Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂) ja tez mam nadzieje ze to nic powaznego. Moja wyprawka kompletuje sie niedzielami, ciuszków dostalam bardzo duzo, dlatego kupilam jakies pojedyncze rzeczy-wszystko oczywiscie w kartonach (ale proszek kupilam juz-to polowa sukcesu) dostalam tez lozeczko, wanienke, lezaczek itp, takze duze koszty nam odeszly, zostal wozek ale szukam baaaaardzo lekkiego bo mamy 3 pietro bez windy i nie ma gdzie wozka zostawic, chyba ze piwnica. Dzis jade z moim majsterm (kochany facet-jeszcze raz pokłony dla panów budowlańców) po kafelki, panele, i farbe, której od 3 tygodni nie moge dostac i w akcie desperacji pisalam bezposrednio do duluxa czy mi nie wysla-nie widzicie bezsensu w tym ze katalogi z farbami wychodza juz w grudniu zeszlego roku a mamy maj a oni kolorów nie maja?? masakra

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej brzuszki, jak co dzien sniadanko zaliczone, poczytalam was troche i musze powiedziec ze wena was wczoraj nie opuszczala, co do znaczenia imion to w przypadku filipa nie jest tak zle, 😜 😜
Filip obdarzony jest wielką, wrażliwą naturą. Posiada dużo energii, pomysłowości i przebiegłości. Potrafi z niczego zrobić coś. Doskonale łagodzi wszelkie spory i konflikty w swoim otoczeniu. Działa na nich jak uzdrawiający eliksir. Jest osobą obowiązkową, szczerą, sprawiedliwą i niezwykle hojną. To ekstrawertyk, który działa dynamicznie tylko w warunkach pełnego uczestnictwa w życiu społecznym lub zawodowym. Nie ulega wpływom, ale chętnie słucha cudzych sugestii. Filipowie rzeczywiście potrafią cieszyć się życiem i jego przyjemnościami, czasami nawet z tym przesadzają. Potrafią też na różne sposoby umilać życie sobie i swoim przyjaciołom. Dbają o wygody i o odpowiednie towarzystwo, znają się na muzyce i sztuce. Bywają mistrzami sałatek, pieczeni i koktajli, i zwykle są na bieżąco z modą. Dobrze rozumieją duszę kobiet, a nawet potrafią damom swojego serca doradzać przy kupowaniu strojów i perfum. Przy tym pędzą życie ruchliwe i wiele podróżują, i mają cenne znajomości w wielu krajach. Jedno, co można im zarzucić, to pewną skłonność do niestałości w uczuciach oraz często zbyt rozstrzelone zainteresowania.
co do czkawek to ja w ogole nie czuje zeby moje dziecko czkawke mialo ale nie robie paniki kasia mowila ze kazde dziecko ma czkawke , moze ja malo wrazliwa jestem i nie czuje tego 😞szkoda, co do wygibasow to tez jakos spokojnie lekkie smyranie i uklocie jak mu nie wygodnie bo nie wiem co on szuka pod moimi zebrami 😜 😜 😜

• Mamusia
smerfetka81 napisał(a):
Alicja , Ty zyjesz naprawde na wysokich obrotach wiem ze ze wszystkim chcecie zdazyc ale zwolnij troche kobieto..oklask dla ciebie 🙂

heheh dam rade, moje nogi w cieply dzien pokazuja (bo osiagaja wielkosc małego słoniątka) jak sa zmeczone ale i tak staram sie oszczedzac. Dzwonilam do mojej pielegniarki, mowi ze to normalne ze kobieta w ciazy ma bakterie, ze nie mam sie stresowac i ze za tydzien u ginekologa ona mi wszystko powie-troche mnie uspokoiła przy tym. Dziekuje za oklaski 🙂 ps: 16 kg na plusie-masakra

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Ja coś dzisiaj z przerwami na łóżku drzemałam, najpierw mąż mnie obudził jak szedł do pracy. Oczywiście nie mogłam po 7 juz zasnąć więc zjadłam śniadanko i do łóżka. Ledwie co zasnęłam, siostra telefonem mnie obudziła i tak w kółko 😮
Alicja - podziwiam zapał do pracy. Ja już taka leniwa jestem, ledwie zrobię obiad, ogarnę mieszkanie i juz jestem taaaka zmęczona że szok. Tłumaczę się że zbieram siły na nocne wstawanie do Jasia 😉
Kinia, no tak Oliwier zapomniałam! ☺️ Niedawno o tym przecież rozmawiałyśmy 😁
Ja porodówki nie zwiedzałam, bo nie wiem gdzie będę rodziła. W warszawie jest tak, ze przyjeżdżam a oni mogą mi powiedzieć "nie ma miejsc" i odeślą dalej. Więc przestałam się tym stresować, urodzić gdzieś muszę a nie będę jeździła i zwiedzała teraz każdego szpitala. Ale wiem ze w jednym z tych szpitali, gdzie chciałabym żeby mnie przyjęli jest to magiczne koło, o którym pisałyście. Podobno to bardzo faja i pomocna rzecz, ale nie wiem czy sama bym się nie bała 😁

Ja mam laktator, bo odkupiłam od koleżanki (która użyła 3-4 razy) za niewielkie pieniądze Tomme Tippe ręczny. Ktoś tłumaczył mi kiedyś, że jak okaże się potrzebny to nie dam rady czekać aż przyjdzie zamówienie np z allegro, a u nas w sklepach sa drogie, zresztą wolę takich spraw na później mężowi nie zostawiać. Najwyżej jak się nie przyda, to sprzedam albo komuś z rodziny oddam 😉

• Mamusia
ilka napisał(a):
Cześć Dziewczyny 🙂
Ja coś dzisiaj z przerwami na łóżku drzemałam, najpierw mąż mnie obudził jak szedł do pracy. Oczywiście nie mogłam po 7 juz zasnąć więc zjadłam śniadanko i do łóżka. Ledwie co zasnęłam, siostra telefonem mnie obudziła i tak w kółko 😮
Alicja - podziwiam zapał do pracy. Ja już taka leniwa jestem, ledwie zrobię obiad, ogarnę mieszkanie i juz jestem taaaka zmęczona że szok. Tłumaczę się że zbieram siły na nocne wstawanie do Jasia 😉
Kinia, no tak Oliwier zapomniałam! ☺️ Niedawno o tym przecież rozmawiałyśmy 😁
Ja porodówki nie zwiedzałam, bo nie wiem gdzie będę rodziła. W warszawie jest tak, ze przyjeżdżam a oni mogą mi powiedzieć "nie ma miejsc" i odeślą dalej. Więc przestałam się tym stresować, urodzić gdzieś muszę a nie będę jeździła i zwiedzała teraz każdego szpitala. Ale wiem ze w jednym z tych szpitali, gdzie chciałabym żeby mnie przyjęli jest to magiczne koło, o którym pisałyście. Podobno to bardzo faja i pomocna rzecz, ale nie wiem czy sama bym się nie bała 😁

Ja mam laktator, bo odkupiłam od koleżanki (która użyła 3-4 razy) za niewielkie pieniądze Tomme Tippe ręczny. Ktoś tłumaczył mi kiedyś, że jak okaże się potrzebny to nie dam rady czekać aż przyjdzie zamówienie np z allegro, a u nas w sklepach sa drogie, zresztą wolę takich spraw na później mężowi nie zostawiać. Najwyżej jak się nie przyda, to sprzedam albo komuś z rodziny oddam 😉

Sen z przerwami, skad ja to znam (moje 3-4 razy bieganie w nocy do toalety mnie wykancza) w weekend jak odpoczywam to tez tylko sie troche poruszam i jestem zmeczona, a jak zasiade to juz nie wstane, a w tygodniu im wiecej robie tym wiecej mam sily... Ja tez szkam laktatora, ale uzywanego, nowe maja kosmiczne ceny.

• Mamusia
No właśnie z jednej strony nie wiem czy np moje cyce staną na wysokości zadania i nie będzie problemu z karmieniem z drugiej tak jak Ilka mówi jak sie nagle okaże potrzebny to w sklepach jest drogo a na allegro trzeba czekać parę dni, ale też szkoda wydawać kasę jak sie okaże niepotrzebny.. ale ja mam problemy 😁

smerfetka kup takie tekturowe naczynia i powiedz Partnerowi że od dzisiaj na takich będziecie jeść żeby sie dobrze przygotować do sezonu grilowego, wtedy nie będziesz miała problemu z mycie naczyń 😉 😁

• Mamusia
monkado napisał(a):
No właśnie z jednej strony nie wiem czy np moje cyce staną na wysokości zadania i nie będzie problemu z karmieniem z drugiej tak jak Ilka mówi jak sie nagle okaże potrzebny to w sklepach jest drogo a na allegro trzeba czekać parę dni, ale też szkoda wydawać kasę jak sie okaże niepotrzebny.. ale ja mam problemy 😁

smerfetka kup takie tekturowe naczynia i powiedz Partnerowi że od dzisiaj na takich będziecie jeść żeby sie dobrze przygotować do sezonu grilowego, wtedy nie będziesz miała problemu z mycie naczyń 😉 😁
hihi Monkado ty to masz pomysły 🙂

No Ala tak myślałam, że pewnie w wirze pracy i urządzania jesteś 🙂

Ja też mam lenia dziewczyny, a dziś to już wyjątkowego i do tego te pachwiny 😞 jak jakaś pokraka chodzę, ale chociaż jedno pranie wstawiłam. W domu przydałyby się porządki ale nie mam siły dziś.

Kinia jak mi mierzyli w szpitalu to było 2cm i zmiękczona. Ale chyba na razie nic się nie pogarsza, no ale fakt faktem, lekarz powiedział, że duże szanse, że nie donoszę. Więc i celibat mamy już chyba 3 miesiące i tak jak kiedyś pisałyśmy, że części z nas ani to w głowie tak ja teraz jak się budzę to wstyd mi na samo wspomnienie co mi się śniło ☺️ ☺️ ☺️

Aha, laktator dostnę od bratowej, ręczny, więc kłopot z głowy. Ale jakbym nie dostawała to też bym się chyba wstrzymała z zakupem i zobaczyła czy będzie potrzebny.

• Mamusia
zmykam sie myc bo mnie coc zastanie w pizamie a dzis jeszcze do gina ide a pozniej do szkoly rodzenia...co mi sie przypomnialo w torbie do szpitala nie powinno zabraknac skarpetek 😉moja polozna powiedziala ze nie ma nic gorszego jak zimne stopy podczas porodu

• Mamusia
rosi007 napisał(a):
No Ala tak myślałam, że pewnie w wirze pracy i urządzania jesteś 🙂

Ja też mam lenia dziewczyny, a dziś to już wyjątkowego i do tego te pachwiny 😞 jak jakaś pokraka chodzę, ale chociaż jedno pranie wstawiłam. W domu przydałyby się porządki ale nie mam siły dziś.

Kinia jak mi mierzyli w szpitalu to było 2cm i zmiękczona. Ale chyba na razie nic się nie pogarsza, no ale fakt faktem, lekarz powiedział, że duże szanse, że nie donoszę. Więc i celibat mamy już chyba 3 miesiące i tak jak kiedyś pisałyśmy, że części z nas ani to w głowie tak ja teraz jak się budzę to wstyd mi na samo wspomnienie co mi się śniło ☺️ ☺️ ☺️

Aha, laktator dostnę od bratowej, ręczny, więc kłopot z głowy. Ale jakbym nie dostawała to też bym się chyba wstrzymała z zakupem i zobaczyła czy będzie potrzebny.

no hej 🙂 masz oklaska ode mnie i kopniaka od małej 🙂) Ciebie ciagna pachwiny a mnie bola biodra w nocy ;/ co do celibatu-to nie mam az takiej potrzeby, ale taki okres to bym nie wytrzymała chyba hehe (ale co sie nie robi dla dobra dziecka), a moj to juz w ogole, bo on to 2-3 razy dziennie mnie meczy hehe 😁

PS; MIała być Milena, ale to chyba nieaktualne, mąż fika-a teraz jeszcze życzliwość teściowej i moich wujków całkiem mu sie pomieszało-z całym szacunkiem ale ja nie chce Dagmary, Wiktorii itp. Kompromisem jest albo po tatusiu Adrianna albo Hania :PP śmieszne będzie jak jednak ogon urośnie i będzie mały Kubuś 😮 😜 🤔 😲

• Mamusia
mialam jeszcze spytac moza uzywac kremu przeciw celulitowi takiego jak przed ciaza, ☺️ ☺️bo ja sie takim smaruje i dopiero teraz na to wpadlam czy to czasem nie szkodzi bo pomagac to i tak nie pomaga 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
My już sami, ale puszczę Nikosiowi bajki i będzie spokój aż do drzemki 😉 Popołudniu Tata mój przychodzi 🙂

Alicja faktycznie nazbierało Ci się teraz wszystkiego, zuch Dziewczyna! 🙂 Mam nadzieję że szybko pozbędziesz się tych bakterii w moczu 😘

Monkado super że masz taką pomoc ze strony Mamy w kompletowaniu wyprawki 🙂
Laktator mam jeszcze po Nikosiu 🙂 Ale myślę że zawsze się przyda, np. można Tatusiowi odciągnąć pokarm na noc żeby miał szansę wykazać się w karmieniu 😜

Rosi a w którym tyg. Twoja szyjka miała 2cm? I masz jakieś dolegliwości oprócz tego, np. twardnienie brzuszka? Ty chyba normalnie funkcjonujesz, bo mi to gin kazał tylko i wyłącznie leżeć. A moja szyjka w 27tc miała 2,61cm.

Smeerfetka z tymi kremami to różnie bywa, ja wolałabym używać specjalnego dla kobiet w ciąży.

Kinia to było w 29tc chyba, mi zalecili oszczędzający tryb życia 🙂 Ale przedtem miałam twardnienie brzucha i dlatego dostałam z powrotem luteinę, magnez i na wyciszenie nospę do 3 dziennie. Twardnienie opanowałam i może dlatego nie ma paniki. Funkcjonuję w miarę normalnie, z tym że jak tylko coś to idę leżeć. Po prostu słucham ciała, tak mi się wydaję, jak mam energię to i poodkurzam a jak nie mam siły na nic to praktycznie nic nie robię.

Smerfetka ja teraz od nie dawna używam kremu antycellulitowego bo mi się zrobił na udach i pośladkach 😞 nie wydaje mi się, żeby to dziecku szkodziło, bo składniki działają na skórę a nie przenikają do krwioobiegu. Poza tym brzucha nie smaruję.

• Mamusia
Smerfetka Pani dr powiedziała "Pani Alu słabo widać ale ogona nie widać" -mało było przypadków ze baba stawała sie facetem hehe? ja juz nic nie mysle, tylko o tym zeby to wszystko sie dobrze skonczylo.

Kinia dzieki!!! oklask dla Ciebie 🙂)

• Mamusia
Rosi a jak często twardniał Ci brzuszek? Teraz już w ogóle nie twardnieje? Przepraszam że tak dopytuję, ale troszkę mnie uspokoiłaś mimo że u mnie to jednak chyba gorzej bo jestem na Fenoterolu. Jednak pocieszające jest to że ktoś ma podobną sytuację i daje radę 🙂 Oklask dla Ciebie 😘

Alicja dziękuję i również dla Ciebie oklask 🙂