Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monkado widzisz zapomniałam jeszcze o moim łożysku, ale myślę że tu będzie ok.
Na pierwszych prenatalnych miałam łożysko na przedniej ścianie, ale to nie to samo co przodujące,
bo przodujące jest w dole i zasłania wyjście,
na drugim prenatalnym było z tyłu, z boku i trochę w dole,
i ostatnio na wizycie u gina też tak było, ale o tym nie myślę, bo w miarę jak rośnie macica to łożysko zmienia swoje położenie,
okaże się pewnie przed porodem dopiero, bo to moje łożysko coś lubi wędrowac,
zupełnie jak Kamilka 🙂

wróciłam z poczty, ludzi nie było 😁
no i byłam jeszcze na małych zakupach obiadowych: dzisiaj znowu schabowy, ziemniaczki i marchewka z groszkiem 🙂

• Mamusia
witam 🙂 Tosia ładny brzuszek 🙂 Marcyś zobaczył i się mnie pyta "to ciocia , ona też będzie miała dzidzię?"
ja byłam dzisiaj w urzędzie pracy odhaczyć się, dobrze że ludzi nie było i nie musiałam stać w kolejce 🙂 i zakupiłam pierwszą rzecz dla mojej królewny wstawiłam zdjęcie 🙂

• Mamusia
Tosia brzucholek śliczny 🙂
Kasiu sukieneczka przepiękna 🙂

skończyłam marchewkę z groszkiem i nie wiem czy się utrzyma do obiadu,
bo póki co to z chlebem jem 🙂
najwyżej do obiadu będzie ogórek kiszony, a mężowi nawet nie mówię, że marchewka była
po co mu smaka robic 😁

• Mamusia
mi caly czas sie wydaje ze mam maly ten brzuch moze dlatego ze caly czas na niego patrze ;p;p a moj Maz mowi ze rosnie w oczach 🙂 odwazylam sie wejsc na wage 6 kg na plusie.

Tosia a Twoj brzuszek jest sliczny taki okrąglutki a ten pepek tylko dodaje mu uroku 🙂 🙂

• Mamusia
ale macie ladniutkie brzuszki mj sie troszke powiekdzyl pepek mi tylko delikatnie widac wiec nie ma tragedii ale jakby nie patrzyl to nasz przywilej i tak ma byc 😁

co do kosmetykow to ja mam tak sudokrem, oilatum do kapieli, lipomag od kuzynki, octisept, mam tez jakies oliwki, sol fizjologiczna(tak to chyba sie nazywa) dop rzemywania oczkow 😁 a poza tyn mam juz chusteczki do pupki i plastikowy pojemnik na nie i sie zastanawiam czy je uzywc od razu moj kuzynka uzywala i spoko. mam te z aspiratorek do noska, przewijak na lozeczko,szczoteczke, obcinaczki, nozyczki , smoczki. mam tez gabeczke taka do wanienki do kapieli zeby maluszek na tym sobie lezal, druga poscielke z ochraniaczem zamowilam na allegro za 85zl z przesylka.takze zestaw do lozeczka gotowy.podusie do wozka musze kupic ale to nie juz, kocyki mam chyba ze 4, ciuszki , pileuchy tetrowe,chyba mam wszystko dla maluszka tak na start a i troche pieluch pampers tez mam.

a dla siebie to mam narazie 2 biustonosze do karmienia, majtki te jednorazowe po porodzie 2 opakowania i wklady poporodowe 1 opakowanie nei wiem czy dokupic jeszcze jedno czy wystraczy,mam te silikonowe nakladki na sutki jakby maluch nie umial ciagnac, wkladki do biustonoszy zeby mleczko nie cieklo hehe , krem na sutki jakby co,brakuje mi koszul do szpitala i klapki jakies pod prysznic.

a ze sprzetu mam wyparzacz do butelek do mikrofali i na prad, buteleczki,szczotke do butelek. smoczki, sciagarke do mleka reczna,podgrzewacz, torebke na butelki termo, z mienj waznych mam kojec, lezaczek, hustawke to takie juz extras 😁 zakupilam jeszcze bedac w uk za nim bylam w ciazy.
ale wam liste walnelam ale jakbyscie mialy cos o czym ja apomnialam to proszeo podpowiedz bo nie wiem czy wszystko co do tych najwazniejszych

• Mamusia
Ja wanienkę kupuję w Auchan,bo widziałam fajne półprzezroczyste 😁 Bez stojaka narazie się obejdzie 😁
Pies to jeszcze większy leń niż ja, jego mina wyraża wszystko, tak się na niego patrzę i powstrzymać śmiechu nie mogę 😁