Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
heh no tak ja i tak jedna juz ciagne 2 lata bo w starej pracy zmiazdzylam dysk przez nadmierne dzwiganie i walcze o odszkodowanie ale chyba nic z tego nie bedzie wiesz oni wiedza jak na swoja korzysc wyjsc fabryka poupada teraz (ze niby) wszystko zroia zeby nei placic.

akij im w nery. teraz moj synek najwazj=niejszy i tyle 😁 !!

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasiulek ja też robiłam sobie okłady z kapusty i też super działało 🙂

Rosi rzadko się zdarza trafić na takiego miłego sprzedawcę, oby takich jak najwięcej 🙂

Karola współczuję bólu głowy, zdrzemnij się z Frankiem to może Ci przejdzie 😘

Ilka ja skierowanie na cukier dostanę 30.03.

Monikas cieszę się że z Synkiem wszystko w porządku 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
właśnie wróciłam do domu, ciężki dzień pracy na szczęście już za mną,
a w domu miła niespodzianka, po wcześniejszym niewypale zakupowym na allegro spódnicy ciążowej jeansowej, kupiłam drugą i dzisiaj przyszła i jest superaśna, normalnie wygląda jak nowa 😁
idę włączyć pranie i jutro w niej wystąpię w pracy 😁

zmykam obiadek gotować, dzisiaj kartacze 😁
a później poczytam co naskrobałyście dzisiaj i coś może popiszemy 😁

• Mamusia
Czesc i czolem hehe czytam czytam o czym pisalyscie od wczoraj i myslalam,ze nie skoncze 😁 bylaw u lekarza z malenstwem wszystko dobrze 🙂 posluchalam jak bije jej/jego serduszko i tak mi sie odrazu humor poprawil 🙂 I wkoncu po tylu latach dowiedzialam sie jaka mam grupe krwi 😮 🤪 🤪 🤪
Zastanawiam sie nad porodem w wodzie... Co wy o tym myslicie?
Wpadne pozniej zobaczyc co napisalyscie, ale niechce miec znow 20 stron do czytania PROSZĘ 🙂

• Mamusia
Witam :-)
Już po wizycie i jajeczka nam nie urosły 😁 czyli już mogę świętowac córeczkę już 3 razy mówił dziewczynka 🙂 dzidzia waży 540g ma 22 cm długości i lekarz powiedział ze idealnie komponuje się w swoj wiek ciązowy 😎 ja na plusie od ostatniej wizyty mam 1,6 kg 🤪 więc chyba muszę przejść na jakąś cud diete bo inaczej to już niebawem toczyć się będę 😮 dzidzia narazie ułożona poprzecznie i lekarz stwierdził ze straszna z niej wiercipięta 🤪 🤪 🤪 mam nadzieję że to nie przekłada się na okres po za brzuszkowy 😲 szyjka długa ujście zamknięte dostałam nospę forte bo brzuch mi się stawia wieczorami i lekarz przepisał doraźnie... mocz idealny, glukoza też bardzo dobra więc ogólnie ok... 😎 kurde nie mam nic na obiad wiec musze coś wymyślić... ale jak zrobić coś z niczego 🤢

lecę Was doczytać

• Mamusia
Rosi to sprzedawca roku naprawdę nic tylko na rękach takich nosić 🙂

Aniu to super że w końcu przyszła wymażona kiecka i że tym razem jest rewelacyjna 🙂

Karola chyba jednak sę zdrzemnęłaś bo coś zanikłaś na forum 😁 😁 😁

Kinia i jak przyszli rodzice i dziadkowie?

Monika trzymam kicuki zeby jak najszybciej udało się z samochodem... i gratuluję syna!!! będą miały w czym wybierać te nasze dziewczyny 😜 😜 😜 🤪

smerfetka mi wszyscy mówili ze będę miała probelmy z zajściem w ciąże, ze oni starali sie po kilka miesięcy ze to nie tak hop siup a u mnie akurat było HOP SIUP albo nawet szybciej bo w I cyklu starankowym się Nam powiodło i rozumiem ze Ty długo się starałaś ale nie ma co głowy sobie zawracac że Bóg pokarał... najwięcej to nasza psychika działa...

• Mamusia
Już jestem, pojedzona i oczytana 😁
Rosi super sprzedawca Ci się trafił, mnie w niedziele w sklepie jak sobie siadłam z boczku, bo siostra szukała w ciuchach, Pani sprzedająca częstowała ciastkami, a jak podziękowałam to stwierdziła że ogórków niestety nie ma, a szkoda bo wtedy akurat to bym zjadła 😁

Ilka nie przejmuj się tarczycą, teraz jak już tabletki bierzesz to będzie ok.
Ja jak już pisałam biorę tabletki od czerwca zeszłego roku i będę je przyjmować przez całe życie

Monikas gratuluję synka 🙂
mam nadzieję że za dwa tygodnie moje maleństwo też nóżki rozłoży na usg 🙂

Ja o porodzie to nie myślę w ogóle, ale jak jeszcze trochę tu poczytam to w końcu zacznę

Co do deseru to polecam sorbet malinowy lub truskawkowy z jogurtem naturalnym, tylko takim gęstym 😁 pycha jest 😁

• Mamusia
hej pisareczki 🙂
dzisiaj pilnowałam dzieci mojej siostry(czterech chłopaków miałam w domu-czysta kołomyja i jeden wielki krzyk i płacz-oszaleć było można)
na obiad zrobiłam zapiekankę a po obiedzie pierwszy raz zasnęłam z moimi chłopakami na godzinkę
i siostra kupiła mi jabłka i pomarańcze 🙂
zazdroszczę wam dziewczyny że macie potwierdzone już co do płci dzieci ja ciągle czekam do 30 marca i mam nadzieję że to jednak jest dziewczynka 🙂

• Mamusia
Monikas a Tobie gratuluję synka!! 🙂 A z pracą tak to już czasami bywa...Ja też po macierzyńskim nie mam do czego wracać, bo jestem tylko na zastępstwo i nie przedłużą mi umowy 🤨 Ale będziemy martwić sie później...

ania to też miło Cię potraktowali w sklepie, ja do tego Pana zaglądam co jakiś czas po te "moje" jabłka może dlatego mi tak zaufał.
Kasielaczek gratuluję potwierdzenia płci, śliczne ubranka, a sukienka w arbuzy cudna! Ja podobną zamówiłam u bratowej tylko w kwiatki ale fason ten sam i nawet taka kokardka jest 🙂
Ojej coś jeszcze miałam napisać ale mnie M wybił 🤨 Właśnie mi oświadczył, że jego House leci więc mogę sobie popisać 😉
A wiem, jak pisałam pracuję nad nim nad imieniem, wczoraj w gazecie było zdjęcie malutkiej Zoi, od razu mu pokazałam 🙂 a dziś przyszedł z pracy i mówi "w radiu mówili o najdziwniejszych polskich imionach i wymienili Zoje" a ja na to " widzisz, z każdej strony nas ta Zojka atakuje, jeszcze miesiąc temu nie wiedzieliśmy, że takie imię istnieje a teraz co rusz to się gdzieś przyplącze" 😉 i już nie krzyczał "daj mi spokój" tylko się uśmiechnął 🤪 Pojawiło się światełko w tunelu!

• Mamusia
Kasiulek naprawdę jestem pełna podziwu dla Ciebie 4 łobuziaków toż to przedszkole 🤪 🤪 🤪

Rosi to może jednak uda mu sie uszy ususzyć żeby Zojka była 😁 a skoro już nie marudzi ze co to takiego to już jest super jeszcze kilka małych podstępów i sie uda 😁