedobrego, no i super lekarzy. Chociaż po tym co napisałyście to ten żeromski też brzmi zachęcająco 🙂
Oj podziwiam Was wszystkie ktore siedzicie tak do późna, ja o 22 jestem dętka.. Mam nadzieje że dziś posiedzę dłużej bo zamierzam oglądnąć cały! film (jakiś leci na jedynce)
Miłej nocki 🙂

• Mamusia
Ach! a za mną naleśniki chodzą cały dzień 🤪 ale podobnie jak kinia mam dziś lenia no i ten brzuch boli także Mały Bąbel będzie musiał poczekać do jutra bo dziś to mam siłę jedynie na kisiel z jabłkiem (jak w przedszkolu hehe)
ok uciekam pod prysznic, papatki 🙃

• Mamusia
hej już jestem
miałam dwa podejścia do usg bo za pierwszym razem fasola nie dała się zmierzyć i nie chciała się ruszać, zjadłam snickersa wypiłam 0,5 l wody i poszłam i co się okazało?
pytam czy już można poznać płeć a on na to że za wcześnie ale wygląda mu na DZIEWCZYNKĘ 🤪 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Monkado mnie czasami pobolewa brzuch, a w zasadzie to mam takie kłucia, jakby mi ktoś szpilką się bawił w macicy 🥴 Pytałam gin, ale powiedziała że to jakiś nerw mi uciska pewnie i w razie coś mam brać nospę (czasami biorę, ale rzadko, bo to nie jest aż silny ból).

Kasiulek gratuluję córeczki!! Super 😆 😁 Oklask dla Ciebie za dziewczynkę!

• Mamusia
Kasiulek ja również gratuluję córy 🙂
Monkado - mnie brzuch nie boli, w grudniu wtedy kiedy normalnie miała być miesiączka (ale długo jej nie będzie 🙂) to jajnik mi się odzywał, zobaczymy co będzie w tym tygodniu

Mnie prenatalne czeka za tydzień i pewnie też usłyszę że za wcześnie
boję się czy wszystko jest ok a tu jeszcze tydzień
miłego wieczorku dziewczyny

• Mamusia
Witam wieczorową porą...

co do brzucha to mam tak samo że mnie pobolewa i głównie wieczorami magnez pomaga na bóle przy rozciąganiu macicy to znaczy mniej boli... jak się umęcze i narobie powykręcam lub coś dźwignę to potm wieczorem leże ze splątanymi nogami pod samym brzuchem bo mnei tak boli...

Niestey nie moge zamówić na allegro bo urodziny jutro a doweidzieliśmy ise o nich we srodę więc paczka nie zdążyła by przyjść... Ja mojej chrześnicy na 1 urodzinki kupiłam osła ze shreka na biegunach a jak Jagódka wyrosła to stał się dużą maskotką bo bieguny były odpinane 😁 kupie jakąs zabawkę do kąpieli w nosie to wszystko mam... Do tego jestem dzisiaj mega zdenerwowana zeby nie napisać wkur.... bo się okazuje ze mąż idzie jutro do pracy i skończy koło 18 zajebi..ie poprostu poryczałam się w ogóle cały dzien na nogachi w sklepie wyszłąm z domu o 11 wróciłam żeby oś zjeść o 15 wyszłam po chwili i wrociłam o 18:30 mcały dzienm po za domem a nic nie kupiłam do tego wpadłam w poślizg samochdem o mało nie uderzając o krawężnik... bo slisko jak diabli po czym mąż mnie poinformował o tej jutrzejszej pracy... a to jego chrześnica jego siostra jego rodzina a ja po raz kolejny muszę być sama tak samo było na Mikołaja ;( ;( ;( 😞 😞 😞 to całe zdenerwowanie przynajmniej kupione sliwki mi wynagrodziły bo chodziły za mna ze dwa tyg... a jutro jeszcze musze coś kupic już naprawdę mam dosyć... i chyba zaraz łóżko rozłożę i pójdę spać żeby ten 13 się już skończył... dodam że z tego zmeczenia brzuch mnie boli głodna jestem a nie wiem na co mam ochotę i generalnie PRZEPRASZAM że marudzę i zawracam wam głowę!!!
Idę oglądnąć Zieloną Milę!!!