Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej 🙂

dwie chrześnice dzisiaj zaliczone jeszcze jedna została i prezenty rozdane 🙂 moja dostała od Nas kucyki Poony i chodzi zadowolona jak tralalala wychodzili na rower to wzięła je ze sobą 🤪 😁 😁 😁

wiecie co moje dziecie chyba nie lubi czereśni 😞 bo jak je jem to częściej mi brzuch twardnieje a ona sama robi z mojej macicy worek treningowy i mnie bije i przemieszcza się wpycha pod zebra a ja tylko cierpię za to na truskaweczki to taka delikatna jest ze ho ho nawet mam wrażenie że sie tam chichra 😁 😁 😁

Rosi jeżeli chodzi o ubrania to ja mam naprawdę sporo... kaftanikó na 56 mam z 7 na 62 też gdzięs tyle oprócz tego kaftaniki do kompletów z pajacem na 56 ze 4 na 62 z 7 pajace na krótki rękaw bez kaftaników z 6 może iwęcej na długi rękaw z 10 rampersów około 5 bodziaków s umie na 56 i 62 ze 30 jak nie więcej 😮 do tego jakieś spodnie, sukieneczki, tuniki bluzy, kurteczki, dresiki no w cholere i jeszcze.... tyle ze ja wszystko dostałam no dużo tego aż powiem Ci ze jak skończe układać w szafie to to wszystko przelicze 🤪 🙃 tylko czy mi mijesca starczy 😮 😁 😁 😁

a co dzisiaj w Cubusie jest?

Wiecie nic nie pisałąm ale ostratnio mój 19 letni kuzyn próbował popełnić samobójstwo 😞 straszną ma sytuację w domu... atka pije i faszeruje się środkami psychotropowymi ojciec też pije na nic nie ma rodzice tyle co go wyżywią zadnych kieszonkowych 😞 to jest syn mojej mamy siostry nic do niej nie dociaera na lewo załatwia recepty na te leki psychotropowe jest już tak uzależniona ze dostaje delirki i trzęsie się cała jak ich nie weźmie no i kuzyn zażył właśnie te jej leki na szczęscie go odratowali ale kurde.... zal mi go ledwie przeżył jako noworodek bo urodził się z poprxemieszczanymi wnętrznościami mianowicie jelita i cały układ trawinny miał na klatce piersiowej żołodek nie rozwinięty... a teraz znowu ehhhh ale Wam nasmęciłam....

idę na truskawy

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aniu moja mama teraz zastanawai się jak mu pomóc bo chce mu coś dać... myśli nad kursem na prawo jazdy zeby mu zapłacićbo mu się marzy a od swoich rodziców to nie ma na co liczyć...no i w ostatecznosci wziąć go do siebie ale z drugiej strony on już odrosły...tzn pełnoletni

ahhh ta pogoda dzisiaj dołująca napierw było gorąco i duszno ze ho ho teraz deszcz pada nic tylko w łóżku się zaszyć 😁

hejka, ja właśnie wróciłam od teściów, byliśmy życzenia złożyć teściowi bo ma imieniny i się w sumie tylko wkurzyłam, bo jak wychodziłam ze szpitala to jakaś kuzynka mnie widziała podobno i mówiła, że gruba jestem 😠 😠 Zła jestem bo moim zdaniem takich rzeczy się nie mówi po prostu , nawet jeśli to prawda, TYM BARDZIEJ kobiecie w ciąży 😠 😠 a niech ich myszy wsuną 😠 😠 Za to na odchodne jeden z gości mnie pocieszył bo się pytał ile mi jeszcze zostało i powiedział "jeszcze z trzy miesiące??" chociaż to w ramach rekompensaty 😉

Teraz znowu leżę i objadam się truskaweczkami z jogurtem i cukrem, ależ to pyszne jest! A mężuś musiał jechać jeszcze to kolegi takie papierzyska pouzupełniać bo nie mają kiedy i jak do niego dzwonił to ten powiedział, że właśnie czereśnie rwie 🤪 i już przykazałam M, że bez czereśni ma nie wracać 😉

Jeszcze kilka dni i do lekarza 🙂 nie mogę się doczekać co mi powie. Się tylko zastanawiam czy jechać we wtorek (ale jest mnóstwo ludzi i czeka się ok 2h) czy wytrzymam do środy (czeka się max 0,5h, on nie prowadzi rejestracji).

Ach Ci nasi faceci widzę, że im bliżej porodu tym bardziej są denerwujący 🙂 Ja też miałam wczoraj i dziś do południa gęstą atmosferę, ale już się unormowało na szczęście.

Kasielaczek to masz super zaopatrzoną szafę dla Kajusi, ja się zastanawiam czy nie za mało mam 😞 A sytuacja kuzyna rzeczywiście nieciekawa 😞
Idę fakty obejrzeć a potem ma być jakaś komedia rom. na jedynce.

• Mamusia
Rosi, ja przekonałam się, że te które najwięcej gadają to w rzeczywistości wyglądają gorzej niż my w połowie 8 miesiąca 🙂 Najdziwniejsze jest to, że ''gruba'' oznacza dla nich brzuszek z przodu. Jakbyśmy się spasły jak świnie nie będąc w ciąży to każda by wmawiała ''o jak pięknie wyglądasz'' 😠
Kasialeczek, smutna historia z tym Twoim kuzynem. 😞 Na początku zeszłego roku powiesił się chłopak mojej bliskiej koleżanki, przeżywa to do tej pory. Różnica jest taka, że on miał dobrze ustawionych rodziców, zakochaną w nim kobietę, dobrą szkołę, a do tej pory nie wiemy czemu to zrobił 😞

• Mamusia
W końcu się moja mała doczekała i wcinamy koktajl truskawkowy 😁
Co do komentarzy - to ja słyszę, ale masz brzuch, no i odpowiadam: w końcu w ciąży jestem 😁
Kasialeczek - ale masz ciuszków 🤪 normalnie się załamałam, bo ja to tak po 5 szt. z każdej rzeczy tzn. śpiochy, body, pajace itp. będę miała, jak w końcu kupię 😞
tylko ceny mnie przerażają, bo jak już coś firmowe, czy ładnie wygląda to kosztuje, a mała z tego i tak szybko wyrośnie
z drugiej strony chciałabym żeby moja laleczka miała ładne ciuszki 🙂

Narzekałam, że niuńka nie ma czkawki, a teraz ma codziennie i to nawet po kilka razy 🙂
Oj brzuchol mi faluje 🤪 chyba jej smakowało 😁

I wiecie co jeszcze dzisiaj wymyśliłam tak żeby taniej nasz remont wyszedł,
zamiast kupowac farbę do łazienki w kolorze (a musi byc specjalna), kupiliśmy tylko białą i barwnik, pomaluję sufit a później wymieszam barwniczek i pomalujemy ściany. Barwnik uwaga w kolorze czarnym 🤪 ciekawe co z tego wyjdzie, bo chodzi mi o jasny popiel 😁

Kinia a mnie się wydaje, czy Ty dzisiaj nie zaglądałaś 🙂 jak tam mężulek? dotarło do niego?

• Mamusia
Ja gdy bym nie dostała ubranek od szwageirki i siostry to nie miała bym tyle tego tylko może z połowę bo myślę ze spokojnie dwójka dzieci by w tym ochodziła co ja mam a nawet i więcej bo mam jeszcze rzeczy w szafie których ni eprałam bo mi sięni epodobały ale to nie moje więc nie mogę się rządzić i na szczęście nikt mi ie powiedział czy dam mu po Kai 🙂

Rosi ja trzymam kciuki żeby lekarz powiedział najlepsze wiadomości 🙂 o ja bym poszła we srodę bo 2h to urodzić mozna 😁

• Mamusia
Kasialeczek szafa Córci przyznam ze pokaźna 😉 Ja też mam tego sporo, nie liczyłam ale jestem przekonana że wystarczy.
Ale mi się szkoda zrobiło Twojego kuzyna, jej dobrze że Go odratowali. Myślę że pomoc Twojej Mamy może okazać się bardzo potrzebna teraz, a nawet niezbędna...

My mieliśmy bardzo leniwy dzisiaj dzień. Ja siedziałam przed TV albo z nosem w książce, wieczorem poszliśmy do kościoła i akurat był jakiś chłopak z teatru, który przepięknie grał na skrzypcach (uwielbiam i Jasiowi też się chyba podobało, bo przestawał się kręcić jak on grał, pewnie zasypiał 🙂) a teraz chyba idę po truskawy do lodówki 😁

• Mamusia
hej u mnie tez nudna niedziela, za oknem pada caly dzien bylismy w kinie na krolewnie sniezce i lowcach i musze przyznac ze rewelacji nie bylo...karzy wiedzial jak sie film skonczy 😉
Ania a ty opowiadaj co ci powiedziala kolerzanka na co powinnysmy sie przygotowac 🥴 🥴
a moj nie ma czkawki...albo moze ma a ja nic nie czuje bo jak wy to czujecie?

• Mamusia
Ja to już mojego cwaniaka przejrzałam, zawsze po owocach ma czkawkę, łakomczuch 😁 Smerfetka, ja myślałam, że to cały brzuch mi podskakuje przy czkwace, a to (przynajmniej u mnie) jest bardzo delikatne, takie jakbym miała duży puls w jednym miejscu 🙂

• Mamusia
No dokładnie, czkaweczka porównywalna jest u mnie do pierwszych nieśmiałych kopniaczków słabych, tylko że w jednym miejscu i w regularnych odstępach 😁

A z koleżanką to o samym porodzie nie rozmawiałyśmy, raczej o rzeczach technicznych,
że mam po urodzeniu małej codziennie przygotowywac reklamóweczkę z ubraniami i co jeszcze do niej wkładac, a że byłam na porodówce jak ona urodziła, to mówiła gdzie iśc, jak będę miała problemy z karmieniem
na pytania na temat porodu jeszcze się nie zdecydowałam, może później 😁

Wypiłam koktajl z prawie dwóch kilogramów truskawek, prawie bo mąż trochę pomógł
i mam teraz taki bebzon, że szok

Nawet spoko ten film na tvp 1 był, taki lekki 🙂

• Mamusia
a ja już po wizycie Teściowej i uwaga! przyniosła mi kwiaty! na dzień dziecka 🙂 oprócz tego dosyć udało jej sie nic głupiego nie powiedzieć (za wyjątkiem: może jednak weźmiesz sobie tą prywatną położną? Bo Ania miała.." czyt. kuzynka Męża; ale ten tekst już po mnie spływa 😁 ) a do tego dlugo nie siedziała także nie było źle 🙂

Kasialeczek współczuję z powodu kuzyna 😞 na szczęście udało sie go uratować a ter

• Mamusia
a ja już po wizycie Teściowej i uwaga! przyniosła mi kwiaty! na dzień dziecka 🙂 oprócz tego dosyć udało jej sie nic głupiego nie powiedzieć (za wyjątkiem: może jednak weźmiesz sobie tą prywatną położną? Bo Ania miała.." czyt. kuzynka Męża; ale ten tekst już po mnie spływa 😁 ) a do tego dlugo nie siedziała także nie było źle 🙂

Kasialeczek współczuję z powodu kuzyna 😞 na szczęście udało sie go uratować a teraz będzie mu potrzebne Wasze wsparcie.. mam nadzieje że szybko stanie na nogi..

• Mamusia
oj coś mi sie wyżej dziwnego porobiło.. ☺️ 😁

Kasialeczek ale masz zapasy ciuszkowe dla Kajusi 🤪 chyba będziesz ją musiała 5 razy dziennie przebierać żeby zdążyła we wszystkim wystąpić 😁 😁

Ania ja rzeczy typu bodziaki, pajace wszystko na ciuszkach kupowałam po 2- 3 zł (tzn moja Mama bo to ona sie podjęła tego bojowego zadania 🙂 ) ja kupiłam dosłownie parę sztuk częśc na ciuszkach a cześć w normalnych sklepach, spróbuj poszukać gdzieś w okolicy na pewno znajdziesz jeszcze jakiś ciucholand w którym bedą takie rzeczy bo można naprawdę fantastyczne rzeczy znaleźć za parę groszy 🙂

• Mamusia
Rosi olej kuzynkę! na zdjęciu wyglądasz rewelacyjnie wiec w rzeczywistości pewnie też a to że masz brzuszek to nie wiem ale wydaje mi sie dosyć normalne w ciąży, może ta kuzynka o tym nie wie że w ciązy brzuch rośnie i trzeba jej to uświadomić.. 😜 😁

Tosia ja dokładnie tak samo odczuwam czkawkę jako puls w brzuchu taki rytmiczny 🙂 wiem że to dobry objaw ale za każdym razem jakoś mi Małej szkoda że tak biedna podskakuje.. 😮 😁 tym bardziej że też jej sie to zdarza z 3 razy dziennie.. 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂

Ja tak późno bo wyobraźcie sobie że list (póki co) przyniósł niesamowity efekt, Mężul odmieniony na całego 🙂 Po przeczytaniu przytulił mnie mocno, był wzruszony i tak w objęciach bez słowa chwilkę posiedzieliśmy a później było już tylko lepiej 😉 Dzisiejszy dzień zakończyliśmy wspólną kąpielą przygotowaną przez Męża 🤪 🙂 Oczywiście nie cieszę się jeszcze bo nie wiadomo jak długo to potrwa ale to co nastąpiło to już duży sukces! 🙂

Kasialeczek ale Ci się udało z tymi wieszakami 🤪 😁

Tosia "drugie w kolejce" jak to poważnie brzmi 🤪 🤪

Karola właśnie chyba kiedyś pisałam że u Nas na pewno Kacper odpada bo znamy ich pełno, zarówno tych małych jak i tych dużych 😁

Tosia dokładnie to samo mam z Ignasiem, zdrobnienie ok ale Ignacy bleeee.. 😁

Rosi oj to faktycznie niemiła niespodzianka, teraz zepsute auto 😮 Mam nadzieję że szybko uda się naprawić.

Tosia u mnie też siara leci już od jakiegoś czasu, po nocy to pełno jest na wkładce.

Agatka gratuluję 35tc 🤪 🙂 🙂

Ilka świetnie to ujęłaś że faceci mają swój świat i swoje kredki 😁 Oklask! 🙂

Kasialeczek straszna historia Twojego Kuzyna 😞 😞 😞

Ania oklask za pamięć o mnie 😘 😘

Monkado kochana ta teściowa że Ci kwiaty przyniosła 😁 😁 😁