Skocz do zawartości

Lipiec 2012 | Forum o ciąży

sunshines

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• kasiulek85

1495

• kinia_nh

1599

• tosiaa

2175

• ania_p

2270

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nom i pizza się pieczę jeszcze 10 minut i konsumpcja 🤪 ale mnei głowa naiwania wrrrrrr ale nie wezmę prochów nie wezmę prochów nie wezmę prochów nie wezmę musze to sobie powtarzać co prawda nigdy nie biorę raz w ciaży wzięłam ale już albo szpital albo apap wiec wzięłam...

• Mamusia
to byłby cud miały z 60 lat - każda nie razem, a lekarka jeszcze nie przyjmowała,
a poza tym reszta nie zareagowała, więc wyszłam, po co się denerwować
wróciłam sobie o 13 i byłam sama w przychodni, przynajmniej nikt na mnie nie kichał

• Mamusia
Karola mi imię Kacper zawsze się podobało ale teraz mam ich za dużo w otoczeniu 😁

Monkado ja rodziłam w Żeromskim i teraz też na pewno będę tam rodzić. Nie będę znów robiła reklamy, bo Kasi już opisywałam dokładnie 😁 😁 Po prostu wszystko jest na TAK wg mnie, dodatkowo mam doświadczenia jak wylądowałam tam z pękniętą ciążą pozamaciczną i też bardzo sobie chwalę opiekę a przede wszystkim ich szybką reakcję.

Tosiaa jeśli chodzi o fast foody to ja mogłabym to gó... jeść codziennie 😁 😁 😁 Ale wiadomo muszę się powstrzymywać.

Co do tych "Pomysłów na.." desery to baaaardzo polecam tiramisu, pycha!!!!! 🙂

U mnie też okna brudne i czekają aż ktoś się zlituje i je umyje... Ja tego nie zrobię więc chyba jeszcze poczekają 😁 😁

Alicja fajnie że uroczystość odbyła się bez żadnych niespodzianek 😉 A tort z panieńskiego też widziałam.. ciekawy 😁 😁

Rosi jak najbardziej Cię popieram z ćwiczeniami, a zwłaszcza z tym że te które mają już dzieci będą mieć ulgi, to mi się najbardziej spodobało 😁 😁 😁 😁

Ania ja też mam iść na kontrolę do lekarza rodzinnego i dentysty.

Karola mnie też brzuch teraz częściej pobolewa i twardnieje.

Tosiaa wg mnie xlander bomba!! 😉

Monikas mój Maluszek też tam nisko się wierci 🙂

Karola w pierwszej ciąży sok pomarańczowy piłam na okrągło, tak mi smakował 🙂 🙂

Co do glukozy to u Nas nie trzeba mieć swojej.

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂 chyba już wszystkie poszłyście spać 🙂 a ja sie zagrałam z mężem w scrabble i nawet nie zauważyliśmy że już tak późno 🤪 i ograł mnie o ponad 100 punktów 🤢 🤢 no cóż zwalę to na niedyspozycję ciążową 😁 z tego wszystkiego zapomniałam zjeść kolację i nawet głodna bardzo nie byłam więc pomyślałam że idę od razu spać no ale wystarczyło tu zaglądnąć i już apetyt mi sie znalazł 😁
Kasialeczek ja też dziś miałam straszną ochotę na marchewkę ale taką gotowaną z groszkiem i zjadłam całe opakowanie 🙂 i głowa mnie bolała cały dzień, pewnie jakieś niskie ciśnienie... aaa, i smaka mi narobiłaś na pizze 😁
Karola ja jeszcze nie mam skierowania na tą glukozę, idę w czwartek do gina ale to w zasadzie taka szybka wizyta będzie- dokończenie tego usg polowkowego na ktore ostatnio córcia za mała była, a normalną wizytę mam 8.03 to może wtedy mi przepisze..
Kinia witaj z powrotem 🙂
miłej nocki Wam wszystkim życzę 🙂

• Mamusia
ania_p napisał(a):
morskooka napisał(a):
A to Aniu masz jednym słowem wypasik 🙂 U nas jest taki problem z tymi wygodami że sezon nam sie zaczął 🙂 i codziennie jezdzimy do klientów 3 dni tu 3 dni tam a u każdego jak wiadomo co innego jeśli chodzi o warunki biurkowo laptopowe. a kurcze nie pasuje tak z poduszką do klienta jeździć:P
Muszę coś jednak wymyśleć 🙂 żeby jakoś wytrwać do czerwca 🙂

Podziwiam 🙂 do czerwca planujesz ?
Ja to myślę coś o pierwszej połowie maja, no ale zobaczymy,
nie jest to zależne od nas

Cześć 🙂 Wczoraj miałam szybki odlocik wiec się nawet nie pożegnałam, ale za to wyspani z maluchem jesteśmy 🙂 Nom tak chciałam do początku czerwca bo wtedy nam sie sezon skonczy 🙂 a chciałam być dobrym pracownikiem 🙂 🙂
Ja już po musli z mlekiem 🙂 szybko umyć ząbki i do pracy 🙂
miłego dzionka dziewczyny

• Mamusia
witam 🙂
ja mam dzisiaj wizytę i pewnie też dostanę skierowanie na glukozę u nas zawsze trzeba mieć swoją i ja za każdym razem mam robioną 75g i czekam 2 godz 😞 i muszę też zrobić cytologię i dostanę też skierowanie na usg połówkowe i dopiero zobaczę mojego lokatora

• Mamusia
Kasialeczek napisał(a):
a właśnie zapomniałam Wam powiedzieć ze wczoraj razem z mężullkiem na kolacyjkę zrobilismy sobie ta nową Guseppę pizze i powiem Wam ze zwykle nie zjadałam połówki tej pizzy a wczoraj było mi mało 🤪 jakaś taka ni esycąca ona jest

ona jest pyszna! 🙂 Jedyna lepsza, to z Lidla 🙂 Mają tam takie pyszne te pizze..... 🙂 Polecam z salami (ja w ogóle w ciąży kilogramami mogłabym je jeść). Przed ciążą non stop jadłam z szynką i pieczarkami, teraz nie mogę jej znieść 🙂

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
Wiecie może czy w ciąży można pić sok pomarańczowy? Bo mi teściowa kupiła kilka kartonów z miąższem, i tak piję już 5 dzień te soki, ale nie wiem czy nie obiło mi się kiedyś o uszy że w ciąży nie powinno się pić...

Mój gin powiedział, żeby nie pić ogólnie cytrusowych, bo zwiększają ryzyko alergii u maluszka 🙂

A tak wogóle to muszę się pochwalić! 🤪 Leżę na plecach, a brzuch aż mi podskakuje 🙂 Taki jest ju duuuuuuuuży i silny 🙂 Co chwila dostaję kopniaka, aż brzuch skacze 😁 szok! 😁 Chyba mały się zdenerwował, bo nie chcę przekręcić się na bok 😁 Musiałam go trochę pomęczyć, bo taki jest kochany od rana! 😁

Dzień dobry, taki późniejszy ranek dziś, pospałam do 9.00 🤪
Karola Twój brzusio już też nie do pomylenia 🙂

O sokach cytrusowych to ja słyszałam tyle,że muszą być pasteryzowane ( ale niepasteryzowane to nawet ciężko znaleźć) myślę, że to taka bomba witaminy C, że żal by było nie korzystać. Ja też się nim opijam, tylko kupuje te 100%, żeby cukru jak najmniej było.

Kinia pięknie nadrobiłaś zaległości, ale przyznaj się że musiałaś jakieś notatki zrobić, bo to przecież niemożliwe żeby wszystko zapamiętać 😮 Super, że zdrówko wraca. Jeszcze raz polecam tantum verde, mnie gardło tak zaczęło boleć, że w nocy się budziłam, 4-5 razy psiknęłam tym i po kłopocie plus oczywiście przestudzona herbata z cytryną (pamiętajcie, że wit.C ginie w 70 stopniach C. )

Moja maleńka też się zaczyna tak wiercić, że się w głos prawie śmieje i mężuś już kilka razy miał zaszczyt poczuć kopniaka 🙂 Zaczynam z nią rozmawiać bo to podobno takie ważne.

Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj ćwiczyłam 🤪 ......10 min ale zawsze to coś 😉

• Mamusia
Witam!

Te stare baby w kolejkach są okropne! Jak pojechałam do okulisty z tą "awarią" oka tydzień temu to mnie jedna babka stara która była pierwsza w kolejce mało nie staranowała jak chciałam wejść pierwsza zapytać czy mnie w ogóle przyjmie bo nie byłam zapisana. A dodam że byłam zapłakana, miałam chusteczkę przy oku i do tego z brzuchem! Ale przecież "ona była pierwsza!" 😠 😠 😠
Drugi wchodził facet i wyobraźcie sobie że nawet nie musiałam pytać czy mnie przepuści tylko sam od razu się usunął! Jednak baby a szczególnie te mohery to są najgorsze!
Już nie raz słyszałam od koleżanek ciężarnych jakie bezczelne i przykre potrafią być dla kobiet w ciąży.
Wczoraj oglądałam koszulki ciążowe z nadrukami i mam zamiar zamówić sobie taką z napisem " Ustąp mamie 🙂 " na brzuchu.

• Mamusia
Karola87 napisał(a):
Witam!

Te stare baby w kolejkach są okropne! Jak pojechałam do okulisty z tą "awarią" oka tydzień temu to mnie jedna babka stara która była pierwsza w kolejce mało nie staranowała jak chciałam wejść pierwsza zapytać czy mnie w ogóle przyjmie bo nie byłam zapisana. A dodam że byłam zapłakana, miałam chusteczkę przy oku i do tego z brzuchem! Ale przecież "ona była pierwsza!" 😠 😠 😠
Drugi wchodził facet i wyobraźcie sobie że nawet nie musiałam pytać czy mnie przepuści tylko sam od razu się usunął! Jednak baby a szczególnie te mohery to są najgorsze!
Już nie raz słyszałam od koleżanek ciężarnych jakie bezczelne i przykre potrafią być dla kobiet w ciąży.
Wczoraj oglądałam koszulki ciążowe z nadrukami i mam zamiar zamówić sobie taką z napisem " Ustąp mamie 🙂 " na brzuchu.

Dokładnie tak jest, zgadzam się z Wami. A jeszcze w autobusach czy tramwaju jak się patrzą jak ty siedzisz a one stoją 😠 Wchodzi jedna z drugą obładowana zakupami z bazaru i tylko węszą gdzie by się tu wepchać 😠 Kiedyś czułam się skrępowana i w obowiązku że powinnam ustąpić, mimo że wracałam np zmęczona z pracy ale teraz w nosie je mam 😉