Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ula-la napisał(a):
A PROPOS TEJ GLUKOZY TO WSZYSTKIM JA ZLECAJĄ?? JA NIC NIE WIEM DO TEJ PORY
no raczej wszystkim, dostałam od gina taki spis badań, no i obciążenie glukozą jest w obowiązkowych, no i nie spotkałam się jeszcze, aby któraś nie miała, no ale różnie to może bywac, no ale ta glukoza to niby 24-28 tyzień,dlatego byłam zdziwiona, że już

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
Ale sie usmiałam z tego pierwszeństwa 😁 😁 😁 Oczywiście wszystkie "pierwsze" dostają po oklasku 😁 😁 😁
Marta trzymam kciuki za usg 🙂 kolory oba mi sie podobają ale chyba lepszy ten wrzos z czarnym 🙂
Ilka dobrze wiem o czym mówisz z tym kredytem, my właśnie taki spłacamy, ale spokojnie jeszcze tylko 29lat i z głowy 🤪 😁 a tak serio jest to dobijające, ale tak jak pisałaś - zawsze to płacisz na swoje a nie cudze.. My też braliśmy z "rodziny na swoim"
Rosi niestety nie znam sie na tych cukrowych sprawach.. skonsultuj z lekarzem jak najszybciej, myśle że wcześnie wykryte takie nieprawidłowości nie wpływają na Dzidziusia ale diete chyba będziesz musiala trzymać..
Tosia ja też miałam takie skurcze- lekarz przepisał mi lactomag 3x2 ten bez b6 (sam magnez) i skurcze "zniknęły" 🙂
Kinia ja glukozę miałam 50g po godzinie
Ula gratuluję dorodnego dzieciątka 🙂
A co do kas w marketach- to Kinia chyba sie w takim razie przeżucę do Twojego reala bo w moim zawsze te kasy są zapchane nawet bardziej niż zwykłe bynajmniej nie przez uprzywilejowanych 😠 a u góry jest taki znaczek inwalidy i kobiety z wózkiem i ja nie wiem czy mi przysługuje pierwszeństwo czy nie bo ja nie z wózkiem tylko w ciązy jestem więc sie nie upominam tylko stoję.. A ludzi na mnie patrzą i odwracją szybko wzrok że niby nie widzą 😠
Uciekam bo spóźnie sie na swoją wizytę 🙂

• Mamusia
Wróciliśmy już z banku, wniosek złożony teraz musimy w miarę szybko wybrać mieszkanie i czekać. W niedzielę pójdziemy na targi mieszkań, bo akurat są w warszawie to może coś wybierzemy. Mamy takie upatrzone, ale jeszcze może coś innego pooglądamy. Karola pytałaś o cenę za metr, tutaj jest najczęściej od 6tys w górę. Cholernie drogo, a płaci się dlatego że to Warszawa 😠 😠 Wyjechałabym stąd z powrotem do swojego Lublina ale pozostaniemy wtedy bez pracy... 😮 I takie to zycie 😉
Jutro jedziemy w odwiedziny na wieś do Rodziców , już od ponad miesiąca nie byłam i stęskniłam się trochę 😁 Jedziemy po wałówę, czyli swojskie świeże wyroby 😁 😁
Ula gratuluję Synka 🙂 Mi się Maksymilian też bardzo podoba i był brany pod uwagę, ale już chyba nie zmienimy.
Ja nie korzystałam z kasy pierwszeństwa, ale chyba trzeba zacząć, jak nie teraz to kiedy?? 😁 Tylko fakt, ludzie są bezczelni i odwracają głowę ze niby nie widzą - u nas w komunikacji miejskiej to normalka, że stoję 😠

• Mamusia
Mi ostatnio starszy pan, ustąpił miejsca. Sam ledwo stał. Nie chciałam siadać. 😞 Bo żeby ktoś młody ustąpił miejsca to faktycznie niemożliwe, jechałam ostatnio, siedzi 4 dresów i jeden do drugiego mówi: Ty no dawaj wstań bo ona w ciąży, a tamten mówi do mnie: nie ma siadania. Współczuć należy tylko jego matce 🙂
Wrzuciłam zdjęcie nowej Jaśkowej bluzy 😁

• Mamusia
Witam 🙂

byliśmy na USG 3D i nasz księżniczka Kaja I jest cudowana ja mówię ze podibna do mnie a mężul ze do jego mamy 🤪 więc mówię ze coś mu się przewidziało to odparł ze usta to ma napewno jego i nawet w domu mi zdjęcia z dzieciństwa wyszukiwał żeby udowodnić ze jego 😁 😁 😁 jutro wstawie zdjecia bo byłam taka padnięta ze poszłąm spać jak wróćiliśmy i wstałam o 20 ☺️ no i dalej spać mi się chce... 🥴 w ogóle to się wkurzyłam na meża bo wygramolić się nie mógł i się spóźneiliśmy bo w dodatku ulice mu się pomieszały ja już łzy w oczach mówię mu ze chyba źle jedzie i ze ta ulica to była z drugiej strony a korki jak diabli w tamtych rejonach i oczywiscie wyszło na moje ale na szczęście nikt problemów o te 5 minut tam nie robił a i tak czekałam około 10 jeszcze...
Monkado powiedz mi ty też tak masz że na płycie masz klika filmików po kilkanaście sekund? i zdjeć na płycie nie masz? Bo ja mam 5 filmikó po około 15 sekund i zdjęcie rączki 😮

idę Was doczytać i zaraz poodpisuję...

• Mamusia
Nom to teraz moe odpisać bo wiem co 🙂

Ula gratuluję syneczka i super ze wszystko wporządeczku ubranka cudowne a tą zabkę widziałąm u znajomej to takie uniwersalne bo i dla dziewczynki tez super wygląda właśnie chciałam sobie coś podobne go kupić i napewno to zrobię tylko w rozmiarze myślę jakimś 74 bo te małe to już wystarczy nawet tego wszystkiego nie założę.

Karola to super macie ceny mieszkań też bym tak chciała u Nas za "Kraków" płaci się minimum 5,5 za metr kwadratowy a za deweloperskie to powyzej 6 tyś... więc Ilka wiem co przeżywasz... my chcemy kupić mieszkanie na kredyt ale to za jakiś czas jak już urządzimy się w tym po babci to weźmiemy hipotekę na to właśnie mieszkanie... wynajmiemy a pieniążki z wynajmu na kredyt i później dla dziecka będzie a dla drugiego będziemy zbierać...

Co do kas pierwszeństwa to ja do nich podchodze ale nigdy nie wpycham się tylko czekam grzecznie w kolejce a ludzie jak widzą ze stoję to odwracają wzrok ale tak jak Monkado chyba napisała tam nie ma znaczka dla ciężarnych tylko dla matek z wózkiem i inwalidów 😮

• Mamusia
Ja tak tylko na trosze zagladam czytam i uciekam bo jestem u rodzicow w Pile. Znaczy troche u mamy troche u taty bo jakies pol roku sie rozstali.... Tata mieszka pod Piła a mama w Pile z nowym partnerem... wczesniej troche to przezylam bo jestem najmlodsza corka i troche dziwnie sie czulam... ale tata od kiedy pamietam pil robil awantury wczesniej mama go pilnowala ale jak dostawal pieniadze do reki to wszystko przepijal... 😞 ciezko pisac o tym ale juz w koncu umiem o tym mowic bo zawsze sie wstydzilam... Nas byla 4 dzieci wszyscy sie wyprowadzilismy i mama sie meczyla wiec znalazla sobie kogos i mieszka w Pile. Rozwodu nie bylo ogolnie straszne zamieszanie bo mama polowe rzeczy zabrala nie miala prawa szkoda gadac. Pol roku nie rozmawialm z nia ale teraz staram sie trzymac kontakty. Teraz spie u taty jezdze w dzien do mamy na troche a siedze tu bo maz w pracy pozniej szkole a za 6 dni brat z synkiem przyjezdza 😁 😁 a nie chce zeby tez sam siedzial tata ( 3 miesiace temu mial operacje na przepuklinę i nie pracuje na razie wiec nie ma kasy i nie pije ) dba o mnie sniadanka robi herbatki tylko szkoda ze zawsze tak nie moglo byc 😞 😞 juz nie nudze pozniej napisze :*:*

• Mamusia
Ja też już po wizycie 🙂 ale niestety bez usg więc nie zobaczyłam Córci.. 😞 😞 lekarz mnie zbadał, pomacał, podotykał zapytał o ruchy i stwierdził że wszystko ok i w takim razie nie ma sensu robić usg.. No nic, pozostają mi filmiki nagrane w zeszłym tyg 🙂
Kasialeczek ja mam 7 filmików po ok 20 sek a zdjęć nie mam żadnych na płytce tylko dostałam do ręki już wydrukowane.. On w sumie pokazywał nam Małą z różnych stron i szukał jeszcze odpowiedniego miejsca to uchwycenia bo Mała miała pepowinę zaraz przed buźką i musiał ją jakoś "obejść" żeby nie zasłaniała tego co najważniejsze 🙂 i stąd pewnie to rozdrobnienie filmików..
Czekamy na zdjęcia Królewny 🙂
Kinia jak tak popatrzyłam na Twoj post z tymi śmiejącymi sie buźkami i później na avatarka z Nikosiem to zauważyłam uderzające podobieństwo w tym uśmiechu 😉 😁 😁 😁 tzn chcialam przez to powiedzieć że Twoj Synuś ma zabojczy uśmiech na tym zdjęciu 🙂 będzie z niego łamacz niewieścich serc 🙂
Ula- Maksymilian ślicznie 🙂 też jeden z moich typów w razie chłopca 🙂
Daria nie uwierzysz ale zrobilas mi makabryczną ochotę na ... herbatę 🤪 nie sądziłam że osiągnę taki etap w ciąży że będę sobie trzęsącymi sie rękoma robiła herbatę 😁
Ciekawe co u Kasiulka i Marty?
Ok spadam do spania, dobranoc 🙂

• Mamusia
a jednak nie śpie 😁
znalazłam jeszcze taki artykuł, na wypadek gdyby któraś z Was była zainteresowana tą firmą
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,11455894,Szwedzki_sad__wozki_dzieciece_produkowane_przez_polska.html
ok to już naprawdę idę :*

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

U Nas deszczowej pogody ciąg dalszy :/ Mężul w pracy ale na krótko więc jak wróci jedziemy na zakupy zrobić cotygodniowe zapasy 😁 i na święta też coś pokupować 🙂

Ilka w takim razie trzymamy kciuki za pozytywne rozpatrzenie wniosku 🙂

Ula super ciuszki, a ten zestaw z żabką naaaajlepszy! 🙂

Tosia bluza śliczna 🙂

Kasialeczek super że Mała ładnie się rozwija 🙂 Ja niestety nie miałam co kłócić się z Mężulem do kogo podobny jest Nikoś, bo to kopia Taty.. jak oglądam zdjęcia Mężula z dzieciństwa to jakbym na Nikosia patrzyła 😁

Monkado szkoda że nie podglądnęłaś Córci ale najważniejsze że wszystko w porządeczku 🙂
Dziękuję za komplementy dla Nikosia, kurcze już nie jedna osoba mówi mi że będzie Łamaczem serc.. nie wiem czy cieszyć się z tego, jak mi tak będzie co chwilę inną dziewczynę do domu przyprowadzał NIE PRZEŻYJĘ 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
witam 🙂
Bedzie moja wymarzona córeczka waży już 720 g (25 tydz) ale pani powiedziała że do wieku waży dobrze bo wystraszyłam się że za dużo i wszystko jest ok(znaczy jej organy) strasznie się cieszę
wczoraj też robiłam glukozę 75g i myślalam że zwymiotuję taka ochydna wyniki odbiorę w poniedziałek bo wczoraj nie mogłam

• Mamusia
kinia_nh napisał(a):
Dziewczyny proszę o trzymanie kciuków, dzisiaj mój Nikoś od rana biega w majtusiach bez pampersa 😁 😁 Zobaczymy czy uda się przeżyć dzień sucho, bez żadnej wpadki 🙂
ja niedawno też przez to przechodziłam i wszystko poszło szybko i sprawnie więc trzymam kciuki za Nikosia i oklask dla was 🙂

• Mamusia
witam ...Kasiulek no to nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulowac w twoim przypaddku teoria do trzech tazy sztuka sie sprawdzila 🙂 🙂 🙂, i trzymam kciuki za nikosia...napewno wam sie uda sucho przejsc 😉 😉 😉
u mnie wczoraj znowu rewolucje zoladkowe, nie wiem co sie dzieje mam zgage zawsze na wieczor i mosze wymiotowac a i wczoraj jeszcze jak wymiotowalam to mi "wody odeszly"nie wiem co to bylo ale byla to pzezroczysta ciecz i naprawde duzo....boje sie ze to moze jak u tosi ale ja arbuzow nie jem

• Mamusia
A tak w ogóle to się witam,
wczoraj nie pisałam, ale czytałam
humor wczoraj miałam mega kiepski i nie chciałam Was zanudzać, chodziłam i ryczałam cały czas
nawet w pracy siedziałam w kibelku i płakałam, później w domu, no a dzisiaj trochę lepiej
pokłóciliśmy się z mężulkiem, a do tego remont w domu który odnoszę wrażenie że jeszcze na dobre się nie zaczął, a czasu coraz mniej,
piszecie że łóżeczka będziecie kupować i wstawiać wcześniej, a ja to nie będę miała gdzie 😞
no ale tak to jest jak się remonty samemu robi i do tego jeszcze pracuje, bo się na fachowca nie ma kasy
U nas dzisiaj pogoda okropna, tak wieje że nie da się na dwór wyjść i zimno, później będziemy palić w piecu, a mówią w tv że śnieg ponoć gdzieś pada,
podobno od poniedziałku ma się wiosennie zrobić

Kinia trzymam kciuki za suchy dzień,
dziewczyny ciuszki przepiękne, faktycznie żabka wymiata 😁
ja kupiłam jeszcze jedną sukienkę bombkę, idziemy na wesele w październiku to bedzie jak znalazł 😁