Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
daria0910 napisał(a):
hey dziewczyny mialyscie moze badanie na poziom glukozy?? bo ja ide jutro a znajoma farmaceutka powiedziala ze chyba sama powinnam kupic glukowe w aptece i z nia isc czy tam mi dadza?? wiecie moze cos??

Jeśli to test obciążenia glukozą to powinnaś sama w aptece kupić. Zależy czy masz na skierowaniu napisane 50g czy 75?

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
Najlepiej zadzownić do laboratorium i zapytać czy nbależy mieć swoją czy oni dają ja tak zrobię bo ie będzie mi się chciało dwa razy jechać :-)

Fakt, co laboratorium to inne wytyczne, ja wiem że wszędzie u nas w mieście trzeba przyjść ze swoją.

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
a właśnie zapomniałam Wam powiedzieć ze wczoraj razem z mężullkiem na kolacyjkę zrobilismy sobie ta nową Guseppę pizze i powiem Wam ze zwykle nie zjadałam połówki tej pizzy a wczoraj było mi mało 🤪 jakaś taka ni esycąca ona jest

Właśnie polujemy na tą pizzę i póki co jeszcze nigdzie jej nie widziałam. A smaczna chociaż? Grube ciasto?

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
Wiecie może czy w ciąży można pić sok pomarańczowy? Bo mi teściowa kupiła kilka kartonów z miąższem, i tak piję już 5 dzień te soki, ale nie wiem czy nie obiło mi się kiedyś o uszy że w ciąży nie powinno się pić...

Ja też uwielbiam sok pomarańczowy, nie słyszałam że nie wolno, tylko trzeba zachować umiar ze względu na cukier. Czyli tak jak z każdym sokiem z kartonu.
Glukozy jeszcze nie robiłam, dopiero pewnie w marcu dostanę skierowanie.