Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ania ja właśnie skończyłam oglądać dirty dancing i prawie się popłakałam na koniec, przed ciążą mi się to nigdy nie zdarzało 🙂

Chciałam jeszcze nawiązać do kilku wypowiedzi ale oczywiście zaczęłam pisać i zapomniałam 🙃 brak słów i sił mi na to 🙃

No dziewczynki jeszcze tylko jutro, i ja na chwilę w sb, i weekend mamy! Czas leżenia do góry kołami, jak to mój brat mówi 🙂 Już myślę o tym jak całe popołudnie w sb i całą niedzielę przeleżę na kanapie ☺️

• Mamusia
monkado napisał(a):
Rosi- to ja, to ja pisalam o Twoim zdjęciu 😁 tzn że mój mały Bąbel też już tak rozcapirza 🤪 widziałam jak na ostatnim usg robił sobie trampolinę z mojego brzucha więc w szoku nie zwrociłam zupełnie uwagi na stópki czy rączki 🙂 a na zdjęciu też niestety nie widać dokładnie..
Kasialeczek- gratuluję wygranej aukcji 🙂
Kasiulek- doczekałaś sie już męża? Mój przywiózł obiadek bo jakoś dziś nie gotowałam a teraz będę miała kurs gry w piłkarzyki bo jestem w to strasznie kiepska i zawsze przegrywamy, a dla mnie poprostu ta piłeczka za szybko lata i nie nadążam za nią 😁
A mam taki pomysł na obiad na jutro- torcik szpinakowy 🙂 przyrządzam szpinak ze śmietaną i czosnkiem + przyprawy wg uznania; smażę ok 8 naleśników, smaruję naleśniki koncetratem pomidorowym (wtedy całość jest taka lekko kwaskowata) i przekładam szpinakiem; calość posypuję startym serem żółtym i wkładam na chwilę do piekarnika żeby sie zapiekło- pyszne 🙂
a na obiad miałam wczoraj szpinak z makaronem 🙂 a mąż wrócił chyba o 19

• Mamusia
ania_p napisał(a):
piszę tak po kawałku śmiesznie
a więc tak na usg mały (bo myślę że to synek 😁) najpierw był źle ułożony i musiał się dostosować do mojego położenia ale nie za bardzo chciał 🙂
w końcu jakoś udało się przezierność zmierzyć chociaż nie do końca jestem pewne 1,7, bo czasami wychodziło 1,5, ale nieważne
żeby coś zobaczyć musiałam poprzewracać się z boku na bok na leżaneczce 🙂 i też to nic nie dało
wręcz przeciwnie, mały obrócił się do nas plecami i poszedł spać 😁
trochę brutalni ci lekarze jak chcą zrobić pobudkę.
Strasznie się bałam tego badania i cieszę się że już to za mną.
Mały ma 7 cm - kawał chłopa 😁
hehe ja w takiej sytuacji musiałam wyjść napić się pół litra wody i zjeść snikersa i wtedy wrócić i mi zrobił 🙂

• Mamusia
monikas28 napisał(a):
Witam jestem nowa 😁
moje malenstwo majuz pewnie ponad 5.40 tyle mialo w niedziele 😁 jestem w 13 tyg 😁D czuje sie swietnie pierwsze 3 mies to tylko spanie mnie meczylo ale teraz pomalutku wracam donormy. prawdopodobnie chlopiec w przyszlum mies sie dowiemy na 100 % Pozdrawiam. aha termin na 30 lipiec 😁D piekny czas .... odliczam ..
witamy i gratuluję 🙂 zachęcamy do pisania 🙂 fajnie że jest nas coraz więcej 🙂

• Mamusia
Alicja1987 napisał(a):
Czesc Dziewczyny

Czy znacie jakies sposoby na przeziebienie, bo mnie chyba zczyna łamać, a nic mi nie wolno... Byłam w środe u lekarza, łożysko przoduje ;/ kolejne tabletki i najlepiej lezenie z nogami w gorze...

Jak u Was zdrówko??
Miłego dnia
u mnie nic nie pomaga na przziębienie które trzyma mnie już chyba z tydzień czasu 😞

• Mamusia
kasiulek85 napisał(a):
ja mam taki wózek i jestem bardzo z niego zadowolona 🙂 posłuży mi jeszcze przy trzecim dziecku 🙂
http://allegro.pl/4w1-wozek-tako-jumper-x-nowe-kolekcje-13-gratisow-i2055464745.html

świetna oferta, wózek ładny i wielofunkcyjny 🙂
Zdrówka życzę

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

My na nogach już od 7.15, a ostatnio Synek tak mnie rozpieszczał że spaliśmy do 9.. 🙂

Kasiulek ten Twój wózek jest bardzo, bardzo podobny do tego co ja mam. Zawsze na ulicy jak widziałam to myślałam że ten sam, dopiero po napisie odróżniałam 😁

Alicja mi na przeziębienie pomogła herbata z miodem i cytryną, ale to zależy jak bardzo zaawansowane jest przeziębienie. Ja miałam dopiero początki, lekki katar więc herbatka pomogła 🙂

• Mamusia
Witam, ale mnie dziś głowa napindala.... w ogóle mam kiepski humor, brzuch mnie od wczoraj ciągnie...

Kinia ja też nie mam żadnego pomysłu na obiad, w sumie to nawet w domu nie mam składników żeby coś sklecić. Trzeba jechać na zakupy,ale to już nie dzisiaj.

Ania cieszę się,że z dzidzią wszystko dobrze,szkoda tylko że się dupką odwróciła 🙂

• Mamusia
Rosi007 - teraz można nam wybaczyć, ja się popłakałam na końcówce filmu 😁
Kinia - trzymam kciuki, odezwij się po powrocie od lekarza
Ula - oprócz przezierności na wyniku mam że dwie rączki i nóżki, kość nosowa stwierdzona (dla mojego męża wręcz olbrzymia), badają przepływy i ogólnie na podstawie całości wyliczają prawdopodobieństwo wystąpienia trisomii 21, 18 i 13.
Na necie jest tego sporo to możesz poczytać chociaż nie polecam, bo można się nastawić nieodpowiednio, a trzeba iść na badanie wypoczętym i odprężonym 🙂
Kasiulek zapomniałam, że podobnie miałaś na usg. Mogłam panu doktorowi podpowiedzieć, snickersa z chęcią bym przyjęła 🙂 a zamiast tego namęczyłam się obracając na leżance.
Ja wyniki z testu podwójnego mam mieć za tydzień, ale bez konsultacji genetycznej, chyba że wynik będzie zły to wtedy lekarz chce rozmawiać.

Ok. wracam do pracy. Odezwę się wieczorkiem 🙂

• Mamusia
Halo 🙂
Ania super że badanka wyszly ok i oczywiście gratuluję wielkiego dzieciaczka 🙂 Ja nie mialam tego testu podwojnego, tylko usg czyli badanie przezierności, kości nosowej i coś tam jeszcze 🙂
Alicja ja na przeziębienie standardowo polecę syrop Prenalen- mi pomógł + oczywiście herbata z miodem i cytryną i bezwzględne leżenie w łóżku i spanie 🙂 (podczas snu organizm szybciej sie regeneruje i ma więcej siły do walki z infekcją) także pić herbatę i spać, spać i pić herbatę
Kinia- wiesz ja też mam taką delikutasieńką kreskę ale miałam ją od zawsze (tzn odkąd pamiętam) a w ciąży jeszcze nie byłam więc stwierdzilam że to moje naturalne "ubarwienie" 😁 plemienne 😁
Monika- witamy w gronie lipcoweczek 🙂
A ja idę robić mój torcik szpinakowy a później też do lekarza, mam nadzieje że będzie wszystko ok 🤨

• Mamusia
monkado napisał(a):
Halo 🙂
Ania super że badanka wyszly ok i oczywiście gratuluję wielkiego dzieciaczka 🙂 Ja nie mialam tego testu podwojnego, tylko usg czyli badanie przezierności, kości nosowej i coś tam jeszcze 🙂
Alicja ja na przeziębienie standardowo polecę syrop Prenalen- mi pomógł + oczywiście herbata z miodem i cytryną i bezwzględne leżenie w łóżku i spanie 🙂 (podczas snu organizm szybciej sie regeneruje i ma więcej siły do walki z infekcją) także pić herbatę i spać, spać i pić herbatę
Kinia- wiesz ja też mam taką delikutasieńką kreskę ale miałam ją od zawsze (tzn odkąd pamiętam) a w ciąży jeszcze nie byłam więc stwierdzilam że to moje naturalne "ubarwienie" 😁 plemienne 😁
Monika- witamy w gronie lipcoweczek 🙂
A ja idę robić mój torcik szpinakowy a później też do lekarza, mam nadzieje że będzie wszystko ok 🤨
mi ten syrop niestety nie pomógł 😞

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Lenia jakiegoś dzisiaj mam, głowa nadal mnie boli.. Nie mam pomysłu na obiad, chyba zrobię jakąś zupę na szybko, Mężul ma żeberka z wczoraj więc wystarczy 😉

Umówiłam się do gina na 16.30, będzie USG!!!! 🙂 🙂 🙂 Już nie mogę się doczekać 🙂
czekamy na wieści 🙂

• Mamusia
Ja już po wizycie. Niestety płci nie poznałam 😞 Ale najważniejsze że Dzidziuś zdrowiutki 🙂 Z wymiarów wychodzi termin na 26.07 😁 Wyobraźcie sobie że mój gin zrobił mi USG genetyczne za kwotę jaką płacę za normalną wizytę z normalnym USG (myślałam że taką dzisiaj będę mieć) czyli 100zł 🙂 🙂 🙂 Przezierność karkowa nie ma nawet 1mm więc jest bardzo dobrze 🙂 Jestem mega szczęśliwa!!! 🙂

A poza tym witam nową Lipcóweczkę 🙂