Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
ja też robię 75 😞 już w czwartek 😞 I te dwie godziny po wypiciu, przed następnym pobraniem krwi też nie mogę nic zjeść? 😞
NIE WYOBRAŻAM SOBIE SIEDZENIA 2 GODZIN BEZ JEDZENIA 😁

no niestety nie można 😞
Ja robię w kwietniu jakoś 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tosiaa napisał(a):
I te dwie godziny po wypiciu, przed następnym pobraniem krwi też nie mogę nic zjeść?

Tosiaa niestety nie możesz nic jeść przez 2 godziny... a masz 2 czy 3 punktowa? ja miałam 2

Jejku rano mn ie tak nie mdliło po wypicu jak teraz masakra już witałam się z klozetem ale wytrzymałam jeszcze...

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
wiecie co jest dziwne... że po wypicu tej glukozy dziecko wariowało jak szalone kopała biło masakra a teraz tak od 11 ani jednego ruchu... tak długo spi...? hmmm ciekawe po kim to ma... zapewne po mnie i mężu bo My śpiochy ☺️ ☺️ ☺️
musi odespać 🙂
małe dzieci długo śpią a później coraz mniej

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Ja najpierw Julię a później przełączę na Pierwszą miłość 😁 😁

Kurde już nie wiem co jeść.. taką mam dzisiaj ochotę na wszystko że szok! Zjadłam truskawki, za raz potem obiad, teraz Prince Polo XXL i dalej zjadłabym coś 😁
nie mów mi nic o truskawkach bo też bym zjadła

• Mamusia
witam wszystkie Panie 😁

jak tam u Was ja mam jutro wolne yuupi i idziemy na usg polowkowe i sei troche boje mam lekiiego stresika 🙂

ja weekend mialam taki sliczny pogoda po 18 st suuper!!! a dzis zimno :/ nie rozumiem tego.
trzymajcie za nas kciuki jutro.
teraz zmykam robic obiadek bo mezus wrocil 😁 zagladne pozniej

Ale dziś tu ruch 🙂 Ja też się szykuję znowu na glukozę pod koniec marca 😞 75g. Ostatnio to pielęgniarki kazały mi iść do domu i wrócić za dwie godziny, nie musiałam czekać w przychodni, a gdzieś w necie czytałam, że nie powinno się chodzić 🥴
Ja nie chcę męża przy samym porodzie, na początku tak ale jak mała się zacznie rodzić to wolę żeby był zaraz za drzwiami, żebym wiedziała, że jak zawołam to wejdzie 🙂
Ostatnio mnie jeszcze przyjaciółka nastraszyła, że jej znajoma też miała problemy z szyjką i urodziła dwa miesiące wcześniej i teraz się boje, muszę ją opieprzyć za to 😠 a moja mama też pierwsze dziecko urodziła w 7mc.

• Mamusia
A ja sie Wam pochwaliłam tym "pięknym" słońcem bo zanim sie zebralam to... zaczął sypać śnieg 😮
Oj tak to prawda- nie ma jak u Mamy 🙂 tylko boję sie że za niedługo to w drzwiach sie nie zmieszczę bo Mama mi ciągle coś pod nos podsuwa a ja nie odmawiam 😁 😁 😁
Rosi ja sie jeszcze nie zdecydowałam na "Porodówkę" bo boje sie że będę ryczeć cały czas 🙂 ale nagram kilka odcinków i oglądnę gdzieś w czerwcu żeby sie przygotować 🙂
Sale porodową w szpitalu oglądałam, polecam taką wyprawę, pani położna była przemiła, wszystko wyjaśniła, pokazała, uspokajała więc ok 🙂 do szkoły rodzenia też sie już zapisałam- zaczynam od kwietnia 🙂
Kasialeczek, Kinia to i ja sie z Wami zsynchronizuje i urodzimy we trzy z tym że ja sie będę wydzierać w innym szpitalu ale mężowie mogą później iść we trojkę na tą wódkę 😁 I Kinia pamiętaj że ja też będę miała Córę więc jak sobie Kasialeczek któregoś z Twoich chlopaków wybierze dla swojej Dziewczynki to ja rezerwuję tego drugiego 😁
Kinia też mam wizytę 30.03 🙂
Tosia dokładnie! ta glukoza jest paskudna ale jak pomyślę że przez godzinę nie będę mogła jeść to mnie ściska 🤪
Dziewczyny ile sie czeka na wyniki z tej krzywej cukrowej? normalnie na nast dzień będą czy to jakoś dłużej badają, parę dni?
Monika trzymam kciuki za USG 🙂