Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ilka napisał(a):
ania_p napisał(a):
Ja jestem rak - mówcie mi aniołek 🙂

Ja też 😁 Jestem z 30 czerwca to mały musiałby się pospieszyć 😁 Agatka Ty chyba też, z tego co pamiętam?

ja tez 🙂 bedziemy imprezowac 🙂 moje malenstwo tylko tydzien by sie musialo pospieszyc 😁

• Mamusia
hmmmm ja nie poczekam do swoich urodzin z narodzinami dziecka bo do grudnia to mi się nie chce czekać 😁 😁 😁 bo urodziny mam 22.12 😁

Tośka zamorduję Cię za kanapkę z pasztetem!!! a wiecie ze nie można dużo jeść pasztetu w ciaży bo głównie jest robiomy z wątróbki a ta zawiera bardzo dużo witaminy A któa nie jest wskazana w ciązy!!! no chyb że ktoś sobie sam piecze pasztecik to wie co je 😜 😎 jutro zamierzam zjeść na śanidanie kanapeczki z paszteciekiem bo przyznam się Wam szczerze ze podczas ciąży ani razu nie jadłam pasztetu czyli już 8 miesięcy 🤪 😲 😁

Rosi mój jest raczej uległy ale ma swoje zdanie i ja bym go jeszcze oceniła jako nieśmiały i wstydliwy... ale ucze go walczenia o swoje bo ja to twarda "s(zt)uka" jestem nie dam sobie w kasze dmuchać i walcze o swoje strasznie wiadomo czasem popuszczę ale jak ktos mi depnie na odcisk to już ma do końca przekichane 🙂

ja też uciekam do wyrka teraz miałam półtora godziny z Kajką co ona tam wyprawia w moim bandziochu to Bóg jeden wie... ja sie dziwie ze mi nie zrobiła jeszcze dziury na zewnątrz 😁 😁 😁

Dobranoc wszystkim kangurzycom 😁 😁 😁

• Mamusia
no i wszystkie poszłyście spać a ja dopiero przyszlam 🙂

Rosi- powodzenia jutro na glukozie 🙂 a mogę wiedzieć z jakiego miasta jesteś? bo ja zamierzam rodzić w narutowiczu w krakowie a tam też jest 6 sal porodowych i jedna wlaśnie z takim siedzichem a'la sado macho i jestem ciekawa czy będziemy rodzić w tym samym szpitalu 🙂

Daria ja już byłam oglądać porodówkę i powiedziałam dokładnie jak mówisz- że chcę tu rodzić i chciałam zapytać co i jak i oglądnąć 🙂 położna powiedziała tylko że właśnie idzie odebrać poród i żebyśmy poczekali, wróciła za 15 min i oprowadziła nas po salach i odpowiedziała na wszystkie pytania także uważam że warto sobie taką wycieczkę zrobić 🙂

Ania 😁 😁 😁 ale sie uśmiałam jak przeczytałam o tej Kamili 😁 ja też czytałam o Kornelii to sie załamałam bo też wyszło że generalnie bedzie leniwa i wredna ale traktuję to z przymrużeniem oka 🙂

A ja jestem zodiakalnym bliźniakiem i chciałabym żeby Mała też była bliźniakiem ale to musiałaby sie baaardzo pospieszyć więc może lepiej niech siedzi do tego 40 tygodnia w brzuszku 🙂

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂

PO raz drugi pierwsza 😜

Coś nie moge spać po tym jak mężul do pracy idzie... budze się i doopa ze spania później... ale pewnie koło 9 mnie znuży na godzinkę to sibie odpocznę 😁
Pogoda do niczego dzisiaj.... wrrrr coż chyba poządki trzeba będzie zrobić bo inaczej to zwariuję 🤢
wcinam mleko z otrębami bo coś mnie "przytkało" 🥴 ☺️

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
czy u Was też tak paskudnie jak u mnie,
a widziałam pogodę na ten tydzień i przynajmniej u nas ma tak byc do końca tygodnia 😞
spędzę ten tydzień w łóżku, jak tak dalej pójdzie 🙂
dzisiaj też zapowiada mi się strasznie długi i nudny dzień, bo mężulek przed jutrzejszą kontrolą to chyba w nocy dzisiaj wróci,
no i znowu nie mam pomysłu na obiad, sama nie wiem co mi się chce, a i tak za dużego pola do popisu nie mam, bo do sklepu nie pójdę, więc trzeba wykorzystac to co jest w domu,
a za dużo nie ma 😞

miłego dnia brzuszki 🙂

• Mamusia
hej ranne ptaszki 😁

ales ie znow sisalyscie wieczorkiem a ja na wieczor to z mezem siedzialam 😁
czytalam to apropo lozeczka mam drewniane ale takie turystyczne tez mam i ma podnoszone dno i taki nie za bogaty ale jest materacyk do tego jeszce przewijak wiec jak bedzie malu to moze lezec gdzies obok nas a jak podrosnie mozna to stosowac jako kojec do zabawy bo ma siateczki po bokach wiec mysle ze zda egzamin.

jesli chodzi o czkawke to moj Oli ma ja codzniennie i po kilka razy ale zdarza ie ta ze nie poczuje na pewno ale ogolnie to skacze mi brzuchol hahha
uklada mi sie tak ze jakby caly jego tyl -plecki byly w prawo ulozone tzn niby jest glowka w dol al w ciagu dnia wypina pupe glownie z prawej i to na caly bok a do tego tak bombarduje ze szok maz dzis nie mogl przestac sie smiac rano go wycalowal przed praca a on takie figle zaczal robic ze szok 😁 i cigla to stopka to kolanko tak przynajmniej zgaduje a wczoraj dziwne uczucie jakby mi paluszkiem bo tak delikatnie przejechal w dolnej czesci brzucha :P ale bedzie mi brakowalo tych figli 😁
co do porodu moj na 30.07 ale jak sie nie ebdzie spieszyl to moze w 5-ta rocznice naszego slubu - 4.08 haha byloby smianie 😁

• Mamusia
witam pisareczki 🙂 ale miałam do nadrobienia stron
Monkado ja miałam i drewniane i turystyczne łóżeczko i teraz też mała będzie miała turystyczne i jestem z niego zadowolona i powiem ci że jest stabilne
rosi super że wózek już masz i jest super (ja też mam Tako tylko że Jumpera X) i zobacz trzecie dziecko będzie z niego kożystało 🙂

Dzień doberek, dzięki za kciuki dziewczyny ale się dziś na glukozę nie wyrobiłam ☺️ jutro pójdę 😉 Jakoś mi niedobrze na samą myśl i tak mnie odpycha...

Monkado ja z Torunia jestem to raczej nie o tym samym szpitalu mówimy 😉 Co do koła, nie wiem czy chcę na tym rodzić, zobaczę po zwiedzaniu.

Juz ubranka przygotowujecie?? Ja czekam do czerwca. W tym tyg mężuś obiecał sypialnie odmalować, wtedy będę mogła zrobić dekoracje na ścianie dla małej, złożymy łóżeczko i komodę i powoli jej kącik będzie się zapełniał 🙂 Kupiłam dziś chusteczki Happy, mam jeszcze Cleanic i takie z Anglii z Asdy od bratowej. Jeszcze z jeden rodzaj dokupię i sprawdzę, które się najlepiej sprawdzą, a nóż widelec mała będzie jak komandos i wszystko jej będzie pasować 🙂

Monkado ja też bliźniak 🙂 to nie długo świętujemy? Ja mam nadzieję, że Zojka na moje urodziny się nie wykluje bo to już za dwa tyg, to byłby początek 35tc, więc lepiej nie 🙂
Z drugiej strony jak tydzień przenoszę( co mi chyba nie grozi ze względu na krótką szyjkę) to byłby prezent na 3cią rocznicę ślubu 🙂

Ej a Ania się nie odzywa, ta co wychodziła za mąż niedawno? Czy to Alicja była? 🤨 nie pamiętam.

Kupiłam dziś nowy nr M jak mama i idę czytać na kanapę. A właśnie, mam nową dolegliwość nieziemsko uporczywą 😞 STRASZNIE bolą mnie pachwiny, rano to lewo chodzę! Chyba zaraz mnie nieźle wywali bo mała się tam rządzi nieźle w tym brzuchu, jakby chciała mi nóżkę na zewnątrz wystawić 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

My na nogach od 7, Mama przyszła już o 7.30 🙂 Dzisiaj robi Nam na obiad barszczyk biały 🙂

Ilka u Nas z imieniem ogroooomny problem, kompletnie nie możemy się z Mężulem dogadać. Co ja zaproponuję to nic Mu się nie podoba, a On miał może ze dwie propozycje i to takie że szkoda gadać 😁 Ostatnio zastanawiam się nad Oliwierem i Mężul nie powiedział jeszcze kategorycznie NIE, więc może coś z tego będzie 😉

Rosi a jeśli mogę spytać ile ma Twoja szyjka??
Ta koleżanka która niedawno wychodziła za mąż to Alicja, pewnie wciągnęła się w życie małżeńskie i nie ma czasu zaglądnąć 😁 😁

• Mamusia
witam mamusie 🙂 u mnie pogoda do dupy nie jest zimno ale mokro i co chwile pada taki deszczyk a ja na 10 do lekarza i potem na miasto musze sie wybrac 🙂 a schecia zostalabym w lozku tak mi sie nic nie chce :/ wy juz ubranka prasujecie a ja nie wiem za co sie mam zabrac bo nie chce mi sie kompletnie nic ostatnio jakis len mnie zlapal chyba poczekam do czerwca jak przestana pracowac 🙂
milego dnia dziewczyny 🙂

• Mamusia
Dziewczyny nie stresujcie mnie,
Wy już pierzecie i prasujecie, a ja jeszcze nie kupiłam 😁
i na razie nie będę, bo i tak remont w pełni za chwilę znowu ruszy, to gdzie to wszystko trzymac

coś moja babcia chyba nerwy ma,
najwyraźniej nie rozumie, że powinnam na razie leżec,
chodzi na dole i tak trzaska drzwiami, że cały dom się trzęsie 🙂

• Mamusia
dziewczyny zyje, tylko jak zwykle na najwyzszych obrotach... czytam wszystkie Wasze tematy, które pozniej wykorzystuje, przepraszam ze rzadko zagladam, zyjemy z mezem na walizkach bo mieszkanie nie skonczone (mam nadzieje ze przed porodem sie wprowadzimy) Wszystko jest przy tym na mojej glowie, bo moj siedzi od rana do wieczora w pracy, a ja tez jeszcze pol etatu ciagne, pisze prace mgr i zapisalam sie do szkoly policealnej, zeby nie stracic renty po tacie, a tu egzaminy ;/. U mnie wczoraj w wynikach moczu wyszlo ze mam bakterie, dzis chyba na posiew, troche sie tym na schizowalam i spac nie moge, wizyta za tydzien ale chyba trzeba bedzie ja przyspieszyc bo podobno do porodu bede musiala brac antybiotyki zeby malej nie zaszkodzic. co do znakow zodiaku, to znam 2 raki-powiem ze ciezkie charakterki, ale bardzo zaradne. Pozdrawiam serdecznie

• Mamusia
hej hej 🙂

Oj tak Rosi świętujemy, świętujemy 😁 ja już za tydzień a rocznica ślubu za 2 tyg (też 3 🙂 ) więc też lepiej żeby Mała nie zrobiła mi prezentu ani tu ani tu 🙂

Alicja mam nadzieję ze to nic poważnego z tymi bakteriami i uda sie je szybko zlikwidować 🙂 powodzenia w przeprowadzce 🙂

A ubranka kompletuje mi Mama- kupuje i zbiera po rodzinie także nie muszę o tym myśleć 🙂 a wczoraj jak z nią rozmawiałam to mówi że poprała ostatnią partię i dziś będzie prasować, już nie mogę sie doczekać jak mi przywiezie 🙂 ja miałabym z tym problem podobny jak Ania ale dziś przychodzą mi meble, z tydzień będą sie wietrzyć więc za tydzień powiem Mamie że moze zwozić Kornelkowe ciuszki 🙂